Om Skincity

Jag och några av mina kollegor på Skincity

SKINCITY – DIN HUDVÅRDSKLINIK ONLINE

Skincity är en hudvårdsklinik online som erbjuder ett noga utvalt sortiment av professionell hudvård och hudvårdande makeup. Vårt unika koncept återfinns i detaljerna: alltid resultatinriktad hudvård i vårt sortiment, unika hudtest med hudanalys, varsamt inslagna paket samt produktprover vid varje beställning ger dig lika bra service som vid ett besök på en fysisk klinik. Vi är dessutom väldigt stolta över vår duktiga kundsupport med enbart auktoriserade hudterapeuter.

FRÅN DRÖM TILL VERKLIGHET

2011 slog vi upp de digitala portarna till Skincity – då som ett litet familjeföretag med två anställda, stolta över att vara en av de absolut första butikerna online att erbjuda professionell hudvård närhelst kunden önskade och med lika bra service som vid ett besök på en klinik eller en salong. Skincity föddes ur just den idén, om en hudvårdsklinik online. Hudterapeuten och tidigare PR- och produktchefen Annica Forsgren Kjellman, som även driver bloggen Hudspecialisten.se, tillsammans med Mikael Kjellman, entreprenör med stor erfarenhet inom e-handel, väntade inte på att någon annan skulle göra slag i saken. Visionen var att erbjuda de absolut bästa produkterna på marknaden, tillgängliga för alla, och att samtidigt sprida kunskap om hudvård.

Kokeshin medföljer i vår signaturpaketering som en tacksamhetsgest

UTVALT AV HUDTERAPEUTER

Majoriteten av oss som arbetar på Skincity är auktoriserade hudterapeuter (och vi har även flera makeupartister) och hela sortimentet är noga utvalt av oss, för att du ska vara säker på att få det bästa för din hud. Vi är extremt selektiva när det gäller vilka varumärken som får bli en del av vårt koncept och endast ett fåtal märken släpps igenom vårt filter. Vi vill säkerställa att de produkter du som kund kan klicka hem är noggrant testade, resultatinriktade och har gedigen forskning i ryggen. Vår urvalsprocess gör att vi kan garantera att allt som till slut hamnar i dina händer och appliceras på din hud håller högsta kvalitet.

Vi finslipar ständigt vårt sortiment för att alltid vara uppdaterade och kunna erbjuda det senaste, men framför allt det allra bästa som finns att tillgå på marknaden. Vi letar hela tiden efter nya varumärken, bättre produktformuleringar och innovationer – och vårt sökande sker över hela världen. Vi söker alltid efter varumärken som har sin bakgrund i salong eller klinik, med en nöjd kundbas och väldokumenterade resultat, där vi också väljer bort att fokusera på trender. För det axplock av varumärken som lyckas motsvara våra kvalitetskrav väntar ytterligare syning.  Vi vänder och vrider på varje produkt, granskar innehållsförteckningar, känner på konsistenser och utvärderar resultat. De varumärken och produkter som till slut tar sig hela vägen till vår klinik är vi väldigt stolta över att kunna erbjuda dig.

Jag och några av mina hudterapeutkollegor på Skincity

KUNDRELATIONER – MÖT DIN HUDTERAPEUT ONLINE

När du ringer, mailar eller chattar med Skincity möts du alltid av en av våra hudterapeuter som hjälper dig att hitta rätt produkter för just din hud. Vi vägleder dig till en hudvårdsrutin anpassad efter dina önskemål och behov samt hoppas kunna sprida vår kärlek för hudvård vidare till dig. Vi ser alltid till att svara på dina frågor så snabbts som möjligt, vare sig det handlar om hudvård, din beställning, returer eller andra funderingar. Vår ambition är alltid att ge dig som kund den bästa personlig upplevelse i val av produkt för din hud.

Hudtest

För att erbjuda samma service som på klinik, är det viktigt för oss att erbjuda dig en hudanalys för att vi ska veta vad din hud behöver. Genom våra unika hudtest kan vi göra en professionell bedömning av din hud och därmed erbjuda dig en komplett produktrekommendation anpassad efter din huds behov. Dessa test har funnits med från starten och är en central del av Skincity. Hudtestet kommer i flera varianter beroende på vad du söker och är anpassat för både nybörjaren och för den som vill utöka sin befintliga rutin. Våra hudterapeuter går igenom varje test manuellt och ger en unik rekommendation vid varje analys.

