Scrolla för att läsa mer

Mörka fläckar av solen – GO AWAY PLEASE!

När sommaren går mot sitt slut vill vi börja jobba aktivt, men säkert, mot en jämnare hudton!

Ni måste bara kolla in Dermaceutics rykande färska Mela Cream, ett nattserum som kombinerar kraftfullt uppljusande och anti-inflammatoriska ingredienser för att behandla pigmenteringar, linjer och orenheter på en och samma gång.

Här mina vänner har vi ett exfolierande serum i cremeform som, med hjälp av aktiva ingredienser, löser upp keratinstrukturer i huden (dvs ger huden en daglig exfoliering/peeling). Det är ju inte bara verksamt för mörka fläckar/ pigmenteringar och solskador på huden utan ger ju även en ursnygg lyster och jämn och fin hudstruktur…  Ja, tack till det… eller hur?!;).

Dermacutic har faktiskt (iofs inte förvånad) satt ihop en riktigt imponerande ingredienscocktail av massa mumma ingredienser.. lite  som att eliten i ingrediensvärlden har gått ihop och bara;

-Nej, hörrni… Let´s do this together.. nu bara sopar vi bort alla mörka fläckar, jämnar ut hudtonen och öser på med lyster, bara snörper ihop alla porer å bara fixar till en flawless hud. Let the work begin!

När jag kollade in produkten först tänkte jag..  nice, med nya produkter som behandlar pigmenteringar då många har problem med det. När jag började läsa ingredienslistan så tänkte jag… Ohh FY – F om jag ska vara ärlig. Som jag skriver ovan.. Eliten verkar ha samlats.

Vi hittar alltså bland annat kojicsyra, fytinsyra, arbutin, mandelsyra, salicylsyra och niacinamid. Av denna produkt kan vi förvänta oss behandling av alla typer av pigmenteringar, minskar linjer samt verkar renande och porsammandragande på en och samma gång! SWISH säger jag bara.. (eller missförstå mig rätt, det tar tid med behandlingar av pigment..det tar tid med all hudvård men här har vi något med rejält schuss i). Det jag vet är oxå att denna inte skulle få säljas rakt till slutkund först utan klinik, behandling etc pga av effektiviteten men har nu ändå blivit godkänd för det så detta är för dem som vill ha något med SWUNG i.

Ni som tidigare haft och älskat Phytic Cream från Mene & Moy och har haft svårt att hitta en likvärdig produkt KOLLA HIT. Även alla FD Mene & Moykunder tror jag verkligen skulle älska denna.

Så använder du Mela Cream

Används på kvällen. Vänj in huden genom att använda produkten 2 gånger per vecka till en början och öka sedan till varje kväll, stegvis. Använd ej på skadad hud. Bör inte användas vid graviditet eller amning. Rådgör med din läkare vid medicinering. Undvik att applicera på läppar och nasolabialveck samt ögon och slemhinnor. Avbryt behandlingen vid obehag. Använd alltid minst SPF30 dagtid och undvik att vistas i direkt solljus när du använder produkten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 svar till “Mörka fläckar av solen – GO AWAY PLEASE!”

 • (29) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jenny skriver:

  Hej!
  Spännande med nya produkter, har redan lagt in beställning på denna 😀 Men jag är lite osäker på hur jag ska lägga in den i rutinen. Min kvällsrutin består idag av rengöring, daily microfoliant och multiactive toner från dermalogica, fuktserumet från klairs och därefter phyto replenish oil.
  Funkar det att lägga in mela cream efter rengöring och toner?
  Dagtid använder jag samma produkter (minus microfoliant) och i tillägg skin renewal booster på pigmentfläckarna, C25 creme och k ceutic. Har ganska mycket tråkiga  pigmentfläckar och vill så gärna bli av med dem…
  Tack för en fantastiskt bra blogg, blir alltid så inspirerad av att läsa den 🙂

