Scrolla för att läsa mer

Kika in i badrumsskåpet hos Rebecca

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan solskydd i resväskan och flera års sommarjobb på golfbanan har bokstavligt talat satt sina spår på huden. Nu – många år senare – dyker de här ovälkomna fläckarna upp och då är det tur att HydroPeptide och Medik8 finns på min badrumshylla!

A-vitamin till natten

Serum finns alltid med i min rutin. Just nu applicerar jag Crystal Retinal 6 innan min nattcreme – en ganska ny produkt i Medik8s sortiment. På ingredienslistan hittar vi bland annat hyaluronsyra, E-vitamin och superingrediensen retinaldehyd, en form av A-vitamin som ska vara 11 gånger mer effektiv än retinol (wow!) eftersom det omvandlas till retinsyra i huden. Resultatet blir en jämnare hudton, torrhetslinjer slätas ut och jag vaknar upp med mer lyster. Älskar kombinationen av kraftfull cellförnyelse och intensiv återfuktning!

C-vitamin på dagen

På dagen vill jag fortsätta behandla mina hyperpigmenteringar, men också ge huden ett extra skydd mot fria radikaler. LumaPro-C är ett avancerat serum med antioxidanterna C-vitamin och resveratrol, samt peptider (med det svåra namnet DermalRX SRC) som blockerar de faktorer som orsakar hyperpigmenteringar. Hur gött låter inte den mixen?!

Tack för att just du ville kika in i mitt badrumsskåp 😊 Och ett sista självklart tips från coachen – glöm inte solskyddet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Kika in i badrumsskåpet hos Rebecca”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maja skriver:

  Hej Annika! 🙂

  Jag har i några månader haft rodnader på näsan, näsvingarna, runt munnen och lite på kinderna. Ibland, speciellt efter att jag har tvättat ansiktet, byts rodnaden ut mot röda prickar. Speciellt ner från näsan till munnen är det en linje med röda prickar. Först tänkte jag att det berodde på yttorhet, eftersom ansiktet även stramar och känns torrt. Men sedan började jag misstänka perioral dermatit. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag vill inte köra nollbehandling eftersom min hud kommer bli ännu torrare då (provade nollbehandling i två dagar och ansiktet blev rödare och stramade, fast prickarna försvann). Jag chattade med en av dina kollegor på Skincity som rekommenderade att jag bara använder en mild rengöring och en mild creme. Hon rekommenderade då två produkter från Dermalogica. Produkterna verkar bra, men samtidigt känner jag inte att jag är beredd att köpa två dyra produkter när jag inte ens vet om jag har pd eller om de kommer fungera. Min hudvårdsrutin ser ut så här:

  Foaming wash gentle (Maria åkerberg)
  Neroli freshener (Maria Åkerberg)
  Jojobaolja
  Face lotion moist/night cream (Maria Åkerberg)

  1 gång i veckan: Papaya peeling

  Om man har pd ska man ju antingen inte använda produkter alls, eller använda milda produkter. Därför tänker jag att MÅs produkter kanske inte är idealiska, eftersom de innehåller eteriska oljor som kan irritera. När jag chattade med din kollega skrev hon också att jag inte skulle använda jojobaolja eftersom olja inte är bra för en hud med pd. Köpte nyligen Supple preparation unscented facial toner från Klairs och ansiktsmasker från Leegeehaam och Maria Åkerberg för min yttorrhet, men nu vet jag inte om jag vågar testa nya produkter då det kanske förvärrar huden. Rodnaden är inte så farlig, den är rätt mild och jag har inga blåsor. Men jag är rädd att om jag nu har pd så kommer den utvecklas till kraftig rodnad och blåsor. Finns det något jag kan göra som inte involverar att köpa en massa nya produkter? Eller är nya produkter enda lösningen? Ska jag använda supple preparation facial toner och ansiktsmaskerna för att återfukta huden, eller ska jag försöka låta huden vara ifred så mycket som möjligt? Vad tror du att rodnaden beror på, pd, yttorrhet, vitaminbrist…? Jag har hört att man kan få pd om man använder smink, kortison eller för starka produkter. Jag använder inte smink eller kortison och tror inte att mina produkter är för starka, så om jag har pd förstår jag inte vad som kan ha utlöst det.

  Det blev en lång kommentar, men jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig 🙂

  • annica skriver:

   Hej Maja, Vad bra att du hör av dig! Misstänker du PD så är mitt råd att trappa ner din rutin, dels för att utesluta om det är PD eller ej, men nollbehandling är också alltid första rekommendationen, men alla mår inte bra av det heller. Jag klarade inte av den strama och torra känslan och använde ett milt snällt återfuktande serum tills huden bättrade sig. Att ge huden fukt och inte använda flera steg produkter i sin rutin är det bästa för huden för att lugna och mildra. Klairs Supple preparation unscented facial toner kan du använda för att ge fukt, dina övriga produkter råder jag dig till att vila från just nu. Till sin höjd rengöra din hud med Marias Foaming wash gentle 1 gång om dagen. Anledning till PD är flera och kan vara ett svar av att dina produkter inte helt är optimala för dig. Läs gärna ett tidigare inlägg om Perioral Dermatit Här!
   Som ensam produkt för området många fått fin hjälp av jag råder dig till nu är från Peter Thomas Roth Oilless oil Jag hoppas det ska hjälpa dig. 🙂 Kram Annica

 2. Marie skriver:

  Jag är nyfiken på hur dina fläckar ser ut…? Jag har lite solskador jag också, 44 år och rynkig. För mycket solande i mina år…
  En hudterapeut har sagt att det är djuptgående pigmentfläck, Lentigo Benigna ljusbrun, som behöver behandlas med laser. Men finns det några cremer som kan hjälpa den så jag slipper laserbehandlingen?

  Tacksam för svar.

  • annica skriver:

   Hej Marie, Pigmenteringarna syns mer tydligt sommartid när huden får en touch av solen. Vintertid mer blekta, laser är en snabbare lösning än hudvård, beroende på hur djupt pigmenteringarna sitter så är de olika envisa att behandla självklart. Min kollega Rebeccas badrumsskåp är magiskt, en annan produkt som hjälp mig med mina envisa fläckar är Dermaceutic dröm Mela cream som med flera exfolierande syror ger verkan på hudens ton och struktur! Kram Annica

 3. Love skriver:

  Hej
  Jag är 26 år och har börjat få många synliga små blodkärl vid näsvingarna. Jag har också små ärr och förstorade porer efter att ha klämt mycket finnar och pormaskar. Det är ännu inte så synligt men jag är rädd att det kommer bli värre med åren. Bör jag göra en (laser?)behandling redan nu? Och isåfall vilken? Jag har väldigt ljus och känslig hy. Jag använde microcid mot ett sår för ett tag sen och såg att det innehåller hydroperoxid, kan det användas för att bleka blodkärlen?

  Jag undrar också om det finns någon ögonkräm som verkligen fungerar, har läst att det inte finns några vetenskapliga belägg för det. Har alltid mer eller mindre mörka ringar under ögonen som är omöjliga att få bort. Har svårt att hitta smink som fungerar och som passar min bleka Justin.

  Love

  • annica skriver:

   Hej Love, Brustna eller ytliga kärl är en känslighet och skyddande produkter och kärlstärkande ingredienser är mitt råd för att motverka framtida kärlbristningar. Redan befintliga kärl kan inte bara med hudvård reduceras, då är en behandling med exempelvis laser passande att komplettera med. 🙂 Medik8 med deras serie Calmwise innehåller Teprenon, som är en patenterad, aktiv ingrediens som dämpar ansiktsrodnad orsakad av brustna blodkärl.
   Mot dina förstorande porer är min bland mångas favorit Paulas Choice Niacinamide booster.
   Läs gärna ett tidigare inlägg om mörka ringar och mina rekommendationer Här! Kram Annica

  • may-britt skriver:

   Hei.
   Hva jag har erfart bleker ingen kräm blodkärlen jag har provad alt 🙂
   Tok till slut laser och nu är dom borte 🙂
   1600 kr pr gång kosta det och jag hade 3 behandlinger.
   Så nu beskyttar jag huden jätte bra för kyla och solen 🙂

   • annica skriver:

    Hej May-britt, Det är helt riktigt. 🙂 Att komplettera med behandling tillsammans med passande hudvård som stärker upp huden är ett vinnande koncept. Kram Annica

 4. Erica skriver:

  Ett tips om ni inte redan haft märket i åtanke, men Drunk Elephant har fantastiska produkter! just saying 🙂 hade blivit så glad om ni fått in det. Och Elta MD!! de har dom bästa solskyddskrämerna på marknaden enligt mig

  • annica skriver:

   Hej Erica, Spännande! Alltid kul med nya märken och uppskattar att ni meddelar, jag vill veta vad ni vill se hos Skincity! 🙂 Kram Annica

 5. Agneta skriver:

  Hej!
  Jag undrar hur jag ska tänka när det gäller tre stora djupgående pigmentfläckar (som jag haft länge). Bör jag uppdatera/byta något i min rutin? Jag vill verkligen prioritera och försöka behandla dessa fläckar och vill helst undvika laser.
  Jag använde tidigare Dermalogica, men bytte i November till PC. Jag vet att det tar lång tid för en ny rutin att börja ge resultat, men med tanke på det vill jag göra bästa möjliga val för att få bästa möjliga resultat.
  Min rutin idag:
  PC Redness Relief Cleanser (Normal to dry skin)
  Klairs Supple prepatation facial toner
  PC RESIST Daily smoothing Treatment 5% AHA (dag)
  PC C15 Super Booster (dag)
  PC RESIST Omega+ complex
  PC RESIST Skin Restoring Moisturizer SPF 50 (dag)
  PC RESIST Barrier Repair Moisturizer (natt)
  Mask 1 ggr /v: Radiance Renewal Mask
  Jag har även RESIST Multi correction treatment, men använder inte den dagligen.
  I inlägget rekommenderas Medik8 och Hydropeptide och jag vet att du tidigare rekommenderat Dermaceutic Mela cream för pigmentfläckar men den vågar jag inte använda (för att inte blanda syror). Även Verso har ju en produkt… Jag blir alldeles rådvill och vet inte hur jag ska göra. Bör jag byta ut något eller addera?
  Stort tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Agneta, Det är en fin rutin du använder och som du skriver, resultat tar tid! Fortsätt med din rutin och komplettera med en effektiv punktbehandlare på dina fläckar, Paulas Choice C25 super booster. För en extra boost till huden, komplettera med en mer djupgående peeling 1 gång i veckan med Resist weekly resurfacing treatment. Lägg gärna din Radiance Renewal Mask därefter, det ger dina fläckar en match! 🙂 Kram Annica

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »