Onsdag betyder YOGA

  • | Annica

Yoga

Yoga ala Aruba!

Alltså det här med att onsdagar kallas lill-lördag och synonymt med fest känns så omodernt.

Alltså lill-lördag är ju kul och kanske ett gott glas rött med på kvällen men i min värld så är numera onsdagar förknippat med Yoga. En stund för att fokusera på sig själv, fysiskt och mentalt, det är ju lite lill-lördag det med tycker jag.

IMG_5133

Yoga Aruba Style!

När man fått kids (speciellt) och jobbar mycket så är en liten stund för sig själv mycket värt. Hur mycket man än älskar sina barn och sitt jobb så är de små stunderna då man bara får vila från omvärldens intryck så betydelsefulla.

Varje onsdag kl 07.00 (dvs i morgon) erbjuder vi på Skincity all vår personal som vill att delta i ett yoga pass. Vi har bara gjort det ett par gånger än så länge men det är en sån treat till sig själv att starta dagen med detta.

IMG_4424

Malin och jag!

Vi har förmånen att få ha Malin Sävestam hos oss och leda oss genom 1h yoga. Många av er känner säkert till henne…Malin är utbildad yogalärare och arbetar som instruktör. Hon arrangerar ”Malin yogaworkshops” i Sverige och på Mallorca.

Hon står bakom varumärket Yoga it ́s You som gör vackra yogasmycken. Se mer på yogaitsyou.se. I oktober 2013 lanserade Malin tillsammans med tre kollegor yogamakes.com som är en online yogastudio med över 100 yoga och meditationsklasser.

Malin överlevde flodvågskatastrofen i Thailand 2004 och delar med sig av sina erfarenheter och om de insikter som hon fått i livets hårda skola. Hon överlevde själv men förlorade sin man, två av sina tre barn och tre nära vänner.

Malin en erfaren föreläsare och hennes bok När Livet Stannar har sålt i drygt 65 000 exemplar. 2009 var hon sommarvärd i P1 och 2011 deltog hon i TV- programmet Sommarpratarna. I mars 2013 publicerades hennes bok Kärleken är starkare än döden. Inför 10-årsdagen producerade TV-serien ”Min Sanning” ett program med Malin för er som vill se mer av henne!

När jag frågar Malin om vad som driver henne idag så svarar hon så här:

”Jag vill ingjuta hopp och stärka andra människor. ”Du klarar det. Allt kommer bli bra. Även om det inte blir så som du hade tänkt dig.”

Under 44 år och tre månader levde jag livet i den ”snabba filen”. Man, tre friska barn, chefsjobb på reklambyrå massor av vänner och aktiviteter. I Khao Lak den 26 december 2004 drogs mattan bort under mina fötter och jag föll ned i en bottenlös avgrund. Min älskade man Mats, våra två yngsta barn, min närmaste väninna och min gudson försvann i vattenmassorna. Vi var tio som reste. Fyra som återvände till Sverige levande.

Jag har fått dyrköpta erfarenheter om livets skörhet och hur människan trots allt kan fortsätta leva – även när det värsta har hänt. Mina förleäsningar handlar om de insikter och verktyg som jag använder dagligen för att forma mitt nya liv. Jag pratar om kärlek, acceptans, sorg, ökad medvetenhet och vägen till förändring. Hur jag försöker tänka när allt kommer över mig igen. Mina föreläsningar är allmänmänskliga och alla känner igen sig. Våra livskriser liknar varandra – trots att våra öden skiljs åt.
Omfamna dig själv och lev ett rikt liv fritt från rädslor och bitterhet
Hur gör man för att leva sitt liv lite mer smooth? Lite enklare och lite gladare? Hur gör jag för att inte hela tiden haka upp mig på livets alla kullerbyttor och snubbeltrådar? Att hinna njuta medan tid är och inte oroa mig för det som kommer? För vad är egentligen meningen med livet?
”

Malin Sävenstam

Ja, vänner i skrivande stund så rullar mina tårar… Jag känner mig glad och hedrad att få träffa Malin en gång i veckan på hennes yoga pass och ta del av den energi hon har och ger.

Yoga är något jag velat sätta i gång med länge men inte gjort. Var för länge sen på helg kurser och körde yoga en hel helg.. det var ljuvligt. Känns sjukt bra att vara igång nu en gång i veckan.

När vi yogar på onsdagar på Skincity så kör vi en en klassisk Hatha Yoga med fokus på vår andning. Vi försöker skapa ett stilla sinne genom att medvetandegöra våra olika kroppsdelar. Dessutom använder vi andningen som ett redskap att lura bort våra ständiga tankar som mal runt hela tiden. Inhale & Exhale 🙂

Denna vecka och förra veckan blev det lite hemmasnickrad Yoga på stranden, inte så dumt det heller.. försökte hitta Yoga Girl men nej… fick köra själv!

IMG_5139

 Inte lätt att göra Yogans svåra övningar med balans på en surf bräda!!!

Om någon vill Yoga med Malin så är alla välkomna till Kungsholms Kyrka i Stockholm på måndagar 17:45 eller torsdagsmorgnar 07:00. Eller på Yogayama i Stockholm…

Gillar ni Yoga?

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Onsdag betyder YOGA”

  • (24) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Linda skriver:

    hej annica! Har en fråga!

    Det är så att jag är 28 år och har fått massa små rynkor under ögonen. Har som rynkiga påsar!! Jag hade inte dessa för ca ½ år sedan. Då var jag helt slät utan en enda rynka eller linje!

    Kan de bara dyka upp så snabbt? Har inte sett detta på någon annan i min ålder. Påsarna har glidit ner över kindbenen nu de senaste 3 månaderna bara.

    Ska tillägga att jag har snusat nu i ca 1 år. Kan det redan ha påverkat huden?

    Kan jag göra nånting åt det? Jag upplever ibland att det nästan blir värre av ögonkrämer : S Speciellt de som verkar anti age .

    Jag kanske är för ung för anti age? eller har för känslig tunn hud.Huden är väldigt väldigt tunn under ögonen.

    Finns det någon ögonkräm utan syror i ?

    MVH

  2. Elin skriver:

    Hej! Lite of topic under detta inlägg kanske, men jag har en fråga.. har du hört talas om märket bonvisage/penny sage? Har du något att säga om deras hudvård?
    Jag har försökt att googla mig fram efter recensioner men kan tyvärr inte finna något… undrar så över deras ansiktsmasker.

    Mvh Elin

    • annica skriver:

      Hej Elin, Tyvärr så har jag inte full koll på märket så låter det vara osagt. Hade jag haft en åsikt så hade du fått den : ) Kram Annica

  3. Tilde skriver:

    Wow vilken kraft! Inspirerande! Är nyfiken på om du provat Biologique Recherche och isåfall, vad du tycker om det märket? Mvh Tilde

    • annica skriver:

      Hej Tilde, Malin och Yoga är sann inspiration och härlig kraft! Tyvärr så har jag inte testat märket. Hade jag gjort det så hade du fått min åsikt : ) kram Annica

  4. Anna skriver:

    Hej!
    Jag började i en yogaklass för ca 2 år sen. Jag är fast! Jag tränar rätt mycket annan träning. Den blir mer resultatinriktad. Yogan är liksom lite mer prestigelös. Jag kommer aldrig bli vig o smidig eller en som kan göra enarms balansövningar, för mycket skador för att det ska vara möjligt, men yogan ger liksom ett andningshål. Stressiga dagar eller om jag har svårt att sova tar jag till lite andningsövningar o kan lättare slappna av o hitta ny kraft. Släppa tankar som ligger o maler osv. Passar mig helt enkelt

    • annica skriver:

      Hej Anna, vad bra du beskriver det. Det är just det som är så fantastiskt med Yoga, alla kan utöva det vig eller ej ; ) Sann terapi för oss stressiga människor, vi är många idag! kram Annica

  5. Mona Lindström skriver:

    Har läst hennes bok och jag tror aldrig jag gråtit så mycket när jag läst. Vilken kvinna!! En väldigt fin förebild. Måste berömma er för den fina personalvård ni verkar utöva på skincity. Tror jag måste visa våra chefer hur man ska vårda sin personal . Men till saken hör att jag arbetar för landstinget så det kan vi nog glömma.
    Varma kramar från Mona

    • annica skriver:

      Hej Mona, Det skulle finnas en Malin på alla arbetsplatser. Speciellt hos Landstinget!!!! Försöker verkligen hitta på roliga grejer som gör att vi har kul på jobbet. Alla är målinriktade och kämpar verkligen och då behöver man också få en paus och ta hand om sig : ) Det tycker jag är jätteviktigt! kram Annnica

  6. Angelica skriver:

    Hej Annica!
    Jag har svårt att få bukt med min yttorrhet, funkar transderma M till en blandhy eller blir det för mycket?
    Tack för en bra blogg

    • annica skriver:

      Hej Angelica, Om du har svårt att komma till bukt med yttorrheten så ska du absolut testa. Applicera en gång per dag och till natten, det räcker förmodligen om du normalt sätt är blandad. kram Annica

  7. Josefine skriver:

    Hejsan! Vad kul att ni tagit in Laura mercier! Lite vilsen bland alla deras foundations/tonade cremer. Om jag är ute efter en med bra täckning men vill ha mycket glow och lyster, inte något som mattar ned, vilken ska jag slå till på?! Tacksam för svar!!! Med vänlig hälsning, Josefine.

  8. Sanna skriver:

    Hej Annica! Jag har provat yoga bara hemma men inte tagit några lektioner. Jag känner mig väldigt intresserad och tror att jag prova den snart. Jag har varit lite feg pga jag vet inte hur vig jag är nuförtiden och om jag inte ska klara göra övningar. Men det är bara att prova.
    Jag fastnade på orden Malin hade sagt ”Du klarar det. Allt kommer bli bra. Även om det inte blir så som du hade tänkt dig.”
    Jag har haft det tuffaste året i mitt liv eftersom jag blev totalt utmattad början av året och tappade bort mig helt. Jag kan inte ens tänka vilken smärta Malin har gått genom och jag är glad att hon nu hjälper alla andra. -Allt kommer blir bra..

    Jag fick min julkalender idag!!! Den är så FIN. Nu är det bara väääääääääänta…..

    Kram Sanna

    • annica skriver:

      Hej Sanna, vad kul att du fått din kalender. Kan du hålla dig från att börja öppna ; )

      Klart att du ska testa Yoga. Välj ett basic-pass. Ingen yogainstruktör dömer en för att man inte fixar en rörelse. Du är där för att bli mer stark, de flesta kommer inte dit vältränade. Bara gå säger jag, du kommer känna dig så stark och nöjd oavsett prestation. Yoga behöver inte vara svårt. kram Annica

  9. Erika skriver:

    Hej! Jag tänkte bara ställa en liten fråga här från ingenstans.
    Det är nämligen såhär att jag efter stress, viktnedgång, dåligt självförtroende & säkerligen ganska kallt klimat med dålig luft i skolan där jag spenderar mina dagar, har fått en känslig hud som lätt blir varm, röd & kliar. Samtidigt får jag lätt knottror & finnar!
    Jag har gått till en hudterapeut som har rekommenderat dermalogica ultracalming tvätt & ansiktsvatten, en ansiktskräm som heter intense mouister balance samt så har jag även köpt hydratingmask. Jag har tester på precleanse som sminkborttagning (använder ej smink längre på grund av min hud) & en skrubb i pulverform, kan inte köpa allt på en gång när man är en liten 18 åring hehe. Jag tycker om produkterna men nu när jag ska ändra min kost till lite mindre superhälsosam är jag rädd för att mina finnar ska blossa upp riktigt ordentligt igen, förr har jag alltid använt produkter mot just finnar eftersom jag inte trivs med det alls. Min hudterapeut tycker inte jag ska blanda in nått sånt (produkt mot finnar) än utan låta huden lugna ner sig först men är nervös, har du något förslag på vad jag ska göra ifall det kommer mycket? Finnar & knottror har nämligen förr lett till ett väldigt dåligt psykiskt mående som ännu inte gått över..

    Älskar din blogg!! Alltid något intressant att läsa. Kram!

    • annica skriver:

      Hej Erika, Vad härligt att få läsa att du gillar bloggen så! Tänk om jag vore ensam här, det vore så trist ; ) Ni mina följer gör verkligen bloggen : )

      Jag tycker att din hudterapeut har helt rätt. Att lugna huden och stärka upp den är den enda rätta vägen att gå. Det kan i många fall även minska finnarna. En stressad hud kan verkligen slå bakut om man lägger till en aktiv acneprodukt, medan en lugnande bara kan just lugna, stärka och påskynda läkning i huden.

      Lugnande produkter ska aldrig överskattas, de om några kan verkligen göra huden lugn och fin. Instämmer alltså helt med din terapeut att välja den vägen!

  10. Anne skriver:

    Stort tack för att du delade berättelsen om fantastiska Malin som mot alla odds har hittat sätt att hjälpa både sig själv och andra. Hoppfullt, gripande och kärleksfullt!!

    • annica skriver:

      Hej Anne, Malin är en sann förebild och inspiratör från topp till tå. Livet är inte precis enkelt alla gånger men hon har så rätt när hon säger: Du klarar det! Underbart för oss att få träffa henne en timme i veckan. kram Annica

  11. Ella skriver:

    Aaah vilka bilder!! 🙂 Vad underbart du verkar ha det.

    Ännu en graviditetsfråga från mig beträffane Paula´s Choice. Är RESIST DAILY PORE-REFINING TREATMENT 2% BHA ok att använda under graviditet eller bör jag byta ut den och i så fall mot vad? Tack för att du finns här för oss (även på semester!!):) Kram från en nöjd kund.

    • annica skriver:

      Hej Ella, älskar era frågor och den härliga stämning som det är inne på bloggen, kan inte låta bli att blogga även på semestern : ) Tack för att du följer mig här! Den bha som du använder kan användas i samband med graviditet. Det du ska undvika är ren retinol. kram Annica

  12. Johanna skriver:

    Wow, har läst om yoga i kungsholms kyrka men glömmer alltid bort. Har aldrig yogat innan men velat. Kanske ska man våga sig dit?

    • helen skriver:

      Johanna, el ngn annan
      berätta mer om yoga Kungsholms kyrka.. Kungsholmens kyrka? Var när hur?
      Vad spännande ..
      Mvh Helen

    • annica skriver:

      Hej Johanna, klaaaart du ska en mer duktig instruktör får du leta efter. Känslan under tiden och efteråt är fantastisk! GÅ DIT och meddela mig sen hud du tyckte att det bra ; ) kram Annica