Scrolla för att läsa mer

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg!

Steg 1

Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp fettlösliga orenheter i form av makeup, skölj i ljummet vatten och följ upp med en vattenlöslig rengöring som rengör huden.

Steg 2

Exfoliering – Det finns undantag då jag hellre använder en kornpeeling. Jag är vanligtvis inget fan av kornpeelingar men ibland kan jag verkligen uppskatta det. Kriterier som jag har är att den ska vara grymt bra och med fiiiina korn. En produkt som når mina mått är Darphin age-defying-dermabrasion, silica och pärlemor exfolierar naturligt, jojoba tillsammans med sheasmör gör huden super soft.

Steg 3

Massage – Vad är inte lyxigare än en massage för ansiktet, att verkligen få musklerna att slappna av. En återkommande favorit bland oljor som jag hade med mig under min resa till Maldiverna i höstas. Oljan från Tata Harper är fjäderlätt men så rik och fyller på med fukt och näring med hjälp av squalane, jojobaolja och kameliaolja, helt ljuvlig är den. Den gör huden så återfuktad, huden blir supersmidig och mjuk. Perfekt till en ansiktsmassage!

Steg 4

Mask – När huden fått sig en djuprengöring mår den som bäst när det får en ordentlig dos av fukt! Hett tips för den torra och fuktfattiga huden, låt oljan vara kvar på huden eller blanda i en droppe eller två i din mask för extra fukt och näring. Mitt givna val är Epionce Enriched firming mask som återfuktar, stärker och lugnar huden med sheasmör och färgtistelolja. 10 minuter i ett rikt lager med den här masken och huden har fått sig en riktig energiboost!

Steg 5

Avsluta med att ge huden fukt och näring med creme och ögoncreme, eller så låter du din mask återfukta huden under natten som en nattmask.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 svar till “Så gör du ansiktsbehandling hemma”

 • (27) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Viktoria skriver:

  Hej! Jag undrar om man ska använda retinol även under sommaren? Vad rekommenderar du?

 2. Petra skriver:

  Hej Annica! Vad är din åsikt om fillers? Är det ofarligt eller kan det vara skadligt?

  • annica skriver:

   Hej Petra, Jag tycker det är upp till var och en vad man önskar göra för behandling, det är en ofarlig behandlingsform och låg risk för komplikationer. 🙂 Kram Annica

 3. Emma skriver:

  Hej!
  Jag har en allmän fråga och vill så gärna ha dina tips

  Jag ska gifta mig utomlands snart, i ca 25-30 grader. Har inhandlat bra smink men nu behöver jag en bra hudvårdsbas. Jag har rätt fet tzon men ingen problemhy annars. Använder serum och allt möjligt, men till själva bröllopsdagen: Vad skulle du tipsa om för dagkräm och kanske en lystergivande inpackning för kvällen innan? Något annat som kan vara bra att lägga som bas innan jag går på med all sminkning? Kommer alltså sminka mig själv annars hade ju en MUA haft koll på det här 😀

  Tack tack tack!

 4. Karoline Malmberg skriver:

  Hej!
  I samband med det nya året och så – kan inte du beskriva din morgon och kvällsrutin?
  Jag skulle också vilja sadla upp min egen rutin – har du tips på någon produkt jag kan lägga till/byta ut i nedan för att gå till hudvård 2.0? Är 31, något torr, men i övrigt inga problem utan vill jobba förebyggande mot aging!

  Morgon:
  Micellärt vatten (använder nästan aldrig smink)
  Tri vita C30 – Dermaceutic
  H.A. INTENSIFIER – Skinceuticals
  ANTIOXIDANT DAILY FACE PROTECTANT SPF 30 – Jan Marini

  Kväll:
  Micellärt vatten
  Super eye serum – Verso
  R-RETINOATE – Medik8

  Söndagar:
  PUMPKIN ENZYME MASK – Peter thomas roth
  Random fuktighetsmask

  • annica skriver:

   Hej Karoline, Ska absolut ta till mig det och berätta om min rutin framöver. 🙂 Men WOW! Vilken fin rutin, för extra fukt till huden så använd din R-RETINOATE även till dagen under ditt solskydd. Antioxidantrikt mist att använda avslutningsvis i rutin och även under dagen, plus mer fukt till huden är Akademiklinikens Pure berry toner mist Kram Annica

 5. Maria skriver:

  Skulle vara intressant att läsa inlägg om retinol hur man vänjer in ämnet. Olika styrkor på krämer, hur du rekommenderar att vänja in på bästa sett, dina favorit retinolprodukter, vad man ska tänka på etc. Senhittar jag ingen procentsats retinol i Vero super eye serum retinol 8

  Skulle också vilja läsa om fler inlägg likt ”botox på flaska” och om du rekommenderar att ta en syra paus i solen i sommar och om du då rekommenderar bra peeling produkter utan syra/med mildare syra. Tips på inlägg om en idétorka kommer. Tack för en fantastisk blogg! Tack vare dig har jag blivit väldigt intresserad av hudvård och beställt hem en rutin från er +alla era sheetmask för att testa så är i teststadiet fortfarande 🙂

 6. Molly skriver:

  Alltså din hud aldrig sett något slätare. Har du någonsin haft en finne eller plita? Inte ett spår av något. Bara babyhud. Avis

  • annica skriver:

   Hej Molly, Du är ju för fin och TACK! 🙂 Huden kan kan hamna i obalans hos mig med men som tur är händer det så sällan. Jag känner även min hud och produkter väl och vet hur jag brukar kunna undvika detta. Tänker även mycket på allt runt omkring som kost, träning och annat som spelar in.
   Kram Annica

 7. Maria skriver:

  Hej!

