Så gör du ansiktsbehandling hemma

  • | Annica

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg!

Steg 1

Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp fettlösliga orenheter i form av makeup, skölj i ljummet vatten och följ upp med en vattenlöslig rengöring som rengör huden.

Steg 2

Exfoliering – Det finns undantag då jag hellre använder en kornpeeling. Jag är vanligtvis inget fan av kornpeelingar men ibland kan jag verkligen uppskatta det. Kriterier som jag har är att den ska vara grymt bra och med fiiiina korn. En produkt som når mina mått är Darphin age-defying-dermabrasion, silica och pärlemor exfolierar naturligt, jojoba tillsammans med sheasmör gör huden super soft.

Steg 3

Massage – Vad är inte lyxigare än en massage för ansiktet, att verkligen få musklerna att slappna av. En återkommande favorit bland oljor som jag hade med mig under min resa till Maldiverna i höstas. Oljan från Tata Harper är fjäderlätt men så rik och fyller på med fukt och näring med hjälp av squalane, jojobaolja och kameliaolja, helt ljuvlig är den. Den gör huden så återfuktad, huden blir supersmidig och mjuk. Perfekt till en ansiktsmassage!

Steg 4

Mask – När huden fått sig en djuprengöring mår den som bäst när det får en ordentlig dos av fukt! Hett tips för den torra och fuktfattiga huden, låt oljan vara kvar på huden eller blanda i en droppe eller två i din mask för extra fukt och näring. Mitt givna val är Epionce Enriched firming mask som återfuktar, stärker och lugnar huden med sheasmör och färgtistelolja. 10 minuter i ett rikt lager med den här masken och huden har fått sig en riktig energiboost!

Steg 5

Avsluta med att ge huden fukt och näring med creme och ögoncreme, eller så låter du din mask återfukta huden under natten som en nattmask.