Hudguiden

Vi brinner för hudvård och vi brinner för att utbilda andra inom hudvård. Vi vill sprida vår kunskap för att ge dig som kund en upplevelse som sträcker sig längre än bara köpet. En viktig del av Skincity är Hudguiden, där vi samlar kunskap och expertråd för att enkelt kunna ge dig inspiration och snabba svar på dina frågor. Du hittar bland annat information om hudtyper, hudtillstånd och vanliga ingredienser.

VÅRA VÄRDEORD

Kunskap

Hudvård är det bästa vi vet och vi vill, på alla sätt vi kan, sprida den kunskap om huden och hudvård vi samlat på oss för att öka den allmänna förståelsen om vikten av rätt produkter. Genom vår kundtjänst med enbart hudterapeuter, våra nyhetsbrev och genom sociala medier kan vi både utbilda och inspirera. Vårt mål är att du ska känna lika stor glädje kring hudvård som vi gör varje dag.

Kvalitet

Huden är vårt största organ och förtjänar det bästa. Därför väljer vi vårt utbud med stor noggrannhet och med kvalitetsfokus. Hos oss kan du vara säker på att du hittar det allra bästa. Vi gör allt med omsorg, oavsett om det handlar om produktrekommendationer till hur vi packar våra paket. Vi tar vår profession och arbete på största allvar – precis som vi tar varje kund på största allvar. Vi vill ge dig en unik och inspirerande köpupplevelse.

Service

Kombinationen av vårt breda sortiment av professionell hudvård och vår stora avdelning för kundrelationer med över 30 hudterapeuter ger dig som kund bästa möjliga rådgivning och vägledning i valet av produkter. Våra hudterapeuter har alla en gedigen utbildning och uppdaterar löpande sin kunskapsbas med kurser inom både befintliga varumärken och nya rön. Vi tar hand om dig via chatt, telefon eller mail för att svara på dina frågor och ge dig våra bästa tips för att guida dig i valet av hudvårdsrutin.

SIGNATURPAKETERING

För oss är du speciell och vi vill med vår signaturpaketering sända en unik upplevelse till dig. De kvalitetsprodukter vi säljer och du klickar hem, ska levereras med stil och omtanke. Från ditt första besök på siten tills att du öppnar ditt paket ska upplevelsen genomsyras av kvalitet och kärlek. Vi vill visa hur mycket du betyder för oss som kund och därför lägger vi mycket tid och kärlek bakom denna lilla packritual. Din försändelse ska kännas lika lyxig som produkterna du beställt.

Nya favoriter i varje order

I Skincity-necessären som följer med varje order finner du prover, handplockade för just dig. Vi väljer prover som kompletterar din beställning och vi hoppas att du genom dessa upptäcker någon ny favorit. Den lilla necessären är sedan perfekt för förvaring av dina produkter i handväskan.

Skincityväskan som smart skydd

Skincityväskan är inte bara praktisk och återanvändningsbar, den fungerar också som stötdämpning i våra paket. Vi använder den istället för ordinarie utfyllnadsmaterial som normalt bara slängs. Designen på väskan uppdateras efter säsong och kommer då och då i limited edition.

Vårt tecken på tacksamhet

Enligt gammal asiatisk tradition ges en Kokeshi som tacksamhetsgåva vid olika högtider – en tradition som vi tagit inspiration från och skapat vår egen. Skincitys Kokeshi har varit med från starten och är vårt bevis på tacksamhet till dig som kund, för att du väljer oss som din hudvårdsklinik. De kommer alltid i limited edition-design och har för många blivit ett samlarobjekt.

Baspaketering

I kassan kan du välja mellan ovanstående paketering eller ’baspaketering’. Väljer du baspaketering packar vi din order med ett enklare emballage – utan silkespapper, kokeshi, Skincity-bag och necessär. Vi skickar alltid med produktprover om du inte aktivt väljer bort det.

Miljön i åtanke

Kartongerna som dina varor levereras i tillverkas i en så kallad FSC-certifierad fabrik, där materialet kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk och tar hänsyn till människor och miljö. De består av 100% returfiber och går utmärkt att lämna in till förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, för återvinning. Kartongerna är designade för att minimera materialåtgången. Bubbelplasten återvinns som plast.

Skincityväskan i ’non-woven’ och Skincity-necessären går bra att återvinna som plast. Necessären återvinns utan dragkedja. Skincity-kokeshin är gjorda av ett material som heter Polyresin, som är 100% återvinningsbart. Det återvinns som plast. Vill du avstå från Kokeshi och kostnadsfria gåvor kan du göra det valet i kassan.