Kika in i badrumsskåpet hos Rebecca

  • | Annica

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan solskydd i resväskan och flera års sommarjobb på golfbanan har bokstavligt talat satt sina spår på huden. Nu – många år senare – dyker de här ovälkomna fläckarna upp och då är det tur att HydroPeptide och Medik8 finns på min badrumshylla!

A-vitamin till natten

Serum finns alltid med i min rutin. Just nu applicerar jag Crystal Retinal 6 innan min nattcreme – en ganska ny produkt i Medik8s sortiment. På ingredienslistan hittar vi bland annat hyaluronsyra, E-vitamin och superingrediensen retinaldehyd, en form av A-vitamin som ska vara 11 gånger mer effektiv än retinol (wow!) eftersom det omvandlas till retinsyra i huden. Resultatet blir en jämnare hudton, torrhetslinjer slätas ut och jag vaknar upp med mer lyster. Älskar kombinationen av kraftfull cellförnyelse och intensiv återfuktning!

C-vitamin på dagen

På dagen vill jag fortsätta behandla mina hyperpigmenteringar, men också ge huden ett extra skydd mot fria radikaler. LumaPro-C är ett avancerat serum med antioxidanterna C-vitamin och resveratrol, samt peptider (med det svåra namnet DermalRX SRC) som blockerar de faktorer som orsakar hyperpigmenteringar. Hur gött låter inte den mixen?!

Tack för att just du ville kika in i mitt badrumsskåp 😊 Och ett sista självklart tips från coachen – glöm inte solskyddet!