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Om du inte är superkänslig i huden kan du använda den efter rengöring och ansiktsvatten 🙂 Men tänk på att inte blanda allt för många syror mellan märken nu när du adderar denna. Då har så många underbara ingredienser i denna som arbetar aktivt. Så kanske att du ska lägga Skin renewal booster, Daily microfolaint åt sidan under en tid 🙂 Tror verkligen att du kommer att gilla denna och dess effekt och cocktail av ingredienser. Kram Annica

 2. Linn skriver:

  Hej! Jag försöker bli lite mer miljömedveten och har precis lärt mig lite mer om mikroplaster och att de återfinns i en hel del scrub- och peelingprodukter. Undrar om de finns i någon av produkterna jag köper från er som är lite korniga. Det gäller akademiklinikens triple peel, Peter Thomas Roth Pumpkin enzym mask och Maria åkerberg lermask. Så har jag en mängd Elisabeth Arden Pro produkter men de är inte korniga men vill bara dubbelkolla om det finns mikroplast i någon av de produkterna . Om de två peelingerna innehåller mkkroplast, kan du rekommendera någon annan lika effektiv som är plastfrk? Tack på förhand

 3. Linn skriver:

  Åh och så undrar jag också om produkten du skriver om här kan funka bra för pigmentfläckar efter graviditet också? Och på mörk hud?

  • annica skriver:

   Hej Linn, Jättebra med miljömedvetenhet och detta är något som våra varumärken håller på att byta ut 🙂 Inga av de produkter som du listar upp innehåller denna typ av mikroplaster. Du kan med fördel använda Mela cream efter graviditet och amning för att arbeta på riktigt envisa pigmenteringar då den även är framtagen för att passa en hud med melasma, hormonella pigmenteringar. Kram Annica

 4. Sanna skriver:

  Hej

  Kan man använda denna men retinol, aha, och bha?

  Med vänlig hälsning

  Sanna

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Inte tillsammans med andra syrabaserade rpodutker eller retinol då du redan hittar detta i Mela cream! Blir nog för mycket aktivitet för din hud att blanda. Du får det du behöver från Mela cream 🙂 Kram Annica

 5. Anne Karlsson skriver:

  Hej Annika,
  Jag undrar över varför denna produkt inte ska användas på nasolabialvecken?är de samma sak med t.ex PC veckopeeling som oxå verkar under natten för isåfall har jag gjort fel med den!Sen en grej till när jag ändå är i farten,läste någonstans om klairs ansiktsvatten som jag gillar mycket och även använt som mask med sc lotionmask.De jag läste var ett 7 steg man gjorde med just ansiktsvattnet,baddade på och lät de gå in i huden och fortsatte så i sex omgångar till.Är de nåt du testat eller vet mer om?de kanske motsvarar lotion mask man dränker in själv.Vore kul att höra!Ha en fortsatt fin kväll,kram

  • annica skriver:

   Hej Anne Karlsson, Oftast är det all mimik kring de nasolabialavecken som för det svårare för huden att behandlas. Ofta behöver en produkt vara mycket lättare i sin konsistens för detta. Superbra med att badda huden 7ggr med Klairs ansiktsvatten. Något som jag verkligen älskar med dessa produkter och ser nu att vi inte har lagt till detta under användning på hemsidan. Ska se till att få med detta så att det får fler att använda den på detta sätt! Kram Annica

  • Christine skriver:

   Oj, det undrar verkligen jag med 😮

 6. Helena skriver:

  Hej! Jag vill fråga vad du rekommenderar. Kör PTR cc vream med 24K guld under.
  Tycker du jag ska resets på klairs som du bloggade om? Isf vilken färg? Har medium/tan i ptr.
  Vad är skillnaden på dem?
  Med vänlig hälsning,
  Helena

  • annica skriver:

   Hej Helena, Klairs BB finns endast i en ljusrefleterande och uppljusande nyans 🙂 Denna hjälper till att ljusa upp hudton och har ett högt SPF. Ger otroligt vacker GLOW! Kram Annica

  • Helena skriver:

