Så applicerar du ditt bronzepuder!

  • | Annica

Jag har skrivit på  insta en en de om bronzepuder denna vecka. Många frågor kom om vilket är bäst, vilket jag använder och framförallt HUR applicerar men ett bronzepuder på bästa sätt.

Kolla in min lilla video för världens ”superlättaste som en plättaste tips” om hur du applicerar ditt sol/bronze puder på rätt sätt för en snygg solkysst finish. Lyssna noga så hör ni min hund Vegas synpunkter om detta med bronzing också 😉 haha… alltså alltid när jag behöver tyst, lung och ro då sätter den gamla busen igång. Denna gång var det för att jag stängde om mig då blev han helt knäckt haha.. lill plutten.

IMG_7023

IMG_7028
Sensais nr 01 har varit en favorit i många år. Har lite då å så hittat andra riktigt bra med det och bareMinerals The Skinny Dip är de jag kommer tillbaka till. De är perfekta i tonen tycker jag.

IMG_7027

Jag vill inte ( och jag tycker ingen ska) se ut som man kört bronzepuder. Det ska liksom bara finnas där, smälta in med huden och göra att man ser snyggt fräsch ut. Man ska liksom inte se att man har ett bronzepuder.  Håller ni inte med mig om det ät väldigt fult när  man tar för mycket bronzing.?! Alltså bara en hint så man inte ser helt ”död” ut 😉 missförstå mig rätt. Denna årstid kan man ju lätt känna sig mer död än levande i ansiktstonen.

bronzepuder

Denna är från Jane Iredale och är riktigt fin. Har en halva ljusare med skimmer och en lite mörkare som är matt. Detta är färg 02 som jag också tycker är finast.

Ni som är ljusa och som  gillar att se solbruna ut.. tänk på att men oftast ser äldre ut om man ser för solbrun ut. Det blir aldrig snyggt att förksöka vara en hudton man inte är .. oavsett hudton. Nej, att förgylla och sätta guldkant på din naturliga hudton är det som gäller!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

33 svar till “Så applicerar du ditt bronzepuder!”

  • (33) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sofia skriver:

    Hej! Förlåt för en konstig fråga men tänker att du kanske vet det här. Funderar på att lägga en enzym peeling i hårbotten men vet inte om det är dåligt för håret? Då kanske det är bättre med en kornpeeling istället.

    • annica skriver:

      Hej Sofia, Det finns specifika peelingar för skalpen och en sådan skulle jag satsa på. Håret är känsligt och inte kul om du skadar det. Maria Åkerberg har en Scalp Scrub Intensive som är riktigt bra. Peelar med återfuktar och behandlar på ett skonsamt sätt. kram Annica

  2. lotta skriver:

    Hej fina annika! Jag är sugen på att testa PC nya c vitamin ! Hur ska jag få in den i min ansiktsrutin ? Efter rengöring o ansiktsvtn morgon använder jag PC resist transfoming serum , super antioxidant resist serum ,dagkräm. Kväll efter rengöring och ansiktsvatten ,resist transfoming serum ,skin brighening serum , resist nattcreme med retinol. Kan man använda c vitamin resist i hela ansiktet , få jag har mkt pigmentering. Tack för en underbar blogg! Kram

    • annica skriver:

      Hej Lotta, C-Vitamin serumet ska endast läggas partiellt. Det serum som närmast påminner om produkten och som du kan lägga i hela ansiktet är Skin Brightening Treatment. Även Super Antioxidant Concentrate är maxat med C-vitamin men är inte lika fullt aktiv på pigmenteringarna förstås. kram Annica

  3. Mari skriver:

    Hej bästa Annica!!
    Jag är lite sugen på att testa primer under min makeup. Är ofta trött och jobbar låååånga dagar, och behöver något som göra att min bas sitter där den ska och inte ser katastrofal ut framåt eftermiddagen…
    Jag velar lite mellan två olika produkter jag har hört en massa gott om, nämligen: Clarin beauty flash balm och Clarin instant smooth perfecting touch. Vilken hade du valt….???
    Kram

  4. Lulillan skriver:

    Ja denna årstid känner man sig verkligen blek och lite trist i huden. Perfekt när man kan få lite mer lyster och färg med smink. Men jag håller med dig, det gäller att inte välja en för mörk färg så det blir uppenbart. Det ska bara anas. Just nu använder jag en i kräm-form som jag gillar väldigt mycket. Perfekt eftersom den smälter in i huden och ser mer naturlig ut än ett puder. I alla fall på mig. Eller så har jag bara haft dåliga erfarenheter av puder kanske. Sommartid däremot tycker jag puder funkar. Lite skimmer kan vara fint på sommaren när man använder BUS men så här vintertid föredrar jag mer matt. Kanske för att det också ser mer naturligt ut.

    • annica skriver:

      Hej, Lulillan, En ljusare ton är ett bra val vintertid. En för mörk kommer inte se fräsch ut. Det ska liksom bara anas inte synas tydligt att man lagt bronzepuder : ) Kul att du hittat dina favoriter! kram Annica

  5. Marcella skriver:

    Hej Annica! Har bestämt mig för detta nu och för clarins märket för tillfället till clqrins produkterna tar slut som jag nu kommer köpa sen går jag över till ett annat märke. Detta är ganska så akut för mig då mina hudvårdsprodukter är helt slut så jag har knappast en rengöring hemma just nu kikade in på clarins på skincity denna rengöring http://skincity.se/sv/product/3358/clarins-gentle-foaming-cleanser-comb-oil och tonic denna då http://skincity.se/sv/product/3349/clarins-toning-lotion-fet-hy är dessa bra mot fet hy för jag har fethy sen tänkte jag köra morgon kvälls kräm skulle något mer vara bra från clarins för att få denna riktiga hudvård? För jag har massa lermaskar nu som jag just nu bara vill använda så tänkte om en peeling vore bra att ha?? Frågar dig nu för mina produkter är helt slut och hoppar över testet just nu så köper bara dem du rekommenderar till mig skulle vara till hjälp för mig då jag inga produkter har just nu hoppas på att få din hjälp här på bloggen 🙂 Tack! Trevlig helg önskar jag dig!

    • Marcella skriver:

      Hej 🙂 som jag skrev på kommenaren jag tidigare lämnade här på detta inlägg om du kollar så skrev jag att jag verkligen bestämt mig för att köpa Clarins produkter o att mina produkter är helt slut o att jag absolut inget använder just nu knappast en rengöring så det är akut läge för mig i denna går vill jag gärna pröva Clarins hudvård o vill undvika hudtestet bara för denna gång så jag hoppas o skulle bli väldigt tacksam om du kunde tipsa om produkter från clarins som är anpassade för fet hy för jag hittade ej dagkräm och kvällskräm o vet ej om jag ska köpa nå mer som jag skrev här på min tidigare kommentar har också massa lermasker som jag skrivit o undrar om de skulle behövas någon peeling också från clarins kanske? O nå mer?? Jätte tacksam för svar hoppas du kan skriva ner allt när du väl svarar så jag kan köpa med mig de nu på måndag för är ganska akut för mig är utan produkter hehe 🙂 Kram Mvh Marcella

  6. Iwona skriver:

    Bästa Annica!
    Jag tackar gud för skincity och din blogg varje dag. Mycket kunskap och nöje! 🙂
    Jag har en fråga angående makeup och träning. Får man ha Foundation puder o dess like på sig när man tränar? Läste nånstans att under träningen öppnas porerna då man blir varm och smink kan tränga in i dom och täppa dom. Stämmer det?
    Tacksam för svaret 🙂
    Iwona

    • annica skriver:

      Hej Iwona, Bäst är att tvätta av sminket särskilt om man lätt får plitor och inflammationer. Har man en tålig hud så brukar den klara påfrestningen bara man tvättar den efteråt. Tror inte att så mycket av sminket går ner i porerna men smink blandat med svett kan täppa till när det ligger på ytan. kram Annica

  7. Ann-Charlotte skriver:

    Underbart att du gör fina videos åt oss! 🙂 Det är alltid lika roligt att gå in hit till din blogg och få massa bra tips! Jag har fått kommentar av ett par makeupartister att 3:an är ”ute” men jag kör vidare på den för det är en metod som alltid har passat min ansiktsform. Så det var kul att se att du tipsade om den!
    Kram Ann-Charlotte

    • annica skriver:

      Hej Ann-Charlotte, Kul att få inspirera. Jag kör vidare på 3:an för jag tycker som du att det passar mitt ansikte. Sedan finns det en hel värld där ute bland proffsen hur man kan variera sig. För en snabb applicering så gillar jag 3:an! kram Annica

  8. Veronica skriver:

    Hejsan Annica, älskar både skin city (handlar aldrig hudvård någon annanstans) och din blogg! Jag har dock tampats med yttorrhet i två år nu, främst i pannan. Känns som jag provat allt. Just nu använder jag dermalogica ultracalming cleanse, bytte precis till MD formulations moisture defense, och elemis soothing apricot toner. Jag har väldigt känslig hy, men funderar på om jag ska byta rengöringen? För jag har haft dessa knotter så länge nu. De försvinner bara om jag klämmer dem, vilket jag helst inte gör. Men annars blir dem så många och stora att det ser så hemskt ut! De är inte röda bara hudfärgade ”bumps”. Provat skin hydrating masque från dermalogica, även deras gentle exfoliating masque, serum med syror och allt möjligt, inget hjälper! Skulle gärna vilja ha lite tips 🙂 Den enda gången ja upplevt att de blivit bättre var när jag var i grekland och solade o badade i havet. Men det höll sig kanske bara någon vecka. Jag blir tokig snart, villa ha tillbaks min släta hy som jag alltid haft, tills jag fyllde 22 och sen fick pannan fnatt. Hoppas du kan hjälpa mig, ha de gott!

    • annica skriver:

      Hej Veronica, Vad roligt att du följer bloggen!
      Knottror i pannan brukar inte var så svårt att få kontroll över. Känner dock inte att jag fått en klar bild över din hudtyp för att kunna säga kör på det här. Tycker att du ska bestämma dig för att go all in på ett och samma märke istället för att blanda olika. Produkter från samma märke stöttar varandra och ger oftast ett resultat i kombination. Gör ett hudtest och hälsa från mig, bifoga även en bild så att vi ser hur stort problemet är.

      Sen hade jag funderat över hur din mage mår. Pannan är en reflexzon kopplad till just magen och om problemet bara sitter där så kan det mycket väl vara tecken på en känslighet. Fundera över din kost. Gluten, mejeriprodukter kan vara svårt för magen att bryta ner och för många jag träffat så visar det sig som plitor/knottror på pannan.


      Till testet!

      kram Annica

  9. Helen skriver:

    Kära Annica! Nu vill jag snart lägga mig ner och gråta över min hy. Bytte för snart två månader sen från exuviance till Pc. Inte en finne i sikte längre men min extremt blank hy vill inte ge med sig. Jag bollar fram och tillbaka med dina kollegor men vilken primer jag än använder, hur fuktgivande krämer jag använder blir jag ännu fetare. Jag har hydralight dagkräm och blir ändå blank som ett papper. Använder alla produkter i mitt hudtest förutom retonil 1 % och resist nattkräm pga av min yttorrhet som nu försvunnit. Jag skickar med mitt hudtestnr 25637 ifall du skulle ha tid att ta en kik. Det känns som jag ger upp snart. min hudterapeut förstår inte heller varför jag är så fet 🙁

    • annica skriver:

      Hej Helen, tog en snabbkik på din rekommendation och den ser fin ut. Dock skulle jag testa Bha liquid istället för gel och välja Skin Balancing gel till natten. Ibland är det de små justeringarna som hjälper huden till balans. Sen skulle jag även tipsa om B5 som faktiskt kan hjälpa vissa att få mer kontroll på talgproduktionen. Testa att lägg din primer åt sidan för en tid, det kan vara svårt för en riktigt fet hud att få det att fungera. När du väl fått en bättre balans och fått till hudvårdsrutinen så kan det fungera bättre. kram Annica

  10. Nicka skriver:

    Hej Bidroga md foundution behöver man primer under krämen?och till Decleor fondution vilken primer passar till den?ha en fin helg ☺

    • annica skriver:

      Hej Nicka, Man behöver inte en primer till Biodiorga MD´s eller Decleors BB/CC-cremer. Men vill man så kompletterar man en sådan för att få en mer jämn hudstruktur. Jan Marinis primer är en av mina favoriter! kram Annica

  11. Lina skriver:

    Hej Annica

    Behöver lite tips och inspo från dig, efter jag handlar lite produkter från er och behöver lite mer märkte jag, men är lite vilse.

    Mina produkter just nu är:

    1. Rengöring Dermalogicas special cleansing & essential då jag är jätte torr

    2. inget toner???

    3. Serum Clarins hydraquench serum

    4. Dermalogica intensive krämen

    Har även köpt beaute pacifique hydrating mask

    som du ser så behöver jag en ”Toner” ansiktsvatten? behövs det, jag har jätte torr hud och torr fläckar, så vill ha allt som behövs, jag har alltid använt dermalogias face mist både den med fukt och senitive, men känner att dem inte riktigt gör något och spraya på huden känns inte som det mest effektivaste?? men har alltid köpt om dem för vet inte vad jag ska ha!
    ska jag ha en från Clarins för att inte blanda märken för mycket eller vad tycker du vilken ska jag köpa??
    plus sen undrar jag går det att lägga till en paula choice produkt?? tänkte på serum skrubb olja eller så då jag e nyfiken på hennes produkter…

    Hoppas du kan hjälpa mig

  12. BigMami skriver:

    Undrar jag också som är jätteblek och rosa med fräknar 🙂 Kan man ha solpuder då?

  13. linda skriver:

    Kan jag som är jätteblek och rosa i huden ha solpuder? Vilken färg ska jag välja?

    Övriga kroppen är gul.
    MVH Linda

    • annica skriver:

      Hej Linda, Visst kan man det! Det kan tom bli ursnyggt : ))) Välj en ljus nyans bara så som tex tinted från bareminerals eller Light från Clarins. kram Annica

    • Sandra skriver:

      Hej Linda,

      Det låter som du och jag har liknande typ av hudfärg väldigt ljus med gul underton och mycket rosa pigment i ansiktet. Sensai Silky Bronze Protective Compact SPF30 i nyansen SC01 är ett solpuder med underton åt det neutrala/gula hållet enligt mig. Är detta inom din budget är detta ett mycket fint puder som sitter kvar på huden hela dagen Om du vill har ett billigare variant är Honey bronze från the body shop ett bra alternativ, då de har två ljusa nyanser en med rosa underton och en med gul underton.

      Med vänlig hälsning Sandra

  14. Isabel Englund skriver:

    Tack fina Annica för så bra tips! Ska direkt kolla på affären vilken jag tycker är finast, sensais eller bare minerals. Ha en underbar dag och helg! Isabel

  15. Charlotte skriver:

    Hej
    Är inte den nya från Babor en favorit? 🙂 Fick för mig att du dog snygg döden men nu nämns den inte…

    Jag skulle vilja ha ett tips på att ta bort lite ljus fjun i ansiktet.. Har ytters lite men jag tycker det är så fruktansvärt fult när jag ser hur det skimmrar till på andra i solljuset och vill förhindra detta på mig…

    Tack för alla fina tips du ger!
    Kram

    • annica skriver:

      Hej Charlotte, Jag har mååååånga favoriter inom alla kategorier kan jag säga. Babors är en av dem, den är faaantastisk och vet att många på jobbet även har den : ) Ett gott betyg! Den här är den jag bara älskar och använder nu för tillfället!

      Fjun i ansiktet blir oftast mer synligt när man lägger på ett puder. Pudret blir som ett hölje kring stråt och kan för vissa göra dom mer iögonfallande. Jag tycker att lösningen är att spraya på ett fuktspray efter pudret så lägger sig det pudriga direkt. Om du menade att du skulle ta bort fjunen så vill jag nästan lite varna för att vaxa och använda hårborttagningscremer just i ansiktet, hårväxten kan stimuleras och helt enkelt bli värre. Inte så roligt. kram Annica