  Jag undrar om du kan ta upp en fråga angående brun utan sol/exfolierande produkter?

  Jag vill behandla gamla acneärr där jag fått fina resultat av produkter med syra i. Dessa exploderar ju även huden och jag känner att jag under vinterhalvåret är så blek och glåmig att jag inte vet var jag sla ta vägen, min fundering är hur man håller vinterhyn fräsch med lite färg? Med brun utan sol lär väl denna också exfolieras? Jag upplever också att ingen brun utan sol fäster i mitt ansikte, även fast den fäster fint på kroppen. Känns som jag testat allt! Vad beror detta på och har du tips på ngn dunder bus-produkt som kan fungera?

  Tusen tack på förhand!
  Maria

 8. Michaela Brauner skriver:

  Hej

  Har du tips på någon ansiktsmask som man kan ha när man har rosacea akne?

  M V H

  Michaela

 9. Izabella skriver:

  Är det lätt att få jobb som hudterapeut? Samt är lönen bra? Jag vill gärna utbilda mig men det kostar 95tusen.. Jag vill bli dermatolog. Men hittar inte något.
  Sen en off topic fråga, har rosacea mwd apelsinhy. Tips om något som ger slätare hy?

  • annica skriver:

   Hej Izabella, SPA, kliniker, salonger, butiker.. ja det finns många arbeten för hudterapeuter, dermatologer behövs det absolut fler av, det är ett fint mål du har! 🙂
   Jag skulle be dig kika in Epionce Lite lytic tx som är fantastisk på känslig och ojämn hudstruktur. Kram Annica

 10. Elle skriver:

  Hej! Jag har väldigt yttorr hy och har precis köpt epionce enriched firming mask och skulle vilja ha den över natten alla dar i veckan :). Kan man göra det eller blir det för mycket av det goda? Har du några andra tips i så fall? Tack för en superintressant blogg!

  • annica skriver:

   Hej Elle, Fuktmasker över natten är fantastiskt härligt! 🙂 🙂 Det finns inget stopp för det, använd din mask så ofta du önskar. Kram Annica

 11. Anna skriver:

  Hejsan Annica,

  Jag ska vistas i solen (30 grader) i fyra månader och undrar hur jag ska förhålla mig till syror och spf då. Jag använder spf i min dagcreme men tänker också på kroppen. Jag använder glykolsyra mot min KP och även PC AHA hudlotion på kroppen. Hur lång tid innan avresa ska jag sluta använda syror på kroppen som exempel? I ansiktet använder jag PC BHA Gel. Förresten när kommer PC Earth Source rengöring komma in igen?

  Tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Anna, Så länge du skyddar dig mot solen kan du fortfarande använda syror, men annars är det bra att sluta använda syror en månad innan vistelse i solen. 🙂
   Den är under omformulering och ska få en ny fin förpackning men tills dess rekommenderar jag dig denna likvärdiga rengöringen från samma märke. Pc4men face wash Kram Annica

 12. Magda skriver:

  Hej!
  Jag har läst och hört lite om märket The ordinary.
  Vad vet/kan du om detta märke, vet du om det är bra grejer?
  Litar ju så på dig!
  Har ni funderat att ta in The Ordinary till Skincity?
  Kram!

  • annica skriver:

   Hej Magda, Det är ett märke som är hett på tapeten minst sagt, jag är öppen för förslag kring alla märken ni kunder är nyfikna på så vi får se vad framtiden ger. 😉 Kram Annica

 13. Camilla skriver:

  Hej.
  En råd fråga.. Har en känslig hud som är lätt röd i hela ansiktet, det bränner litegrann strax under ögonen till kinderna och stramar ibland och vill lägga lite mer tid för att ta hand om huden. Min morgonrutin så är det tvål och vatten som rengöring, c-vitamin serum, ögoncreme med fukt (har börjat få fina linjer) sen en billig hudcreme från Oriflame.
  Kvällsrutinen ungefär likadant fast utan serum.

  Vad ska jag ta bort eller tillföra?

  • annica skriver:

   Hej Camilla, vilka bra produkter du har redan! Jag kan tipsa om att addera en bra rengöring för att boosta resultatet från din hudvård. Kika tex på Rich Moist Foaming Cleanser som rengör utan att irritera och vårdar en känslig hy. Serumet rekommenderar jag att du använder både morgon och kväll för bästa effekt från produkten (om det inte står annat på produkten såklart) 🙂

   Sedan även en mer aktiv nattcreme med retinol som reducerar ålderstecken men ändå så pass mild att den passar en känslig hy : RESIST Barrier Repair Moisturizer . Till sist men inte minst, ett solskydd till dagen för att skydda huden. Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion är en dagcreme och solskydd i ett
   Hoppas och tror på fina resultat. Kram Annica

Alltså wow, vilket märke och vilka produkter. Så länge som jag väntat på att få berätta men nu kunde jag inte hålla mig längre. Snart, så snart lanseras märket på Skincity! Mer om märket och dess gottiga innehåll kommer snart. Så snygga produkter, enkelt och fräscht, experter inom hudens biologi har forskat fram grymt effektiva […]

Se hela inlägget »

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »