Scrolla för att läsa mer

Så behandlar du dina pigmenteringar

Efter denna långa och härliga sommaren med massor av sol är det många, inklusive mig själv, som drömmer om en klar och jämn hud.

Hyperpigmentering, melasma eller solfläckar är som ”varningsflaggor” som skapas av kroppen för att informera dig om att huden är skadad eller under attack. Alltså ett protein som tillverkas själv av huden. Jag har mött många besvikna kunder genom åren som bara efter ett par veckor har återvänt med sina produkter. Tyvärr sker inget mirakel över en natt… Men en bra nyhet är att man ofta kan behandla sina pigmenteringar, i vissa fall tyvärr inte helt men ljusa upp dem åtminstone… men det krävs tid, tålamod och självklart rätt val av produkter.

Applicera på kvällen efter rengöring och innan creme och för att maxa resultatet följ upp med ett C-vitamin serum på morgonen.

En stjärnprodukt som jag har sett mycket fina resultat av är Dermaceutic Mela Cream. Ett uppljusande serum som är utvecklat och framtaget av ett team forskare och hudläkare. Innehåller en cocktail av högteknologiska och aktiva ingredienser så som kojicsyra, niasinamid, retinol, arbutin, fytinsyra, salicylsyra, … ja listan kan göras lång med alla ingredienser som jobbar för fullt med att minimera pigmenteringar och jämnar ut hudtonen samtidigt som serumet reducerar synliga linjer och förstorade porer. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 svar till “Så behandlar du dina pigmenteringar”

 • (36) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mi skriver:

  Hej Annica,
  Jag använder Day Fader från Nimue för behandling av pigmenteringar, vilket fungerar fint på mig. Jag vet att ni inte säljer märket hos er, men jag antar att du som hudterapeut känner till det väl.
  Min fråga är om Nimue Day Fader går bra att använda ihop med Day CC Cream SPF 30 från Akademikliniken, eller om CC krämen ska användas själv? Det står att den ska appliceras efter mjukgörande creme. Jag har även Cure Recovery Cream från AK, men använder den på natten bara.
  Tacksam för tips 🙂 Och för övrigt, tack för den bästa hudvårdsbutiken online!
  Kram Mi

  • annica skriver:

   Hej Mi, TACK fina du! Makeup och hudvård går fint att kombinera från olika varumärken, det är inga konstigheter att använda dessa tillsammans. 🙂 Kram Annica

 2. Annika skriver:

  Det serumen låter som nåt man kan behöva efter den här sommaren, funkar det under Dermaceutics Turn over?

  • annica skriver:

   Hej Annika, Två kraftfulla darlings, dessa ska inte kombineras tillsammans under samma rutin. Använd gärna en nattcreme utan syror tillsammans med Mela Cream. Regen ceutic rekommenderar jag dig då. 🙂 Kram Annica

   • Annika skriver:

    Hmm bäst att låta bli den kombon då… Testad många av Dermaceutics cremer men aldrig Regen, dock läst mycket gott om den… Vad säger du annars om BRs Placenta Creme över Mela cream?

 3. ~ Maria ~ skriver:

  Hej!
  kan man kombinera detta med Exuviance?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Syrabaserade produkter från olika varumärken kan påverka huden mer negativt än positivt beroende på hudens tålighet. Detta i och med produkternas syrahalt och pH värden. Mitt råd är att alltid försöka hålla sig till syror från ett och samma varumärke. 🙂 Kram Annica

 4. Cilla skriver:

  Hej.
  Tack för tips Annica☝️
  Jag använder i sedan två månader Maria Åkerbergs serum C och night Cream på kvällen.
  På dagen tvättar jag ansiktet med foaming wash gentle och sedan Paula’s choice resist skin restoring moisturizer SPF 50.
  Kan jag kombinera dessa produkter med Mela Cream? Hur i så fall?
  Besväras av melasma i pannan och lite fläckar på kindbenen.
  Tack
  Mvh
  Cilla

  • annica skriver:

   Hej Cilla, Det är inga konstigheter att lägga till Mela Cream i din rutin. Applicera serumet efter din rengöring kvällstid, därpå ditt c-vitamin och avsluta med nattcreme! 🙂 Kram Annica

 5. Caroline skriver:

  Hej Annica,
  Det här låter som en perfekt produkt för mig som kämpar med envis Melasma. Kan jag lägga till den i en befintlig rutin med mestadels produkter från pc? Använder bland annat bha lotion vilket kanske krockar med syrorna i denna. Vilken nattcreme skulle du rekommendera att jag har ovanpå denna?

  Tack för hjälpen

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Vila från din BHA exfoliering från PC tiden du använder Mela Cream. Appliceras efter din rengöring kvällstid och följ upp med din övriga kvällsrutin! Från samma varumärke skulle jag rekommendera dig Regen ceutic 🙂 Kram Annica

 6. Annelie skriver:

  Hej Annica ! Jag använder denna Paula’s Choice
  RESIST Vitamin C Spot Treatment 25% på mina envisa piggmenteringar som jag blev rekommenderad Men är denna bättre då? Använder oxå vitamin C serum från By Wishtrend. Kram Annelie

  • annica skriver:

   Hej Annelie, Dem skiljer sig lite åt. Mela Cream har ett mer kraftfullt innehåll som attackerar de envisa pigmenteringar. Innehåll av bland annat salicylsyra, kojicsyra, retinol och niacinamide för att nämna några. En riktig ingredienscocktail!! Kram Annica

 7. Veronica skriver:

  Hej bästa 🙂
  Jag gjorde ert hudtest ,kände att jag ville prova något nytt och blev rek. Dermaceutic.
  Foamer 5
  C25 cream
  Retinol 0.5
  Hyal ceutic.
  Jag köpte allt och är jättenöjd. Men nu till frågan. Har använt klairs cleansing oil och preparation toner , samt Leegehaam hyal b5 ampoulle som jag förövrigt älskar . kan jag komplitera dessa även med mina nya krämer eller är det onödigt ?

  • annica skriver:

   Hej Veronica, WOW vilken rutin! Kul att du är nöjd! 🙂 Sjääälvklart kan du lägga till dina favoriter!! Kram Annica
   Klairs cleansing oil
   Foamer 5
   preparation toner
   Leegehaam hyal b5 ampoulle – Används efter ditt retinolserum kvällstid innan din nattcreme.
   C25 cream
   Retinol 0.5
   Hyal ceutic.

 8. Ella skriver:

  Hej har använt ptr foundation som är toppen light medium som utgått.Vilken kan fungera nu ?som är lik den ?mvh

 9. Emma skriver:

  Wow vad fin din hud ser ut! Vad har du använt för sminkprodukter?

 10. charlotte skriver:

  Hej
  Jag använder dermaceutic.
  Kan jag ha denna om jag använder foamer 5, trivita c serum, light ceutic samt yellow Cream?

  ( har även hyal och k ceutic)

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Du kan addera Mela cream om du känner att du har använt Yellow cream och Light ceutic under en längre period. Annars är dessa en fantastisk DUO mot envisa pigmentförändringar. Om du börjar med Mela.. tänk på att trappa ner användningen av Light ceutic och Yellow cream. Mela cream använder du sedan högst var tredje kväll, dessa kvällar får Light ceutic stå och vila på hyllan och du följer endast upp med Hyal Ceutic.
   Kram Annica

 11. Lena skriver:

  Gillade inte denna alls tyvärr. Föll på konsistens och lukt. Kändes som att smörja in sig med en salva. Såg heller inga förändringar på mina pigmentfläckar efter burken var slut. Helnöjd med annat från er mot mina pigmenteringar . Främst ByWishtrends C-vitamin. Här snackar vi resultat.

  • annica skriver:

   Hej Lena, Synd att den inte fungerade som önskat för dig men så glad att du hittade en annan väg att gå, och ja! Du har så rätt angående byWishtrend och deras c-vitamin serum. En fantastisk produkt och jag tror nästan att jag dagligen hör kunder som pratar gott om denna. Kram Annica

 12. Lina skriver:

  Hej Annica! Först och främst: Din hy: WOW!
  Blir så inspirerad av att följa dig och behöver hjälp i denna djungel av alla produkter. Jag har sedan länge flertalet pigmentfläckar i ansiktet, främst i pannan, vid tinningarna samt bredvid näsan. Dessa förvärrades och förändrades då jag var gravid under förra sommaren och jag söker nu den mest effektiva produkten som du kan rekommendera. Fläckarna har blekts sedan jag var gravid och jag solade inte ansiktet aktivt under hela denna sommaren, bar solhatt samt skyddade mig med spf men ändå är det mycket fläckar kvar. Jag har tidigare använt Klairs c-vitaminserum och kanske har det hjälpt till på traven men jag blir mest fundersam på vilka produkter och ingredienser som är de mest effektiva och aktiva.

  Jag känner att jag vill lägga mindre krut på basen i ansiktet men just nu behöver jag sminka över mycket av fläckarna med extra concealer och så vidare och trivs inte alls med hyn när den är fläckig och ojämn. Skulle du även rekommendera mig att gå på någon mer avancerad ansiktsbehandling utöver hudvården och isåfall vad ska jag satsa på?

  Tusen tack på förhand!
  Kram Lina

  • annica skriver:

   Hej Lina, Fina du, TACK! Pigmenteringar, de är envisa men bra att du använder solskydd!! Produkten jag talar om i inlägget är en stjärna i hudvårdshimlen. Ett serum du lägger till din rutin kvällstid! Förstärkt med högre halt c-vitamin dagtid för att skydda huden tillsammans med ditt solskydd. Tri vita
   Övriga behandlingar finns det många utav, Laser och microneedling för att nämna två. Kontakta gärna din salong för en konsultation. 🙂 Kram Annica

 13. Therese skriver:

  Kan man använda Mela Cream först, sedan Pure vitamin C 21,5 från Wishrend och avsluta med BR Creme placenta?

  • annica skriver:

   Hej Therese, Mela cream tillsammans med BR Creme Placenta någon kväll i veckan att börja med skulle jag säga ja till. C21,5 kan du istället använda dagtid 🙂 Då gör den som störst skillnad för din hud. Mela cream används oftast som ett serum ett par kvällar i veckan när man börjar med produkten innan den används som ersättande nattcreme.
   Kram Annica

 14. Hanna skriver:

  hej kan denna kombineras med paulas choice syror och produkter? eller har paulas choice ngt likvärdigt?

  mvh Hanna

 15. Joanna skriver:

  Hej!
  Hur fungerar sådana produkter om man är brun från början, det vill säga mamma vit och pappa svart, men pigmentfläckarna mörkare förstås? Applicerar man endast krämen på fläcken eller i hela ansiktet? Vill ju inte få ”vita” fläckar istället hehe

  • annica skriver:

   Hej Joanna, Beror lite på produkt och din hud 🙂 men att börja med en punktbehandlare för pigmentförändringar är en bra start. Du skyddar huden med SPF och höga koncentrationer av antioxidanter som motverkar och reducerar dessa förändringar i hela ansiktet. Kram Annica

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »

Du är långt ifrån ensam om att vilja bli kvitt dina förstorade porer. Men utan porer skulle vi inte kunna reglera vår kroppstemperatur, släppa ut svett, smuts eller förse den skyddande hudbarriären med viktiga lipider. Så med denna ganska oundvikliga verklighet kan vi aldrig bli av med dem helt. Men vi kan definitivt se till att […]

Se hela inlägget »