   Det ska ju stå att det är ptr cc cream samt om jag ska testa på klairs… 🙂

 7. Npra skriver:

  Hej,
  Jag har precis varit i Italien 1 vecka, Toscana närmare bestämt. Set har inte varit någon sol & badresa men någon förmiddag vid poolen blev det. Under hela resan har jag använt spf 30-50 i ansiktet, varav 30 är i min dagcreme från PC, redness relief. Har vanligtvis en massa små knottror på hakan och runt munnen, samt får en del pyttesmå gula finnar främst sen jag började med just denna dagcreme för 3 månader sen. Dock försvann allt detta när jag var i Italien men hann knappt vara hemma en dag förrän det kom tillbaka. Misstänker således inte längre att det är min dagcreme som orsakar det men kan inte komma på varför det blir såhär eller hur jag kan behandla det. Har du några tankar kring vad det kan vara?

  • annica skriver:

   Hej Nora, Toscana är så vackert! 🙂 Hoppas att du hade en underbar semester. Även om du skyddar huden bra under sommaren så kan huden bli varm och därför tappa fukt. Så när huden kommer hem och det är kallare klimat och för att huden börjar bli uttorkad är det viktigt med mycket fukt 🙂 Så en riktig fuktboost nu till hösten är precis vad din hud vill ha. Skin recovery hydrating treatment mask är en otroligt bra mask som du gärna sover med 3-4 kvällar på rad och sedan underhåller 1-2 kvällar i veckan. Kram Annica

 8. sanita skriver:

  Hej,
  brukar beställa produkter från hemsidan. Har dock en fråga, vad ska man med de där små dockorna till?? Slänger direkt. Förstår inte vad jag ska med dom till.. Önskar man kunde klicka ur skiten.
  Haha förlåt för uttrycket men hatar dom.
  Tack annars för bra produkttips=)

  • annica skriver:

   Hej Sanita, Mina små underbara Kokeshis är en symbol för tacksamhet(kommer från en japansk tradition) som jag tycker är otroligt fin och finns för att sprida glädje och kärlek. Är även ett sätt för att kunna fylla ut de hål som blir i paketet för en säkrare transport av dina produkter. Önskar du inte att ta emot denna gåva kan du välja att tacka nej i varukorg. Kram Annica

  • Madeleine skriver:

   Åh herrejösses vilken otrevlig kommentar?? Känns som om du kanske skulle ha mailat in dina åsikter till Skincity och kanske fundera på din formulering.

   Ber om ursäkt om jag lägger mig i, men det var bara så sjukt otrevligt skrivet så var tvungen. Din kommentar stod lixom ut balnd alla trevligt ställda frågor och funderingar.

   Aja,hoppas du får en fin vecka i övrigt!

   Annica, fortsätt gärna med dockorna, de piggar upp och är en av de sakerna som gör att ni står ut bland andra. Heja er!

 9. Anna skriver:

  hej. jag brukar inte få pigmenteringar efter sol semestern men däremot kan det poppa upp mörka fläckar där jag har haft en finne/ acne nyligen som egentligen är borta lr läkt..är det denna man då ska ha för att få bort det om det nu inte försvinner av sig själv när man kommer hem från resan. ska man ha med sig denna på solsemestern för att inte få fläckarna lr är det en produkt efter man fått dom ? och vad rekommenderar du för produkter på sol semestern så man inte får värme utslag lr produkt att använda OM man får värmeutslag. visst vill man ta med sig hela badrums skåpet men det blir så mkt grejer då.. vill bara ta med mig det viktigaste . är det rengöring. scrub. fuktserum ansiktskräm med solskydd och fuktmask som gäller då? brukar vara borta 5-6 veckor i 40 grader värme med 100% fukt…( varning för afro frilla hahaha)

  tips till er hemsida; en symbol på produkten man klickar på som står ( innehåller syra) / Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Detta är en produkt som du ofta använder efter semestern då huden blir mer solkänslig med syror och retinol. Men den går självklart att använda året runt men viktigt att använda ett högt solskydd och tänka på att applicera minst 1/2 tsk och återapplicera ditt solskydd för att behålla ett högt skydd. Kanske lite svårare om det är 40 grader värme och hög fukthalt i luften´och lite beroende på hur mycket du gillar att vara i solen. Tycker att du tänker rätt som väljer dessa produkter men addera gärna ett C-vitamin serum till dagen som skyddar huden, stärker upp huden och arbetar redan nu på dina ärr. Jättebra tips på funktioner till hemsidan! 🙂 Tack! Kram Annica

 10. Emma skriver:

  Vilken är bäst mot pigmentfläckar denna eller deras yellowcream?

 11. Josefine skriver:

  Hej,
  Jag är 22 år och har problem med acne, ärr ifrån acne (främst gropar) porer och allmänt ojämn hudton. Jag använder just nu Beaute pacifiues cleasing foam, oil-free moisturizer (dag) och super3 booster (kväll), och ansiktsvatten med 5% aha-syra ifrån annat märke. Är jag extra torr kör jag Decleor neroli night balm efter boostern och 2 gr i veckan kör jag en lermask ifrån Decleor.

  Nu till min fråga, om jag ska lägga till nått i min hudrutin, vad skulle du rekommendera att det skulle vara för att få ut mer resultat? Någon peeling, serum osv? Tipsa gärna om flera produkter 🙂

  Tack för en superbra blogg!! Kram Josefine

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Du har en bra rutin och gillar verkligen hur du har byggt upp den 🙂 Du skulle kunna börja med Clinical super 3 booster nu när du har haft Super 3 booster ett tag. Lägg in Clinical 2-3 kvällar i veckan en början “and feel the magic”! 🙂 🙂 Kram Annica

 12. Maria skriver:

  Jag älskar Dermaceutic, men undrar om jag behöver denna kräm i min hudvård, eller om jag ska ersätta andra produkter mot den.
  På kvällen, rengör jag med Foamer 5, sedan antingen C25 med Light Ceutic och Yellow Cream. Eller Retionol 0,5 tillsammans med Panthenol Ceutic, brukar varva mellan dessa.
  Dagtid använder jag, Foamer 5, C25 och K-Ceutic.
  Jag har pigmentfläckar som jag gärna vill bli av med, jag är 35 så jag vill även motverka rynkor osv.

  • annica skriver:

   Hej Maria, Dermaceutic är verkligen otroligt bra på att leverera fantastiska resultat. Du kan absolut addera Mela cream för att arbeta mycket effektivt i din hudvårdsrutin. Du kan börja med att använda den 1-2 kvällar i veckan, denna kväll lägger du både Light ceutic, Yellow cream och Retinol 0,5% åt sidan. Så att det inte blir för mycket och för stressat för din hud. Kram Annica

 13. Nads skriver:

  Hej.
  Apropå pigment fläckar,

  Jag använder just nu yellow cream på kvällarna men som jag förstått det ska den användas separat och inte ihop med andra hudprodukter som fuktkräm osv varken innan eller efter? Stämmer det? Saknar så mina fuktkrämen så jag kör inte med yellow cream varje kväll vilket jag borde.

  Om hag skulle börja använda mela creamär det onödigt att även använda yellow cream? Och vilken funktion har light Ceutic in all This?
  Snälla hjälp finns så mkt förvirrande info om melasma

  Kram

  • annica skriver:

   Hej Nads, Till en början ska du vara lite försiktig med att använda aktiva produkter tillsammans med Yellow cream då detta kan bli lite aktivt till en början. Sedan kan du med fördel addera tex Light ceutic för att verkligen boosta effekten och uppnå fantastiska resultat. En creme tillsammans med Yellow cream är bra eftersom Yellow cream är en partiell behandling av envisa pigmenteringar. Använder du Hyal Ceutic så appliceras först Hyal Ceutic sen Yellow Cream på de pigmenterade områdena. Använder du Mela cream ersätter denna Yellow cream. Så du har du et uppehåll med denna.
   Kram Annica

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »