Mina favoriter från Clarins höstmakeup

  • | Annica

clarins

Höstmakeuperna avlöser varandra och det är så härligt och roligt och inspirerande tycker jag när vi byter säsong och det kommer nya looker och trender både vad gäller kläder och makeup.

Först när höstkläder och höstmakeup börjar visas i tidningar så vill jag inte riktigt kännas vid att hösten är på intåg. Men nu så här en bit in i september så känns det riktigt skönt at släppa taget om sommarens pasteller och ta sig ann höstens snygga looker.

Denna höst passar de rådande trenderna mig som handen i handsken.

Clarins, annica forsgren

Clarins höstlook ”the light way” med skugga nr 2 och 4, rouget och deras nya foundation TRUE RADIANCE. Jag har färgen 108 som var perfa! Denna lanseras i oktober.. håll utkik en riktig  femetta som minpappa skulle sagt;) Medium täckning och mkt härlig textur och ger fin lyster!

Det är som ofta när hösten kommer lite mer jordiga färger, både mycket matta ytor och även en del metalliska inslag. Maria Åkerbergs som jag visade i förrgår är riktigt fräsch och jag gillade verkligen Skuggan som heter Nougat från dem mycket. Det blå i mina ögon kom verkligen fram av den.. trevligt, trevligt;)

clarins ögonskuggor

Clarins nya skuggor Ombre matte är också bara såååå himla fina. Alltså jag gillar dem så mkt. Nedan ser ni alla sex skuggorna på en rad. De ljusa kommer fram lite dåligt men nr 1 är lite lik nougaten (något ljusare) från Maria Åkerberg.

clarins, skincity, hudspecialisten

De ligger i rätt ordning så räkna färgerna så ser ni vilken som hör till vilket sträck. Dock de ljusa kommer inte alls fram så bra. Nr 1 är riktigt fin om man vill ha en inte så ljus bas eller en skugga som är åt hållet nougat.

bild 5

Mina 3 favoriter till ögonen blir 3, 2 och 4. Två över hela locket som bas och sen antingen shadea med både 04 och 03 eller bara den ena eller andra. Snyggt blir att ta lite mörkare nedtill och sen tona upp med den ljusare i globlinjen.

Clarans mua

Många har frågat mig VILKA färger har de använt på Clarins super snygga modell för höstlooken som förövrigt kallas ”Lady Like”. Här får ni svaret, dessa är färgerna man använt för looken:

Bas:

Foundation: True Radiance

Rouge: Blush Prodige 07 – tawny pink

Instant light brush-On Perfector

Ögon:

Instant Light Eyes Perfecting Base

Ombre Matte 04- rosewood / 06 – earth

Perfect eyes and brows palette

3 – Dot Liner Brown

Be Long Mascara 01 – intense black

Läppar:

Rouge Eclat 18 – Strawberry Sorbet

Ni hittar alla om ni vill läsa mer eller köpa dem HÄR I MIN BUTIK! 

 

Så här beskriver Clarins själva höstens look,

De viktigaste denna säsong är den matta finishen. Toner av nude, beige och rödbrunt som reflekterar hösten ljus.

Sammetslena, mjuka texturer. Ögonen är sobra med toner i ombre. Clarins lanserar sex nya ögonskuggor med en unik ”kräm-pulver” textur och fantastisk snygg finish. Clarins höstlook andas sval elegans. Huden, ögonen och läpparna harmoniserar och ger ett intryck av sober charm.

En chic, naturlig look med feminint uttryck. … Ladylike. ”

Alltså jag älskar ju stilrena saker, sober elegans… et är min melodi så dessa förger och denna look passar mig väldigt bra.. Skuggorna måste ni prova.. de är så fina!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 svar till “Mina favoriter från Clarins höstmakeup”

  • (17) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sofie skriver:

    Hej!
    Du gör alltid så insperande inlägg.
    Skulle ni kunna ta in Dreamwave mascaran. OBS! Den guldfärgade. Den är så fantastisk bra, även för dom med känsliga ögon. Om du inte har testat denna. Gör det då.

    • annica skriver:

      Hej Sofie, Testat och gillar den 🙂 Får se vad som händer framöver på Skincity. Jättetacksam för att du hörde av dig med tips. Kram Annica

  2. Jenny skriver:

    Snyggt!
    Tacksam för ett förtydligande om möjligt jag har fått olika svar från kundtjänst huruvida följande produkt ska utgå eller inte? Först fick jag svaret ja och att detas 5:1 skulle ersätta den men sedan fick jag svaret att nej, båda kommer finnas. Produkten det gäller är http://skincity.se/sv/product/717/bareminerals-prime-time-brightening-eyelid-primer

    • annica skriver:

      Hej Jenny,
      En bra fråga och det som stämmer är att Prime time brightening Eye lid kommer utgå ur sortimentet. 5 in 1 ersätter och de är så grymma. Här kommer en guide till färgerna om du inte redan har koll: https://hudspecialisten.se/2014/08/bareminerals-bb-performance-eyeshadow-5-i-1/
      kram Annica

      • Jenny skriver:

        Förresten – vet du att en viss bloggare länkar och gör reklam för din sajt? En sådan som jag läser för att jag vet att trots att min dotter ej får/ska läsa denna blogg (och vissa andra) men som ju inte är så seriös to say at least (-:

        • annica skriver:

          Hej Jenny,
          Nu vet jag inte vem du syftar till men jag kan inte hindra någon att handla hos oss på skincity och inte heller skriva om deras köp. Ibland är det ju toppen och ibland mindre bra. Jag kan varken styra det ena eller det andra. Dock om någon skrivet något negativt om sitt köp på skincity (bloggare eller inte) så försöker jag alltid bemöta detta och ta reda på vad som gick snett så vi kan förbättra oss och också se till att kompensera den kund som inte är helt nöjd. Nu vet jag inte om det var positivt eller negativt det du läst om oss men vi tar till oss av allt för att alltid kunna leverera på topp.
          kram Annica

      • Jenny skriver:

        Så synd för jag tycker inte det verkar finnas någon så neutral som deras ”gamla” efter vad jag kan se? Men är det soft shell som är den som ligger närmast? Vill inte ha ngt glitter eller shimmer och eg ”ingen färg”.

  3. Emma skriver:

    Hej Annica, jag har precis börjat använda C-esta rengöringen från Jan Marini. Funkar det att ”bara” tvätta av den med vatten, eller måste man använda en tvättsvamp för att ta bort den? Kram Emma

    • annica skriver:

      Hej Emma,
      Det går utmärkt att bara skölja av med vatten!!! Gillar man dukar eller tvättsvampar så tar man hjälp av en sån.
      kram Annica

  4. Anna skriver:

    Hej!
    Har en fråga ang elizabeth arden pro. Använder rengöringen för känslig hy samt solskyddet på dagen och fuktkrämen på natten. Både dag och natt använder jag transderma R som serum. Nu undrar jag vilket serum i EA skulle passa bäst? 35 år, yttorr, lite känslig blandhy. Det jag mest vill jobba mer är pormaskar och pigmentfläckar.
    Har även en fråga till ang transderma r, jag har en pigmentfläck ganska nära ögat (under). Där brukar jag bara ha ögonkräm men kan jag sätta transderma-r så nära ögat för att punktbehandla den fläcken?
    A

    • annica skriver:

      Hej Anna,
      När det kommer till serum så skulle jag fortsätta med Transderma R en gång per dag. Jag gillar att ha den på dagen eftersom man får en direkt lyster. Du kan ha Transderma kring ögat men överdosera inte mängden på något sätt och ta det inte alldeles intill. Komplettera gärna med ett serum från PRO välj Recovery eller Brightening serum om du har mycket pigmenteringar. Dessa har du INTE kring ögonen.
      kram Annica

  5. Mona skriver:

    Tusen tack för detta inlägg 🙂 Nu ska jag bara lösa hur man får det så där snyggt! Redan köpt läppstiftet men måste ha rouget och några skuggor och pennan känner jag. Gillar ögonbasen också… Spännande med foundation. Bra baser kan man ju inte ha för många av! Kram Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona,
      Lycka till nu! Öva, öva, öva så lovar jag att du kommer få till det. Ibland kan bara lite av en skugga tex ge fin effekt. Trevlig helg!
      kram Annica

  6. Jenny skriver:

    Hej!
    Jag undrar om du har några tips för när händerna börjar se gamla ut? Pigmenteringar, rynkiga osv…. Inte kul 🙁

    Kram

    • annica skriver:

      Hej Jenny,
      Visst har jag det! En mild tvål, en hand peeling och sedan en riktigt bra handcreme med spf tror jag är melodin för digna händer. Vill du intensivbehandla fläckarna så kan man gör det med tex den HÄR!

      Gelen innehåller syror så tänk på att inte exponera dem i sol och en handcreme med spf är ett måste!


      TVÅL

      HANDPEELING

      HAND CREAM

      kram Annica

  7. Marie skriver:

    Hej Annica.
    Kan man använda JM AGE INTERVENTION DARK CIRCLE EYE DEFENSE och MENE&MOY
    SKIN RENU INTENSIVE SERUM-W ihop?
    Har lite pigmenteringar vid ögonen som jag skulle vilja bli av med.

    • annica skriver:

      Hej Marie,
      Kanske att det fungerar men märkena gör inte tester på varandras produkter och hur de fungerar ihop så tycker att man ska vara försiktig. Jan Marinis ögoncremer är aktiva. Du har inte testat Skin Renues ögoncreme. Kika på den HÄR!
      kram Annica