Sprita händerna är en del av mitt liv!

  • | Annica

SÅ här ska det göras!

Alltså man kommer faktiskt sjukt långt på vanlig hederlig tvål och vatten men så här under vintern så kompletterar jag och resten av familjen alltid med handsprit. Dock lämnar många mina händer torra som fnöske.. därför är jag extra glad i dessa som faktiskt inte torkar ut … de tar bort bakterierna och återfuktar samtidigt. Mycket bra kombo.

Moisturising Hand Sanitiser gör händerna tom riktigt mjuka och behagliga.. det är nästan som en lotion i konsistensen. innehållet av mjukgörande färgtistelolja ( som absorberas lätt) och svalkande pepparmynta för den mkt fräsch och behaglig.

Denna tar bort 99,9% av bakterierna på händerna på enbart några sekunder efter applicering. Det är good enough for me:)!

Jag har en i varje badrum och en i köket.  Jurlique för er som inte redan vet är oxå ekologiskt.  Denna

Sen, räcker det inte för mig iaf att ha en stationerad i varje badrum och i köket. Jag vil ha en i handväskan med. Då föredrar jag istället Cicaclean från Cicamed som är en så Handy att ha med sig i väskan å så.

Cicaclean  har dubbelverkande egenskaper, den är nämligen både antibakteriell och mjukgörande, precis som kompisen ovan. Den här hand sprayen är förutom bakteriedödande, mjukgörande och vårdande med vitamin E och Aloe Vera som gör att huden   behåller sin naturliga fuktighetsbalans. Vitamin E skyddar även mot solens skadliga fria radikaler och Aloe Vera är välkänt för sina läkande och vårdande förmågor.

Det här bereder ju att Cicacleanen är  mjukgörande som en handkräm samtidigt som den är antibakteriella. Smart!

Ett tips när man spritar och tvättar är att ej glöm ej naglar, vid nagelbanden och mellan fingrar. Många slarvar och bara varvar runt lite..funkar inte det måste var ordentligt. Mina barn blir galna på min gestapostil vid handfatet men det bjuder jag på.. de tackar mig sen att de förhoppningsvis slipper en å annan bakterie:)

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

38 svar till “Sprita händerna är en del av mitt liv!”

  • (38) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. may-britt skriver:

    Hej
    du kan fåreslå en bra kräm för torra sprukende händer ?
    kram

  2. Maria skriver:

    Hej!!
    Jag jobbar mackor och använder mycket handskar i produktionen. Det blir ju mycket att man får tvätta händerna under dagen.
    Känner att händerna blir torra fort. Jag tänkte på det finns det någon tvål som verkligen återfuktar så man slipper under tiden man jobbar smörja in sina händer (känns ju onödigt när man ska tvätta dem snart igen)???
    Även om du vet om någon tvål för händer med peeling i så man känner sig ren (efter att ha jobbat) och för att sedan kunna smörja in RENA händer???
    Kanske finns någon ” mask” för händerna som det finns för ansiktet som hjälper??

    Tacksam för all hjälp !!

  3. H skriver:

    Hej Annica!

    Ta inte åt dig av negativa kommentarer det kommer alltid finnas bitterhet. Vi är MÅNGA som älskar Skincity och din blogg och jag är inne varje dag och har lärt mig jätte mycket !!! 😀 Och er kundservice är BÄST och man blir alltid väldigt trevligt bemött 🙂

    Trevlig helg 🙂

    • annica skriver:

      Hej, tack för pepp! Jag gör faktiskt inte det om det inte är befogad och väl grundad kritik så klart..Men lösryckta Kasta skit på andra kommentarer som inte har någon som helst grund rinner av mig. Som jag skrev lite.. dessa typ av kommentarer bevittnar ju oftast mer om ett problem hos avsändaren.. Stor kram till dig och hjärtligt tack för dina fina ord. De värmer enormt och ger mig och alla mina kollegor MASSOR av energi som vi tar åt oss! Annica

      • H skriver:

        Kan även tillägga att det är ni som fått upp mitt intresse för hudvård, och jag ska nu börja på Gilda skolan i höst och är sååå taggad !!! 🙂

  4. Annika skriver:

    Vår familj äger inte ens handsprit och har aldrig gjort. Vi är sällan sjuka. Tvål och vatten räcker långt som du själv säger.

    • annica skriver:

      Hej Annika, Vad skulle vi göra utan tvål och vatten 🙂 mycket bra och grunden för att motverka bakterier och andra tråkigheter. Kram Annica

  5. Anna Gratte skriver:

    Jag är inte Annica men måste bara få kommentera. Jag tror tyvärr inte Skincity är så opartiska som man kan tro – dom har ju sina leverantörer och säljmål att följa och en kund
    Som Paulas Choise tex är en stor, stor guldklump i försäljningsresultaten för Skincity och därav viktigt att hålla den leverantören – alltså PC – nöjd och glad. Märket må se billigt ut på prislappen, jag blev rekomenderad serien för 2 år sedan och fick en personlig hudvårdsrekomendation. Det såg billigt ut vid första anblicken mot andra märken men det är här SC har sin förtjänst i vad som följer: man måste ALLTID komplettera serien med massa andra produkter för att hålla diverse ytorrheter och liknande i schack. Så många gånger man sett folk i kommentarsfälten som har olika dilemman med just PC och dom får alltid fler tilläggsprodukter rekomenderade. Så en hel rutin – och då snackar vi diverse boosters m.m som måste läggas till – hamnar man snart uppåt en 3-4000 i alla fall.
    Jag frågade i början innan jag köpte PC vad jag skulle ha om jag ville ha det BÄSTA märket av PC eller Jan Marini (som jag också var nyfiken på), då fick jag direkt svar PC. En väninna till mig fick samma svar. PC, PC, PC, PC…. Och..här kommer det intressanta: Skincity har exlusivt avtal med Paulas Choise just NU att vara ensam återförsäljare. Jag har hört att Babyface har kontakt med PC att ta in detta märket och DÅ har Skincity äntligen inte monopol mer på svenska marknaden på detta märke. Så anledningen är kanske att få förlänga det exliusiva avtalet vad vet jag…. Jag jobbar med liknande saker så jag vet vad jag pratar om men sen vet jag ju inte vad som sägs bakom väggarna hos dom. Hur som helst, när Skincity skriver att dom väljer bland alla sina märken och skräddarsyr för en viss kund så tror inte jag det är HELT sant, jag tror mycket beror på vilket märke som står näst på tur att rekomenderas och hålla försäljningssiffrorna så bra som möjligt.
    Många verkar tro att SC är en välgörenhetsorganisation men nej, det är försäljning preis som allt annat. Och PC har visat sig vara deras lilla juvel.

    • åsa skriver:

      Hej! Klart att Skincity är en vinstdrivande verksamhet, men jag har alltid blivit seriöst bemött när jag har haft frågor kring produkter, rutiner och behov. Jag har inte alltid haft råd eller ork att engagera mig i alla de specialprodukter som finns utan har sagt att jag vill ha en bra och enkel basrutin – eller har en viss budget för min hudvård – och då har jag fått rekommendationer utifrån det – med tillägget att produkt x och y kan jag lägga till om jag känner att jag vill jobba mer på område xx och yy. Flera gånger har jag blivit avrådd från att köpa en viss produkt eftersom hudterapeuten menat att jag redan har den effekten i mina nuvarande produkter, eller att den kanske inte är optimal för just min hud eller mina behov. Eller fått tips om en produkt som har ungefär samma effekt, men ett lägre pris. Det tycker jag känns seriöst. Det är förstås också en smart strategi eftersom jag som kund känner mig nöjd och trovärdigt bemött och då återvänder – win-win. (Och nej, jag använder inte själv PC.)
      Att sen vissa nya produkter/märken blir otroligt hajpade och populära och tipsas om tycker jag inte är så konstigt. Nyhetens behag etc – så funkar det ju på alla områden (finns massa gamla bra deckare och kokböcker, men det är den nyaste folk pratar om, tipsar kunder om och skyltar upp med i butiken/på sajten).
      Visst är jag medveten om att Skincity inte sysslar med välgörenhet, men det förväntar jag mig inte heller. Jag förväntar mig att köpa bra hudvård av bra kvalitet till ett vettigt pris, och få bra råd på vägen.

      • annica skriver:

        Hej Åsa, Tack för dina ord! Roliga tt höra att du är nöjd med oss. Precis som du säger, vi är ju ett företag och ingen ideell organisation. SÅ självklart jobbar vi för att driva bolaget lönsamt. Gör vi det så kan vi ju utveckla i nya funktioner, smarta lösningar, satsa på nya varumärken etc etc och inte minst göra saker för vår personal så att de trivs hos oss och gör ett bra jobb och vi får nöjda kunder.. Allt hänger ihop:). Men att kunna få kombinera spänningen och utmaningen att driva företag som är superkul och göra det med det man brinner för är en blessing. :))) Jag är jätteglad att du gillar det vi gör. Stor kram Annica

    • annica skriver:

      Hej kära du och övriga som kommenterat på ämnet:)
      Visst får du kommentera, det är ju därför jag har ett kommentarsfält :).
      För det första vill jag väldigt BESTÄMT tala om att jag/vi på skincity INTE jobbar för våra leverantörer, så den funderingen kan du lägga åt sidan på en gång. Jag har inte skapat ett företag för att pleasa någon leverantör, nej jag har skapat vårt företag för att jag brinner för att hjälpa människor med rätt hudvård.
      Du har dock såklart rätt att tycka och tänka och skriva vad du vill här men en sak vill jag göra mycket klar för alla att alla som eventuellt tror att vårt syfte med skincity är att lura någon, såra någon eller göra något som inte skulle vara det optimala för våra kunder som är det viktigaste vi har kan lägga ner det.
      Ibland blir jag faktiskt trött av inställningen (dock är merparten precis tvärtom som tur var) att jag/vi liksom skulle göra saker med illvilja eller för att vi ska tjäna massa pengar eller för att please någon leverantör eller vad det nu kan vara..

      Jag och samtliga av mina kollegor BRINNER för hudvård och vårt enda mission är att få nöjda kunder genom att rekommendera RÄTT produkter. Genom att göra det tror vi stenhårt på att vi oxå får lojala kunder som kommer tillbaka till oss.
      Våra rekommendationer baseras ALDRIG på vad vi tjänar mest på eller något annat. Vi vill bara ha nöjda kunder.
      PC har blivit en favorit hos många av våra kunder och så och hos oss tackvare resultat som är fantastiska och i stor utsträckning.
      Inte konstigt vi gillar att tipsa om det om det passar kundens hud då, då vi har så bra erfarenhet av det.

      Dina påståenden om mig/mitt företag/ mina kollegor kanske skvallrar mer om hur du tänker.. Det stämmer hur som helst inte in överhuvudtaget på hur vi jobbar och tänker.
      Lite beklämmande och sorgligt med din skadeglädje och hur någon jag inte ens känner eller som vet någon fakta om mitt företag kan påstå så mkt olika saker..

      Vi jobbar stenhårt, jag och alla kollegor på skincity för att erbjuda det optimala för våra kunder hela tiden. Det är det vi fokuserar på och vanligtvis brukar jag inte lägga energi på att bemöta kommentarer av icke konstruktiv kritik men …. kände för det nu och känner mig oxå glad att merparten av människor man stöter på inte tänker negativt om folk och företag innan de skaffat sig fakta. Nu ska jag jobba vidare med allt kul vi har på gång!
      Kram Annica

  6. Rebecca skriver:

    Hej! Har en fråga om något helt annat.

    Jag skulle vilja ha tips om hudvårdsprodukter till män. Min pojkvän fyllde precis 30 och använder ingenting mer än lite dagkräm ibland… så jag är ivrigt på honom att iallafall skaffa rengöring, ansiktsvatten dag & nattkräm. Har du nått bra tips på märke o produkter? Då jag själv inte har någon koll alls på vad som är bra just för killar.. Och att det är lite anti-age i någon av. Han har normal hy. Det får inte vara för dyrt då han inte vill slänga allt för mycket pengar på det haha 😉

  7. Alyssa skriver:

    Hej Annica.

    Älskar din blogg och skincity.se!! Samt alla dina medarbetare de är helt fantastiska..
    Jag hoppas du kunde hjälpa mig. Är 28 år har en blandhy något känslig. Använder i min dagliga rutin carita lagoon serien och är duktig med skrub en gång i veckan samt mask. Däremot så upplever jag huden runt ögonen mörkare efter allt skrubbande på ansiktet eftersom jag får ny fräsch hud efter varje skrubb men ögonen förblir samma… vet inte om det är pigment eller om det är mörka ringar. Kommer från Mellanöstern och vet att det är vanligt förekommande men är inte jätte mörk utan upplever mig mörkare eftersom resterande ansikte får ”ny”hud och jämnare. Har du tips på mask eller serum för ögonen? Runt ögonen har jag la prarie cellular cream så inget aktivt.. tacksam för svar. Kram!

  8. Christine skriver:

    Tänk om folk kunde vara en aning källkritiska.

    http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2016/03/Vilseledande-om-handhygien-och-handsprit/

    Agnes Wold har lyckats skapa en myt som är irriterande felaktig. Orkar inte leta tätt på studier, det får ni göra själva. Artikeln får räcka, kanske finns hänvisningar där i, annars finns mängder av publicerade studier att lusläsa.

  9. Milla skriver:

    Som någon redan skrivit – fundera kring VARFÖR ni använder antibakteriella geler. De funkar inte på virus och det vi oftast är rädda för och vill undvika är just virussjukdomar såsom influensa, magsjuka och förkylning. Jag har tidigare använt stora mängder handsprit för att skydda mig mot sjukdomar, men sedan jag insåg att det inte skyddar mot det jag vill akta mig för har jag slutar med handsprit helt och kör frekvent handtvätt med tvål och vatten. Dock är ju handsprit toppen på t.ex. semester innan måltid o efter toabesök där annan bakteriekultur förekommer. 🙂

    • annica skriver:

      Hej Milla, Utan vatten och tvål är det svårt att skydda sig mot dessa sjukdomar. Mer som ett bra komplement och för att vara på den säkra sidan 🙂 speciellt denna tid på året. Kram Annica

  10. Nadia skriver:

    Jag behöver få veta en sak och det verkar vara totalt omöjligt att få svar på den frågan av sina kollegor som bara svarar kryptiskt och försöker smita frågan frågan och som aldrig ger raka svar.

    Jag förstår inte riktigt varför ingen kan ge ett rakt svar – min fråga är rätt enkel och borde ha ett svar. Jag vet allt om att man ska göra hudtest för att få en exakt rekommendation för sin individuella hud, att hudvård är individuellt och att man aldrig kan veta innan vad som passar vem bäst. MEN det finns väl någon riktlinje för vem som eTT visst märke passar bäst? Jag tänker främst på vilket märke som av paulas choise, Jan marini och exuviance jag ska välja om jag vill investera i framtida huden och veta att det jag smörjer på huden är riktigt bra grejer. Vem passar exuviance bäst för och för vem passar Jan marini bäst och vad är skillnaden i det stora hela, är båda lika bra ingtediensmässigt? Vet dom består av olika ingredienser men nu tänker jag i det stora hela.

    Tack på förhand:)

    • annica skriver:

      Hej Nadia,
      En jättebra fråga som jag tycker att det är bra att du lyfter fram och som jag har planerat att lyfta fram i ett kommande inlägg. Jag önskar verkligen att jag kunde rekommendera dig ett märke och säga att detta är vad som kommer att fungera bäst för dig. Men det fantastiska är att det finns så många otroligt bra märken och det är därför vi har valt att plocka in flera märken på Skincity. Det kan ibland vara en fråga om doft, konsistens, pris, ekologiskt eller ej eller om du vill arbeta på fler steg i din rutin. Det är många faktorer som spelar in och vad du vill arbeta på. Jag hittar inga mail eller hudtest på den mail som du skickar ifrån, men skicka gärna ett mail om din hud och återkom så ska vi hjälpa dig att se över din rutin och se vad vi anser passar dig. Hudtestet ger en bra grund för att vi ska kunna hitta en passande rutin för dig. Sen tycker jag att det handlar mycket om att välja en hudvårdsrutin som passar sin hudtyp och hudtillstånd och sedan strikt göra en komplett rutin för att få bästa möjliga resultat 🙂 När du har skickat in din rutin och mer information om din hud kan vi hjälpa dig att förklara varför och varför du ska använda just dessa.

      Jan Marini och Exuviance bygger mycket på syror, retinol och andra liknande ingredienser. Båda dessa märken bygger på dessa aktiva och resultatinriktade ingredienser och du kan uppnå otroligt fina resultat med dessa. Jan Marini är en av mina favoriter och passar den som vill arbeta på ALLT 🙂

      Kram Annica

      • Nadia skriver:

        Men jag har ju gift mig och min mail på sc är innan jag blev gift !? Jag har gjort hudtest.

        Om jag läser mellan raderna verkar du alltså mena att Jan marini och exuviance liknande varandra i uppbyggnad och egenskaper och resultat på huden? Så skulle du säga att om man vill ha ett märke som är billigare MEN likt Jan jmarini ska man satsa på exuviance?

        • annica skriver:

          Hej Nadia, Ja men då förstår jag varför jag nte hittar dig 🙂
          Helt rätt tolat av mitt svar. Återkom gärna hur det går eller om du har vidare funderingar. Kram Annica

    • Emma skriver:

      Jag litar inte en sekund på att dom ”skräddarsyr och handplockar” bla bla bla produkter helt annpassade för varje individ i de där testet.

      Jag frågade vilket som är bäst att ha om man vill jobba antiage och för finare struktur av exuviance och pc och då fick jag bara till svar att ”det är helt individuellt och man får testa sig fram vad som passar bäst”, men NÅT mer svar MÅSTE de ju finnas liksom! Man får alltid så svävande och slingrande svar från kundservice tycker jag. Jag frågade en på kundservice häromdagen vilket hennes favoritmärke var och fick till svar ”de tre märken som är kundernas absoluta favoritmärken är…”. Jag frågade inte ens vad kundernas var liksom… Slår vad om att om man skulle fråga Hudspecialisten om vad hennes hudvårdsrutin var och om hon skulle ha EN serie till ansiktet vilken den skulle va så skulle man inte få ett svar eller ett väldigt slingrande sådant! Tråkigt.

      • Therese Isaksson skriver:

        Här tror jag att det råder delade meningar. Jag upplever att jag ALLTID har fått superbra hjälp från kundservice och hudterapeuterna!

        • annica skriver:

          Hej Therese, Så glad att du får den hjälp som du söker när du kontaktar oss 🙂 Varmt välkommen att återkomma om du har vidare funderingar, vi finns här för att guida dig vidare med din rutin. Kram Annica

    • Kristin skriver:

      Bra fråga!

  11. Kristin skriver:

    Viktigt att komma ihåg är att varken förkylning, influensa eller vinterkräksjuka orsakas av bakterier. Handsprit är tyvärr inte så effektivt mot virus utan det är tvål och vatten och (gnuggning!) som gäller! Och klorin då men det vill man ju inte ha på kroppen…

    • annica skriver:

      Hej Kristin, Absolut tvål och vatten är vad som gäller, men gärna följa upp med hansprit för att inte sprida bakterier eller för att ta bort de sista så att det blir kliniskt rent 🙂 Kram Annica

  12. Peter skriver:

    Hej Annica,

    Jag har en fråga lite off-topic, hoppas det är ok! 🙂

    ”Problemet” är att jag har lite lätt rodnad på näsan och kinder och har några blåa årdror under ögonen. Till vardags är detta inget större problem eller syns märkvärt.

    Däremot skulle jag vilja ha någon foundation/concealer till t.ex. dejt eller utekväll då jag märker att det blir mer tydligt mot kväll.

    Givetvis vill jag inte ha något som sticker ut eller märks men som ”slätar” ut ojämnheterna. Gärna om man även kan få en mörkare hy.

    Kan du rekommendera någon produkt att testa?

    Tack i förhand!
    //Peter (27 år)

    • annica skriver:

      Hej Peter, Det går bra att fråga lite vad du vill 🙂 Så länge det är hudvård! Cream concealer från Cover FX har en naturlig finish, dvs den ser inte så makead ut eller att den ger lyster och glow. Utan naturlig men täcker fortfarande mycket bra. Denna kan jag varmt rekommendera! Kram Annica

  13. Anna skriver:

    Jag brukade också sprita barnens händer, men hörde att det är hormonstörande, så nu hör jag det endast i ”nödfall”. Vet du något mer om detta?
    Hälsningar Anna

    • annica skriver:

      Hej Anna, Det kan nog vara mycket beroende på vad det är i produkten. Viktigt att vara källkristisk om vad inforamtionen kommer ifrån och vad det gäller för ingredienser 🙂 Återkom gärna till info@skincity.se med vart det står så ser vi självklart till att titta närmare på detta. Kram Annica