Scrolla för att läsa mer

Lyckas med Brun utan sol – BODY

Så härligt med fredag!! Och det underbara vädret slutar inte förvåna! I går morse när jag fick syn på mig själv i spegeln, i all hast, la jag märke till min knall bleka kropp. Som ni vet så solar jag inte men jag gillar heller inte att matcha mina vita tapeter i hallen… 😉 Så jag bestämde mig för att köra en liten omgång brun utan sol och tänkte dela med mig av hur min BUS rutin för kroppen går till!

Innan förvandlingen!

Steg 1

Exfoliera mera! Okej för att lyckas med brun utan sol så gäller det att förarbeta ordentligt. Jag använder mig av Codage Exfoliating Balm för att avlägsna gamla hudceller, mjuka upp och preppa huden. Eftersom man vill att sin BUS håller så länge som möjligt så är detta steg super viktigt… Denna oljebaserade peeling exfolierar med hjälp av sockerkristaller och fina riskorn och lämnar huden baaaby mjuk!!!

Steg 2

Införskaffa en tan mitt! Jag har valt att ha detta som ett eget steg för att poängtera hur mycket jämnare resultat man får med hjälp av en tan mitt. Det är som en mjuk appliceringsvante för brun utan sol som både skyddar händerna men framförallt ger ett jämnt och snabbt resultat. Går att återanvändas och tvättas i tvättmaskinen!

Utan handske….gå ju att tvätta bort men såå skönt att slippa kladdet!

Steg 3

Dags att bli brun! Ända sen jag gav upp att sola, har jag varit på jakt efter den perfekta BUSen till kroppen. Mitt mål har varit att hitta någon som sitter länge, lätt att applicera, näst intill doftfri och fejdas successivt ut (dvs att man inte blir flammig när den börjar gå bort)

Vita Liberata

Så kom Vita Liberatas Phenomenal 2-3 weeks self tan lotion in i mitt liv och lyckades sudda ut gränsen mellan hudvård och BUS. …ekologiskt innehåll som ger huden en naturligt solkysst ton samt vårdar och återfuktar på djupet och ger långvarigt resultat. Ja ni hör ju hur KÄR jag är i denna brun utan sol!! Men vart var vi…jo långvarigt resultat…ger den verkligen men inte 2-3 veckor som namnet utlovar, men mycket längre än många andra. VL Phenomenal Lotion finns i två nyanser, jag har nyans medium och applicerar med tan mitten såklart. 😉

Före 🙁

Efter… 🙂 

Steg 4

Återfukta! Tänk på att hålla huden återfuktad tills det är dags att återapplicera på nytt igen. Det förlänger effekten av BUSen ytterligare. Nu på sommaren när det är varmt och jag vill ha lätta produkter som återfuktar, mistar jag huden med Vita Liberatas Peptid Mist.

Vita Liberata

Fullmatad med peptider och fuktmagneter. Perfekt att duscha av huden med efter en dag på stranden när huden törstar efter just fukt.

Vita Liberata

Smidig å spraya extra på knän å vrister ect innan applikation. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 svar till “Lyckas med Brun utan sol – BODY”

 • (23) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Annie skriver:

  Tack för tipset!
  Sitter här och ska beställa från Skincity och försöker bestämma vad plånboken kan kosta på sig och lägga i varukorgen 😀 (:-/)

  Har hittills nästan endast handlat PC-produkter och jag är väldans nöjd med det märket. Ja bortsett från någon produkt som helt enkelt inte passade min hy.

  Nu är jag så gammal och har skrivit tidigare till dig och sc gällande rosacea som jag tror jag numera är ägarinna utav. Hittills inte fått någon hjälp utav sjukvården dock. (är 30+)

  Upptäckte (troligen har jag förträngt det tidigare) att min hy inte ser det minsta fager ut i solljuset !! “hålig” hud efter pormaskar?/pormaskar .. börjar nästan se lite gropig ut?
  Dessutom har jag problem med att dölja min “clownnäsa”, så ett problem mindre vore toppen.

  HJÄLP?! Går det att få huden i ansiktet att se vackert ut i solljuset tro, har du eller läsare några tips på underverk så tar jag TACKSAMT emot detta 🙂

  Ha en underbar dag!

  • annica skriver:

   Hej Annie, Vad härligt att unna sig lite ny hudvård!! Som du säker vet är en mix av olika syror från olika varumärken ingen hit för huden, i synnerhet inte en känsligare hud. Vi vill inte heller irritera huden med för kraftfulla produkten som istället kan förvärra tillståndet.
   Jag tror absolut du är fager! 🙂 Men gärna en mild exfoliering med antiinflammatoriska BHA syran som förbättrar hudstruktur och dämpar rodnad för din känsliga hud. Calm redness relief 1% bha lotion exfoliant Men glöm inte att skydda huden och nosen när du är ute i solen med högt spf, solhatt och skugga.
   En liten solkysst ton till huden piggar ju såklart upp och James Read Sleep mask tan face ger både fin ton och fukt till huden. 🙂
   Kram Annica

 2. Anna M skriver:

  Hej Annica!

  Egentligen en fråga mer gällande förra inlägget. Men jag ska gifta mig i sommar (utomlands i hyfsat varmt klimat) och vill ha ordentligt återfuktad hy och ett fint glow. Tänkte därför lägga en sheetmask innan + serum (vita propolis ampoule som du tipsade om i förra) men skippa kräm för en hållbar men återfuktad makeupbas. Jag har införskaffat både By Wishtrens Vitamin C sheet mask och By Wishtrends Hours-Long Moisturizing Gauze Sheet mask. Nr 2 tänker jag kommer hålla fukten i hyn hela kvällen men nr 1 ger ett fint glow. Hjälp! Vilken av dem ska jag satsa på?

  • annica skriver:

   Hej Anna, Fantastisk med giftermål och ett annat land! STORT Grattis!:) Wow, wow, wow vilken GLOW du kommer ha på din stora dag. Mitt råd är någon slags av återfuktare som en primer eller cc-creme som kan ersätta din creme för detta tillfälle och hålla din makeup på plats. Min darling från Dermalogica Hydrablur primer
   Applicera By Wishtrends Hours-Long Moisturizing Gauze Sheet mask kvällen innan och innan din makeup By Wishtrens Vitamin C sheet mask för en riktig daggfrisk glowy hud! 🙂
   Kram Annica

 3. Marre skriver:

  Hej Oljebaserad peeling innan bus är ingen god idé har jag upptäckt, tycker det fäster dåligt och blir ojämnt.

  • annica skriver:

   Hej Marre, Du har helt klart en poäng i det du skriver men låter huden vara torr MEN återfuktad innan du applicerar din bus för bästa hållbarheten och ett jämnt resultat. Kram Annica

 4. Matilda skriver:

  Hej!
  Funderar mycket över det här med att DHA i BUS släpper lös fria radikaler när man vistas i solljus men kan man undvika det bara man har hög spf?
  Använder syror och har alltid spf 50 året om så jag har liksom alltid BUS på mig..

  Vilket leder mig till nästa fråga.. Clarins glos booster för kropp och ansikte har exakt samma ingredienser, är det högre koncentration i den ena eller vad är skillnaden? Går den för body att använda i ansiktet? 🙂

  Ha en supertrevlig helg och tack för tipsen!!

  • annica skriver:

   Hej Matilda, Det är en så liten del som frisätts till skillnad från den enorma mängd som kommer från tex UV-strålning. Men oavsett är det bra med högt SPF och mycket antioxidanter i din dagliga rutin 🙂
   Du kan använda dessa även till ansiktet men koncentrationen DHA är något mer koncentrerad så du kan få en snabbare och intensivare färg till ansiktet. Kram Annica

 5. Iris skriver:

  Hej Annica, tack för alla fina tips. Jag är väldigt sugen på att testa vita liberata body blur (vill bara ha lite extra färg på vissa ställen, som t ex axlar, fötter ), men har läst att cremen lätt färgas av på kläderna. Har ni testat denna nån gång ? Vilken erfahrenhet har ni ang detta ?
  Vill samtidigt passa på att tacka dig och dina kollegor för en alltid fantastiskt service.
  Mvh Iris

  • annica skriver:

   Hej Iris, Tack fina du för helt fantastiska ord! Så länge du låter den absorberas sitter den mycket bra för att vara en bronzer 🙂 Men har man kläder som sitter tight så att de skaver mot huden och att man svettas kan den färga av sig. Men annars är det verkligen en TOPPEN produkt som jag mer än gärna använder! Perfekt quick-fix! 🙂 Kram Annica

 6. Iris skriver:

  Hej Annica, tack för alla fina tips.
  Jag är väldigt sugen på att testa vita liberata body blur (vill bara ha lite extra färg på vissa ställen, som t ex axlar, fötter ), men har läst att cremen lätt färgas av på kläderna. Har ni testat denna nån gång ? Vilken erfahrenhet har ni ang detta ?
  Vill samtidigt passa på att tacka dig och dina fina kollegor för en alltid fantastiskt service.
  Mvh Iris

 7. Sofie skriver:

  Jag kör själv med bus produkter då jag är ljus och fräknig o inte vill sola för mkt. Men en fråga jag har är , kan man sola/vistas i solen när man smort in sig med bus? Är det skadligt på något sätt?

  • annica skriver:

   Hej Sofie, Önskar man att få lite färg så är BUS ett toppen alternativ för dig 🙂 Tänk bara på att ALLTID använda dagligt solskydd och återapplicera. Kram Annica

   • Sofie skriver:

    Tänkte lite på det med fria radikaler osv googlar man så vågar man ju knappt visats ute i solen om man BUS:at sig.. men kör man bara på solskydd över så ska det alltså inte vara någon fara eller någon skillnad om man har BUS eller inte? Önskat dig en fin måndag!

    • annica skriver:

     Hej Sofie, Solskydd och antioxidanter är något som jag rekommenderar alla att använda. Oavsett övriga produkter 🙂 Stress, träning, alkohol m.m bildar fria radikaler och även DHA men lååååångt ifrån den mängd som vi utsätts för som kommer från UV-strålning. Det är vad jag vet. Sedan solar jag inte men kan tycka att jag vill ha en liten sommar-touch. Då är mina BUS ett toppen alternativ 🙂 Även om jag vet att ett glas vin kan skapa fria radikaler så är det något jag också unnar mig ibland. men får helt enkelt välja sina strider.
     Kram Annica

 8. Victoria skriver:

  Hej! Blev lite nyfiken på åtefuktning med mist över bus… Använder MÅ flower freshner till ansikte och hals och tycker den är super! Kan man ta den även på kroppen som åtefuktning istället för lotion? Iallafall ibland för att bibehålla busen! Tycker det blir kladdigt med lotion nu om när det är varmt :/ Mvh

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Superbra!! Ett toppen alternativ för dig som kanske inte är supertorr och vill ha något snabbt och kladdfritt. Väl återfuktad BUS är ett av de bästa tipsen för hållbar BUS. Så spraya på! 🙂 🙂
   Kram Annica

 9. Mona skriver:

  Hej Annica!
  Jag känner mig så besviken på den BUS produkt du beskriver. Efter råd från er så köpte jag hem den. Meeeeen jag upplever att den är svårt att få fin eftersom man inte ska återfukta huden innan. Blir torr och flammig. Jättesvårt att få den jämn. Självklart har jag förberätt huden och peelat ordentligt. Vad kan jag mer göra?
  Soliga hälsningar från Mona

  • annica skriver:

   Hej fina Mona, BUS kan kännas lite knepigt till en början, men hoppas att min guide hjälpt till. Men när man har en mycket torr hud kan man behöva återfukta huden på dessa partier men låta huden absorbera din body lotion innan du applicerar denna 🙂 Även handsken Classic anning mitt underlättar applicering 🙂 Hoppas du känner att du får till det och ibland kan man behöva applicera BUS ett par gånger tills man “lärt känna” produkten!
   Kram Annica

   • Mona skriver:

    Tusen tack för snabbt svar. Handsken har jag alltid vid applicering av BUS. Ska testa med Bodylotion innan som jag låter absorberas ordentligt.
    Kram Mona ❤

 10. Christina Ekman skriver:

  Hej i sommarvärmen!
  Om möjligt är jag vitare än du. Det som besvärar mig mest är att jag är fläckvis brun och vit i ansiktet. Vitiligo, hört talas om den sjukdomen? Fungerar Brun-utan-sol?
  Varm hälsning

  • annica skriver:

   Hej Christina, det man gör när man BUS´ar är att man färgar in hudens yta. Dvs du akn använda det blir svårt att få en jämn ton i ansiktet eftersom du även färgar in de mörkare partierna. Hoppas du förstår hur jag menar : ) Kram Annica

The Skincare Calendar 2018

Äntligen! Imorgon släpps Skincitys exklusiva julkalender The Skincare Calendar 2018! Visst är den fin!! Med ett värde på hela 3750kr får man 25 vårdande överaskningar att få njuta och upptäcka varje dag ända fram till juldagen! Pris: 1299 kr. Kalendern har en unik design i sober svart, glittrande guld och vintervitt. Bakom varje lucka gömmer […]

Se hela inlägget »

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »

Vinnarna av Paulas nya serie!

Åhhh så roligt att det var så många som vad med och tävlade! Jätteroligt att ni är så sugna på Paulas nya linje, jag har testat produkterna och kan inte annat än att säga att de är grymma! Nu finns även dagcremen, för ni som var sugna på att testa den, tillgänglig på siten HÄR! […]

Se hela inlägget »