Scrolla för att läsa mer

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite mer om bakgrunden till varje märke, hur deras hudvårdsmärken kom till och vilka produkter man inte får missa. 🙂

Först ut är ingen mindre än SPA gurun Kerstin Florian som precis i dagarna även blev utnämnd till “Industry Icon of the Year!”

How did the idea of creating a skin care brand start?

I always knew I wanted to have my own business and that it would be in wellness, skincare and beauty. As a young girl, I remember being fascinated by the beauty advisors at department stores and the way they consulted and guided their clients – and at the same time I was always using natural things for my skin, like berry extracts, birch oil or mineral waters. I knew I could create something very special by merging the two.

What is behind your success?

Passion! I believe in what I do, what I make, what I create, what I sell. I see the difference it makes in people’s lives – not just their skin – and I’m not shy about sharing it!

It is no exaggeration to say that it was you who put SPA on the map in Sweden. How did that happen?

I may not have realized it at the time, but even growing up SPA was my lifestyle. More than beauty or pampering, it was about health and wellness based on four cornerstones: proper nutrition, regular exercise, peace of mind and care of the face and body. It was about nature and joy and a feeling on the inside that showed on the outside if you took care of yourself. I knew that would resonate with people and decided that my spas would be the center for that wellness message.

Tell us about your new exciting skincare line ANDA?

ANDA is 40 years of skincare and wellness coming full circle. It is a beautiful, unbelievably effective, natural and organic line that was conceptualized by my daughter Charlene, whose passion for wellness and knowledge of natural ingredients and self care shined even brighter than mine. I am proud and humbled to be able to launch this brand in her honor.

Which are your favorite products from your skincare brand?

That is like choosing a favorite child! I love so many of them for my skin – Caviar Eye Crème, Correcting Rescue Crème, Firming Extract, Neroli Water of course. ANDA is already coming to the top of my list!

Tell us about your Correcting Line with its active acid ingredients?

Correcting is a line that makes such sense! It is based on a combination of clean cosmeceuticals and natural botanical actives – such as fruit acids and algae – that deliver visible results. Namely, brighter, smoother, younger-looking skin!

You have also an incredible, exclusive Caviar Line which is more expensive but relatively affordable considering the fine ingredients (caviar extract) – tell us more about that line?

Caviar extract is quite similar to the fluid in human cells, so it absorbs and interacts quite easily and allows it to have remarkable effects in a short amount of time. The textures are delicate and luxurious yet the results are potent!

Now during the fall many people find their skin being very dry. What would be your best tips?

Use a more gentle cleanser & toner during drier months when skin is sapped of moisture – such as our Rejuvenating Cleansing Gel and Thermal Tonic – to keep skin breathing, and exfoliate 1-2 times per week. Also, a protecting, hydrating or moisturizing Face Oil to use under crème is a must to add to your skincare regimen for fall. Our three Organic Face Oils are recently reformulated with a new base oil with jojoba, argan oil and sea buckthorn and together with the key ingredients like Neroli, Lavender, Geranium they will give protection as well as softer skin.

For someone who is new to Kerstin Florian products – which 2 would you recommend trying first? Choose one face product and one for body.

We have so many products that work for so many skin and body needs and types that create wonderful regimens for just about anyone! But to introduce someone to the line, I will go with more unique items that really demonstrate what SPA is all about. For face, Spirulina Masque. This incredible algae is called nature’s perfect food for a reason –the way it nourishes and revitalizes skin, removing toxins and boosting circulation, is truly amazing. For body, Mineral Wellness Soak. It is what spa is all about – health by water, mineral springs, sea salts. The effects on your overall well-being, from regulating cell processes and soothing inflammation to supporting immune response, are immediate.

What transformation within the skincare industry have you seen looking back a few years?

Of course, seeing the skincare industry embrace natural ingredients has been very gratifying, and natural beauty is here to stay. But clean beauty is what I see as the future. For those of us who understand the ingredients and formulations, natural doesn’t always mean good for us. Clean sums it even more – clean for our health, our skin, our planet.

Last but not least – give us your best beauty tip above skincare products.

Skincare is just one part of beauty. Outer beauty is a reflection of inner health and following the four cornerstones. So eat healthy, move your body, calm your mind – and of course care for your skin! The spa lifestyle is the best beauty tip of all!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 svar till “Meet The Founder: Kerstin Florian”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lisa skriver:

  Hej!
  Jag har ganska nyss fyllt 28år.
  Jag har börjat upptäcka att mina läppar. Har börjat att som tappa sin färg och kontur. Du har inga tips på hur man kan få ”tillbaka” sina läppar på ett naturligt sätt?
  Dom har också börjat att få en konstig som vit färgat ”under” överläppen eller hur man ska förklara de.
  Har du några tips till mig ang detta?
  Med vänlig hälsning, lisa

 2. Sophie skriver:

  Hej!

  Har nu när det blivit kallare fått eksem under ögonen och till viss del på ögonlocken. Har du tips på en ögonkräm? Anänder just nu exuviance hydrating eye men tror jag behöver något annat!

  Hälsningar Sophie

 3. Desirée skriver:

  Hej Annica.
  Först & främst, tack för en toppen blogg som aldrig varken blir tråkig eller går ur tiden!

  Jag har ett problem som jag gärna skulle vilja ha lite hjälp med, kan man maila dig en bild ? Eller om du vill återkoppla till min mail så jag kan besvara där?

  • annica skriver:

   Hej Desirée, TACK snälla och fina du!
   Du kan alltid maila till info@skincity.se så hjälper mina fantastiska kollegor dig vidare. De svarar alltid så sjukt snabbt på mail och är tillgängliga vardagar, 9-21 🙂 helger 9-17. Alltid där för er för att kunna guida. Det går även utmärkt att skicka bilder direkt i chatten för att få snabbast möjliga hjälp från någon av mina kollegor. Jag svarar på här eller på instagram 🙂

   Kram Annica

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »

Vinnarna av Paulas nya serie!

Åhhh så roligt att det var så många som vad med och tävlade! Jätteroligt att ni är så sugna på Paulas nya linje, jag har testat produkterna och kan inte annat än att säga att de är grymma! Nu finns även dagcremen, för ni som var sugna på att testa den, tillgänglig på siten HÄR! […]

Se hela inlägget »

Sovmasker-Tid att andas ut

Idag söndagen till ära vill jag tipsa er om riktigt härliga höst masker som verkligen bäddar in huden som i ett tjockt duntäcke . Som jag var inne på i ett tidigare inlägg så är det lätt att huden hamnar i obalans i årstids övergångarna. Vi har haft en lång och härlig sommar och nu […]

Se hela inlägget »