• Hudspecialisten

Lösingen för Keratosis Pilaris!

Keratosis Pilaris

Inlägget som jag gjorde för något år sen om Keratosis Pialris är ett av mina mest läsa och mest kommenterade inlägg! Därför tänkte jag idag ta upp detta allltid lika högaktuella hudtillstånd idag igen. Vill du läsa mer om vad Keratosis Pilaris är så hittar du all info om det i mitt tidigare inlägg HÄR och HÄR!

Idag tänkte jag mer presentera lite nyheter på lösningar för detta besvärliga tillstånd.

Vår vän Paula har flera men specifikt 2 helt out standing produkter för detta. Även vårt relativt nya men superpopulära märke Biodroga MD har i höst lanserat två riktigt bra produkter för tillståndet.

Keratosis Pilaris

Först vill jag presentera Clinical KP (Keratosis Pilaris) Treatment Cloths!

Clinical KP Treatment Cloths är en heeelt unik och suverän produkt. Kommer som våtservetter och passar alla med mild till svår Keratosis pilaris (KP). De passar alla hudtyper och är även perfekta om du har problem med finnar och plitor på kroppen.

Helt outstanding för tonåringar som kämpar med både finnar och Keratosis pilaris! Som ett litet trollspö sveper dessa över huden med grymma resultat. Dessutom mkt hygiensikt  med engångsservetter.

Keratosis Pilaris Treatment Cloths, Paulas Choice

Clinical KP Treatment Cloths är alltså servetter indränkta med en väldigt lätt, mycket effektiv, alkoholfri, exfolierande vätska. En kombo av 8% mjölksyra med 2% salicylsyra är utprövad för att på ett optimalt sätt behandla envis keratosis pilaris. OCH lyssna på detta.. både på ansiktet och på kroppen! (dock ej runt ögonen och på läppar)

Varje servett lämnar även på en tunn slöja av lugnande ingredienser på huden. Den direkta effekten som man ser är att rodnaden minskar och man får en jämnare, lugnare hudton.

Dessa passar alltså både för acne, keratosis pilaris (KP). Passar även till barn. Men var alltid försiktig med barn och prova dig fram på små områden och använd kanske bara en gång i veckan och endast på kroppen.

keratosis Pilaris

Så här använder du dem!

Man kan alltså med fördel använda Clinical KP Treatment Cloths i ansiktet. Det bästa är då att använda dem efter rengöring och ansiktsvatten. Använder du Paulas produkter i övrigt så använder du dessa i stället för en AHA eller BHA exfoliering. Applicera sedan ett solskydd under dagen och serum och/eller fuktcreme på natten.

Clinical KP Treatment Cloths kan utan problem användas tillsammans med andra märken. Dock rekommenderar jag som vanligt att man ej blandar dem med syra baserade produkter från andra märken. Speciellt inte om det är kraftfulla. Man kan alltid prova försiktigt om man kanske vara har en produkt hemma med lite syra i. Man kan använda dessa bara en period i livet för att få bort KP eller använda dem frekvent och kanske bara  en till ett par ggr/v vid längre tids användning.

IMG_2905

keratosis pilaris

De ger mkt fukt men vill man till kroppen ha extra turbo effekt och även extra återfuktning så kombinera dem med Weightless Body Treatment 2% BHA. En silkeslen lotion formulering som lätt appliceras över huden och absorberas snabbt.

 • Hjälper förfina hudens struktur, minska inflammation, och eliminera grov, ojämn, och solskadad hud.
 • Innehåller specialutvecklade mjukgörare, skyddande antioxidanter och kraftfulla anti-irriterande ingredienser.

Viktlös, ger en mjuk matt finish och förhindrar acneutbrott utan att huden känns fet.

Denna är endast till kroppen!

cerato creme, biodroga MD

Som alternativ till ansiktet kika på Biodroga MD´s nya ansiktscreme speciellt för de olika formerna av Keratosis Pilaris & Keratosis Pilaris Rubra Faceii. En helt unik creme i sitt slag med spetskompetens att behandla keratosis på ansiktet. Keratosis Pilaris drabbar ofta människor som har en tendens till torr hud. Keratosis kan vara medfödd, ett resultat av långvarig torrhet eller överdriven exponering för UV-strålning.

Keratosis (Keratosis pilaris) brukar ofta kallas “chicken skin” och är vanlig på överarmar och lår. Detta tillstånd orsakas av små förhornade ”pluggar” som blockerar öppningarna i hårsäckarna, vilket resulterar i uppkomsten av förhårdnad hud med plitor.

Några av de aktiva ingredienserna i denna nyhet!

Boswellia-extrakt härstammar från hartset ifrån indiska rökelseträdet och har visat sig vara särskilt framgångsrik vid behandling av keratos. Den är känd för sina anti-inflammatoriska egenskaper.

DMC (Derma Membrane Complex) används i cremeformula som syftar till att ta itu med problemhud. DMC efterliknar hudens barriärfunktion. Det stabiliserar hudens barriär och är garanterad att ha en hög hudkompatibilitet.

Ceramider som ingår i DMC kombineras med andra hudkomponenter i hornlagret för att skapa en naturlig barriär. Ceramider som har en komposition identisk med mänsklig hud har visat sig vara särskilt effektiva. De har fuktbevarande egenskaper som skyddar huden mot uttorkning.

Kombinationen av alla tre ingredienserna i rätt mängder, producerar en synergistisk effekt och optimerar effektiviteten av varandra.

Denna innehåller ej syra och går därför utmärkt att kombinera med KP Cloths eller andra syrabaserade märken och produkter.

11 annica forsgren skincity.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

92 svar till “Lösingen för Keratosis Pilaris!”

 • (92) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mona Lindström skriver:

  Kan intyga att produkterna från Paula Choice verkligen fungerar. Köpte dem i present till min sons sambo som har svår acne på kroppen och i ansiktet. På kroppen har det nästan läkt ut,endast några få kvar på ryggen. Helt otroligt och hon har endast använt dem i ca 6 veckor. Har haft acne i många år.

  • annica skriver:

   Hej Mona, Men åhh vad spännande att få höra detta! Har hon använt just dessa produkter? Om du orkar skriv gärna mer och berätta! Har du kanske före och efter bilder sparade? Kramar och tack för att du delar med dig! Kramar annica

 2. D. DeMarkey skriver:

  Åh vilken smidig!

 3. åsa skriver:

  Vad lustigt, jag slösurfade runt lite på skincity.se innan jag somnade och råkade fastna bland Paulas Choices bodylotions. Och så fanns det ett inlägg i dag 🙂 Hur ska man välja mellan den du tipsar och om den med 10 procent aha-syra? Jag har inte KP men kan få lite knottror/plitor ibland (rygg/axlar och bröstet, överarmarnas baksida). Tycker det har blivit bättre när jag använt Exuviances bodylotion. Är den med aha-syra bättre ur anti age-synpunkt och förr en torr hud?

  • annica skriver:

   Hej Åsa!
   Vilket sammanträffande, ett bra sådant : )))

   Du tänker helt rätt! Den med AHA är bäst i anti age synpunkt och om man är torr. Den med BHA väljer man om man har tilltäpptheter är mer känslig eller har finnar på kroppen. De gör verkligen skillnad på huden så har du gillat Exuviances så kommer du gilla dessa, garanterat.

   kram Annica

 4. Douglas skriver:

  Vilken superprodukt. Verkar kunna användas till de mesta.
  Kan man använda dessa servetter och creme på inåtväxta hår? Eller har du andra förslag på produkter för det?

 5. Victoria skriver:

  Hej! Vilket bra inlägg och vilka spännande produkter 🙂 Har lite bekymmer med röda plitor på ena delen av ansiktet. Kan man använda ansiktsservetterna tillsammans med Dermalogicas produkter? Använder bl.a Daily Microfoliant ett par gånger i veckan. Tack för alla dina fina tips och fortsatt trevlig helg 🙂 kram

  • annica skriver:

   Hej Victoria!
   Visst är de bra och intressanta. Annars ganska svårt att hitta specifika produkter för just Keratosis Pilaris. Du kan absolut använda din ansiktscreme från Dermalogica men jag hade ställt Daily M åt sidan när du använder servetterna. Risken finns att produkterna krockar eller att din hud över-exfolieras. Det blir en för stor påfrestning för huden och resultatet uteblir. Lycka till!

   kram Annica

 6. Millis skriver:

  Hej
  Det här med att inte blanda syramärken gäller det även fotvård?
  Tänker om man vill använda en kroppsscrub och sen en fotcreme.
  Har både Jan Marinis och Beauté Pacifiques kroppsscrub hemma. Om man använder någon av dessa och sedan smörjer fötterna med Md’s pedicreme funkar det?
  Sen undrar jag om det finns prover för Paulas choice PC4 Men?
  Beställde rengöringen till min kille och hade hoppats på något prov från en annan produkt i serien (försöker få honom att börja med en bra hudvård lite smått)
  Tack på förhand för alla kloka svar 🙂

  • annica skriver:

   Hej Millis!
   Roligt att du följer bloggen : )
   Vad det gäller prover så varierar sortimentet från dag till dag. Nästa gång du beställer så ställ frågan till SC kundtjänst. Har vi så lägger de gärna med. I dagsläget finns det inte men det kommer in leveranser löpande så kanske att det kommer. Jag gillar att PC4 MEN är lätta i sina konsistenser och inte starkt parfymerade som många herrserier annars kan vara.

   När det kommer till fötterna så har man den mest tåliga huden under fotsulorna. Jag rekommenderar aldrig att man ska blanda syraprodukter från olika märken, men det skulle kunna fungera eftersom huden är tjock. Inga tester har gjorts på dessa två ihop och känner du dig osäker så kör bara BP´s peeling med MD´s creme. Den kombon
   fungerar absolut!

   kram Annica

 7. Lotta skriver:

  Dom där servetterna vill jag testa! Har endel på benen som jag gärna vill få bort! Nu använder jag nimue till ansiktet, så jag kan kanske inte kombinera dessa? Jag får ibland lite blemmor och är annars lite yttorr men samtidigt blir jag lite glansig framåt em i t-zonen. Gjorde en hudanalys via er hemsida och fick då tips om exuviance. Men det känns som att nimue är mer kraftfull? Har du andra tips som liknar nimue i kvalitén?

  • annica skriver:

   Hej Lotta!

   Om du bara använder Nimue till ansiktet så kan du testa servetterna till benen. Viktigt att du inte blandar olika märken med syror för det kan ge negativa effekter på din hud. Är du på väg att byta ut Nimue så hade jag valt att testa Jan Marini, det är en bra och aktiv serie som oftast lever upp till höga förväntningar. Gör ett nytt hudtest och välj JM så guidar vi dig rätt.

   kram Annica

 8. Jennie skriver:

  Hej!
  Vad är det för skillnad på PC 2% bha-gel, bha-lotion och bha-liquid?

  • annica skriver:

   Hej Jennie!

   Skillnaden på dessa är konsistenserna och hur snabbt de absorberas i huden. Är man fet i huden väljer man liquid, är du blandad eller normal så väljer man gel och lotion som är mest rik i sin konsistens passar de som är mer torra i sin hud.

   kram Annica

 9. Charlotte skriver:

  Hej
  Har en helt annan fråga..
  Jag är jättekänsliga ögon, de tåras för minsta vind. När jag är ute och springer så rinner det som bara den och det svider och jag blir alldeles röd under ögonen.
  eftersom jag blir riktigt svedd och torr så vill jag smörja in mig med ngt men när jag gör det blir det ännu värre, svullnar upp och det bränner. Detta gäller “alla” ögonkrämer. Har du ngt tips? Varför blir det så här tro, väldigt känslig hy? jag har inga produkter som rinner och ställer till det utan det är tårarna…

 10. Jassy skriver:

  Hej, jag undrar hur det är med vanliga sminkbortagningsservetter. Jag brukar ta bort det mesta av sminket med sådana och på ögonen(ibland i hela ansiktet) använder jag ansiktsvatten. Efter fortsätter med min hudvårdsrutin med exuviance. Undrar om detta påverkar på något sätt? För jag känner att jag måste ha bort majoriteten av sminket innan jag kan börja tvätta det. Vad är dina tankar kring det?

 11. leyla skriver:

  Jag har pilaris på kinderna vad behöver jag använda mår dåligt av det.

 12. Maj-Britt Larsson skriver:

  Var kan man köpa dessa produkter jag bor i Sala och har kollat alla apoteken här

 13. Therese Henriksson skriver:

  Hej, har en dotter på 6 år som sedan födsel haft “knottrig hud” på främst överarmarna, men även en del på underarmen. Hos VC, BVC och Allergimottagning har vi fått hör att det är atopiska eksem och vi har smörjt med ALLT.. inget hjälper. Av en slump råkade jag hitta det här inlägget (och dina andra som beskriver Keratosis Pilaris) vilket verkar beskriva precis just det som jag tror vår dotter lider av. Skulle bli oerhörd glad om du kunde rekommendera något som funkar bra till barn?
  Tack på förhand, Therese

 14. Rebecca skriver:

  Hej! Mina barn har precis denna “chicken” huden på lårens ovansida, vaderna och lite på utsidan av överarmarna. Något på kinderna också. Min äldsta son har dock typ vuxit ifrån de men min yngsta dotter har de fortfarande.
  Du kommer med många olika tips på produkter men vilket tror du hade räckt till detta?
  Mvh Rebecca

 15. Elsa skriver:

  Hej!
  Jag funderar på att köpa en lotion som heter AmLactin som tydligen ska vara väldigt bra för KP. Den verkar dock inte finnas i Sverige konstigt nog utan måste beställas från USA i så fall. Vet du något om denna, om den är värd att testa och varför den inte finns att köpa i Sverige? Den har fått väldigt bra recensioner här:
  http://www.amazon.com/AmLactin-12-Moisturizing-Lotion/dp/B000TTPZQ6

  Mycket tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Elsa, Alltid svårt att recensera någonting som jag inte testat. Kikade på produkten och då den innehåller ganska mycket mjölksyra så kan den förmodligen hjälpa huden riktigt fint. Kan dock inte gå i god för den så att säga, när jag inte testat eller hört om de som blivit hjälpta av den. Helt verklös är den nog inte : ) kram Annica

 16. Johanna skriver:

  Hej !
  Så glad att jag hittat hit och hoppas att få hjälp för jag är så trött på vården 🙁 jag har en grabb på 3 år som har haft eksem / utslag hela livet .. Atopisk eksem säger läkarna smörj med kortison !! Är så trött på de svaret ! Jag har själv testat lite olika och Maria Åkebergs foot cream tycker håller nere de ganska bra men så kommer de än dipp och de blodar för ungen har kliar så ! Jag vet inte vad jag ska ta mig till han vaknar på nätterna och säger att det kliar och så gråter han 🙁 skicka gärna över lite bilder . Hoppas ni kan hjälpa oss !

  • annica skriver:

   Hej Johanna, du får jättegärna maila oss bilder till info@skincity.se så ska vi se. Förstår din frustration och känner med din lilla som har ont och som inte kan sova : ) Atopiska eksem kan ha olika orsaker och kommer främst från allergi. Förmodar att läkarna har pratat med dig om det. Det finns inte en lösning för alla utan ofta måste man pröva sig fram för att hitta det som lindrar bäst. MÅ hjälper många men jag känner att vi behöver ställa fler frågor. Maila gärna till mina hudterapeuter så hjälper vi dig! kram Annica

 17. Christina skriver:

  Hej, Jag har precis köpt era Clinical KP treatment cloths men är osäker på hur frekvent de ska användas? Är det varje kväll eller både morgon och kväll eller kanske endast några gånger i veckan? Tacksam för svar 🙂

  • annica skriver:

   Hej Christina, Den första veckan så skulle jag köra en gång per dag. Sedan kan man om man vill och om huden klarar det använda dem morgon och kväll. Lycka till! kram Annica

 18. Mathias skriver:

  Hej Annica,
  Har röda prickar på mina överarmar och blev nyfiken på testa servetterna och krämen du presentera ovan. Har testat nån mildare scrubb från Apoteket och en kräm men de har inte hjälp nått.
  Men undrar: Hur ska man använda servetterna ? Bara försiktigt “torka” på armarna ? Inte gnugga antar jag. Sen undrar jag ska man då sen använda krämen direkt efter att man använt servetten ?
  Är helt lost inom denna värld 🙂
  Hur ofta ska man köra ?

  • annica skriver:

   Hej Mathias, du bara måste testa servetterna. De har hjälpt många!!!! Jag skulle applicera dem en gång per dag den första veckan. Är det bara till överarmarna så räcker en servett till båda. Gnugga ej utan stryk lätt över huden så att du får produkt på hela området. Efter en vecka så applicerar du morgon och kväll för ett snabbare slutresultat. Vill mans å lägger man även på en creme för att riktigt återfukta huden och för att få extra effekt. Låt servetten gå in en liten stund innan du lägger cremen:

   http://skincity.se/sv/product/4462/paulas-choice-resist-weightless-body-treatment-2-bha

   Håller tummarna för ett superfint resultat!

   kram Annica

   • Mathias skriver:

    Hej igen,

    Tack för ditt svar. En följdfråga. Har kört ett tag nu ungefär en gång om dagen med servetterna och sen även krämen. Tycker huden blir len och fin men prickarna syns emellanåt ändå. Men kanske behöver köra 2 ggr om dagen som du sa.

    Men frågan är. Ska tatuera mig i februari. Din kollega sa att jag bör sluta med dessa produkter några dagar innan tatueringen. Men kan jag sen återuppta behandlingen efter att tatueringen har läkt ? Funderar på om servetterna och krämen kan skada den ? Eller ska jag bara köra återfuktande sen på tatueringen.

    Tack för hjälpen !

    /Mathias

 19. Joanna skriver:

  Hej! Har tänkt att beställa hem servetterna och testa då jag kämpar med röda prickar på överarmarna.
  Men du skriver “Man kan använda dessa bara en period i livet för att få bort KP eller använda dem frekvent och kanske bara en till ett par ggr/v vid längre tids användning.” Vad menar du med det?
  Försvinner det helt efter en behandling med servetterna eller fortsätter man med behandlingen om dom kommer tillbaka? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Joanna, ursäkta om jag var otydlig det var verkligen inte meningen : ) Det man kan säga är att det är olika hur frekvent man behöver använda servetterna. En del använder dem bara en period och underhåller sedan huden med vanlig peeling och mjukgörande creme. Andra som har större problem kan behöva använda servetterna dagligen i månader för att sedan underhålla någon gång per veckan med servetterna. Man får testa sig fram. Lycka till nu! kram Annica

 20. Desirée skriver:

  Åååååh lycklig jag blir! Ska lägga en beställning direkt! TACK!
  had plågats av KP under många år och de försvinner alltid till slutet av sommaren för att sedan dyka upp när de blir kallt och plåga mitt självförtroende under resten av tiden. Flyttar till LA I slutet av januari, vad bör jag tänka på gällande solande när jag användermig av servetterna?
  Återigen tack!!!!! Kramar

  • annica skriver:

   Hej Desirée, Kul att få glädja dig sååååå! Kör igång redan nu och sen skulle jag undvika syran så snart du kommer till LA. Eller så låter du bli solen en månad. Det blir tyvärr svårt att intensivbehandla och sola : ) kram och lycka till både med huden och LA! kram Annica

 21. Mathias skriver:

  Hej igen,

  Tack för ditt svar. En följdfråga. Har kört ett tag nu ungefär en gång om dagen med servetterna och sen även krämen. Tycker huden blir len och fin men prickarna syns emellanåt ändå. Men kanske behöver köra 2 ggr om dagen som du sa.

  Men frågan är. Ska tatuera mig i februari. Din kollega sa att jag bör sluta med dessa produkter några dagar innan tatueringen. Men kan jag sen återuppta behandlingen efter att tatueringen har läkt ? Funderar på om servetterna och krämen kan skada den ? Eller ska jag bara köra återfuktande sen på tatueringen.

  Tack för hjälpen !

  /Mathias

 22. Carolina skriver:

  Hej, kommer ni få in servetterna igen? CLINICAL KP Treatment funkade så bra på min 8 årige sons armar och nu är han så ledsen och vill inte ha t-shirt på gympan mm… Har du andra tips som passar barn hy? Smörjer hans armar morgon och kväll med Aco mini derm.

 23. Lisa skriver:

  Jag har försökt köpa servetterna under en tid nu på skin city men det har stått att de är slut. Kommer de in i lager igen?

 24. Jocke skriver:

  Hej! Har ni fått något specifikt datum/månad om när ni kommer få in nya?

 25. Anna skriver:

  Hej,
  Ville gärna pröva servetterna till min 4-åriga dotter som har KP men de verkar ju dröja innan ni får in dem igen. 🙁 Hennes KP har verkligen blossat upp de sista veckorna, har aldrig varit så illa (stora röda utslag) troligtvis för att förskolan smort in henne med sin tjocka solkräm på em och så har det helt täppt till porerna. Vad kan ni rekommendera för andra produkter så länge, tills ni får in servetterna igen?

 26. Claudia skriver:

  Hej hej!
  Undrar om det går bra att behandla KP under sommarmånaderna med denna: Paula’s Choice Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA.

  Mvh
  Claudia

  • annica skriver:

   Hej Claudia, Du kan fortsätta använda produtker med syra som exfolierar huden även under sommaren om du tänker på att använda solskydd och vara så försiktig mot solens om möjligt. Så att du inte riskerar att få ärr, pigmenteringar. Tips på tidigare inlägg om just syror i solen, Syror i solen, funkar det? Kram Annica

 27. Mira skriver:

  Hej!

  Jag har KP på armar och lår och torrhy, kan jag använda “PAULA’S CHOICE
  RESIST WEIGHTLESS BODY TREATMENT 2% BHA” då?
  Vet att jag har känslighy i ansiktet men vet inte hur det är på resten av kroppen.
  Har köpt en duschtvål som ska vara för mer känslighy och smörjer alltid in områdena med fet bodybutter.
  Rekommenderar du något annat?

  • annica skriver:

   Hej Mira, Den passar även för känslig hud så den tycker jag absolut att du ska börja med om du har Keratosis pilaris. Jättebra att du även tänker på fukt då torrheten ofta för en KP mer igentäppt. Kram Annica

 28. Caroline skriver:

  Hej!
  Jag tror jag har KP, har haft det länge på överarmarna men för något år sedan började jag få på framsida lår också. Använder just nu jan marini resurfacing body scrub. Har läst lite i kommentarerna här och blev lite intresserad av https://skincity.se/sv/clear-exfoliating-body-spray-2-bha, kan jag använda den också? Eller blir det för mycket med både scruben och den? Vad kan jag använda efter duschen som återfuktare? Ska det vara syra i den också?
  Mvh Caroline

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Tyvärr går det inte att kombinera dessa produkter. Huden kan ofta bli stressad när du blandar syror från olika märken. Exfoliering och fukt är något som är mycket viktigt vid KP. Eftersom en scrub ibland kan upplevas som lite rivig så kanske en spray utan korn kommer passa dig bättre? Vänta då minst 2 veckor mellan produkterna 🙂 Kram Annica

   • Caroline skriver:

    Är det någon speciell återfuktning som funkar bättre, eller kan jag köra på min “vanliga” allround bofylotion?

    • annica skriver:

     Hej Caroline, Tycker att du kan börja med den body lotion som din hud känner igen. Så att det itne blir för mycket förändringar på en och samma gång 🙂 kram Annica

 29. Annakarn Hermansson skriver:

  Hej! Var kan man köpa dessa produkter? Har en dotter 13 år med svår KP på armarna !

 30. Martin skriver:

  Hej! Hittade din sidan häromdagen när jag konstaterade att “de där röda utslagen på överarmarna måste ju gå att göra något åt”. Tror det tagit 3 år att komma på detta… Nåja, nu ska det bli ändring i alla fall! Du skriver ovan om paulas-choice-clinical-kp-treatment-cloths och jag såg nedan att de var restade. Är de på gång in i lager igen, eller ska jag kika på ett alternativ? Vad ska alternativet vara i sådant fall?

 31. danni skriver:

  Hej Annica,
  Ville bara säga att dina tips här typ har räddat mitt liv! Efter tonåren fick jag ganska hemsk keratosis pilaris på både armar, bröst och mage, jag har verkligen vart så ledsen och skämts över min hud sen jag fick detta. Testat i stort sett allt (krämer från läkaren, AmLactin, andra märken med AHA-syra, olika dieter och oljor) men efter att ha läst ditt inlägg här och pratat med dina kollegor på skincity så valde jag att testa Weightless Body Treatment 2% BHA och efter att ha använt de morgon och kväll i någon vecka så var det nästan borta! Är fortfarande lite röd men det är sååå stor skillnad! Så himla glad att jag hittade denna krämen<3

  • annica skriver:

   Hej danni, Så glad att du har fått hjälp och känner att du har fått fantastiska resultat. Jättetacksamt att du delar med dig och ger hopp till de som kämpar med att få bort KEratosis pilaris idag. Om du har får du gärna återkomma med före och efter bilder till info@skincity.se så ditt resultat 🙂 Kram Annica

 32. may-britt skriver:

  Hej.
  hva fårslår du til halsen som har (Keratosis pilaris) ”chicken skin?
  Kan jag bruka Biodroga MD´s nya ansiktscreme med Exuviance pads under?
  Eller har du annat som är bättre?
  Kram

 33. E skriver:

  Hej! Jag lider av keratosis pilaris och har de små knottrorna mer eller mindre över hela kroppen… har haft denna åkomma så länge jag kan minnas och har försökt bli av med den ett x antal gånger… men alla hudspecialisten jag pratat med har nästan sagt rakt ut att det inte går att behandla. Jag hade nästa gett upp hoppet innan jag snubblade över detta inlägg…har du några bra produkter att tipsa om? Pris och biverkningar spelar mindre roll just nu då jag är väldigt desperat att bli av med dem då jag skäms oerhört mycket över dem… kan inte ha en T-shirt på mig utan att bli obekväm. Skulle vara snällt om du även kunde förklara hur jag ska använda produkten/produkterna och hur ofta? Om de kanske ska kombineras på ett speciellt sätt osv osv…
  Tack på förhand 🙂

  • annica skriver:

   Hej E, Det kan vara svårt att bli av med men det går att lindra symtomen om man använder bra hudvård och fortsätter behandla huden. Även om huden börjar hamna i balans är det lätt att det kommer tillbaka och därför jättebra att fortsätta behandlingen för att även arbeta i ett förebyggande syfte.RESIST Weightless body treatment 2% BHA kan jag verkligen rekommendera dig att använda där du besväras av KP. Kram Annica

 34. Beatrice skriver:

  Hej Annica!
  Jag har keratosis pilaris i mitt ansikte, en stor fläck på ena kinden och jag tror att jag börjar får det på andra kinden också. Har som flera andra i kommentarerna fått olika krämer utskrivna men ingenting har hjälpt, det har snarare spridit sig och börjat klia. Finns det någonting jag kan använda? Såg att wipsen är slut och att det finns en spray istället, men vågar jag använda den i ansiktet om den är för kroppen?

  Tack på förhand 🙂

  • annica skriver:

   Hej Beatrice, Vid keratosis pilaris är det viktigt att hitta en bra balans mellan fukt och exfoliering. För att behandla detta tillstånd i ansiktet kan jag varmt rekommendera dig att börja med: Skin perfecting 2% BHA lotion. Sen innehåller BHA-syra som aktivt löser upp tilltäppt talg samtidigt som den ger huden en lättare chans att reparera dig. Rekommenderar dig även att använda en komplett rutin för bästa resultat! Kram Annica

 35. Elina skriver:

  Hej,
  Undrar över tips på produkter om man har Keratosis pilaris på kinderna. Osäker också om det är stängda porer/pustler jag har på kinderna i kombination med KP. Läste också att dessa orenheter kan uppkomma om man är väldigt torr

  Jag använder PC 2% BHA, men såg även att CLINICAL 1% Retinol treatment skulle vara bra mot Keratosis pilaris, bör jag lägga till denna i min rutin?
  Jag försöker satsa väldigt mycket på fukt då jag har varit väldigt torr innan i mitt ansikte, speciellt på kinderna. Så här ser min rutin ut:

  PC Calm Redness relief cleanser
  Klairs supple preparation toner
  PC 2% BHA
  Verso serum hydration serum
  Klairs rich moist soothing serum
  PC Skin recovery daily moisturizing (dag)
  PC Calm Redness relief moisturiser (kväll)

  Sen ansiktsmask ett par dagar i veckan som återfuktar

  Något jag bör ändra i min rutin?
  Läste också inann att du hade tipsat om Biodroga MD cerato-balance?

  Tacksam för svar 🙂

  • Elina skriver:

   Glömde skriva SPF30 efter dagcremen 🙂

   • annica skriver:

    Hej Elina, Torrheten kan lättare göra att keratosis pilaris kommer tillbaka så jag tycker att du gör helt rätt som kombinerar återfuktande produkter samtidigt som du har bra exfolierande steg i din rutin. Du kan addera Clinical 1% retinol då den även lugnar och återhämtar din hud. Men använd den inte mer än 1-2 kvällar i veckan till en början och du plockar då bort PC 2% BHA i din rutin just dessa kvällar. Du har verkligen en fin rutin som kommer att hjläpa din hud att hitta en fin balans! Kram Annica

 36. Cecilia Å skriver:

  Hej, Gud vad jag har googlat och letat och nu äntligen fick jag träff och kom hit till ditt inlägg. Jag har dessa prickar på insidan vaderna och utsidan överarmarna plus på rumpan. Jag ser att servetterna inte är tillgängliga längre, vad rekommenderar du mig att köpa? Jag är inte särskilt torr och använder överlag lite hudkräm.

  Tack för hjälpen
  Vänliga hälsningar,
  Cecilia

  • annica skriver:

   Hej Cecilia Å, Ska försöka uppdatera detta inlägg med de senaste, men jättebra att du hörde av sig så att jag kunde hjälpa dig att hitta ett minst lika bra alternativ. Jag rekommenderar dig denna spray, Clear exfoliating body spray 2% BHA från Paula’s Choice. Addera sedan RESIST Skin revealing body lotion 10% AHA till din rutin en kväll i veckan för bästa resultat! Kram Annica

   • Cecilia Å skriver:

    Tack snälla! Gullig du är som svarar så snabbt. 🙂 Hur ofta ska sprayen användas? Jag har en mild variant men skulle önska få bort prickarna på insidan vaderna och överarmarna. Kan uppleva lite prickar ibland på rumpan.

    • annica skriver:

     Hej Cecilia Å, Kan användas dagligen men till en början kan det vara bra att börja 2-3 kvällar i veckan och lite efter behov 🙂 Kram Annica

 37. T skriver:

  Är glad att jag hittade till det här inlägget! Har aldrig kopplat att knottrorna jag har på lår och insida vader är samma åkomma som jag har på armarna och inte heller tänkt på att det är något jag kan behandla. Har precis beställt hem en Paula’s Choices Clear Exfoliating Body Spray 2% BHA och väntar med spänning. Bör jag vara försiktig med att använda det på områden som inte är drabbade? På benen är det ganska utspritt men inte så tätt emellan kan det vara dumt att använda det på “friska” områden? Misstänker även att jag har det kring armbågarna, har alltid varit väldigt torr kring dom och har utslag. Tycker du att man kan använda det på armbågarna även fast jag är osäker på vad det är? Samt har du tips på en bra bodylotion för hela kroppen. Smörjer sällan in mig men gjorde det för någon dag sedan och nu är huden som sandpapper på de områden där jag använde krämen.

  • annica skriver:

   Hej T, Helt rätt produkt för ditt tillstånd! Den torkar inte ut de andra partierna på din kropp men den ger heller inte tillräckligt med fukt om du upplever större torrhet på vissa delar av kroppen. Eftersom den lugnar inflammation kan den vara bra att använda på torrhetspartier som är röda så länge du ser till att följa upp med en passande body lotion, Clinical Ultra-rich smoothing body butter 🙂 Kram Annica

 38. Renée skriver:

  Hej!
  Skulle vilja beställa dom 3 produkterna som är för keratisis pilaris, hur beställer jag dom?

Verso Acne Report Före & Efter

I våras efterfrågade jag här på bloggen om några ville vara med och testa Versos nya hudvårdsprodukter för en acnebenägen hud, under en period. Många visade ett stort intresse och ett urval med blandade hudtyper och hudprodblem fick vara med och testa produkterna. Feedbacken var mycket positiv och därför tänkte jag visa er, självklart efter tillåtelse […]

Se hela inlägget »

Intervju Aftonbladet Mode & Skönhet

Någon som läste mitt uppslag i Aftonbladets nya modemagasin i Söndags? 😉 Om ni missade så bjuder jag här på ett litet utdrag ifrån reportaget nedan. Mina tips hittar ni här: Dermaceutic Tri Vita C30 & SkinCeuticals Resveratrol BE Mina tips hittar ni här: Tata Harper Resurfacing Serum, Juice Beauty Green Apple Peel Maria Åkerberg […]

Se hela inlägget »

Höstens gåva är här!

Då var den här! höstens smaskigaste gåva från oss på Skincity! 🙂 Vi har valt ut 10 höstmåsten i travel sizes. Så passa på att fylla på din rutin med valfria produkter så skickar vi med denna härliga gåva- värd 1276kr i ditt paket. Om ni inte har hunnit testa något ifrån våra nya tillskott […]

Se hela inlägget »

Före & efter med Paulas Choice

“Sakta men säkert såg jag resultat och min hy blev bara bättre och bättre ” Åhh vad jag älskar när ni kära kunder sänder in era före och efterbilder. Det värmer i hjärtat och det är det bästa av allt nästan med mitt jobb. Idag tänkte jag dela med mig av en kund till oss […]

Se hela inlägget »

Så behandlar du dina pigmenteringar

Efter denna långa och härliga sommaren med massor av sol är det många, inklusive mig själv, som drömmer om en klar och jämn hud. Hyperpigmentering, melasma eller solfläckar är som ”varningsflaggor” som skapas av kroppen för att informera dig om att huden är skadad eller under attack. Alltså ett protein som tillverkas själv av huden. […]

Se hela inlägget »

Hyperpigmentering

Hyperpigmentering en av de irriterande hudvårdsproblem som tycks dyka upp från ingenstans. Det är som att man bara vaknar upp en morgon och precis där över pannan, kinderna och hakan har man fått sina nyfunna vänner i ansiktet. Det känns som om ens pigmenteringar dyker upp över en natt men riktigt så går det inte […]

Se hela inlägget »

Produkttips vid vuxenacne

När tonårstiden sedan länge är förbi, men ”ungdomshuden” kvarstår på huden… Ja jag vet vuxenacne suger! Men ni är långt ifrån ensamma. I stället för som i puberteten finns det andra potentiella utlösare för acnen, så som stress, obalans i hormoner, kost, miljöföroreningar och ja många inklusive jag själv får utbrott i huden runt vår […]

Se hela inlägget »

Skincitys Mesh Bag

Ni har väl inte missat vår fina gåva som nu följer med din order! Jag fullkomligt älskar den!!! Både stilren och praktisk. Perfekt att kunna få plats med både datorn, gymkläder och ja varför inte som bärkasse när man handlar mat istället för att ta en ny plastpåse varje gång. Vi skickar nu med bagen […]

Se hela inlägget »

No-Instagram Filter

I veckan testade jag Peter Thomas Roths nya primer ”Skin to Die for”. Måste erkänna att jag fastnade starkt för namnet…. Hehe.. och den underbart härliga förpackningen.. Yes jag blev helt enkelt sugen på att se om produkten höll vad den lovade… Innehållet är lite av en silikonfest så inget för er som inte vill ha […]

Se hela inlägget »