Scrolla för att läsa mer

Så blir du av med din vuxenacne!

Hej alla fina!  Idag delar jag med mig av en smaskig intervju som jag var med i senaste numret av Aftonbladet Söndag.

Intervjun handlar om vuxenacne och här på bloggen får ni läsa the full version. 🙂

Vuxenakne

Berätta lite om de olika hudtyper som finns.

Vi har ju alla olika hud med olika hudtillstånd. Tillståndet i huden kan skifta beroende på olika faktorer så som årstid och hormoner. Vår hudtyp däremot är mer grundläggande och bestående. Man brukar prata om fyra olika hudtyper: blandad, fet, normal och torr hy.

Blandad hy, är den vanligaste hudtypen. Den är en kombination av olika hudtyper som förekommer på olika partier i ansiktet. Här ser man oftast ett fetare parti på panna, näsa och haka, det som kallas för t-zonen. Huden på kinderna är mer normal till torr. Fet hy, uppstår när det är en överproduktion av fett i talgkörtlarna. Här ser vi ofta stora vidgade porer, glansighet och oljig hudyta över hela ansiktet. Det finns ofta så väl pormaskar som finnar, där de svarta inte är orenheter utan pigment och talg. Normal hy, är välbalanserad och har jämn färgton och inga synliga porer eller fjälliga områden utan huden är mjuk och spänstig. Det är lätt att tro att normal hy är den vanligaste hudtypen men det är ju blandhyn. Torr hy, har en nedsatt talproduktion och en nedsatt fuktbalans. Porerna är små och syns knappt och huden är fjällig och sträv. Här är det alltså både brist fukt och fett.

Vad beror vuxenakne på?

Det finns många olika faktorer som orsakar vuxenacne. En viktig faktor är hormonerna, som påverkar vår hud, speciellt under vissa perioder i livet så som tex vid en graviditet. Ärftlighet är annars en betydande orsak till att man får vuxenacne. Det som händer vid acne är att talgkörtlarna bildar för mycket fett och täpper då till utgångarna i dessa körtlar. Vid en kraftfullare acne så angriper också bakterier fettet i talgkörtlarna och en inflammation uppstår.

Vilka drabbas?

Vår hud påverkas ifrån olika håll. Det finns den ärftliga faktorn som spelar en betydande roll och som vi ju inte kan påverka själva. Andra faktorer kommer inifrån kroppen t ex hormonerna, som vi inte heller alltid kan styra över. En ytterligare faktor som påverkar uppkomsten av acne är vår livsstil där rökning, stress, för lite sömn, brist på motion och dålig kost har stor påverkan. Naturligtvis har hudvården stor betydelse för att acne inte bryter ut eller förvärras, att du sköter huden utifrån vilken hudtyp man har och använder rätt produkter är också viktigt.

Hur kan man behandla vuxenakne på egen hand?

Många som har acne tror att de har en fet hudtyp och börjar därför behandla huden med fel produkter och problemet förvärras istället. Oftast så räcker det inte heller att behandla huden med endast en produkt utan man behöver jobba på huden med flera produkter. Mitt råd är att kontakta en diplomerad hudterapeut för expert rådgivning så att du har en passande och rätt hudvårdsrutin hemma. Ett tips är att gärna lägga till en anpassad syraprodukt som även jobbar antiinflammatoriskt på huden. Ett annat tips är att verkligen ge sina produkter tid och ha is i magen, oftast så ser man resultat först efter 3-6 månader, men självklart kan det gå snabbare än så.

Några riktigt bra hudvårdsmärken som ger fina resultat på aknedrabbad hud är:

Paulas Choice, Jan Marini och Medik8

Viktigt att även tänka på att alltid ha UV-skydd SPF30/50 då solen kan ge fula ärr, som blir bestående även när din akne har försvunnit. Se även över kosten så att du får i dig tillräckligt med B vitamin och zink.

Om det inte hjälper – vilka potenta metoder finns att tillgå?

Jag rekommenderar dig då att boka in en behandling på en hudvårdsklinik. Dessutom fortsatt rådgivning och vägledning vad gäller rätt produkter för hemmabruk. Det som ger störst effekt på acne är det som du kontinuerligt jobbar med varje dag hemma.

Vid svår akne kan du behöva uppsöka en hudläkare och få receptbelagd behandling. I så fall kan hudvårdsrutinen hemma behöva anpassas därefter.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 svar till “Så blir du av med din vuxenacne!”

 • (30) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Diana skriver:

  Jag skulle gärna vilja veta vilka kliniker ni samarbetar med eller kan tipsa. Vart ska man gå ?
  Tips?

  • annica skriver:

   Hej Diana, På Skincity samarbetar vi inte med andra kliniker men om du vill få bra rekommendation på klinik jag jag rekommendera dig att titta hos Revivekliniken eller Akademikliniken. Lite beroende på behandling 🙂 Kram Annica

 2. Anna skriver:

  Hej! Beställde dermaceutic k-ceutik häromdagen, och är så nöjd med den! Har på bara ett par dagar lugnat min irriterade hud. Blir nyfiken på mer från dermaceutic, använder vanligen Exuviance och är nöjd med det men finns det kanske någon nattkräm som är lika lugnande som k-ceutik som funkar till blandhy och i kombination med Exuviance?

  • annica skriver:

   Hej Anna, Visst är K-ceutic det en fantastisk produkt 🙂 För att testa på fler produkter från märket som du fortfarande kan använda med Exuviance rekommenderar jag dig även Hyal ceutic. Lugnande, reparerande och återfuktande för din hud och passar superbra just för dig! Kram Annica

 3. Caroline skriver:

  Hej Annica!
  Som många andra är min hy så torr under denna årstid! Jag har köpt och testat klair fuktserum och gillar det verkligen! Men efter en pump så tar det några sekunder innan min hy har sugit åt sig allt och så känns den lite torr igen. Jag har försökt testa att mätta huden och applicera flera pump efter varandra men den blir liksom aldrig mättad. Jag har ju hört att serumet ska vara bra men kanske är det inte tillräckligt? Har du nått förslag på något annat superserum för fukt? Eller ska jag fortsätta användaflera pump av klairs.

  Använder just nu också den festaste vanliga krämen från dermalogica, peelar gör jag regelbundet, fuktmask har jag också från dermalogica som jag verkligen gillar men som jag också kan applicera flera lager av då den absorberas snabbt. ( jag har testat beaute pacifiqe och paulas choiche fuktmasker men gillade inte dessa), använder ingen uttorkade rengöring utan balmen från elemis. Vad mer kan man göra? Har även lite problem med finnar pga hormoner så har inte den där helt torra huden. Har du nått tips?

  Tack på förhand!
  //Caroline

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Usch vad denna tid kan göra med huden, jättebra att du säger till så att jag kan hjälpa dig att ge huden lite extra support. Här kommer några absolut favoriter för att verkligen återställa huden, https://hudspecialisten.se/2016/12/squalane-som-balsam-for-huden/ Titta på detta inlägg och produkterna och jag tror verkligen att du hittar lösningen för din hud. En bra fuktbalans minimerar även risken för utbrott och jättebra att du balanserar fukten. Kram Annica

   • Caroline skriver:

    Ja men verkligen! Tack för svar och ska absolut kika in det! Serumet från beaute pacifique har jag faktiskt använt tidigare men det var ett tag sedan nu så minns ej riktigt hur det var på huden men jag gillade det minns jag! Det enda jag undrar är om jag bör byta ut det från klairs eller om jag ska köra bägge två efter varandra? för att boosta det där extra!

    Kram och tack!

