Så får du fina fötter rekordsnabbt!

  • | Annica

IMG_7611Varför tar man inte bättre hand om sina små fossingar under vintern? Alltså jag vet inte hur det är med er men på sommaren är jag så noga med fötterna då man ska visa dem offentligt men på vintrarna måste jag erkänna att jag slarvar en del.

Så himla dumt, det är ju så viktigt att fossingarna mår bra hela tiden.. Ont i fötterna eller problem med fötterna är riktigt jobbigt.

Nu snart så är det ju dags att blotta tånaglar och hälar för allt och alla och då är det HÖGTID (om du nu inte varit duktig och pysslat om dina små fötter hela vintern) att ge fossingarna lite extra kärlek.

Jag tänkte dela med mig steg för steg om hur jag gör för att få fina fötter rekord snabbt!

IMG_1385

STEG 1:Det första jag gör är att ge mina fötter en scrub. Min favorit är Jan Marinis  Bioglycolic Resurfacing Body Scrub som gör huden ultralen. Den exfolierar men hjälp av med hjälp av korn och syra så man angriper det hårda fnösket maximalt. Har man mycket förhårdnader så kan man lägga till en peelingvante när man masserar scruben eller/och när man masserat låta den ligga kvar en stund på huden så syran får jobba lite extra innan man sköljer av.

För dig som vill ha en peeling utan syra rekommenderar jag Babors  Relaxing lavendel Mint Calming peeling Cream. Både lugnar och kyler ner lätt. Älskar både doften och effekten.

IMG_7612

STEG 2: Fortsätt sen med ett välgörande och uppmjukande fotbad. Bra  för att ytterligare mjuka upp och förbereda innan filning + att det fakstiskt är lite som en lisa för själen att sitta i ett fotbad. Så har du inte mega bråttom ta dig 10 minuter till detta. Du kommer inte ångra dig.

IMG_1387Jag gillar Maria Åkerbergs Foot Bath med Enbär och Geranium som verkar uppmjukande och perfekt förberedande inför kommande behandling. Väldoftande är det också.. en riktigt bra start. ger ett väldoftande och mjukgörande bad.

För den som absolut inte orkar eller har har tid att sitta i fotbad eller inte har något fotbad ta en lång dusch i samband med peelingen istället.

STEG 3:Utse en handduk som får vara din forvårdshandduk. Det ska vara en av kökshandduks stil. Dvs inte en frottéhandduk. Lägg ut den på badrumsgolvet och börja fila fötterna med en fotfil. Det är inte så noga vilken fotfil du har men bra om den har en grövre och en finare sida.

(Jag kör först med en s.k. Credo (tänk liten osthyvel) på de hårdaste förhårdnaderna men det är mer om man har utbildning i pedikyr/ fotvård eller är van att fixa  med fötterna. Börja annars med den grova delen på filen och avsluta med den finare. Fila HELA fötterna ordentligt. Det ska bli riktigt babymjukt.

STEG 4:Dags att klippa tånaglarna.  Efter du klippt dem fila dem raka, se till så det inte blir några vassa hörn som kan ge dig besvär och ömhet. Viktigt att klippa tånaglar raka för att inte få problem med dem.

Väteperoxid-100ml

STEG 5: Ta Refectocils Oxidant 3% ( ja, den som du använder när du färgar bryn och fransarJ ). Droppa en till två droppar på varje nagelband och sprid ut det längs med alla nagelband. Låt verka någon minut.

IMG_1390

Ta fram en s.k. orange pinne och försiktigt skrapa på nageln och ta bort allt som inte är just nagel. Hud och nagelband som som fastnat krypit upp. För/tryck försiktigt ner nagelbandet och rensa upp med orangepinnnen. Ha en bit papper i handen som du kan ”skrapa av på”.

Detta är super effektivt!!  Ibland kan man få ta någon till droppe väteperoxid om det torkar.

STEG 6: Nu är det dags att fila på själva tånageln. Nej kanske ni tänker nu.. inte på nageln? Men jo, på tårna går det bra dock inte på händerna. Ta en liten  fil / typ en som du har till fingernaglarna som du dedikerar tånaglarna och fila tvärs över alla naglar. Har du tjocka naglar kan du gå på lite hårdare, har du tunna så filar du bara lätt så du får en jämn yta.

STEG 7:Skölj av fötterna snabbt i duschen och torka fossingarna torra med en ren handduk och njut hur fina de är!

STEG 8:Vill man piffa upp naglarna med lite nagelack så är det nu lacket ska på. För att sära på tårna medans du lackar och medans det torkar köp en tåseparerare eller gör som jag ta lite papper och tvina till en lång ”korv” och kör zick zack mellan tårna. Funkar utmärkt.

Glöm inte underlack för att skydda nageln och överlack för att få lacket att sitta länge.

STEG 9:Medan lacket torkar passar du på att massera fötterna och vaderna.

Här får ni några härliga tips på riktiga fotcremes favoriter:

IMG_1382

MAGI FÖR TUNGA TRÖTTA FÖTTER OCH BEN

Alltså Kerstin Florians Fuss Balm är ju en världs kändis skulle jag säga. Vet nog inte en person som provat denna och sen inte är helt lyrisk över hur den förvandlar torra trista fötter till små babyfeets.

Dessutom… Perfekt vid resa eller om man besväras av tunga trött fötter då den stimulerar cirkulationen och verkar svalkande och avslappnande på trötta ömma fötter. Toppen för gravida tex.

SOS-VÅRD FÖR TORRA OCH IRRITERADE FOSSINGAR

Supertorrisen älskar Neals Yards Wild Rose Beauty Balm. Denna balm är magi för skroviga torra och irriterade fötter. Innehåller de finaste ekologiska ingredienserna. En riktig inpackning och SOS produkt för dig som kräver extra intensiv omvårdnad för fötterna. Ekologiskt alternativ.

KYLA FÖR VARMA & FUKTIGA FÖTTER

Varma och lite fuktiga fötter är sååå vanligt och rätt jobbigt. För dig som upplever problem med det är det Bliss Foot Patrol Cream som gäller. Denna cremeiga men supersnabbt absorberande footcreme kyler härlig med hjälp av pepparmints olja och eukalyptusolja. Lugnar och återfuktar med Aloe-vera. AHA syra återfuktar samt ger en daglig exfoliering och BHA syra jobbar på att mjuka upp förhårdnader varje dag.

Välj en fotcreme efter tycker å smak att massera i och ha varje dag. TaaaDaaa….enjoy your new feets!

Just nu har vi Fina fötter dagar på Skincity och dessa och många fler extraordinärt bra produkter finns att shoppa loss för 25% rabatt. Hur bra?

Ni hittar alla produkter för att få fötterna i toppskick HÄR!

Ut med fossisarna i det fria nu!

fina fötter

signatur