Scrolla för att läsa mer

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har!

Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan dessa har vi murbruk = ceramider. Ämnet är alltså en naturlig byggsten i vår hud, också den vanligaste som bidrar till att behålla hudens optimala fuktnivå, så att hudens yta behålls stark, jämn och mjuk. När murbruket i en tegelvägg inte är starkt nog och inte kan hålla upp väggen rasar den, vår hudbarriär är försvagad, den känns irriterad, skör och ömtålig.. då vet ni vad ni ska leta efter!

Ceramider passar alla, torr som fet hudtyp, tålig eller superkänslig. En svag hudbarriär eller torr yta behöver i all sin enkelhet stärkas, ceramider stärker hudens barriär och förbättrar fuktnivåerna. Varför behöver vi då lägga till ceramider i vår hudvård? Vårt klimat, framförallt solen under varmare väder kan bidra till att hudens halt av ceramider minskar. Med vår ålder minskas halten av ceramider i vår hud naturligt. Bäst arbetar ingrediensen ihop med andra hudliknande ämnen, exempelvis aminosyror, glycerin och kolesterol.

Denna mix av kolesterol och ceramider finner vi i godbiten från Skinceuticals, plussa på fettsyror och vi har den optimala barriärcremen. Så fluffig och gosig utan att kännas tung på huden, lika cremig och härlig som ett gräddtäcke på en jordgubbstårta! Hudens spänt, textur och fyllighet förbättras, porer upplevs mindre synliga och ålderstecken reduceras.

Supertrio av glycerin, ceramider och retinol hittar vi tillsammans i denna sheetmask i hydrogelformula från Verso. Just retinol arbetar ceramider också väldigt fint tillsammans med, retinolet stimulerar hudens egen produktion av kollagen, glycerin och ceramider stärker upp hudens barriär och fukt. Magiskt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 svar till “Allt om ceramider”

 • (16) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Susanne Jansson skriver:

  Förlåt men något “gäddtäcke” vill jag nog inte ha i ansiktet

  • annica skriver:

   Hej Susanne, Gräddtäcke ska det såklart stå, toppen att du är uppmärksam när jag är lite snabb på tangenterna. 🙂 Alla trivs vi inte med cremiga fluffiga texturer men det är en väldigt snabbabsorberande produkt och riktigt fin för hudens barriär. 🙂 Kram Annica

 2. Sofia Eriksson skriver:

  Kolesterol i hudkräm Hur fungerar det när det tas upp av huden? Lagras det i kroppen? Tänkte ifall det blir lika som bär man t. ex äter ägg som också innehåller kolesterol?

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Kolesterol finns naturligt i kroppen och en av de dominerande lipiderna som finns i huden. I hudvårdssammansättningar är denna ingrediens känd för att påskynda barriäråterhämtning i huden, toppen för en skadad och skör barriär. 🙂 Kram Annica

 3. Johanna skriver:

  Härligt! I vilket steg applicerar man denna produkten?

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Triple Lipid Restore applicerar du som sista steg i din rutin morgon och kväll, till dagen följer du upp med UV-skydd. 🙂 Kram Annica

 4. Josefine skriver:

  Hej! Jag har dem senaste månaderna fått lite mildare Perioral dermatit. Väldigt jobbigt även fast det är en mildare variant. Tvättar inte ansiktet med någonting för tillfället förutom med mandelolja. Har hört mycket gott om exuviance produkter och att det ska vara bra mot just PD. Dock vet jag inte när man ska börja använda det? Måste man vänta tills utslagen är helt borta eller funkar det om ett tag i alla fall så länge det inte är jätte rött? Va tror du? vill ju gärna inte förvärra det men så tråkigt att inte kunna använda något till ansiktet heller och vill ju försöka få det att försvinna också

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Du tänker helt rätt i att korta ner din rutin och “nollbehandla”, jag förstår att det inte är det lättaste men ofta är det vad huden behöver för att lugna sig. Torrheten är inte lätt, tro mig jag vet. Läs gärna ett tidigare inlägg om produkter som är fint passande för ditt tillstånd nu, du kan starta att vänja in. Produkttipsperioral dermatit Kram Annica

  • Cakan skriver:

   Jag har precis blivit av med min ganska lindriga perorial dermatit. Det som funkade för mig var Rozasol, finns att köpa på apoteket. Jag körde en mild tvätt från Bioline o en toner därifrån men sedan inget annat än Rosazol. Helt borta nu! Hoppas det går över för dig med!

 5. `Thessa skriver:

  Hej, den krämen verkar ju toppen, men har du något billigare alternativ med massor av ceramider, för oss med tunnare plånbok?

 6. may-britt skriver:

  Hej.
  Hva er den beste dag kremen med spf 30 eller 50 som ikke kloggar til porene og er for känslig hud ? För nu kommer våren snart.
  Kansje en som beskytter mod det blå lyset med 🙂
  Kram

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »