Scrolla för att läsa mer

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på bästa sätt kan behandla med hjälp av rätt val av produkter. 🙂

Hudåkomman heter Keratosis pilaris för att det handlar om att huden producerar för mycket keratin…som är en naturligt protein vi har i vår hud. En så kallad rubbning av hudens förmåga att bilda normalt hornlager och ses mest kring hårsäckarna på överarmar, lår och kinder. Tillsammans med döda hudceller pluggas porerna igen och knottrorna kan även bli inflammerade.

Man vet faktiskt ganska lite om orsaken till varför vissa drabbas av denna hudsjukdom förutom att den är ärftlig. Det är en helt ofarlig och upp till 80% av alla barn har dessa knottror oftast i ansiktet. Runt 50% av oss vuxna har dessa besvär och speciellt under kyla och torr luft.

Så behandlar du Keratosis pilaris 

Med rätt val av produkter och tålamod brukar de ge fina resultat. Rikligt med fukt ihop med exfoliering gör susen! Tänk på att undvika varma bad och använd en mild två.

På tal om mild tvål! Dermalogica´s Conditioning Body Wash är just en sådan produkt som är perfekt att byta ut till. Här får vi en härligt löddrande tvålfri gel som rengör huden skonsamt utan att störa det naturliga PH-värdet. Det är bara att massera upp och skölj och kan användas för hela familjen.

2 gånger i veckan rekommenderar jag att peela huden med Jan Marinis Bioglycolic Body Scrub. Den jobbar fantastiskt på att förfina hudstrukturen samtidigt som den återfuktar och lugnar. Applicera först på torr hud och låt den högkoncentrerade glykolsyran jobba på i ett par minuter. Fortsätt sedan peela huden mekaniskt i duschen…speciellt på dina problemområden… och ta gärna hjälp av en massage vante för extra effekt.

Följ dagligen upp med Paulas Choice 10% AHA för att får fart på cellförnyelsen. Huden blir fuktmättad och innehåller flera antioxidanter och anti-irriterade och ger en hälsosam hy. Även perfekt för att motverka inåtvände hårstrån! Huden blir silkesmjuk och ett extra bra val nu under vintertiden när vi inte utsätts för så mycket sol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 svar till “Kuren mot keratosis”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Gitte skriver:

  Hejsan! Rekommenderar du samma produkter till barn? Har en åttaåring som har på överarmarna.
  Kram

 2. Sara skriver:

  Jag kör en kombination av PC’s bha och aha för kroppen (lila tuberna) efter en rekommendation av skincity. Det har varit helt fantastiskt resultat, hade envisa områden på armarna som inte ville ge med sig innan men nu har jag fått så otroligt mjuk hud!!

  • Moa skriver:

   Jag är nyfiken på den kombon! Hur varierar du dem? 🙂

   • annica skriver:

    Hej Moa, Rengöring från Dermalogica rekommenderar jag dig dagligen vid dusch, mild och utan att torka ut huden. Paulas Choice resist skin revealing body lotion med AHA syra är en återfuktande bodylotion med syra som exfolierar huden och tillståndet, daglig användning. 1-2 gånger i veckan då peelar jag huden med Jan Marinis Bioglycolic Resurfacing Body Scrub. Extra peelingboost för kroppen! Kram Annica

    • Moa skriver:

     Tack Annica! Och hur kan man man kombinera PC’s 10 % aha och 2 % bha? ☺️ Kram Moa

     • annica skriver:

      Hej Moa, Börja med BHA om du har en mycket torr och känslig hud med mycket irritation eller om du vet med dig om att du överbehandlat huden. AHA kan sedan adderas när huden börjat lugna sig och för att motverka att huden hamnar i obalans igen 🙂 🙂 Kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Sara, Älskar era tips och råd som funkar!! Det är verkligen en super-duo för en tåligare hud och ger SÅ fina resultat! Vad kul att du hittat något som funkar. 🙂 Kram Annica

 3. Marina skriver:

  Great advices! I just recently discovered that using AHA’s on the body as well as you do on your face is the key for a healthy and baby soft skin.

 4. Eli skriver:

  Hej!!

  Funkar det här även på kinderna? Mina kinder är jämt röda men framförallt nu på vintern. Jag har aldrig testat någonting och det är så svårt att hitta bra information.. Jag har även som på bilderna, på armarna.

  • annica skriver:

   Hej Eli, Till kroppen rekommenderar jag produkterna skarpt! Men huden i ansiktet kräver en annan vård, speciellt denna kalla och ruggiga tiden på året. 🙂 Gör vårt Hudtest så får du en anpassad rutin av produkter utefter just din hud och behov. 🙂 Kram Annica

New in – Osmosis

Låt mig presentera vår senast lanseringen på Skincity, Osmosis. Ett märke som känns så nytt, så fräscht liksom en helt ny era av hudvård! Dr. Ben Johnson tog fram Osmosis med ett holistiskt tänk, hans tanke var att ta fram effektiva produkter som ger resultat utan att störa hudens barrier eller skapa inflammation. Målet var att ändra skönhetsindustrins […]

Se hela inlägget »

Håll bakterierna borta i vinter

Ja bästa produkt att ha på skrivbordet och i handväskan för fräscha och rena händer är här. Maria Åkerberg har nämligen kommit ut med en grym naturlig handsprit för att ta död på alla magsjukebakterier och bästa preppen nu inför ”Vabruari” månad. 😉 Nu på vår resa har denna fått en hedersplats i min handväska.. Jag […]

Se hela inlägget »

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan […]

Se hela inlägget »

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter. Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag skriva om något som jag och mina kollegor på Skincity får in frågor om dagligen, nämligen mörka ringar kring ögonen och hur man reducerar dessa på bästa sätt. För det är ju inte kul när de där mörka ringarna gör att man ser trött och glåmig ut även fast man inte känner […]

Se hela inlägget »

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag […]

Se hela inlägget »

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga […]

Se hela inlägget »

Gott nytt 2019!

Wooohoo …nu är det inte många timmar kvar tills vi inviger 2019! Min magkänsla säger mig att det blir en galet bra år! Vill börja med att tacka ER för ett fantastiskt år tillsammans. Ni är så fantastiska varenda en av er och jag bara älskar att ni är så engagerade, likar, gillar, kommenterar säger […]

Se hela inlägget »