 4. Gabriella skriver:

  Hej Annica, tack så mycket för ditt senaste svar och för hjälpen jag fick… tack för att du förstår ☺️ Du skrev så här sist tänkte ifall du glömt hehe vill bara påminna ”Hej Gabriella, Eftersom du har Daily microfolaint kan du byta till Speciel cleansing gel. Du kan tex med fördel ta lite Daily microfoliant direkt i din rengöring till kvällen Förstår om du inte vill skicka in bild men tycker du har en bra och anpassad rutin som passar just din hud och tillstånd.
  Kram Annica” menar du att jag ska använda daily microfoliant varje dag? ☺️ Speciellt på kvällen alltså en gång om dagen? Ska jag först applicera denna? Eller blanda ihop de? För brukar oftast applicera peelingen efter rengöringen gör det oftast på morgonen ☺️ Tänkte också om den lär vara lika effektiv mot porer och så för står inte så mycket om special cleansing vilket det borde… står enbart att hyn blir fräsch och ren… och många som tex har torr normal hy använder tom den… av den anledning har jag bara varit osäker på ifall den jobbar på porer enstakade finnar… tänkte om jag kan byta ut den när clearing skin wash är slut… jag hoppas den jobbar lika flitigt på porer som de säger att clearing skin wash gör… jag började ju även med boostern och smoothing creamen jag behöver väl inte vänja in hyn med dessa två utan går väl bra att köra dag/kväll som jag gjort?

  Läste även detta inlägg där du tipsar om Jan Marini och medik8 samt paulas choice speciellt mot acne men andra produkter som dermalogica är väl också bra? Hehe sen skrev du även att B-vitamin och Zink är bra mot acne är det just dessa två vitaminer? Tycker du jag birde lägga till de eller vänta med de…

  Och sist men inte minst vi alla vet ju hur hemskt det är med rökning och hur illa det kan påverka en… kan man tex få acne finnar av rökning på de sätter? Många läkare säger detta medans andra är osäkra på det… de minskar hu blodcirkulationen så man får en trött och grå färg på hyn men skulle gärna vilja höra hur det egentligen är ☺️ Många frågor här nu sorry tänkte liks bra att fråga allt på en kommentar…

  Kram kram

  • Gabriella skriver:

   Gud nej precis när man skickat iväg kommentaren ser man att två rader ej kommit med? Åhh varför blir det så? Vart två kommentarer trots allt… skulle stå ”dermalogica clearing skin wash är ju mer för de med blankhy fer hy finnar står att den reglerar talgproduktion precis vad jag har problem med så tänkte om jag ändå ska fortsätta med den och köra daily en gång om dagen sen på med massa fukt kan väl liksom ej skada hyn eller förvärra? Isåfall bara för stunden pga rensning? Eller tänker jag fel ☺️ All info som står om produkten är ju så min hy medan special cleansingen står de knapp något haha… du vet ju såklart bäst enligt mig som hudterapeut ☺️

   • annica skriver:

    Hej Gabriella, Nu är jag lite förvirrad.. ledsen men det verkar som att dessa mail går ihop något. Återkom om det är något som du känner är osäkert som jag tidigare inte har besvarat 🙂 Kram Annica

    • Gabriella skriver:

     Hej fina Annica, jag svarade på ditt sista svar hehe ang ditt svar om special cleansing och daily microfoliant? det var det jag skrev längst uppe? Hoppas du kan svara på det hehe ☺️

     God Jul bästa du! Och ett stort gott nytt år redan nu

     Massa kramar
     Gabriella

     • annica skriver:

      Hej Gabriella, Nu förstår jag och hoppas att du nu till slut får svar på dina funderingar 🙂
      Du kan använda Daily microfoliant dagligen men varje gång när man börjar med ett nytt märke är det viktigt att man vänja in produkterna. Så du börjar två kvällar i veckan och kan sedan öka upp när det känns bra i din hud. Du kan välja att först applicera den i din rengöring så att den löddras upp, brukar vara lättast. Men har du mycket make-up kan det vara en fördel att först med Special cleansing gel och följer sedan upp med din exfoliering. Daily microfoliant innehåller bland annat BHA-syra som ger ett mycket effektivt resultat på porer, så den behandlingen får du fortfarande. Har du en torr eller normal hud är det inte alltid att den används dagligen och även om man inte har några problem så boostar fortfarande produkten kommande steg i din rutin. Dermalogica har absolut bra produkter för din hud och ditt tillstånd 🙂 Annars hade jag hjälpt dig att hitta något som passar dig. Vitamin B5 och Zink är jättebra som kosttillskott för att även arbeta inifrån. Rökning är något som bidrar till fria radikaler och påverkar din hud. Både inifrån och utifrån. Så det bryter lättare ner hudens styrka och kraft. Så det ska vi inte göra 🙂

      Kram Annica

  • Gabriella skriver:

   Läste mycket om special cleansingen nu lite mer än vad jag tidigare gjort… den torkartydligen absolut inte ut hyn och passar de med torrhy känslig hy inklusive blandhy… eftersom att jag kan bli lite lite torr vid kanten av näsan och utåt där inte så mycket utan väldigt lite så torkar clearing skin wash ändå ut hyn lite men samtidigt känns hyn fruktansvärt fräsch och mjuk så fort jag tvättat hyn med den men känner att jag ändå kan få enstakade finnar och en två inkapslade finnar som ej försvunnit på ett tag men är som sagt två st bara… tänkte om denna special cleansingen nu är bra mot porer och finnar så beställer jag faktiskt hem den och med tanke på att denna ej torkar ut så undrar jag om jag kan köra på daily microfoliant en gång om dagen varje dag efter rengöringen? Vart bara lite tveksam av produkten tidigare då många skrev att dem använder denna som smink borttagning och stod inte något om finnar porer så tänkte jag att de kanske ej var nögot effektivt? Men den ska väl hjälpa mot de med? ☺️ Var mina sista frågor kring rengöringar så köper faktiskt den efter jag fått svar ifrån dig hehe kring vad du tycker… man orkar som sagt inte byta produkter så mycket hehe är därför som jag frågar..

   Hoppas du får en suverän dag! Kramar

 5. EmmaO skriver:

  Hej,
  Jag måste bara skriva och tacka er, då det verkar som jag äntligen blivit hjälpt med min hy. Har haft problem med acne hela livet och jag är idag 37 år. Jag lever hälsosamt, tränar, äter bra mat och röker inte. Jag har testat de flesta produkterna på marknaden, inklusive receptbelagda som hudläkare skrivit ut. Jag har ätit antibiotika och andra tillskott som ibland hjälpt tillfälligt men aldrig långvarigt. Så gjorde jag på måfå ert hudtest på hemsidan och fick ett svar på produkter att testa, i mitt fall flera produkter från Paulas choice. Beställde hem det mesta ni rekommenderade och redan efter en vecka märktes resultaten! Har nog inte haft en finne att tala om på 3 månader nu, helt fantastiskt!! Stort tack igen, nu håller jag tummarna att det är långvarigt och att inte huden “vänjer” sig vid produkterna. Kram från mig

  • annica skriver:

   Hej EmmaO, Åh, det är helt fantastiskt och jag blir så glad att du nu känner att du har fått huden i balans. Jag vill bara tacka för att du tar dig tid att göra av dig och berätta om din resa 🙂 Om du vill och har får du mer än gärna återkomma med lite före och efter bilder(om du har) till info@skincity.se inget som skulle publiceras någonstans utan endast för Skincitys interna bruk. Bara om du vill! STOR KRAM Annica

 6. Em skriver:

  Gjorde hudtestet, blev rekommenderad produkter men eftersom jag har noll erfarenhet så kändes de lite väl dyra att köra igång med. Chattade istället, fick sjukt bra hjälp och kom fram till exuviance istället. Blev liiiiite tveksam till om någon på en chatt verkligen kan träffa rätt, så gick förbi hudoteket (tror jag det heter…. Kan ingenting som sagt). Hade skrivit upp produkterna jag blev rekommenderad i chatten men sa inget till tjejen som hjälpte mig, och till min förvåning rekommenderade hon nästan EXAKT samma produkter, förutom rengöringen, men jag visste inte att jag var yttorr, det kanske avgjorde i chatten vid val av rengöring. Jag reagerar ibland på parfym, så jag fick med mig rätt stora provburkar av allt. Än så länge ingen reaktion alls (Brukar komma på en gg annars). Ska ge det några dagar till men kommer högst sannolikt beställa allt. Ni är så kunniga och bra, lärt mig så mycket av att läsa här och bara positivt bemötande och inget sälja-på snack vilket gör att det känns bra att beställa från er. Och tålamod med en okunnig som mig. Tack för all kunskap jag fått!! Sparat både denna sidan och skincity som favorit 🙂

  • annica skriver:

   Hej Em, Så glad över att du skickade in hudtestet och chatten för att hitta något som passar just dig 🙂 Tror verkligen att du har hittat rätt med dessa produkter! Du är alltid välkommen att återkomma hur det går och återkomma om du har minsta funderingar. Kram Annica

 7. Frida skriver:

  Hej. Jag är snart 30 år och har den senaste tiden haft problem med några envisa ömma finnar på hakan. Dom ploppar alltid upp på exakt samma ställen. Har dom inte hela tiden. Kan detta vara hormonellt? Vilken produkt kan jag använda för att försöka förhindra dom eller i alla fall förminska dom lite?
  Aldrig tidigare haft problem med min hud, det började för något år sedan..

  • annica skriver:

   Hej Frida, En rutin som håller huden i balans är en jättebra bas 🙂 Hormonfinnar kommer ofta tillbaka på samma ställe och kan vara bra att se vad du kan göra för förändringar där. Kanske ett mildare preventinmedel? Ett alternativ från Medik8 som jag tror kommer vara precis vad du behöver addera i din rutin för att även få så envisa finnar från hormonobalans är Beta moisture Fungerar även bra med andra märken! Kram Annica

 8. Anna skriver:

  Hej Annica!
  Vill bara säga att du o kollegorna är sjukt bra! Har fått hjälp under de senaste året sv er att få bukt m acne och i skivande stund har jag inte en enda, från att sett hemsk ut. Så lycklig över detta! Tack från en oerhört tacksam person!

  Till alla er därute m acne och finnar, det går att få bort!

  • annica skriver:

   Hej Anna, Tack för att du tar dig tid att återkomma och berätta din hudvårdsresa! Dina ord betyder så mycket för mig och mina kollegor och de som just nu kämpar med liknande tillstånd. Om du vill och har kan du gärna skicka över lite före och efter bilder på din hud och skicka till info@skincity.se så att vi kan använda internt bara för att få se din fina resa. Bara om du vill såklart! Tack för att du delar!! Kram Annica

 9. Caroline skriver:

  Hej,

  Jag har sedan ca 4 år tillbaka använt mig av Exuviance hudvårdsserie för att jag haft problem med finnar. Det har fungerat väldigt bra men sedan ett år tillbaka har jag börjat få väldigt mycket finnar på (endast) hakan som ofta blir väldigt inflammerade och kan hålla i flera veckor… Jag har haft mailkontakt med skincity och lagt till fler dagliga produkter men märker ingen större skillnad. Detta var några månader sedan. Dina kollegor på skincity har dock sagt att finnar centrerade på hakan kopplas till att hormonerna är i obalans. Min fråga är därmed om det finns något hjälpmedel man kan ta för att hormonerna ska komma i balans igen?

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Eftersom detta är något som har dykt upp lokalt brukar detta vara ett tecken på inre obalans. Hormoner som stressar huden kan därför vara en anledning, speciellt när det är kring mun. Vitamin B5 och Zink i kosttillskott kan vara ett jättebra tillägg att ta för att även arbeta på insidan av kroppen 🙂
   Kram Annica

 10. Isa skriver:

  Hej!
  Är 26 år.
  Har använt produkter från MÅ nu ett tag, trivs då det har tagit bort ytorrheten, var lixom lite fnasig i nasobiala och panna. Men får för mig att huden är lite tung vid kinden som är under ögat, alltså inte själva kinden vid kindbenet utan sidan av näsan. Kan det va så att huden inte suger upp, för mycket fukt? Även fått fina linjer runt ögat som jag upplevt komma på senaste tid, men kanske hör till åldern.
  Är ej torr på kinder, näsa stora porer,
  ej glansig någonstans.
  Har moist, anti rough serum, växlar mellan papaya och AHA peeling. Samt Burberry och black masken. Allt från MÅ
  O dessa blä finnar jag får vid tinning, ögonbryn, och haka ibland. Hudfärgat knotter till och från i pannan.
  Och hårfästet på senare tid.
  Vill ha sån där wow-lyster i hela ansiktet och mer stramt, o plump. Typ utan sminkkänsla.
  Neostrata vart jag torr av o lite rivig, exuviance gav finbölder. Testade inte såååå länge o försiktigt. Men ville skriva in dessa eftersom de är aktiva o du ska förstå mig bättre.
  Vet inte om jag är känslig, hur är man då?
  Blir inte flammig av stark mat eller värme. Kyla ja om vinter ute. Kliar ej i ansiktet eller så kan bli lite lätt röd i ögon o vattenlinje.
  Blev lite intresserad av medik8 och dermaceutic-den känns dock som om den skulle bara som exuviance och neostrata. Medik8 verkade ha mycket näringsämnen än “skit” 🙂

  • Isa skriver:

   Det jag menade med linjer kring ögat är om det kan framhävas mer om huden inte lyckas suga upp. Här må eye cream nyponfröolja osv

   • annica skriver:

    Hej Isa, Ibland kan huden få svårt att ta till sig delar av tukten men eftersom du har bra peeling i din hudvårdsrutin skulle jag inte säga att det skulle vara något negativt. Utan då kan du applicera något mindre i mängd så att det inte blir överflöd. Tycker absolut att du ska addera Serum C i din rutin! Stärker upp, jämnar ut hudton och bygger upp fin GLOW! Tycker även att du ska addera en olja till kvällen. För just din hudtyp och tillstånd: Royal facial oil GLA. Önskar du börja titta närmare på annat märke kan du alltid börja med ett fåtal produkter för att lättare kunna “känna-av” märket 🙂
    Skicka in mitt hudtest så hjälper det till att hitta en ny rutin för just din hud!
    Kram Annica

 11. Noor karim skriver:

  Hej!
  Jag har nu frågat runt mycket och är mycket påläst om hudvård men känner att du är grym och ger bäst tips här!!
  Jac har för några månader sedan provat lägga vitlökmask på ansiktet och det orsakade brännliknande skador. Jag har inga ärr i ansiktet men har kvar från både acne och bränn röd-brun aktig fläckar bara på vissa områden på kinderna. Jag märker att de försvinner men väldigt långsamt! Finns det någon bra kräm som du skulle rekommendera? Läste själv mycket runt och speciellt om YELLOW CREAM DARK SPOT CONCENTRATE. Skulle den vara en bra lösning till mig? Vill ha en slags bleknande effekt trots att jag vet det kan ta et tag att se skillnad.
  Skulle uppskatta så mycket ett svar från dig, behöver verkligen hjälp.
  Mvh Noor

 12. Noor karim skriver:

  Hej!
  Jag har nu frågat runt mycket och är mycket påläst om hudvård men känner att du är grym och ger bäst tips här!!
  Jac har för några månader sedan provat lägga vitlökmask på ansiktet och det orsakade brännliknande skador. Jag har inga ärr i ansiktet men har kvar från både acne och bränn röd-brun aktig fläckar bara på vissa områden på kinderna. Jag märker att de försvinner men väldigt långsamt! Finns det någon bra kräm som du skulle rekommendera? Läste själv mycket runt och speciellt om YELLOW CREAM DARK SPOT CONCENTRATE. Skulle den vara en bra lösning till mig? Vill ha en slags bleknande effekt trots att jag vet det kan ta et tag att se skillnad.
  Skulle uppskatta så mycket ett svar från dig, behöver verkligen hjälp.
  Mvh Noor

  • annica skriver:

   Hej Noor Karim, Oj, låter inte kul. Tur att huden i sig själv är mycket bra på att reparera sig. Lite beroende på hur huden just nu ser ut så skulle jag vara lite försiktig med allt för aktiva produkter just nu. Iallafall om huden fortfarande har en skada. Tips på passande produkt, https://skincity.se/sv/cicablock
   Yellow cream är verkligen en favorit och arbetar med så många fördelar men inte på skadad hud!
   Kram Annica

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »

Jag vet att många av er frågat och varit nyfikna på min rutin och vad jag använder för produkter morgon och kväll just nu. Som hudterapeut blir man ju lixsom aldrig riktigt nöjd och håller sig knappt trogen någon produkt men ibland slår hjärtat lite extra för vissa produkter som får stanna kvar på badrumshyllan […]

Se hela inlägget »