Linda Mehrens nu på Skincity!

  • | Annica

Linda Mehrens Jag är så himla glad och stolt att nu, från och med nu kunna erbjuda er Linda Mehrens F A N T A S T I S K A  makeup-borstar i min butik Skincity.

Ska berätta allt för er om dessa borstar och varför jag tycker att det är helt unika. Men först måste jag ta lite bakrund angående detta med makeup-borstar.

IMG_4290

Jag har letat i 2 år efter en renodlad makeup-borst serie. Har hittat flera fina (finns ju massa bra på marknaden) beställt hem, testat och så  har det inte känts 100% rätt av olika anledningar.

För mig var det viktigt att hitta en makeup-borst serie som till 100% bara bestod av syntetisk borst då de moderna syntetiska borstarna är helt fantastiskt bra.

Historiskt så har syntetiska makeup borstar traditionellt använts vid flytande eller creme makeup och naturligt djur hår för puder. Nu är de syntetiska så pass bra att de funkar på alla användningsområden.

Så den första utmaningen var att hitta en serie professionella super grymma borstar med bara syntetiska hår med den absolut senaste tekniken (så att de till viss del efterliknar de egenskaper som de naturliga borstarna har och ger.)

Den andra utmaning som jag blev varse om i mitt letande efter den perfekta borstserien var att framtagandet av syntetiska borstar kräver oerhörda mängder vatten och framtagandet blir därav inte speciellt miljövänligt. Fanns det någon som tillverkade med ett miljötänk?

IMG_4273

Den tredje utmaningen var att hitta ett märke som var utvecklat och utvecklas av en arbetande riktigt duktig makeupartist. Inte bara så en makeupartist som satt sitt namn på ett gäng bra penslar utan jag ville jobba med en serie där det verkligen ÄR makupartisen själv som med sin expertis tagit fram varenda borste efter höga, höga krav. Ville även att personen inte bara skulle ha skapat det en gång i tiden utan vara verksam nu och i fortsatta utvecklingen av borstarna.

Den fjärde utmaningen var att om väl borsten var bra och rätt så kändes det konstigt om det inte även var ett miljötänk och ansvar kring produkten i sin helhet.

Haha… ja ni förstår det här var inte lätt. Jag kom till en punkt när jag kände NEJ. Vi får utveckla ett eget makeup-borst märke där jag kan vara med och styra och kontrollera hela processen… MEN precis när jag var i startgroparna för att dra i gång detta så träffade jag Linda Mehrens.

Linda Mehrens

Coolt är att Linda eller någon av hennes duktiga  kollegor granskar vare borste för att kvalitetssäkra innan de paketeras i Sverige.

Det var helt galet. Helt plötsligt står jag i en konversation med henne och hon berättar om sina borstar. Det var som om hade stått å tjuvlyssnat utanför mitt kontor och visste precis vad jag letade efter.. Det var faktiskt helt sjukt och helt underbart.

Linda Mehrens

Linda in action när hon höll utbildning för oss i hur man bäst använder och väljer hennes borstar.

Linda  har  hela 27 års erfarenhet inom kosmetikbranschen, varav 17 år som professionell makeup artist och dessutom är hon helt sjukligt (in a good way) intresserad av borstar. Linda har haft en borstkollektion förut men denna kollektion om 9 borstar har tagit henne 5 år att skapa. 5 år för att det ska passera Lindas nålsöga av precision och perfektion när det kommer till borstar.

Linda Mehrens Conscious & Care Collection som vi nu ( Wiiiiiiiiiii) lanserat på Skincity som en av väldigt få  återförsäljare online.

IMG_4277

DETTA GÖR LINDAS BORSTAR UNIKA

Håret på alla penslarna är ett japanskt premiumfiber av nylon, tillverkat i en fabrik med ett eget självförsörjande vattenfiltreringssystem.

För att efterlikna djurhår är fibret behandlat, med en vågig, sträv yta och spetsig tipp. Fibret liknar ekorrhår i sin mjukhet och det finaste gethåret i sin fasthet. Det kan med lätthet fånga upp och jämnt fördela pigment för en perfekt applikation. Det kan inte gå av, vilket gör varje pensels användningsområde mycket större.

Alla ni nu som tänker.. men va bara syntetborstar? De kan ju inte fånga pigment optimalt.. Ni får alltså TÄNKA OM efter ni provat dessa.

IMG_4270

Alla penslar kan användas med både våta och torra material. Detta är ju så grymt bra och gör att varje borste får fler användningsområden.

Handtaget är gjort av finaste björk från certifierad skog i Europa samt silverdelen är silverpläterad mässing. Penseln är sammansatt för hand av en penselmästare i Tyskland ( där världens bästa penselfabrik ligger enligt Linda. Vilken fabrik det är håller hon hemligt). Det tar 10 år ( !!!!) innan man blir en penselmästare och det är BARA de som är penselmästare som får göra Lindas borstar.

Btw.. älskar ordet penselmästare, det kanske jag ska bli i mitt nästa liv. Förpackningen tillverkas av svenskt återvinningsbart papper.

IMG_4272

För Linda var det av högsta vikt att hennes redskap var framtagna förutom att det ska vara bed bästa borstarna på markanden att hela miljö och djurvänliga tänket var med i alla led.. Hon insåg när hon skulle skapa kollektionen att detta  var något som skulle visa sig vara betydligt svårare än hon trott.  Att ta fram en produkt där omtanken om djur och människors villkor, miljö och hållbarhet skulle gå hand i hand har alltså tagit henne fem år.

Linda Mehrens

När Linda berättar för mig om hur det går till att skapa hennes borstar en och en för hand så fullkomligt baxnar jag.. alltså vilket hantverk.. det är en sån process som jag aldrig kunnat föreställa mig. Varje borste är unik och ett konstverk i sig. Borstar kan göras p många olika sätt och dessa görs för hand och med högsta precision i alla led Priset blir därför också något högre.

 Linda säger:

– Tanken på att helt sluta med djurhår och att skapa något hållbart, där alla parter som har del i penslarna behandlas med värdighet, blev något av en besatthet. Det är fantastiskt att bli färdig med ett så utdraget projekt och veta att jag lyckats nå exakt dit jag ville.

Tips! Linda driver även  Linda Mehrens MAKEUP ACADEMY, en yrkesutbildning för makeupartister, som hon grundade 2009. För er som är sugna att bli makeup artister!:).

Hoppas ni kommer älska dessa borstar lika mycket som jag gör. Om du ska börja med en borste börja med F1 :an… ett stycke master piece!

IMG_4274

 

11 annica forsgren skincity.se

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

18 svar till “Linda Mehrens nu på Skincity!”

  • (18) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Donnachic skriver:

    Jag kan bara säga en stort GRATTIS till ett riktigt riktigt bra val! Förstår nog inte hur mycket jobb som du lagt ner på detta, men det är tydligt att penslar och penslar är en hel vetenskap i sig!
    Kram!
    Lotta

  2. Anna skriver:

    Hej Annica! Jag är en tjej på 25 år, min hy har varit ur balans ett tag nu, men har börjat lugna ner sig en aning. Dock har jag fullt med porer på kinderna och pannan vita och svarta, ofta 2-4 finnar, jag lider inte av acne men jag har jag har knotter under huden som är väldigt envisa. Skulle Dermalogicas cooling mask vara något för mig även fast jag inte är en tonåring. Eller finns det någon annan produkt du skulle kunna tänka dig rekommendera?:) Kram

    • annica skriver:

      Hej Anna, Jag tycker främsta att Clear passar en tonårshud så till dig skulle jag ta till något annat. Den här efter peeling är riktigt riktigt bra. Djuprengör och lugnar huden:

      http://skincity.se/sv/product/3211/elemis-herbal-lavender-repair-mask

      kram Annica

      • Anna skriver:

        Okej tack så mycket för svaret! Men menade du Peeling är mask? för visst var det en mask du länkade? 🙂 Kram

        • annica skriver:

          Hej Anna, menade mask men skrev peeling : ) Peeling är också viktigt så använd med fördel en passande sådan först. Sen lägger du supermasken! kram Annica

        • Anna skriver:

          Såg ju nu att du skrev efter peeling, måste ha varit trött när jag läste din kommentar..

    • Erika A skriver:

      Nu är inte jag Annica men jag kan av hela mitt hjärta rekomendera Elemis Herbal lavendel repair masque. Den är grym mot finnar, knottror, whiteheads men ändå lugnande mot en hy i obalans. Sällan en mask är både och så denna är helt fantastisk, älskar den! Trevlig helg 🙂

  3. Erika A skriver:

    Du skapar då alltid köpbehov, aldrig varit intresserad i sminkborstar men NU har jag det på min önskelista också 😀 Har bare minerals full flawless brush till min Jane Iredale amazing base idag och den borsten är hemsk enligt mig: sticks, håren lossnar och fastnar i fejcet…Vilken borste skulle du rekomendera till Amazing Base? Och vilken till shimmer brick från glo?

    Måste bara få berömma er fantastiska Madeleine Klingspor, så oerhört trevlig och hjälpsam och ger service av högsta klass! Hon ska ni hålla hårt i! 🙂 Gett mig massa bra hjälp här i lite vägval.

    Trevlig helg!

    Kram Erika

    • annica skriver:

      Hej Erika, Inte meningen att locka dig på det viset. Men hittar jag något riktigt riktigt, riktigt bra och utöver det vanliga så är det ett måste i min shop. Borstarna blev helt enkelt ett måste.

      Visst är Madeleine fantastisk. Hon är verkligen kunnig, engagerad och service minded – En av klipporna på SC : )))))

      kram
      Annica

  4. LInnea skriver:

    Fråga om något helt annat än penslar….
    Jag använder Paulas Choise efter era rekommendationer och är inne på vecka 4 av invänjningen. Allt känns riktigt bra och min hy börjar svara fint känner jag. Dock skulle jag vilja besöka en hudterapeut som använder märket som extra hjälp nu vid utrensningen. Har för mig att du tipsat om någon i Stockholm men kan ha fel. Finns det någon som jobbar med märket att besöka?
    Vill inte blanda in andra produkter som kanske rubbar det min hy nu börjar bygga upp.

    Sist men inte minst – TACK för en grym blogg och service via Skincity. Ni är bara bäst!

  5. Sara skriver:

    Tack för fin och lärorik artikel om penslar, jag blir jätte sugen på att prova dessa!
    Jag har aldrig använt penslar mer till ögonskugga och rouge, då jag sällar använder något på min hud. Orsaken till detta är att jag inte känner att jag kan få hyn att se naturlig ut. Jag tycker om att sminka mig utan att se för sminkad ut☺ Jag börjar få ålder och hyn har dina skavanker och en del ålderstecken som skulle kunna lite trollas bort för stunden med bra makeup och penslar för huden. Kanske dags att ta till bruk och lära sig…
    Ha ett skönt veckoslut!
    Kram