Scrolla för att läsa mer

Kan man använda retinol på dagen?

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller.

Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt på allt från rynkor, ärr, pigmentering och acne. I de allra flesta fallen är retinol, vilket är en form av A-vitamin tänkt att endast användas till kvällen eftersom dess molekyl är ljuskänslig.

Men det har hänt något stort, andra former av A-vitamin likt retinoate och retinal går utmärkt att använda även när solen är uppe då dessa form är mer stabila.

Produkterna med A-vitamin som boostar huden dagtid

 Maffiga r-Retinoate Youth Activating Cream från Medik8 har satt ribban för en aktiv och effektiv men samtidigt skonsam hudvård. Cremen innehåller retinyl retinoate, som visat sig vara 8 gånger effektivare och ge mindre hudirritation än retinol och till det bästa, produkten fungerar utmärkt dagtid då retinyl retinoate inte reagerar med solljus.

Har du en mer känslig hy så finns det såklart något för dig också, hur bra! Osmosis Level 2 Vitamin A serum innehåller retinal som ihop med ingredienser som lugnar, reparerar och stärker huden resulterar i mer välmående hud.

Sedan har vi favoriten Day Cream SPF15 från svenska Verso. Denna innehåller märkets egna Retinol 8, ett stabiliserat komplex samt en kemiskt solfliter vilket gör att den är utmärkt att applicera ihop med morgon rutinen. Spf 15 tycker jag personligen är lite lågt nu till våren och sommaren så komplettera gärna med ett högre solskydd nu när sommarhalvåret är här!

Tre favoriter till dagen

Till sist måste jag ju bara påminna om det självklara, vilken typ av A-vitamin du använder dig av så är det jätteviktigt att använda ett solskydd som sista steg i din rutin varje dag speciellt nu till våren och sommaren. Även om du endast använder någon typ av A-vitamin till kvällen så finns effekten från ingrediensen kvar i huden till dagen så solskydd solskydd mina vänner.

Kika gärna på nyheten Total Defense + Repair SPF 50+ från SkinMedica som är det perfekta solskyddet till vilken hudvårdsrutin som helst. Med lätt textur, spf 50 och ett antioxidant komplex ger den ett optimalt skydd.
 

Använder ni någon av dessa produkter eller har ni en annan favorit? Dela gärna med er i kommentarerna, såå kul att höra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 svar till “Kan man använda retinol på dagen?”

 • (11) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Carolin skriver:

  Jag använder Exuviance Age Reverse Day Repair dagtid, så bra eftersom den förutom A-vitamin även innehåller SPF 30. Jag ser verkligen skillnad på min hud, har fått mer jämn hudton och mindre utbrott av finnar. Supernöjd 🙂

 2. Nathalie skriver:

  Kan man då också använda Versos serum til dagtid med spf över?

 3. Ellie skriver:

  Hejsan!
  Jag använder mig av olika steg i min rutin, men bla
  använder jag mig av Verso blemish fix samt verso eye serum som innehåller retinol. Så galet nöjd med deras produkter!
  Har funkat toppen med solskydd.
  Det jag undrar över funkar det att kombinera dom om jag skulle vilka använda Klairs vitamin C serum i samma rutin? I nuläget har jag delat på dom vilket gör att jag använt mig av retinol på morgonen och vitamin c på kvällen, ibland då jag inte använt Versos tvätt.

  • annica skriver:

   Hej Ellie, Ingredienserna kan användas tillsammans. 🙂 Generellt används retinol till kvällen och c-vitamin till dagen, just för att de passar sig bäst dessa tider på dygnet. Men som i mitt inlägg kan viss retinol användas till dagen och Klairs c-vitamin serum är inga konstigheter att använda ihop med din övriga rutin. 🙂 Kram Annica

 4. Louise skriver:

  Hej Annica!

  Jag har en fråga som inte har med inlägget att göra, hoppas det går bra ändå. Jag använde tidigare ett ansiktsvatten från Codage, minns inte namnet, men den innehöll niacinamid och en svag konc. fruktsyror. Det var en superbra produkt tycker jag! Tyvärr verkar den inte säljas längre… Skulle du vilja rekommendera en liknande produkt? Har torr och känslig hy, med enstaka fina linjer.

  Mvh Louise

  • annica skriver:

   Hej Louise, Jag tror det kan vara Codage Peeling lotion du tänker på. 🙂 Kram Annica

   • Louise skriver:

    Hej igen! Tack för snabbt svar. Jag har googlat lite och den jag menade heter Codage Pre-Treatment Toning Lotion. Innehåller svag konc. av AHA och BHA. Den verkar finnas på skincity.co.uk men inte på Skincity.se.
    Codage Peeling Lotion verkar vara en kraftfullare Peeling, stämmer det? Eller skulle jag kunna använda den?

    Mvh Louise

 5. Emma skriver:

  Hur kommer det sig att skincity.co.uk har denna produkt men inte ni? Skulle vilja testa den. https://www.skincity.co.uk/p-5597-mineral-fluid-spf50-40ml.aspx

  Hoppas det blir Paula Choice erbjudande snart 🙂

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »

Jag vet att många av er frågat och varit nyfikna på min rutin och vad jag använder för produkter morgon och kväll just nu. Som hudterapeut blir man ju lixsom aldrig riktigt nöjd och håller sig knappt trogen någon produkt men ibland slår hjärtat lite extra för vissa produkter som får stanna kvar på badrumshyllan […]

Se hela inlägget »