Scrolla för att läsa mer

Så rengör du dina makeup borstar!

 


Är ni bra på att rengöra era makeupredskap? Min känsla är när jag pratar med mina vänner å så att det slarvas en del med detta… det är ju inte det roligaste i världen MEN jag måste säga att känslan när man givit hela borst truppen en tvagning är otroligt tillfredsställande. Jag  får erkänna att jag skjuter på det ibland för det känns bökigt men känslan efter är så nice! När alla liksom är helt nybadade:=):

Det är ju ändå så att rena redskap är viktigt. Det spelar ingen roll hur bra hudvårdsrutin man har, om man använder smutsiga borstar i sitt ansikte. Blääää! När man börjar tänka på defakto att när man jobbar in foundation, concealer och puder i huden så jobbar man även in bakterier från den orena borsten. HUA! En oren makeupborste ger heller inte ett lika jämnt resultat vid applikation av makeup. Det måste jag säga är stor skillnad.

Rena borstar gäller ju alltid men extra viktigt om man har en hud med finnar, plitor och inflammerad hud. Ett litet plus (eller tort plus) är att man förlänger redskapens livslängd genom att hålla dem rena.

Ok, så hur ofta är det då lagom att rengöra sina borstar och verktyg? En gång i veckan tycker jag är rimligt. Tänk på att makeupsvampar som används med flytande produkter, och dessutom fuktiga, drar åt sig mer bakterier än borstar och essa bör man faktiskt rengöra efter varje användning. Men orkar/hinner du inte så sikta på en gång i veckan.

Vad gör man då rent med?

Många använder vanlig tvål eller yes eller såpa eller liknande. Vill man det så gör man det men nuförtiden finns det rengöringar speciellt anpassade till makeupborstar. Jag menar man kan ju rengöra ansiktet med en handtvål  men det vill illa fall inte jag och jag vill heller inte tvätta mina borstar med diskmedel. Men man gör som man vill. Mina penslar som jag hellre kallar det än borstar har jag lagt rätt mkt pengar på då jag satsat på högkvalitativa och jag vill behandla dem med anpassade grejer för just borstar. Men eftersom det blir debatter om allt man skriver nu för tiden så vill du använda yes på dina borstar gör det men för er som igen vill det så har jag lite tips till er.

bareMinerals har ett milt schampo speciellt anpassat till makeupborstar. Well Cared For ger de små älsklingarna en riktig rejäl tvagning. De blir som fluffiga små sötnosar efter ett rejält bad. Love it!

Har man det stressigt när man lägger sin makeup går det att använda sig av en sprayrengöring det gillar jag. jag ger mina borstar en spray efter varje användning och så kan jag skjuta på stora tvagningen lite mer än en vecka..Jag gillar bareMinerals Quick Change .

Steg för steg – Så ger du dina redskap en riktig tvagning.

Såhär gör du när du vill ge borstarna ett riktigt söndagsbad!

 1. Blöt borsten i ljummet vatten. Var noga med att rikta borststråna nedåt och använd inte allt för mycket vatten för att undvika att limmet stråna är fästa med släpper.
 2.  Ta liters rengöring i handflatan och svep borsten med cirkulära rörelser i din hand. Skölj och upprepa tills skummet är genomskinligt och borsten är ren.
 3. Krama försiktigt ut vattnet från borsten med din hand eller en mjuk handduk. Tänk på att inte gnugga.
 4. Se till att borstens strån ligger åt rätt håll och lägg den sedan på en handduk på ett plant underlag och låt lufttorka. Ha tålamod, det kan ta tid för riktigt täta och stora borstar att torka.
 5. När de är torra – förvara gärna dina makeupborstar lodrätt med stråna uppåt.

För att rengöra dina makeupsvampar gör du på samma sätt, men med svampar kan du såklart krama ur rengöringen och skölja under vatten till de är rena.

Happy cleaning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 svar till “Så rengör du dina makeup borstar!”

 • (22) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sofie skriver:

  Hej Annica!
  Tack för en bra blogg.
  Undrar om du skulle kunna tipsa mig om ett par olika foundation, som jag skulle kunna ha. Har linjer och rynkor, men även stora porer.

  Önskar dig en bra dag.

 2. Caroline skriver:

  Hej,
  Vilket bra inlägg! Passar rengöringarna som du tipsar om lika bra till borstar med syntetiskt hår, eller ska man ha något annat till dessa?

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Tycker att du kan göra samma procedur även med dina synteska borstar 🙂 Även om syntetiska bortar tål lite mer. Kram Annica

 3. Helen skriver:

  Hej Annica gör du samma procedur med makeup svampen (Blendern) som ni har, den bästa lilla hjälpredan

  • annica skriver:

   Hej Helen, Ja det tycker jag att man kan göra. Sedan låter du den torka på kartongens flickar som jag visat i tidigare inlägg, Kram Annica

 4. Frida skriver:

  Jag skulle vilja skicka en bild till dig och fråga om råd om min hud. Har du en mailadress jag kan skicka till så det skickas direkt till dig?

  • annica skriver:

   Hej Frida, Du får jättegärna skicka in bilder, då kan då skicka din bild och information om din hud till info@skincity.se så hjälper mina fantastika kollegor dig med din rutin. Du kan även säga att du har avrit i kontakt med mig så kan jag titta på det, om du vill 🙂 Kram Annica

 5. Anna skriver:

  Hallå! Bra tips! Jag brukar rengöra mina penslar med min ansiktsrengöring. Är det dumt? Sprayar penslarna mellan tvättningarna.
  Hälsar Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det tycker jag absolut att man kan göra 🙂 lite beroende på vad det är för rengöring men de flesta brukar gå bra. Mycket bra med spray mellan rengöringarna! Kram Annica

 6. Mi skriver:

  Hej Annica!
  Skulle jättegärna vilja ha lite tips och råd från dig som jobbat inom hudvård väldigt länge.
  Jag är 22 år gammal och älskar allt som har med hudvård och göra och jag skulle kunna tänka mig att jobba inom just hudvård.
  Nu till min fråga, måste man vara utbildad hudterapeut för att jobba med sådant du gör? Eller kan man jobba med hudvård på andra sätt? Vad finns det egentligen för yrken inom hudvården där man inte behöver vara utbildad? Och isåfall hur får man in foten, var ska man börja för att sedan kunna jobba sig uppåt?
  Du har verkligen ett drömjobb som du verkar ha jobbar hårt för att uppnå, så kul!
  Ha en fin dag! Bästa hälsningar, Mi

  • annica skriver:

   Hej Mi, Jag verkligen älskar mitt jobb och det finns så mycket spännande att lära och som man får vara med om som hudterapeut!
   För att kunna ge bra rekommendationer och få en förståelse för hude produtker och annat påverkar huden är det viktigt att man har utbildat dig till hudterapeut. Inte bara fått diplom utan även att man är auktoriserad hudterapeut med SHR och gärna CIDESCO diplom. Kan varmt rekommendera dig att utbilda dig till hudterpeut. Hur långt man kan gå är det bara man själv som kan påverka 🙂 Kram Annica

 7. Mi skriver:

  Hur gör du med spatlar, tvättar du efter varje gång eller är dom safe att torka av och sen använda igen dagen efter som dom är?

 8. Mia skriver:

  Hej,
  Jag köpte bare-minerals borstar/penslar för ett par år sedan och fick då lära mig att tvätta dem med schampo och balsam (från frisören) så det gör jag. Funkar det eller förstör jag borstarna då?

 9. Annso skriver:

  Jag tvättar mina borstar minst en gång i veckan.

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »