Kuren mot Keratosis Pilaris – så behandlar du ’knottror’ på huden

  • | Annica

Produkter som behandlar knottrig hudJust denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en överproduktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på bästa sätt kan behandla med hjälp av rätt val av produkter. 🙂

Dermalogica Conditioning Body Wash

Hudåkomman heter Keratosis pilaris för att det handlar om att huden producerar för mycket keratin…som är en naturligt protein vi har i vår hud. En så kallad rubbning av hudens förmåga att bilda normalt hornlager och ses mest kring hårsäckarna på överarmar, lår och kinder. Tillsammans med döda hudceller pluggas porerna igen och knottrorna kan även bli inflammerade.

Keratosis Pilaris, eller knottrig hud

Man vet faktiskt ganska lite om orsaken till varför vissa drabbas av denna hudsjukdom förutom att den är ärftlig. Det är en helt ofarlig och upp till 80% av alla barn har dessa knottror oftast i ansiktet. Runt 50% av oss vuxna har dessa besvär och speciellt under kyla och torr luft.

Så behandlar du Keratosis pilaris 

Med rätt val av produkter och tålamod brukar de ge fina resultat. Rikligt med fukt ihop med exfoliering gör susen! Tänk på att undvika varma bad och använd en mild rengöring.

Dermalogica Conditioning Body Wash

Dermalogica Conditioning Body Wash

På tal om mild rengöring! Dermalogica´s Conditioning Body Wash är just en sådan produkt som är perfekt att byta ut till. Här har vi en härligt löddrande tvålfri duschgel som rengör huden skonsamt utan att störa det naturliga PH-värdet. Det är bara att massera upp och skölj och kan användas för hela familjen.

Jan Marini Bioglycolic Resurfacing Body Scrub

Jan Marini Bioglycolic Resurfacing Body Scrub

2 gånger i veckan rekommenderar jag att peela huden med Jan Marinis Bioglycolic Resurfacing Body Scrub. Den jobbar fantastiskt på att förfina hudstrukturen med AHA-syra samtidigt som den återfuktar och lugnar.  Applicera först på torr hud och låt den högkoncentrerade glykolsyran jobba på i ett par minuter. Fortsätt sedan peela huden mekaniskt i duschen…speciellt på dina problemområden.

Följ dagligen upp med Paulas Choice RESIST Skin Revealing Body Lotion 10% AHA för att få fart på cellförnyelsen. Huden blir fuktmättad och den innehåller flera antioxidanter och anti-irriterade ämnen som främjar en hälsosam hy. Även perfekt för att motverka inåtväxande hårstrån! Huden blir silkesmjuk och ett extra bra val nu under vintertiden när vi inte utsätts för så mycket sol.

Paula´s Choice RESIST Skin Revealing Body Lotion 10% AHA

Paula´s Choice RESIST Skin Revealing Body Lotion 10% AHA