Scrolla för att läsa mer

Transforming Formulas

Det fullkomligt blomstrar på hudvårdhimlen av nya härliga, coola, spännande och intressanta nya fenomen och trender och innovationer. Börjar året med en liten trendspaning och kolla in något som är riktigt på tapeten i hudvårdsvärlden och som jag vet att ni kommer att gå bananas på! Hörrni ordet Hi-Tech  känns så spännande igen när man pratar hudvård.  Hi Tech känns egentligen väldigt typ 90-tal och nästan lite mossigt men det är något som gör att det ordet får en revival i år.

Jag har totalt snöat in på fenomenet TRANSFORMING FORMULAS. Asså ni vet när en konsistens förvandlas till en annan när man gör något med den. Känner ni igen begreppet…? Jag har nämnt det några gånger tidigare här på bloggen och tycker detta är så Yammie.

Tänk er att ni har en creme eller en gel som förvandlas till en olja, eller så har ni först en olja, som omvandlas till en konsistens av mjölk….ja ni fattar! För mig ger det en riktig wow-känsla på huden – en ” sensation”. Högeffektiva produkter blir ju sååå mkt roligare om de är lite lekfulla och spännande att applicera.

Det finns redan många spännande transformativa produkter på marknaden och vi kommer att se mycket mycket mer av detta framöver.

Rockar vidare på temat rengöringar och tänkte ge er tips på två hetingar med just denna  grymma egenskap.

Micellar Oil

Decleors storsäljare Micellar oil är en återkommande favorit hos många och gör rengöringen på kvällen till ett rent nöje. Ta 1-2 droppar olja på torra hud och massera in i ansiktet. Nu börjar micellärerna att jobba och de här små partiklarna är som små magneter eller dammsugare och drar åt sig fett, smink och dammsuger upp alla orenheter i ansiktet på egen hand… Därefter tillför ni lite vatten och oljan smälter in i huden och plötsligt händer denna TRANSFORMATIVA PROCESS, alltså när vattnet och oljan blandas övergår de i en underbar mjölkliknande konsistens och orenheterna på ytan kapslas in av mjölken. Skölj vidare med vatten och all smuts och smink sköljs bort och VIPS har ni en ren hud OCH med rätt PH-värde. Micellar oil är riktigt effektiv på att få bort makeup, ja även det mest envisa så som vattenfast mascara, och smutts ifrån huden och lämnar inga rester. Perfekt som din pre-cleanser och den gör huden silkesmjuk och förbereder huden för nästa steg.

Huden blir härligt silkesmjuk och passar alla hudtyper och särskilt lämplig till torr och känslig hud. Oljan är berikad med sötmandelolja samt växtsqualane från oliv och en rad andra härligheter.

BABOR REFINE CELLULAR DETOX LIPO CLEANSER

Babors Refine Cellular Detox Lipo Cleanser och den går istället från balm till en mjölkig konsistens! Lite av en  doldis som är riktig lyxig  – lägg på minnet! Att kalla Babors balm för enbart en rengöring är en riktig underdrift. Här talar vi rengöring med avancerad teknologi och är en riktigt storstädare.

Balmen smälter på huden, när man applierar den så värms den upp på huden..detta är sååå cooolt och man känner det verkligen och öppnar upp porerna och djuprengöringen av makeup, föroreningar etc tar fart.  Ta några droppar balm i torra händer fukta sedan fingrarna och massera in tills transformeringen sker, då balmen också här övergår i en mjölkig konsistens. När ni har masserat klart är det dags att skölja bort och rent med vatten.

Babors cleanser innehåller nyttigheter från citron, broccoli (!!) och aloe vera. Balmen stimulerar hudens egna utrensande enzymer samtidigt som den ger huden ett bra skydd för yttre påfrestningar.  Hur bra?!

Skin Stress Relief Detox Oil Mask

Last but not Least! Darphins, Skin Stress Relief Detox Oil Mask där gelen transformeras från oil/gel till mjölk. En så spännande ny typ av mask som jag bara svimmar av hudvårds nörderi frossa av att bara se… Assaå det är en sån produkt dom jag vill gråta lite för när den kommer för att den känns så ny å så rätt å så high-tec J. Denna goding från ” Daffe” är en sann avkoppling för huden och sinnet. Hur bra är inte det nu när allt drar igång igen.  Huden får bättre motståndskraft genom att hudbarriären stärks, och vi får en hud med mer energi och lyster!

Så till själva tranformeringen, applicera ett generöst lager av masken på ren och torr hud. Ta en lugn stund och koppla av och njuta i de 10 minuter, som masken ska sitta på. Applicera sedan på lite vatten i ansiktet och gelen övergår till en lätt mjölkig härlig konsistens att massera in. Skölj sedan av med vatten. Ingredienser som lugnande ringblomma, lavendel och kamomill som lindrar rodnad i huden. Omega 3 och 6 ger massa gott till huden. Dessutom en riktigt härlig doft, som lugnar sinnet. Masken piggar upp en trött hud samt skänker avslappning på samma gång och ger ett effektivt skydd mot miljöpåfrestningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 svar till “Transforming Formulas”

 • (27) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Henrietta skriver:

  Jag kör på Paulas choice recist-serie. Är sugen på att testa hennes precleanser, men nu blir jag lite sugen på den från Decleor istället! Men blandar inte gärna serier. :/ (Dock skulle den ersätta Lancômes Bi-facil antar jag, så det blir ju inte värre i alla fall!)
  Men hur tycker du Paulas choice precleanser står sig mot Decleors?
  Tack!

  • annica skriver:

   Hej Henrietta, Paula’s Choice Perfect cleansing oil upplever jag lika lättarbetad som Decloéor Miceller oil 🙂 Tror verkligen att du kommer uppleva dessa som likvärdiga. Bra att du försöker hålla dig till samma märke så gott det går.
   Kram Annica

 2. Jossan skriver:

  Hej Annica!
  Jag upplever mig som yttorr och det stramar och jag känner mig blank speciellt på dagtid främst pannan. På morgonen när jag vaknar är det bättre dock!

  Varit så ett tag nu (säkert pga kallare väder) och jag har samtidigt bytt hudvårds serie till BR. Finns det någon produkt jag kan tillägga, tänkte kanske om colostrum serumet kan hjälpa eller deras ansiktsspray? Kanske blir för många serum om jag lägger till ytterligare ett eller om man kan blanda den i krämen på kvällen.

  Morgonen: BR lait vip 02, p50(precis börjat använda på morgonen) , tissulaire serum, placenta serum, tri vita c30, placenta kräm. jan marini solskydd. kvällen: pre cleanse dermalogica, vip 02, p50, tissulaire serum, placenta serum, (här använder jag också ibland codage moisture intense) samt hydravits kräm. Kör visolastin + och sover ibland med PC röda masken.

  En sista fråga om du har tid 🙂 p50, om man kollar demo videor så verkar folk bli fuktiga i ansiktet när dom använder den, om jag tar några droppar (5-8) på torr rondell så blir det inget avtryck på huden så satt säga, bör jag ta mer produkt? osäker hur mycket jag ska använda. det är inte så att jag blir fuktig i ansiktet.

  • annica skriver:

   Hej Jossan, Ser gärna över din rutin och hjälper din hud tackla detta envisa och påfrestande väder. Du kan med fördel sova med PC masken ett par kvällar på rad, 4 kvällar för att verkligen ge din hud en extra boost. Du använder dina serum innan som vanligt. Plus att du även skulle kunna se över den fantastiska Creme masque vernix som verkligen är en otroligt bra produkt för att stärka upp, reparera och lugna din hud. Tror verkligen att detta kommer att bli din räddning och en anledning till att huden känts något torrare kan ju även vara för att du har ökat upp användningen med Lotion P50, då kan det ta lite tid innan din hud var vant in sig! Lycka till!
   Kram Annica

 3. Victoria skriver:

  Hej! Har ansiktsmasken från Darphin som visas i inlägget, och jag provade den för första gången igår! Alltså, den är heeelt underbar! Konsistensen är to die for, och känslan när man applicerar masken på huden är bara så härlig! Verkligen en riktig “måste ha” mask!

 4. Sofia skriver:

  Jag köpte Darphin Skin Stress Relief Detox Oil Mask så fort ni fick in den. Det var något med namnet och hur den såg ut som jag inte kunde motstå! Och alltså WOW!! Det var verkligen över mina förväntningar.
  Jag har känslig blandhy och får lite finnar och porer man vill klämma på ibland… inte alltid så bra att pilla jag vet!! Men kan inte låta bli!! I vilket fall.. efter jag har klämt och pillat klart så är området lite irriterat och rött. Då har jag lagt den här masken och efteråt är hyn som ny nästan. Det röda lägger sig jättefint och hyn i övrigt ser mjuk, len och liksom uppdaterad ut. Känner mig superlyxig efteråt!
  Och transformeringen du pratar om. Det var en överraskning för mig. I LOVE IT!!! Alltså LOVE IT! Det är som att man lagt en mask och sen när man tvättar av den är känslan som att man använder en lyxig rengöring. Underbart <3
  Jag kan tänka mig att vissa inte tycker om doften av produktern, för den är ganska intensiv. Inte alls äcklig, bara intensiv 🙂 av något örtig/blommig doft liksom. Säkert någon av ingredienserna?
  Men effekten och egenskaperna övervinner allt, jag är såld!

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Blir så glad att du återkommer och berättar vad du tycker 🙂 Vilken recension! Marjoram och mejram är lite tyngre(bastoner) dofter men som har en lugnande effekt på sinnet 🙂 Liten intensiv men så lugnande och härlig för kropp och själ. Kram Annica

 5. Matilda A skriver:

  Hej Annica!

  Har tänkt på en sak länge vad gäller hudvård och makeup. Hur mycket behöver man egentligen tänka på vad makeupen innehåller? Om man använder bra hudvårdsprodukter och grundar ordentligt med dem innan foundation, kan man i princip slänga på vad som helst då?
  Livrädd att man provar någon variant på foundation som innehåller en massa skit som går ner i huden, HEMSKA TANKE!

  Tacksam för svar av ett proffs som dig!

  • annica skriver:

   Hej Matilda A, Eftersom make-upen blir ditt sista steg arbetar den mer ytligt än kanske din hudvård, MEN… 🙂 Det är fortfarande viktigt att huden inte har några ingredienser som ligger och irriterad eller täpper till din hud. Så make-upen minst lika viktig och blir verkligen en förlängning av din hudvårdsrutin. Kram Annica

 6. Em skriver:

  Annica, jag har en fundering. Jag har läst massa intressanta inlägg och recensioner lite överallt sista dagarna om massa olika inom hudvård och många som använder eller recenserar retinol skriver att de fjällar i början och att det är bra? Vad är det som händer och varför är det bra? Med andra produkter ses det som något dåligt, men just retinol verkar de gilla att det blir så? Blev nyfiken, tänkte att du har nog svaret

  • annica skriver:

   Hej Em, Det är absolut helt normalt att få en fjällning när man sätter igång med retinol och är ofta under en kortare period. Men om man har en mycket torr och känslig hud från början och det kännas lite irriterat och då kan det vara bra att backa bandet något och satsa på mer fukt. Kram Annica

   • Em skriver:

    Tycker det låter lite otäckt haha.
    Jag vill dock lägga till lite mer i min rutin då huden svarat så bra och jag känner att jag saknar vissa saker. Kan du tipsa om vad jag borde lägga till?

    Idag –
    Purifying cleansing gel
    Sooting toning lotion
    Vespera
    Sheer refining fluid spf 35
    Evening restorative complex
    Skinrise bionic tonic (använder på morgonen)

    Rejuvenating treatment mask, purifying clay masque (lägger i tzon 1-2 ggr veckan vid behov) och Blemish Treatment gel vid behov
    Fick även triple microdermabrasion face polish i julklapp, får finnar av korn så har bara testat att lägga den över ansiktet 2 ggr nu utan att massera, vilket jag tycker har fungerat bra. Det torra försvinner och inga finnar eller annan reaktion

    Det jag vill lägga till är något med mer fukt i, gärna en mask, kanske som man kan sova i ibland? Jag har även små ärr efter tidigare acne på kinderna och lite rött efter finnar, mina ärr är inte djupa. Det syns mest under vissa ljus, mer ojämn yta än gropar. Har inga mörka märken, men får röda märken efter finnar som håller sig kvar ett tag (Jag är väldigt, väldigt ljus i hyn..) Vesperan tycker jag har hjälp så den vill jag behålla men finns kanske något mer serum jag kan lägga till som jobbar ännu mer just på hudtonen och texturen? Gärna till kvällen.
    Sista jag känner att jag saknar är något till ögonen, aldrig haft någon ögonkräm…….. Så känns som det är dags

 7. Kristina skriver:

  Hej!
  Jag har en dotter som är elva år som klagar på att hon är torr i ansiktet. Hon blir väldigt lätt torr i huden på hela kroppen. Jag tycker eg att hon är för ung för krämer och så (även om hon är intresserad ). Tycker du att jag ska köpa ngn ansiktskräm till henne eller ska man köpa nån hudkräm från apoteket?

  Tacksam för hjälp.
  Kristina

  • annica skriver:

   Hej Kristina, Efter behov tycker jag är bra i denna ålder. Oftast fungerar det mesta som det ska i huden i denna ålder men ibland kan huden behöva lite hjälp på traven 🙂 Så länge det är något som är milt och som hon endast använder efter behov är det bra att ge huden vad den vill ha. Det kan även vara bra att se över kost, kanske för lite omega fettsyror i kost som gör att huden lättare blir torr?
   Kram Annica

 8. Josefine skriver:

  Hej! Jag funderar på att börja med serum placenta från BR. Kan man använda den tillsammans med Retinol? Använder rengöring och kräm från dermalogica just nu alltså ingen Retinol just nu men är sugen på att testa men även sugen på det serumet. Mvh Josefine

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Du kan använda Serum plancenta tillsammans med retinol men beroende på tillstånd och behov i din hud. Men börja med en åt gången, Serum placenta har otroligt fina egenskaper på att lugna, reparera och arbeta antiinflammatoriskt på din hud.
   Kram Annica

 9. Jessica skriver:

  Älskar Decleors Micellar oil ❤️ Den bästa, rekommenderar den varmt!

 10. Ranveig skriver:

  Kan jeg spørre hvilken foundation du bruker akkurat nå? Du har så fin glød:)

 11. Alexandra Jakubowska skriver:

  Hej Annika ! Du måste hjälpa mig i denna rengörings djungeln.
  Har jag fått dessa i rätt ordning? Ock ska man helst använda alla dess nämnda produkterna ?
  – Precleanse
  – Cleanser
  – Miceller
  – Essence
  – Toner

  //
  Många kramar från Alexandra !

 12. Johanna skriver:

  Tack för svar! jag Har dragit ned med exfolieringen till kvällen nu endast det känns lite bättre, men sov också med en fukt mask från BP. Den från BR låter ju magisk! Den får hamna på önskelistan 🙂 <3

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Skönt att det känns bättre : )))) Nu när huden har vänt så kan det bara bli ännu bättre. Fortsätt med att ta det lilla lugna en tid till så att du inte går på för tufft för tidigt. Fuktmask ska du mer än gärna sova med nu! Kram Annica

New in – Osmosis

Låt mig presentera vår senast lanseringen på Skincity, Osmosis. Ett märke som känns så nytt, så fräscht liksom en helt ny era av hudvård! Dr. Ben Johnson tog fram Osmosis med ett holistiskt tänk, hans tanke var att ta fram effektiva produkter som ger resultat utan att störa hudens barrier eller skapa inflammation. Målet var att ändra skönhetsindustrins […]

Se hela inlägget »

Håll bakterierna borta i vinter

Ja bästa produkt att ha på skrivbordet och i handväskan för fräscha och rena händer är här. Maria Åkerberg har nämligen kommit ut med en grym naturlig handsprit för att ta död på alla magsjukebakterier och bästa preppen nu inför ”Vabruari” månad. 😉 Nu på vår resa har denna fått en hedersplats i min handväska.. Jag […]

Se hela inlägget »

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan […]

Se hela inlägget »

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter. Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag skriva om något som jag och mina kollegor på Skincity får in frågor om dagligen, nämligen mörka ringar kring ögonen och hur man reducerar dessa på bästa sätt. För det är ju inte kul när de där mörka ringarna gör att man ser trött och glåmig ut även fast man inte känner […]

Se hela inlägget »

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag […]

Se hela inlägget »

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga […]

Se hela inlägget »

Gott nytt 2019!

Wooohoo …nu är det inte många timmar kvar tills vi inviger 2019! Min magkänsla säger mig att det blir en galet bra år! Vill börja med att tacka ER för ett fantastiskt år tillsammans. Ni är så fantastiska varenda en av er och jag bara älskar att ni är så engagerade, likar, gillar, kommenterar säger […]

Se hela inlägget »