Scrolla för att läsa mer

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på bästa sätt kan behandla med hjälp av rätt val av produkter. 🙂

Hudåkomman heter Keratosis pilaris för att det handlar om att huden producerar för mycket keratin…som är en naturligt protein vi har i vår hud. En så kallad rubbning av hudens förmåga att bilda normalt hornlager och ses mest kring hårsäckarna på överarmar, lår och kinder. Tillsammans med döda hudceller pluggas porerna igen och knottrorna kan även bli inflammerade.

Man vet faktiskt ganska lite om orsaken till varför vissa drabbas av denna hudsjukdom förutom att den är ärftlig. Det är en helt ofarlig och upp till 80% av alla barn har dessa knottror oftast i ansiktet. Runt 50% av oss vuxna har dessa besvär och speciellt under kyla och torr luft.

Så behandlar du Keratosis pilaris 

Med rätt val av produkter och tålamod brukar de ge fina resultat. Rikligt med fukt ihop med exfoliering gör susen! Tänk på att undvika varma bad och använd en mild två.

På tal om mild tvål! Dermalogica´s Conditioning Body Wash är just en sådan produkt som är perfekt att byta ut till. Här får vi en härligt löddrande tvålfri gel som rengör huden skonsamt utan att störa det naturliga PH-värdet. Det är bara att massera upp och skölj och kan användas för hela familjen.

2 gånger i veckan rekommenderar jag att peela huden med Jan Marinis Bioglycolic Body Scrub. Den jobbar fantastiskt på att förfina hudstrukturen samtidigt som den återfuktar och lugnar. Applicera först på torr hud och låt den högkoncentrerade glykolsyran jobba på i ett par minuter. Fortsätt sedan peela huden mekaniskt i duschen…speciellt på dina problemområden… och ta gärna hjälp av en massage vante för extra effekt.

Följ dagligen upp med Paulas Choice 10% AHA för att får fart på cellförnyelsen. Huden blir fuktmättad och innehåller flera antioxidanter och anti-irriterade och ger en hälsosam hy. Även perfekt för att motverka inåtvände hårstrån! Huden blir silkesmjuk och ett extra bra val nu under vintertiden när vi inte utsätts för så mycket sol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 svar till “Kuren mot keratosis”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Gitte skriver:

  Hejsan! Rekommenderar du samma produkter till barn? Har en åttaåring som har på överarmarna.
  Kram

 2. Sara skriver:

  Jag kör en kombination av PC’s bha och aha för kroppen (lila tuberna) efter en rekommendation av skincity. Det har varit helt fantastiskt resultat, hade envisa områden på armarna som inte ville ge med sig innan men nu har jag fått så otroligt mjuk hud!!

  • Moa skriver:

   Jag är nyfiken på den kombon! Hur varierar du dem? 🙂

   • annica skriver:

    Hej Moa, Rengöring från Dermalogica rekommenderar jag dig dagligen vid dusch, mild och utan att torka ut huden. Paulas Choice resist skin revealing body lotion med AHA syra är en återfuktande bodylotion med syra som exfolierar huden och tillståndet, daglig användning. 1-2 gånger i veckan då peelar jag huden med Jan Marinis Bioglycolic Resurfacing Body Scrub. Extra peelingboost för kroppen! Kram Annica

    • Moa skriver:

     Tack Annica! Och hur kan man man kombinera PC’s 10 % aha och 2 % bha? ☺️ Kram Moa

     • annica skriver:

      Hej Moa, Börja med BHA om du har en mycket torr och känslig hud med mycket irritation eller om du vet med dig om att du överbehandlat huden. AHA kan sedan adderas när huden börjat lugna sig och för att motverka att huden hamnar i obalans igen 🙂 🙂 Kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Sara, Älskar era tips och råd som funkar!! Det är verkligen en super-duo för en tåligare hud och ger SÅ fina resultat! Vad kul att du hittat något som funkar. 🙂 Kram Annica

 3. Marina skriver:

  Great advices! I just recently discovered that using AHA’s on the body as well as you do on your face is the key for a healthy and baby soft skin.

 4. Eli skriver:

  Hej!!

  Funkar det här även på kinderna? Mina kinder är jämt röda men framförallt nu på vintern. Jag har aldrig testat någonting och det är så svårt att hitta bra information.. Jag har även som på bilderna, på armarna.

  • annica skriver:

   Hej Eli, Till kroppen rekommenderar jag produkterna skarpt! Men huden i ansiktet kräver en annan vård, speciellt denna kalla och ruggiga tiden på året. 🙂 Gör vårt Hudtest så får du en anpassad rutin av produkter utefter just din hud och behov. 🙂 Kram Annica

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »