Sommarhud – Nyhetsmorgon TV4

  • | Annica

Detta är humor. Tänk att jag visste att TV4 Skulle ta fasta på detta ögonblick;) haha.

Hoppas ni var uppe i morse  å kollade in nyhetsmorgon trots semester och sommarlov. Om inte så är det ju ingen fara på taket. Klicka på länken ovan för att se inslaget eller KLICKA HÄR.

Ni som läser min solskola vet ju mycket av det här men det tål att upprepas eller hur? :=).

Som sagt det viktigaste för sommarhuden är solskydd men de flesta tar alldeles för lite och återapplicerar alldeles för sällan. Det man lätt glömmer är att även en mulen dag tränger solens skadliga strålar igenom. 50% av strålarna tränger igen om en mulen dag en dag när det är slöjmoln hela 80%. UVA strålar finns  ju dessutom faktiskt hela året och går även genom glasrutor. Ni vet UVA.. kallas ju också för UV-Ageing.  

Om man har en ljus hy så brukar det ta max 10 minuter innan man blir röd utan solcreme. För mig gäller 5 minuter så det är mindre än vad man tror.

Sen hörrni.. det  här med soleksem på sommaren. Mitt tips i morse var K- Ceutic SPF50, tipsade även om det härom dagen. Sjukt bra för alla er med känslig hud.

Hoppas ni gillade inslaget idag med tema sommarhud! Nedan har ni alla produkter jag hade med idag på Nyhetsmorgon:

MULTIFUNKTIONELLA SOS-PRODUKTER

ELEMIS
TEA TREE S.O.S. SPRAY

MARIA ÅKERBERG
ALOE VERA BARBADENSIS

DECLEOR
ENERGISING GEL – PROLAGÈNE

PAULA’S CHOICE
CLINICAL INSTANT CALM ADVANCED REDNESS RELIEF

SOLSKYDD

LA ROCHE POSAY SPF50 ( apoteket)

BEAUTÉ PACIFIQUE
STAY OUTSIDE SPF 30

DERMALOGICA
PROTECTION 50 SPORT SPF50

DERMACEUTIC
K CEUTIC

BIODROGA MD
SKIN BOOSTER UV-PROTECTION CREAM SPF 30

PAULAS CHOICE SUNSCREEN SPRAY SPF 45 ( lanseras på onsdag denna vecka)

EXUVIANCE
SUNGUARD SPF 50
ANSIKTSMASK MED ANSIKTSVATTEN

SENSAI
CELLULAR PERFORMANCE LOTION MASK PADS (15 PCS)

LA PRAIRIE
CELLULAR REFINING LOTION

NEAL’S YARD
REHYDRATING ROSE TONER

BABOR
CLEANSING SYSTEM TONIC

SENSAI
CELLULAR PERFORMANCE LOTION II, MOIST

Lite snapshots från morgonen kommer också här:)

IMG_1695

Soraya, Anders å jag:)

IMG_1692

Tur jag hade med bästa assistenten min dotter Sienna som fotade när vi gick live:)

IMG_1686

Allt redo för sändning..

IMG_1685

Assistenten redo!;)

IMG_1682

En toa Selfie..

Nyhetsmorgon annica forsgren

Johanna på TV4 sminket gjorde som alltid ett FAB jobb!

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

44 svar till “Sommarhud – Nyhetsmorgon TV4”

  • (44) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Susann skriver:

    Hej fina Annica,

    Jag är nästan i desperat behov av en ögoncreme, Jag är 26 år och har torr hud, jag använder för övrigt clarins hydraquench serie som funkar suveränt.
    Har dock provat deras ögonkräm och tycker inte den är tillräckligt återfunktande, även bliss everyday eyewere funkar inte, jag söker något som är superbra och riktigt återfuktande, även serum om det är bättre, skulle vara jätte tacksam för tips på bra återfuktande ögoncremer
    Kramar 🙂

  2. Heléne skriver:

    Hej Annica,
    Toppenbra ämne! Jo, jag behöver din hjälp: dotra mi fyllde nyss 10 och är ganska intresserad av smink, liksom hennes vänner. Jag försöker minimera antalet gånger hon använder det (disco ok men ej till vardags) men vad är viktigt att tänka på vid val av smink? Mascara och ögonskugga samt läppglans ör mest poppis… 🙂 Som rengöring och återfuktande créme köpte jag Maria Åkerberg då hon får små utbrott emellanåt på näsan och runt munnen. Det börjas väl nu 😉 (hjälp!)
    Taaack på förhand!

  3. Lj skriver:

    Är så otroligt många märken vi inte fär tag i i norge som skincity säljer så har verkligen haft lust att handla från er. Var inne här och frågade för några månader sen om det var på g för att jag så gärna ville handla till norge, men fick svar att det tyvärr inte gick. Men nuuu tog jag chansen och testade igen för jag tänkte att kanske kanske. Och jaaaa det gick! Ingen till, ingen frakt. Kan det vara sant??? jan marini, peter thomas roth, rodial, by terry, paulas choice m.fl märken är nu inom räckhåll! Kan knappt tro det är sant. Om ni visste hur mycket tid av semestrar en hudnörd som mig har fått lägga på att researcha butiker och planera och stressa runt i olika städer för att få köpt olika produkter jag velat testa. Hurra för skincity i norge!

    • annica skriver:

      Hej Lj, Vad underbart att höra hur glad du är : )))) Vi har LÄÄÄÄÄÄNGE velat skicka till Norge men det har krävts mycket arbete innan det gick att genomföra. Vi ser fram emot att hjälpa våra grannar till en fin hud!

      kram och välkommen till Skincity Lj : )

      Annica

  4. Frida skriver:

    Hej! Superbra inlägg men för kort som vanlig,tycker jag. ”Tabletterna” du använde kan man köpa dem för sig hos er? Kram Frida

  5. Emma L skriver:

    1.Hur kommer det sig att det bruna i huden sitter i längre när man använder solskydd?

    2.Varför tror du folk fortfarande blir förvånad när man använder solskydd och det inte är soligt ute?

    • annica skriver:

      Hej Emma, bra frågor! På den första så kan man enkelt förklara det med att om man solar utan skydd och blir röd, så börjar huden omedelbart att reparera sig. Processen gör att huden bleknar fortare och dessutom så kommer du lättare att fjälla och hur snyggt är det. På fråga två kan jag ju bara spekulera och tror främst att det handlar om okunskap om att man inte vet hur huden bryts ner av solen även en molnig dag. Huden tar skada även om den inte blir bränd så att säga : ) Kanske är det så man tänker..

      kram Annica

  6. Therese skriver:

    Hej, trevligt inslag i tv! Men jag undrar om det här med solkräm när man får soleksem (vilket jag alltid får i början av sommaren), menar du att K Ceutic SPF 50 kan användas, det är på Skincity 30 ml för 450kr, den kan man ju knappast använda på kroppen…? Finns det någon annan sort som är bra vid just soleksem? Med vänlig hälsning, Therese

  7. Anna skriver:

    Hej Annica!
    Jag använder dermalogicas trio mot pigment (pure light/night och serumet) och är verkligen nöjd, är inne på andra omgången av alla tre..Men satte in en hormonspiral för några veckor sedan och min hy har blivit mkt fetare i huden, är väldigt blank i t-zonen.. Finns det någon produkt jag kan tillsätta min rutin ist för att byta (vill verkligen inte byta). Använder även special cleansing gel morgon och kväll samt daily microfoliant varje kväll (mycket nöjd med det också..). Använder även Rodials fuktmask några ggr/vecka och ibland en lermask i t-zonen från biodroga md.
    Behöver något dagtid som mattar ner , använder inget smink och vill inte göra det heller. Ibland borstar jag över by terrys hydrapuder i t-zonen dock..
    Tack!

    • annica skriver:

      Hej Anna, kul att höra att du får så fint resultat med Dermalogica! Hormoner gör att huden ändras och då kan man behöva justera rutinen. En väldigt blank hud dagtid skulle kunna balanseras med en lätt spf. Har du testat den HÄR!

      Fortsatt lycka till nu : )

      kram Annica

  8. Marie skriver:

    Hej Annica! Har panik nu över att ha klämt en finne så det kommit mycket blod och blivit sårigt. 🙁 Vet att det är idiotiskt men tänkte ”lätta på trycket” och få ut vad jag trodde var gulvitt talg, men sedan kom det snabbt blod.

    När skadan nu redan är skedd, finns det något att göra? Vad är det bästa för att minimera det? Typ fukt, fukt, fukt eller annat?

    Har dessutom fått tre milier senaste tiden. Har mycket acnebenägen hy men knappt haft milier alls tidigare. Vad kan det tänkas bero på när det ploppar upp flera plötsligt? Använder Paulas choice och har inte nyligen gjort någon förändring i min rutin annat än Resist hyaluronserumet (det nya) som jag använder några ggr i veckan.

    Kram!

    • annica skriver:

      Hej Marie, Hoppsan…du är nog inte den enda som tagit fel beslut vid spegeln ; ) Det bästa du kan göra nu är att rengöra ordentligt, återfukta och lägga solskydd on top så att du inte får ett bestående ärr. Pilla inte : )

      Den här kan även hjälpa dig att påskynda läkningen och är toppen att ha hemma om fler finnar dyker upp: http://skincity.se/sv/product/3792/cicamed-asd-3-in-1-active-spot-treatment

      Milier får man ofta om man är torr i huden eller om man använt en för kraftig creme kring tex ögonen. Är det en riktig milie dvs en sådan som du ej kan få bort själv så behöver du gå till en salong. Fundera över om huden känns för torr, kanske har du en för tuff rengöring och lösningen blir då att alternera med en mildare mer fuktbevarande.

      kram Annica

  9. Vian skriver:

    så fult att sälja 5 ml tester som tex pc produkterna, borde vara större test produkter speciellt när det tex är 80 kr för 5 ml serum

    • annica skriver:

      Hej Vian, Trist att du tycker det är fult. Vi har valt att ta in dem i sortimentet (köpa dem från PC) som en service för dem som vill och är intresserade. VI har inte hittat på priset det är baserat på det vi köper in dem för. Man kan inte pleasa alla men vi gör i alla fall så gott vi kan. Kram annica

      • Lilian skriver:

        Jag tyckte i alla fall det var toppen att få tipset om PC serum i liten förpackning! Har funderat på just det serumet men velat. 5 ml-perfekt, precis vad jag behöver för att kunna utvärdera om det är något för mig 🙂 <3

        • annica skriver:

          Hej Lilian, Vad kul att höra!!! Tycker som du att det är toppen att man får testa en produkt ibland innan köp. kram Annica

  10. Emma skriver:

    Jättebra inslag som vanligt, man får alltid med nya tips! 🙂 Grymt nyfiken på fuktmasken, så smidigt att ta med i tablettform!

    kram Emma

    • annica skriver:

      Hej Emma, Tack fina du! Sensais mask är superhärlig verkligen. En favvis och extra skön på sommaren tycker jag. Kram Annica

  11. kim skriver:

    Har hört att PA solskyddet ska fungera att spraya även när flaskan är uppochner, helt galet bra! Om du ska skriva något om den på onsdag så ha gärna med ett litet videoklipp så vi kan beskåda underverket 😀

    • annica skriver:

      Hej Kim, underverk kan man absolut kalla det och man kan spraya med flaskan trots att den är upp och ner-SÅ SMART!. Kanske kommer det ett litet klipp : ))) kram Annica

  12. Millis skriver:

    Hej Annica

    Bytte dagcreme till Sheer Refining fluid efter tips från dig och Lena på Skincity och tycker mig se och känna att glansigheten i huden blivit lite mindre.
    Min fråga är vad jag kan använda som spf runt ögonen? Har Caritas spf för ögonen men tycker det känns snålt med spf 15 när man ska vistas utomlands i stark sol. Finns det något annat som fungerar för ögonen? Har en liten pigmentfläck under ena ögat som jag vill se till att skydda ordentligt.
    Tänkte använda mig av Synchroline’s Anti Wrinkle spf 30 till ansiktet när jag är utomlands i kombination med Sheer Refining men känner mig förvirrad över vad jag ska ta till ögonen.

    Vänlig hälsning

    Camilla

    • annica skriver:

      Hej Millis, Spf kring ögonen är toppen men de som du nämner är inte gjorda för området närmast ögonen tyvärr. Jag hade därför varit försiktig. MEN Paulas Choice dagcremer med spf kan användas kring ögonen de dem hade jag kikat på!

      kram Annica

  13. Jennyjenny skriver:

    Jättebra inlägg som vanligt. Önskar att du kunde få eget program på TV4 där du kunde få en halvtimme- en timma då och då så du verkligen kunde gå igenom och utbilda svenska folket på hudvård 🙂

    Jag har en fråga om solskydd och den är kanske lite dum för du har ju skrivit om det så många gånger och jag borde kanske fatta… Men jag har Paulas Choice moisture boost Sp 30 som ju är en dagcreme förutom att det är ett solskydd. Ska jag alltså ta lika mycket av det som ett ”vanligt” solskydd som bara är solskydd? För det blir ju mycket dagcreme som ska masseras in och även om min hud är torr så känns det lite väl mycket…

    • annica skriver:

      Hej JennyJenny, Du tänker helt rätt att du behöver ta extra av din dagreme om du ska ha den som solskydd. Det för att det ska ge ett säkert skydd.

      Sommarkramar,
      Annica

  14. Sara skriver:

    Hej annica! Har du någon info om Smink.net? Dem har en del intressanta saker men är osäker på om jag vågar riskera att spendera mina pengar på denna sida då jag inte vet om det är pirat-kopior eller ej. Hoppas du kan ge svar! Kram.

    • annica skriver:

      Hej Sara, Önskar att jag kunde säga bre eller dåligt men känner inte till dem. Ring och hör dig för med dem säger jag. Fråga var det de tex köper de vanligaste märkena ifrån. Det är uppgifter som jag tycker att man i min ärliga värld är öppen med. De kanske är toppen, hoppas det.

      kram Annica

  15. Lotta skriver:

    Grymt bra jobbat bästa Annica! Du borde få en stående punkt om hudvård till svenska folket varje söndag tex! Känns som klippt o skuren för tv! Skickligt gjort! 🙂
    Jag är nyfiken på varför du tog med bla La Prairies ansiktsvatten? Vad är just denna bäst för?
    Kul att fina Sienna fick följa med idag, vilket äventyr för henne!:)
    Största kramen,
    Lotta

    • annica skriver:

      Hej Lotta, Tack kära du! Du kan tänka dig hur spänd Sienna var inför morgonens tv. Gjorde nästan mig mer nervös än vanligt för att hon var sådär gulligt förväntansfull…

      La Prairies ansiktsvatten är superskön, svalkande, lätt porsammandragande och så lugnar det fantastiskt bra. Urskön på kvällen efter en sommardag. Eftersom temat var sommarhud så var den given att ta med!

      Sommarkramar,
      Annica

  16. Karin skriver:

    Hej, jättebra inslag men det känns som klippet tog slut innan du var klar. Du skulle precis börja prata om hur man kan reparera huden med tex aloe vera. Sen var det slut. Var det inget mer? du hade så många fina produkter med dig som du inte sa något om.

    • annica skriver:

      Hej Karin, Jag skulle kunna ha pratat i en timme ha ha ha… men inslagen på Nyhetsmorgon är begränsade till ett par minuter. Ibland får man en hint om vilka frågor som ungefär kan komma, men sen slänger de alltid in en massa spontana. Därför svårt på förhand att styra det dit man kanske vill och framförallt få allt sagt som jag tycker är viktigt för ämnet. Hade nog tänkt säga lite mer men det hann vi inte med idag ; )

      Har alltid med mig mycket produkter som exempel men tanken är inte att hinna prata om alla. Oftast är det mer generella begrepp man tipsar om, ibland någon produkt. Jag har lagt upp en lista på bloggen vissa kommer från Sc och andra från andra butiker.

      kram Annica

  17. Camilla skriver:

    Hej,

    sedan många år tillbaka använder jag Maria Åkerbergs ”Face Lotion More” den passar min hy perfekt och funkar också runt ögonen så jag har haft den som enda kräm fram till försommaren då jag också köpte ”Eye Cream More”. Jag fyllde nyss 51 och kände att jag kunde behöva en ögonkräm. Jag är nöjd med den jag har men jag har ju inget att jämföra med och undrar om det är någon större skillnad på ”Eye Cream” och ”Eye Cream More” eller om jag lika gärna kunde nöjt mig med den billigare… skiljer ju ganska mycket.

    Jag använder ”Body Lotion Beautiful” och älskar doften men jag tycker att den ligger kvar som en hinna på kroppen och funderar på att byta till ”Body Lotion Rose & Lavender” vet du om det är skillnad på dem? På den senare står det inte för torr hud som det gör på den första. Jag har inte speciellt torr hy.

    Tack på förhand 🙂 hälsningar Camilla

    • annica skriver:

      Hej Camilla, Du har gjort helt rätt i att välja More, den har betydligt mer aktiva och vårdande ingredienser så med den får en mogen hud mer effekt. Hundralapparna gör stor skillnad och More är riktigt bra. Eye Cream är bra men ger bara fukt. Det är inte någon skillnad på de tå Body lotions som du kikat på utan de skiljer sig bara doftmässigt : ) Kanske ska testa Energy, den har en lite annan sammansättning.

      kram Annica

  18. Ella skriver:

    Hej jätte bra inlägg i nyhetsmorgon