• Hudspecialisten

Niacinamide – Ingrediensen du vill ha i ditt liv!

IMG_4339
Okeeeeeeej! Är ni redo för en av höstens stora hudvårds happenings???

Paula The Woman (!!!!) lanserar ännu en helt ursäkta jäkla GRYM nyhet som bara kommer in i mitt hudvårdsliv som en blixt från klar himmel och tar sin plats med råge. Allstå lär dig säga detta ord nu för du kommer skrika det högt sen när du ser resultaten.. N I A C I N A M I D E……jaaa..jaaaa..jaaaa. Halleluja. Jag blir lite religös nu.

Idag lanserar vi Niacinamide Booster 10% från Paulas Choice. Innan du blir lika exalterad som jag är … läs mer om ingrediensen niacinamide nedan för att sen runda av med all juicy facts om just denna produkt, vem som bör ha den, varför man bör ha den och hur man maxar effekten med den.

Så.. sätt dig där ingen ser och stör dig på minst 15 minuter och börja läsa :)!

IMG_4336

Om Niacinamide…ingrediensen du inte visste du ville ha i ditt liv!

Niacinamide är en aktiv form av Vitamin B3 som länge använts i Asien för dess uppljusande effekt på huden. Ingrediensen är känd för att vara stabil och därmed inte påverkas av ljus, fukt, syra, bas eller oxidation. Niacinamide är en cellkommunikativ hudvårdsingrediens som har effekt på förstorade porer, fina linjer och ojämn hudton.

När porer upplevs som stora kan det bero på att de har sträckts ut och sedan fyllts med sebum och smuts som oxiderat och mörknat. Niacinamide förstärker hudens elasticitet och bidrar därmed till att porerna drar ihop sig och upplevs som mindre. Detta fungerar genom att niacinamide påverkar takten de viktiga enzymerna NADH och NADPH bryts ner i cellerna. NADH och NADPH är involverade i många processer i våra celler, bland annat bildningen av kollagenet och bildningen av de lipider som stöttar hudens barriärfunktion, processer som gör att vår hud håller sig elastisk. NADH och NADPH verkar även som antioxidanter när de bryts ner av cellerna och reducerar skada orsakad av fria radikaler. Närvaron av dessa enzymer i våra celler minskar med ålder men genom applikation av niacinamide på huden har det alltså visat sig att denna minskning sker långsammare, huden behåller sin elasticitet och porernas storlek upplevs mindre. Det har dessutom visat sig att niacinamides effekt på just barriärfunktionen har bidragit till att minska hudens känslighet för vissa irriterande ämnen.

Niacinamide kan även ha effekt på hud som lider av acne genom att verka antiinflammatoriskt. Detta gör den bland annat genom att hämma ett proteinkomplex som styr transkriptionen av vissa gener som påverkar inflammation i huden. Niacinamide reducerar även produktionen av vissa inflammatoriska cytokiner, vilket är små proteiner som fungerar som signalsubstanser mellan immunsystemets celler. Förutom att verka anti-aging och antiinflammatoriskt har niacinamide även effekt på solskador och hyperpigmentering.

Till vem passar Niacinamide Booster från Paulas Choice?

Hudtyp: Alla hudtyper:
Hudproblem: Förstorade porer, Anti-Age, Finnar, Rynkor
Vad gör Niacinamide Booster 10% så speciell  jämfört med andra niacinamide produkter?
Resist 10% Niacinamide Booster innehåller en väldigt hög halt av niacinamide. Niacinamide har verkligen multieffekter på huden då den både behandlar förstorade porer, tecken på åldrande, ojämn hudton, och matt och livlös hud. Desto högre halt av Niacinamide desto bättre effekt på att behandla synliga förstorade porer.
Paulas Niacinamide booster kan användas ihop med andra Niacinamide produkter utan problem. Går även utmärkt att kombinera med alla andra märken, AHA syror, Retinol produkter eller om man  använder receptbelagda cremer för huden.
 Niacinamide Booster
Hur kan man maximera effekten av Niacinamide ?
 Resist 10% Niacinamide Booster har ingen pealed effekt på huden. Det är viktigt att känna till. Så den arbetar tex väldigt annorlunda än vad en BHA syra gör (som oxå är bra på tex förstorade porer). Dock är kombinationen av Niacinamide och 2% BHA en fantastisk kombo där man både får hjälp att lösa upp tilltäppta porer och bana väg för  Resist 10% Niacinamide Booster att kunna penetrera ner i porerna där effekten blir som störst.  Dessa två ihop är en riktigt kraftfull powerduo!.
Ok, Ni har hajjat vid det här laget hur bra denna produkt är på att behandla förstorade porer. Men vilka mer hudproblem är den  grym på?
Niacinamide  hjälper oxå att behandla ojämn hudton, pigmenteringar och  grov hudstruktur.  Men om vi titter just på Paulas Niacinamide booster så innehåller den ju mer än bara Niacinamide. Den innehåller även Vitamin C och antioxidanter som skyddar mot miljöföroreningar etc.
Faktum är att Vitamin C och Niacinamid oxå är en riktig Power duo mot just pigmenteringar. Det är faktiskt så att en kombo av vitamin C och Niacinamide visat sig ha bland de bästa resultaten mot ojämnhudton och pigmenteringar samt att göra huden klarare. Tips är ju om det är pigmenteringar man vill behandla att köra Niacinamide Boostern i hop med Dermaceutics nya DUNDER serum Trivita C30 som lanseras den 7 september 2016.
IMG_4340
Så använder du Niacinamide Booster från Paulas Choice:
Applicera en till två gånger om dagen efter rengöring, ansiktsvatten och daglig exfoliering ( om du har Paulas program, annars efter ansiktsvatten innan serum). Går oxå utmärkt att blanda i med sitt vanliga serum eller crème. 2-3 droppar är lagom för hela ansiktet.  Går utmärkt att applicera runt ögonen. Det enda du inte ska mixa denna booster med är crèmer med SPF. Observera att självklart ska du ha SPF ovanpå men inte just blanda denna booster med SPF. Detta av den enkla anledningen att man riskerar en spädning av sitt solskydd.
Elin som jobbar hos oss som ansvarig på kundrealtioner sa så här till mig häromdagen (OCH jag lovar.. Elin är INTE den som strör lovord över produkter som inte levererar)
-Niacinamide Boostern är helt magiskt. Jag såg resultat på min hud redan efter en natt.
Jag frågade givet vis VAAAAD såg du för resultat.. Elin svarade..
-Nämen allstå huden kändes helt blurrad!
Alltså.. HIT MED EN NIACINAMIDE… kände jag … orkar inte med så här bra grejer ;))))haha
Så, hoppas ni orkade läsa min avhandling om Niacinamide.. Frågor? Ställ dem :)!
signatur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

87 svar till “Niacinamide – Ingrediensen du vill ha i ditt liv!”

 • (87) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sofia skriver:

  Passar den också för oss med lite mer av en känslig hy?

  Vänliga hälsningar // Sofia

 2. My skriver:

  Jag använder Exuviance produkter, men min dagkräm har 35spf. Betyder det att jag inte kan använda denna? Nästan svårt att hitta en bra dagkräm utan solskyddsfaktor.

 3. Josefine skriver:

  Hej! Har nu beställt denna underbara produkt och hoppas verkligen den fungerar!! Jag använder mig utav produkter från PC och använder även spf på dagtid. Betyder det att jag inte kan använda detta på dagen? Eller är det bara att man inte ska blanda det i krämen och det går bra att ta det på huden innan kräm? Mvh Josefine

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Bara om du blandar den i din SPF för då spär den ut ditt solskydd 🙂 Så det krockar inte ingrediensmässigt. Kram Annica

 4. Therese skriver:

  Den låter helt underbar. Men en fråga….det stod att den inte ska blandas med crémer med SPF. Menas det med att jag efter att jag blandat några droppar av den i mitt serium inte kan använda min dagcrém från Paula med SPF? Eller menar ni att man inte ska droppa i direkt i sin crém med SPF?
  Trevlig helg/Therese

  • annica skriver:

   Hej Therese, Det är endast om du droppar den i din creme med SPF. Så innan, i ditt serum är inga prblem 🙂 Kram Annica

  • Jessica skriver:

   Jag undrar samma, har också paulas dagkräm med spf i! Hur länge mellan strykningarna ska man vänta isåfall dör att inte späda solskyddet?
   Har mkt pigmenterinar så hade sååå gärna testat denna 🙂

   • annica skriver:

    Hej Jessica, Mest för att du verkligen ska se till att ta rätt mängd av ditt solksydd. Så du behöver inte vänta in solskyddet efter boostern 🙂 Kram Annica

 5. Caroline skriver:

  Använder PC och är helt såld på produkterna. Effekten som man uppnår genom det här med olika lager och växla mellan behandlande produkter är helt fantastisk. Just möjligheten att kunna styra styrkan av behandlingen från dag till dag beroende på hur huden känns har varit helt avgörande för mig.

  Som jag förstår ska den här mirakelprodukten in efter bha:n, men kan jag använda mitt resist super antioxidant serum ovanpå? Punktbehandlar även med PC c-vitamin spot treatment, kan jag ha det uppepå?

  Avslutningsvis, vilken nattcreme skulle vara optimalt att avsluta med? Jag har blandhy, ibland lite yttorr och viss känslighet (även om känsligheten blivit sååå mkt bättre med paulas produkter).

  Trevlig helg!

 6. Sara skriver:

  Hej!
  Jag beställde den här från PC hemsida för några veckor sedan, till min mamma som bor i LA och ska komma hit om två veckor. Jag försökte läsa på så gott jag kunde och blev såld redan då. Förstår inte hur jag ska kunna vänta två veckor, för nu är jag så pepp så jag nästan svimmar!
  Har också undrat lite över användandet på känslig hud?!
  Tack!

 7. Sophie skriver:

  Man kan alltså använda denna ihop med mina Exuviance-produkter? 🙂

 8. Sara skriver:

  Hej! Jag använder Bionic pads fr Exuviance på morgonen och sedan en olja innan min dagkräm, kan jag anv Niacinamide booster efter padsen el blandar jag bäst i dagkrämen om den inte har spf?

  • annica skriver:

   Hej Sara, Du applicerar den efter padsen men i eller innan din olja. Du kan blanda den precis där du själv föredrar, men inte med din SPF bara. Kram Annica

 9. Lina skriver:

  Hej! Låter som en super produkt! Kan man använda den när man är gravid? Mvh Lina

 10. Angelica skriver:

  Hej Annica! Skulle behöva ett råd, använder idag dermalogica hel rutin med skin renewal som serum men får fortfarande små tilltäppta porer, har en lite känslig blandhy som lätt blir yttorr. Skulle detta kunna hjälpa mig ? c-esta cleansing gel c-rösta face serum bioglycolic face lotion transformation face cream.
  Vänlig hälsning//Angelica

  • annica skriver:

   Hej Angelica, Då kan Jan Marinis produkter du listar upp vara ett vra alternativ för dig. Passar din hud och det du önskar arbeta på 🙂 Glöm inte solskyddet! Kram Annica

 11. Eva skriver:

  Detta låter som något jag med vill testa!! Har PC som hel rutin sedan 1 1/2 år tillbaka. Förutom ansiktsvatten från Darphin för känslig hud, blev sugen prova då jag haft det som tonåring:-) dock är en fråga jag nu har: kan man inte sätta ihop produkterna man under åren testat och verkligen gillat mycket, till en hel rutin? Vet du förespråkar allt från samma märke men… Jag älskade tex cesta rengöringen! Jag älskar den ljusblå resist dagkrämen från PC! Den ger lagom fukt, lite utnämning och mattar ner. PCs peeling clear är helt ok men tar inte helt bort bekymret med lite inombordare nu (där har jag ingen riktig favvo) PCs resist mörkblå serum är skönt men ser inte nån direkt skillnad på huden mer än fukt, älskar med Dermalogicas hydra blur, helt fantastisk primer. Jag gillade med cestaserumet från JM och deras Bioclear var bra. Men som du märker har jag inte hittat riktigt det där lilla extra för huden vad gäller både finnar pigment och att förbättra fina linjer. Kan du ge lite tips åt mig?

  • annica skriver:

   Hej Eva, Allt från samma märke kan vara bra för att behandla ett visst hudproblem. Men ahr du produkter som du verkligen älskar och som itne krockar ingrediensmässigt så tycker jag absolut att du ska gå för detta. Du känner din hud bäst 🙂 Det lilla extra kan då vara att lägga till en produkt emd retinol. Men här gäller det att satsa på ett märke för att inte arbeta med syror och retinoler från olika märken. Tips på steg 3b, efter Bioglycolic bioclear, med extra allt: JAN MARINI AGE INTERVENTION RETINOL PLUS Kram Annica

 12. åsa skriver:

  Den här har jag sneglat på innan, men jag har fått uppfattningen att den lämpar sig bäst på fet eller normal hud. Jag har torr hud (något känslig), kan det ändå vara något för mig?

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Den ger inte så mycket fukt ochg det är mycket viktigt om du är torr. Men blanda den i ett fuktserum och du har en produkt som även passar dig 🙂 även känslig hud! Kram Annica

 13. Anna skriver:

  Hej Annica!
  Jag började med PC på våren och har inte känt att jag fått något resultat ännu..jag har en problemhy med förstorade porer, pormaskar, enstaka finnar, ytliga blodkärl och en hel del ärr efter att jag klämde pormaskar tidigare (nu vet jag bättre 😉 ) dessutom blir huden lätt yttorr.
  Jag använder nu Calm oily-serien med 2% bha lotion. (Använde tidigare clear/balancing men huden blev röd o yttorrheten värre av dem)
  Läste att retinol kan vara bra också för förstorade porer/finnar så har just börjat använda PC 1% retinol boostern. Vad är skillnaden på den och Niacinamide boostern? Borde jag prova den istället? 🙂
  Trevlig helg!
  Kram Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det är bra att du kämpar på, försök vara ihärdig och ge produkterna minst 6 månader. Dessa påminner lite om varandra just när det komemr till hudens struktur. Men A-vitmain/retinol är aktivare och kräver invänjning och försiktighet, men då kan även få ut så mycket mer av denna proudkt. Så vid käsnlighet är däför Niacinamid bra om du fortfarande vill arbeta på pormskar, förstorade porer och missfärgningar från finnar. Tycker därför du ska börja med Niacinamid boostern först, innan retinol 🙂 Kram Annica

 14. Fia skriver:

  Hej!
  Jag har använt PC redness relief serie i ungefär sex veckor nu och börjar ÄNTLIGEN se en ev. förbättring på min hud… I början fick jag ännu mer finnar och synliga pormaskar, men det verkar som att det börjar lugna sig nu. Vad rekommenderar du för produkt om jag vill få bort synliga svarta pormaskar? Och om jag skulle gå över till andra produkter inom PC och fasa ut redness relief, tror du min hud kommer reagera på detta lika mycket eller är det mer om man byter märke helt som huden blir knäpp?
  Tack för en superbra blogg!

  • annica skriver:

   Hej Fia, Inte helt ovanligt med en försämring innan huden kommer i balans. Men så snart man har kommit förbi denna puckel är man så nöjd att man var ihärdig. PAULA’S CHOICE SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID är mycket effketiv för pormaskar. Tänk på att vänja in huden med denna. huden behöver ofta vänja in sig på nytt om du byter ut för mycket produkter. Så försök att vänta och håll ut, resutlat brukar ta 3-6 månader. Kram Annica

 15. Rosita skriver:

  Hej, jag använder PC trestegs rutin och på kvällarna använder jag oxå RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum.Jag undrar nu hur och när jag ska använda denna nya boostern för att få allra bäst effekt? Undrar även om man behöver vänja in huden vid denna som med retinolet? Tack på förhand å kram

  • annica skriver:

   Hej Rosita, Om du vill ha maximal effekt av Niacinamid applicerar du den ensam direkt efter din dagliga exfoliering. Denna kräver oftast inte samma inväjning men jag tycker att det är bra att ta det säkre först. Så börja varannan dag 🙂 Kram Annica

 16. Elisabeth skriver:

  Vet ju att RESIST-serien är inriktad på anti-aging men själv är jag 27 år och har tidvis problem med min hy efter att ha haft acne så nu har jag ärr och undrar om denna produkt ändå kan vara att satsa på just för att få ordning på ärr och den ojämna hudstruktur som bildats?

  • annica skriver:

   Hej Elisabeth, Om du har en struktur som behöver förbättras kan du absolut börja me denan serie. Mest deras specialvård som arbetar specifikt på linjer och rynkor som kan vara lite tidigt att börja med. Men rengöring, ansiktsvatten, dagcreme, nattcreme kan du med fördel börja med nu. Kram Annica

 17. Josefina skriver:

  Hur fungerar denna i jämförelse med retinolboosten? Kan/ska man kombinera dessa eller är det lämpligast att använda en i taget?

  • annica skriver:

   Hej Josefina, Du kan kombinera dessa för ännu mer jobb på pormaskar och porstorlek. Retniolen har fortfarande sina egenskaper och arbetar mer anti-age, struktur. Observera att Niacinamid får att arbeta med oftare än med Retinolboostern. Kram Annica

 18. Anette skriver:

  Passar den till rosacea/känlig hy?

 19. Anette skriver:

  Passar den till rosacea/känslig hy?

 20. Sofia skriver:

  Åh, nu blev jag såld!! 🙂 Dags för tävling kanske? 😉 Börjar få slut på bra motiveringar åt min man varför jag behöver alla krämer, haha! Han är inte lika införstådd vad gäller hudvård och tycker väl att max smörja in händerna 2ggr/år är tillräckligt. Går den förresten att kombinera med Resist skin transformation multi correction treatment? Eller blir det lite tårta på tårta? Använder den efter 2%Bha . Kram

 21. Jessica skriver:

  Tror du att produkten kan ge upphov till plitor och finnar i början? Jag får så himla lätt både plitor och finnar när jag börjar med nya produkter trots att jag sakta sakta vänjer in huden. Dessutom ger de där plitorna och finnarna inte med sig på flera månader.. Så ofta slutar jag med allt vad verksamma serum heter… Använder PC i övrigt och har kontakt med er kundtjänst för rådgivning ganska ofta så jag vet att de produkter jag har ska funka till min hud. Jag antar att jag har känslig hud som ger mig dessa reaktioner..

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Huden kan lätt få en utrensning med nya produkter. Men den är inte aktiv på detta sätt som många andra steg från PC. Är den käsnlig passar denna även dig 🙂 Kram Annica

 22. Annelie skriver:

  Hej AnnicaSkulle jag kunna byta beaute pacifique serum paradoxe till denna?? Vill jobba mer på mina porer o piggment fläckar. Upplever att Paradox serumet blir för fettig på mig. O har inte krympt mina porer så mkt. Använder oxå Super clinical boostern. Hade det vatt en bra kombo? Kram Annelie

 23. Tove N skriver:

  Jag har hört att det är lönlöst att använda sig av hyaluronsyra utan att ha exfolierat innan, då huden inte kan ta upp/använda sig av syran då. Hur är det med denna produkt? Bör huden vara exfolierad innan användning?

  • annica skriver:

   Hej Tove N, Hyaluronsyra skiljer sig i storlek och hur det samspelar med andra produkter. En hud som inte exfolieras regelbundet blir itne alltid häjlpy av Hyaluronsyra. Denna gäller inte samma funktion. Men med en PC-rutin rekommenderas daglig exfoliering och huden behöver exfolieras för att lättare kunna vara mottaglig för kommande produkter. Kram Annica

 24. Christine skriver:

  Hej Annica 🙂

  Jag undrar även två saker jag stött på vid olika tillfällen som gör mig fundersam. Undrar hur du som hudterapeut ser på saken:

  1. Olja är inte bra för torr/ yttorr hud då det förstärker den redan befintliga balansen. Att om man hela tiden tillför fett till huden så kommer den egna talgproduktionen att i princip försvinna, dvs att man skapar en obalans.

  2. Hyaluronsyra är inte bra för en yttorr hud då hyalronsyra binder vatten, vilket kan göra huden ännu mer yttorr pga att hyaluronsyran även binder den lilla fukt som finns kvar i den redan torra huden.

  Jag är just yttorr (eller kanske snarare torr, vet inte) och har funderat på dessa två påståenden läääänge!!!

  Jag använder PC:s RESIST Moisture Renewal Oil Booster och är nu rädd att denna olja inte är bra för min redan yttorra hud.. Funderade då på att byta till RESIST Hyaluronic Acid Booster men så vågar jag inte heller göra det eftersom att hyaluronsyra kanske inte heller är bra för en yttorr hy.

  Mest är jag nyfiken på din åsikt om olja och hyaluronsyra till en yttorr hy 🙂

  Ha en fin söndag.

  Vänliga hälsningar Christine

  • annica skriver:

   Hej Christine, Oljor skiljer sig mellan varandra. OCh vi har många oljor som stärker upp och vissa som bevarar huden. Så oljorna som hjälper till att stärka upp en skadad hud är oftast inte behov av samma produkt utan kan sedan byta till något som bevarar huden. En yttorr hud som exfolieras kan absolut behöva Hyaluronsyra. Men är du torr och stram behöver huden djupare fukt och då passar denna dig: PAULA’S CHOICE RESIST MOISTURE RENEWAL OIL BOOSTER. Så tycker absolut att du kan fortsätta med denna. Du booster upp den med dina produtker vid behov när huden behöver fukt. Yttorrheten behanldans ofta bra med reglebunden exfoliering och bra med fukt. Oil booster tillsammans med Skin recovery masken brukar vara mums för yttorrheten. Hoppas du vet lite bättre skillnanden nu. Kram Annica

 25. Hanna skriver:

  Skulle du säga att cicamed serum c är lika bra som transderma c om man vill ha lyster?

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Transderma kommer alltid att vara Transderma 🙂 det är produkter som verkligen ger resutlat och är Skincitys rollce-roys serum. Så Transderma C nåogt mer power! Kram Annica

 26. Charlotte skriver:

  Om man vill jobba på pigmentfläckar är denna bäst eller weekly resurfacing 10% aha?

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Lite beroende på hur länge pigmenteirngarna har suttit. Nya Niacinamid, har det suttit lite längre tror jag mer att du behöver att använda Weekly, även om Niacinamid även arbetar på detta. Kram Annica

 27. Amanda skriver:

  Hej Annica! Jag undrar vilket serum som ger bäst resultat enligt dig om man vill jobba på acneärr? Använder mig av paulas choice produkter just nu. Funderar på att köpa Niacinamide booster eller clinical skar reducing serum. Vilken tycker du eller rekommenderar du något annat märke?
  Är 22år och har blandhy.

  Väldigt tacksam för svar, mvh Amanda

 28. Ida skriver:

  Jag använder alltså denna efter exfoliering?
  Använde PC rengöring, ansiktsvatten, exfoliering och sen ansiktscremen.

 29. Julia skriver:

  Kul!! Precis vad jag letat efter! En fråga: Kan man mixa niacinamidboostern med paulas 2% bha gel, eller måste den appliceras efteråt?

 30. Isabel Englund skriver:

  Hej Annica! Jag har många pigmenteringar i ansiktet och kroppen som jag vill behandla. De har suttit i många år och är solrelaterade. Jag använder transderma C i ansiktet och har inte märkt så markant skillnad. Jag är förvirrad över vilken booster, bha eller produkt mm jag ska använda. Använder Sensais rengöringar, ansiktsvatten och sedan fortsätter med tranderma C och avslutar med Verso dag samt nattkräm. Jag är 42 år så jag vill förstås jobba med anti-age. Jag är torr och yttorr ibland och har lite känslig hy. Tack för din hjälp! Isabel Englund

  • annica skriver:

   Hej Isabel, Verso låter precis som ett märke för dig. Passar någon som vill arbeta antia-age och pigmetneirngar men är käsnlig. Det har även en produkt som heter Dark spot fix som du applicerar till kvällen jsust där du har desa pigmenteringar. Glöm inte solskyddet till dagen vara 🙂 Kram Annica

   • Isabel Englund skriver:

    Tack fina Annica för ditt svar 😡 ja gillar mycket verso faktiskt, kan man ha det i kroppen också? Tänkter framför allt på händerna… Och vad är efektivast på ansiktet? Tror du att jag skulle kunna ha också paulas niacinamide booster? jag är också väldigt nyfiken på Dermaceuticals nya trivita c30. Vad tycker du? Och vilken spf är bäst att ha? Tycker att det är krångligt att smörja in sig med Decleors SPF 30, den är ganska tjock i konsistensensen och jag blir lätt glansig.
    Tack för svar. kram, Isabel.

    • Isabel Englund skriver:

     Sorry det var inte alls mening att skicka en arg gubbe, det skulle varit en glad gubbe som den här 🙂 kram, isabel

     • annica skriver:

      Hej Isabel, Du kan även använde den för handrygg för att handla pigmenteringar. Du kan även använda Niacinamiden för att arbeta mer på hudens struktur och pormaskar. Trivita passar som ett serum till dagen för att boosta huden med antioxidanter och arbeta på spänst på huden. SPF30 minst är bra, speciellt om du ska arbeta på pigmenteringar. Vill du ha en lättare produkt kan du för fördel använda denna ELIZABETH ARDEN PRO TRIPLE ACTION PROTECTOR SPF 50 Kram Annica

 31. Annelie Westerlund skriver:

  Hej på dig! Jag undrar vad det är för skillnad på detta serumet och Transerma O? Mvh Annelie

 32. Zoe skriver:

  Hej! Jag försöker ta reda på om vi i Sverige behöver solskydd under höst och vinter-månaderna. Vore super om du kunde upplysa mig!

  Tack också för en jättebra blogg!

 33. Linda skriver:

  Hej Annika!
  Jag ska börja prova paulas choicr 10% Niacinamide booster. Jag använder för övrigt produkter från Maria åkerberg. Ska jag smörja mig med Niacinamide efter ansiktsvatten? Har ett prov från er på paulas choice 2% BHA. Kan jag kombinera dem och i så fall i vilken ordning?
  /Linda

  • annica skriver:

   Hej Linda, Du kan börja med att boosta upp ditt nuvarande serum eller creme med Niacinamid. Så att det blir en bra invänjning med dne nya produkten. BHA använder du varannan kväll under första perioden och den går att applicera samtidigt som Niacinamid. BHA appliceras alltid efter rengöring, ansiktsvatten. Kram Annica

 34. Ronja skriver:

  Hej! Kan jag använda den här direkt på huden, efter min dagcreme och före min make up? Och lika så kan jag använda den efter jag tagit bort mitt smink på kvällen innan min natt creme? Tack på förhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Ronja, Den går att använda ensam som ett serum på huden. Men tänk på att den ersätter inte ditt serum. Detta är en booster. Du applicerar den därför i serum/creme eller mellan dessa steg 🙂 Eftersom det är en produkt med power, tänk gärna på att bänja in den med huden så att det inte blir för mycket för huden i början. Kram Annica

 35. Joanna skriver:

  Hej! Jag måste fråga, har fått galet mkt pormaskar sen jag började använda niacinamide. Har gjort ett uppehåll för att verkligen se om det är boostern, för att sedan börja igen men får proppfullt med pormaskar på hakan, superkonstigt. Ser ju att hudtonen förbättras och så men pormaskattacken är så tråkig. Har i övrigt mkt bra hy och använder uteslutande PC.
  Har du några tankar om detta? Tack för en bra blogg!
  Kram Joanna

  • annica skriver:

   Hej Joanna, Oftast är det något som behöver hitta ut. Något som har varit underliggande som nu kommer upp till ytan. En period man oftast behöver vänta ut för att det sedan ska bli bättre 🙂 inget som täpper till eller ska trigga igång pormaskar. Kram Annica

 36. Emma skriver:

  Hej! Kan jag använda den här som gravid?

 37. Linnea skriver:

  Jag har läst att niacinamide och vitamin c slår ut varandra och blir mindre effektiva om man använder dem tillsammans. Det kanske gäller en viss styrka vitamin c eller en viss sort? På the Ordinarys hemsida står det tex: “If topical Vitamin C is used as part of skincare, it should be applied at alternate times with this formula. Otherwise, Niacinamide can affect integrity of pure-form Vitamin C (L-Ascorbic Acid). “

  • annica skriver:

   Hej Linnea, Niacinamid och C-vitamin är en otroligt bra kombination för att arbeta på bland annat pigmenteringar. Dessutom en av de bästa kombinationer som har som mest studier bakom sig för att behandla pigmentfläckar, ojämn hudton och uppljusande effekt. Hur du kombinerar dessa kan bero lite på vilken form C-vitaminet kommer i och vilken bas den ligger i. C-vitamin vill gärna ha ett lågt pH-värde för att hålla sig stabilt. Så återkom gärna med vilka produkter du önskar att kombinera så ska jag se om de påverkar varandras effekt. För jag vill så klart att du ska få maximal effekt av din hudvårdsrutin. Hoppas att du får en superfin midsommarhelg! Kram Annica

 38. Elin skriver:

  Hej Annica!

  Jag brukar använda BHA+AHA i min kvällsrutin.
  Och AHA i morgonrutinen (utesluter BHA då jag vill att den ska verka 20 min och inte har den tiden).

  Kan jag använda niacinamid direkt efter mina syror? Och ska den användas både dag och kväll?
  Därefter ta på serum, hyularon och min dag/nattcreme med Spf?

  Tack för att du tar dig tid! Kram Elin 🙂

  • annica skriver:

   Hej Elin, Bra fråga! 🙂 Du använder AHA eller BHA, inte båda vid samma applicering. Så använder du AHA i din morgonrutin använder du BHA i dinkvällsrutin. Det går jättebra att använda niacinamid boostern efter din leave-on exfoliering ensamt på huden eller i den creme för ett lite mildare resultat. Du har helt rätt ordning i din rutin 🙂 Rengöring, toner, leave-on exfoliering AHA/BHA, booster, serum, fuktbooster, creme! Kram Annica

 39. Ellen Johansson skriver:

  Hej! Jag undrar vad skillnaden är mellan denna “RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER” och “SKIN PERFECTING 2% BHA GEL”. Jag tycker båda låter superbra, men försöker välja endast en av dom (ekonomiska själ haha) och mitt syfte är främst att jag vill minska mina synliga porer, så vilken bör jag ta? Har gjort hudtestet på Skincity och blev rekommenderad båda två. 🙂 Please help!

  Ha det fint!

  • annica skriver:

   Hej Ellen Johansson, Ska du välja en produkt rekommenderar jag dig Skin percecting BHA 2% gel 🙂 Den arbetar på porer, tilltäpptheter. Niacinamiden specilaierar sig mer på just porstorlek och hudton inte alls på tilltäpptheter som Skin perfecting 2% BHA gel! Jättebra att du har gjort testet för att hitta en rekommendation anpassad för just dig! Kram Annica

Retinolskola del 1: Supervitaminet

Retinolskola del 1 Retinol: ”Hudvårdens guld”, ”Guds gåva till vitamin”, ”Filmstjärnornas favorit”,”Hudvårdens mest omsusade superingrediens”, ”Hollywoods bästa skönhets hemlighet” ”Retinol tar ansiktet till gymmet”… Ja kärt barn har många namn och det är inte för inte som vår kära A-vitamin (retinol) är så populär för det är en riktigt grym ingrediens. Vad är retinol Retinol […]

Se hela inlägget »

Springcare GWP

Jag känner det i hela kroppen…våren är på intåg. 😉 Vi på Skincity vill i alla fall sprida vårkänslor till er genom vår suuper snygga grafiska Springcare GWP och fylla på med hudvårdande favoriter till ansiktet. Hur fräsch är inte denna design? Den känns riktigt modern och helt rätt för i vår… Jag tycker man […]

Se hela inlägget »

Om ni missade mig på Nyhetsmorgon i morse så kommer hela klippet här igen. 🙂  Kan ni inte se klippet så klicka här för att komma direkt till Nyhetsmorgon. I morse så pratade jag om GLASS SKIN/ CLOUDLESS SKIN – huden alla pratar om nu. Det är en superåterfuktad hud som ser jämn och klar ut nästan transparent. Riktig […]

Se hela inlägget »

Maximera Masken

Någon som har hunnit testa Ion Enhancer ännu? Med hjälp av tekniken så får vi maximal effekt och riktigt krut i vår sheet mask hemma. Love it! 🙂 Se klippet där min kollega Rebecca berättar mer om och visar hur Ion Enhancer används. Om du vill läsa ytterligare om apparaten så kan du göra det i […]

Se hela inlägget »

Hudbarriären Nyheter

Kroppen är riktigt smart och hörni, huden är vårt största och faktiskt tyngsta organ. Helt magiskt när jag tänker på så stor del av kroppen som vi berör med våra produkter… Hudbarriären, ja vårt fantastiska skydd som jobbar dygnet runt, ja varje sekund för att ta hand om oss. Och hudhälsa, mina kära läsare, handlar […]

Se hela inlägget »

Det är dags att titta närmare på ceramider, en komponent, som tillhör hudens eget material och är super viktig för hudens hälsa. Varför jag just nu tar upp ämnet ceramider är för att det är kallt ute och ceramid förrådet hos många av oss sjunker…vi upplever att vi har en torr hud…så låt mig förklara… […]

Se hela inlägget »

Jag fortsätter på SkinCeutical och jag vill rekommendera er en GALET BRA nattcreme… en riktig Rolls-Royce! SkinCeuticals avancerade AGE Interrupter som är en creme-upplevelse utöver det vanliga!!! AGE Interrupter jobbar age-smart och är en avancerad behandling för synliga tecken på en åldrande hud. Cremen ger en HELT ljuvlig känsla på huden. Dessutom är den fantastisk […]

Se hela inlägget »

SkinCeuticals på Skincity

SkinCeuticals – avancerad vetenskapligt baserad hudvård Som ni säkert vet vid det här laget så jag mäkta glad att vi har fått in SkinCeuticals på Skincity. Känslan att få hem hudvårdskliniks produkter och spara tid får mitt hjärta att slå dubbelslag, kanske trippla eller frippla tom. 🙂 SkinCeuticals grundare Dr Sheldon Pinell är en verklig pionjär […]

Se hela inlägget »

Reparera Hudbarriären

En stärkande och lugnande creme för obalanserad hud! Vad händer  när  hudbarriären blir försvagad? Jo, då försämras fuktbalansen och vi får en torr hud med ett nedsatt skydd som kan påverka vår hud negativt. Huden är kroppens sköld, skydd och barriär mot angrepp från bakterier, mikroorganismer, föroreningar, irriterande ämnen eller allergener….. you name it!. Hudbarriären är ett tunt, tunt lager av förhornade celler, som likt tegelstenar är packade på varandra och binds ihop av fetter: (lipider) ceramider, kolesterol och fettsyror. […]

Se hela inlägget »

Lansering! Skinceuticals

ÄÄÄNTLIGEN får jag avslöja att SkinCeuticals har flyttat in till oss på Skincity. Woooohooo!!! Alla kollegor hoppar högt och det är med största LYCKA jag nu får presentera… Jag vet även att Måååånga av er har väntat på denna stund. SkinCeuticals! Här pratar vi avancerad hudvård med revolutionerande och omfattande forskning. SkinCeuticals tar fram multi […]

Se hela inlägget »