Scrolla för att läsa mer

Reserapport: Nya Zealand & Australien

Idag bjuder jag på en liten bildkavalkad från min resa i Nya Zealand och Australien. Ni som hänger med mig på insta har kanske koll på det mesta men lite nytt har jag allt att bjuda på.

Har varit på resande fot den 25/12 och har bla hunnit med Auckland, Langs Beach, Waiheke och Sydney.  Så för er som är intresserade..Enjoy some picures from the trip! Och lite produkttips har jag så klart klämt in :).

Många av er har frågat var vi bor och tips på det. I Auckland bodde vi på Sofitel som var bra och som jag varmt kan rekommendera. Det var regn några dagar och de hade en varm å skön inomhus pool, ångbastu, spa och gym som var iofs rätt litet men mysigt. Jag gjorde givetvis massa skincare store checking.. alltid kul å se utbudet i andra länder.. korsförhörde min kiwi väninna om hur snacket gick inom hudvård i NZ. Rätt lika som Sverige faktiskt.. vi ligger lite före dock i SV på flera trender.

 

Ovan lite gatukonst från Auckland.. haha ett annat intresse jag har 🙂 Visst e det fint!

Utsikt från The Oyster inn på Waiheke.

På Waiheke bodde vi på Breakfast on the Beach. Super mysigt litet hotell eller superstor villa… hur man nu vill se det med bara 4 rum. Så trevligt.. ett par som drev det och som verkligen fixade å roddade så alla gäster skulle ha det bra. Personligt! Finns många sånna mysiga ställen här så det är bara välja å vraka vad som passar en bäst.

Besökte Palm Beach på Waiheke som var en mkt nice strand, Vi skulle kört Zipline men oväder kom in så fick åka tillbaka till Auckland. Vi har kompisar i Auckland så vi hängde mycket hos dem bara, 7 år sen vi sågs så vi hade massor att snacka igenom och barnen lekte å badade. Alla happy;).

Lite coolt på Waiheke oxå med hög och lågvatten.. haha kolla båtarna!

Tips på två mysiga vingårdar om man gillar det. Mudbrick & Tantula. Denna bild är från Mudbricks.

PLUS i kanten oxå för Mudbricks som hade gratis solskyddsfaktor på receptionsdisken. 🙂 My kind of place!.

Självklart åt vi (2ggr tom ;)) på legendariska Oyster in.. så mysigt.. finns även 3 rum att hyra om man vill övernatta här.

Härlig strand på LangsBeach!

Nyårsafton with a View på Langsbeach!

Vi firade nyår i våra kompisars hus som ligger i Langs Beach! Så mysigt place ca 2h från Auckland. Många hyr hus här eller har sommarhus här. Fin strand å härlig omgivning med mycket grönt. Älskar att man kan köpa supergoda avokados överallt.

Nyår firade vi på Langsbeach med våra vänner.. Här leker jag badvakt eller nått 🙂

Gjorde en pitstop på 2 dagar i Sydney.  Gillar verkligen Sydney av det jag hann se. Storstad men ändå en beach känsla. Mycket kul affärer som jag dreglade runt i ;).

Bondi Beach.Asså det var SÅÅÅ mkt folk helt crazy..

Gjorde ett besök på Bondi Beach.. det måste man ju.. dock var det en lördag med kanonväder… hallelulja det var såå mkt folk.

Tog en båt å såg Sydney från vattensidan, det är alltid härligt tycker jag.  För er som besöker Sydney å gillar japansk mat kan jag rekommendera restaurangen Sake som ligger i hotellet Intercontinental. Såå bra! Typ Nobu för er som varit på någon av de restaurangerna.

En söndagsmask som gjorts på resan är Underbara LeejiHam Master Honey & Aqua Fit mask. Perfekt för de som suktar efter Glass-skin.

Lite av mina solskydd jag hade med. Lite klassiker och en bubblare som jag testade. Coola.. har ni testar? Vad tycker ni?

 

PTRs Gold Prism cream är en favorit.. men det vet ni vid det här laget:)

Suger i mig lite av solens varma strålar en tidig morgon i Sydney

Hade med mig två små travelsizes från Vita Liberata som jag gillar. Dels en Gradual Brun utan sol och en som heter 10 minute tan. Grymt bra för alla som inte gillar BUS och som bara vill ha LÄTT effekt.

Applicera, låt verka 10 minuter . Duscha bort. Klart!

Min necessär packning har spårat ut, det har jag berättat om förut. Packa lätt är så inte min grej… men jag vet inte om det gick helt ur styr denna gång om jag ska vara helt ärlig.. haha.. men det är ju så mkt bra man vill ha med.. synd å lämna hemma liksom.

Har hela resan stöttat runt i mina Skincity Flippisar som är absoluta favoriter. Asså inte för att va sån men vi har kanske gjort de skönaste flippisarna ever.. Hade ett par svindyra som benchmark så då borde det bli bra;)

Två Liquid Essentials som jag älskar ( Liquid makeup är förövrigt något jag går i gång på riktigt mycket i år för det liksom förhöjer glowet så bra på huden och behåller den transparenta finishen) är By terrys Tea to Tan som är TO DIE FOR. Jag sprayar den på den stor Makeup borste ( helst från ett HELT NYTT märke vi lanserar inom kort på Skincity som har de bästa borstarna alla kategorier…. säger bara varning… ni kommer DÖ… Eller svimma av lycka i alla fall;).

Rouge Blush Glace är fantastisk.. WOW effekt en riktig  Glass- skin förhöjare.. Jag har färgen Floder sorbet med mig som är lite aprikos/peach.

 

Avslutningsvis en klassiker som Stina Dabrowski införde en gång i tiden.. en klassisk hoppbild. Äter upp min skincity sarong samtidigt den är ju en riktig goding:)  Hoppar med min Kiwi friend Cathrine.. den får symbolisera livet och vänskap.. glöm aldrig … man kanske bara lever en gång…lev och visa kärlek till dina nära.

Ni får del 2 av min reserapport lite längre fram… då med lite bilder från Hamilton Island och Queenstown..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 svar till “Reserapport: Nya Zealand & Australien”

 • (17) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Petra skriver:

  Åh vad härligt i verkar ha det! Älskar bilden på dina necessärer! 😉

  Jag har en fråga jag har funderat på, nämligen om man ska använda ansiktsvatten innan man lägger på fuktmask? Speciellt om man ska sova med fuktmask, lägga den direkt på huden efter rengöring och exfoliering eller ta ansiktsvatten där emellan?
  Kram!

  • annica skriver:

   Hej Petra, necessärerna behöver en egen resväska ; ) ….är det någon gång jag lägger extra tid på min hud så är det under semestern. Så härligt och jag har nog aldrig varit så ren, mjuk och lystrig som nu hi hii hii.. Jag har alltid ansiktsvatten innan mask. Ansiktsvatten är aldrig fel utan hjälper bara huden att ta till sig den produkt du lägger här näst. Kram Annica

 2. Pernilla skriver:

  Oj, det var många necessärer! Hur gör du om du reser med bara handbagage? Själv kom jag med tre plastpåsar krämer i handbagaget (har alltid funkat förut, ingen har sagt nåt ) när jag skulle hem från England och damen i securitycheck var inte nådig – men förstod min vånda och lät mig till slut passera

  • annica skriver:

   Hej Pernilla, Jag reser aldrig med bara handbagage helt enkelt..möjligen om jag ska på en dagsvisit någon gång, då blir det lite travlesizes i bagaget. Tur att du träffade en till lika hudvårdsnörd i tullen när du var i England ; ) Kram Annica

 3. Maria skriver:

  Hej.
  Har nu en tid använt Ultimate recovery från Medik8 som dag- och nattkräm, och min törstande vinterhud älskar den. Tack för toppentips från tidigare inlägg! Är PC ultra rich mouisturizer en liknande kräm med liknande egenskaper/innehåll? Vad skiljer dem åt? Det skulle vara en fördel med en större tub som ju PC-krämen har.

  • annica skriver:

   Hej Maria, Visst är den en succé. Kul att höra att det funkade! Ultra rich är lika rik och närande men den har inte samma antiinflammatoriska ingredienser så som Ultimate Recovery har. Båda är bra men Medik8´s är lite mer avancerad till sitt innehåll. Mer behadnlande av inflammationer. PC´s är mer skyddande och mjukgörande. Håller med om att man vill ha Recovery i en BIG SIZE, det ska jag nog påtala för vår leverantör. De har de kanske hört förr men vore grymt med en stooor tub hemma ; ) Kram Annica

   • Maria skriver:

    Aha, tack! Då kanske PC-krämen ändå funkar för mig som egentligen har en hud i balans, om än lätt blir stramande på vintern? Vill även ha ett bra klimatskydd i skidbacken samt i knastertorrt och varmt kontorsklimat vintertid.

    • annica skriver:

     Hej Maria, Ja då är ju Skin recovery helt rätt för dig! Som klimatcreme kan det vara en fördel att använda en produkt som är vattenfri, alltså mer som ett balm, som inte “fryser” å huden ute i backen. Face balm gentle från Maria Åkerberg är en återkommande favorit! Kram Annica

  • Maria skriver:

   Glömde…ser att du i inlägget ovan har med min absoluta favoritögonkräm med spf från Carita. Är den tillbaka på marknaden igen? Har provat de andra ögonkrämerna med spf i ert sortiment men ingen kan tyvärr matcha denna.

   • annica skriver:

    Hej, Tyvärr är den ju inte det. Jag hade lite kvar av min hemma…som fick åka med. Förmodar att du testat Medik8´s och Dermalogicas. Hoppas att vi får in någon som du gillar hos mig på SC. Jag gillar både Medik8´s och Dermalogicas så har du inte testat dem så do it! Kram Annica

    • Maria skriver:

     Anade det, tack. Får hålla tillgodo med Dermalogicas. Medik8’s sved, gjorde mig röd och ”korvade” sig tyvärr på mig efter att ha provats under en resa nyligen. Håller tummarna att nån ny goding dyker upp.

 4. Katarina skriver:

  Om du gillar gatukonst måste du kolla in alla vi har i Borås https://www.boras.com/sv/214112/No-Limit-Street-Art-Boras/!

 5. Annelie skriver:

  Åh va härligt det ser ut ! Ser ut som ett äventyr ! Hade velat åka dit en dag ! Tack för bilderna !:-D
  Jag har börjat använda puder igen..Sensais totall finish och gillar den , lätt o applicera. Trodde aldrig jag skulle återgå till puder foundation:-P efter många år av flytande foundation. Det jag kan saknar är mera lyster? Några bra tips ? Använder Sensais Glowing Base SPF 10 men tycker den funkar så där. Vilken borste tycker du är bäst till den ?
  Kram Annelie

 6. Sofia skriver:

  Hej Annica!
  Blir otroligt nyfiken på borstarna du nämner.. Jag blev kär i Linda Mehrens borstar som nu inte finns längre.. vad hände och kommer de komma in mer?

  PS. Semestern ser såå härlig ut! Älskar reseinlägg.

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Har en helt fantastisk semester! Tror du verkligen kommer att ÄLSKA denna nyhet som jag bara vill lansera typ.. NU! 🙂 🙂 Kram Annica

New in – Osmosis

Låt mig presentera vår senast lanseringen på Skincity, Osmosis. Ett märke som känns så nytt, så fräscht liksom en helt ny era av hudvård! Dr. Ben Johnson tog fram Osmosis med ett holistiskt tänk, hans tanke var att ta fram effektiva produkter som ger resultat utan att störa hudens barrier eller skapa inflammation. Målet var att ändra skönhetsindustrins […]

Se hela inlägget »

Håll bakterierna borta i vinter

Ja bästa produkt att ha på skrivbordet och i handväskan för fräscha och rena händer är här. Maria Åkerberg har nämligen kommit ut med en grym naturlig handsprit för att ta död på alla magsjukebakterier och bästa preppen nu inför ”Vabruari” månad. 😉 Nu på vår resa har denna fått en hedersplats i min handväska.. Jag […]

Se hela inlägget »

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan […]

Se hela inlägget »

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter. Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag skriva om något som jag och mina kollegor på Skincity får in frågor om dagligen, nämligen mörka ringar kring ögonen och hur man reducerar dessa på bästa sätt. För det är ju inte kul när de där mörka ringarna gör att man ser trött och glåmig ut även fast man inte känner […]

Se hela inlägget »

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag […]

Se hela inlägget »

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga […]

Se hela inlägget »

Gott nytt 2019!

Wooohoo …nu är det inte många timmar kvar tills vi inviger 2019! Min magkänsla säger mig att det blir en galet bra år! Vill börja med att tacka ER för ett fantastiskt år tillsammans. Ni är så fantastiska varenda en av er och jag bara älskar att ni är så engagerade, likar, gillar, kommenterar säger […]

Se hela inlägget »