Goaste sommardoften..

  • | Annica

Decleor Arome Tonic Eau de Soin
Alltså på sommarn tycker jag nog ändå att det alltid är goast med en fräsch, frisk lite krispig och rätt lätt doft.

Ni som följt mig länge vet att jag gillar denna. Alltså den e så gooooooo! Detta är ju lite en kombo av doft och bodysplash + aromaterapi för kropp och sinne. Den kan sprayas på rätt rikligt över kroppen och om man så vill och kan även ha den i solen. Ingen fara alls då den inte innehåller alkohol.
Decleor bodysplash
Den innehåller en symfoni av 11 energigivande essentiella oljor. Bl.a. bergamott, apelsin, mandarin, ingefära, muskot, may chang, romersk kamomill, geranium, sandelträ och patchouli. Härligt eller hur! Detta kombineras med extrakt av ginseng som känns riktigt uppiggande för både kropp och sinne!
Min mamma hon gillar inte dofter alls, verkligen inga. Men denna gillade hon. Hon fick den sen av mig i julklapp, blev så glad när hon äntligen gillade en doft.

Fräsch aromadoft

Skulle jag beskriv den med 3 ord skulle jag säga Frisk, SPA och krispig!

Vill du ha en passande schowegel till så kan jag rekommendera denna!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 svar till “Goaste sommardoften..”

  • (16) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Katarina skriver:

    Vart kan jag köpa denna ?

  2. Elin skriver:

    OMG jag har helt glömt den pärlan! Jag ÄLSKADE den doften när jag läste på Elisabethskolan för ett par år sen och kom i kontakt med Decleor. Finns den kvar att köpa?? Tack för en grym blogg! Kram Elin

    • annica skriver:

      Hej Elin, Eller hur! Den e så härlig! Krispig!! Ja den finns och du hittar den på Skincity:) Tack för de fina orden om min blogg! Kram Annica

  3. Jenny skriver:

    Hej
    När man byter märke på sin hudvård ska man ju vänja in huden och för att se om de produkterna passar mig ska man ju använda de ett tag och låta huden vänja sig, men hur länge ska man låta det gå? Jag bytte från Dermalogica till MD i slutet på maj men kan inte se att MD har förbättrat mina problem jag har. Skulle inte säga att det blivit sämre med inte heller bättre och jag som alltid brukar ha en riktigt bra hy under sommarhalvåret :-(. Jag har en hel del problem med finnar på hakan och kinderna men verkar inte få bukt med det.

    Har gjort hudtestet hos er och fick då MD som rekommendation, men om de inte fungerar vilket annat märke skulle du tror passar om man nu har en del finnar, inte fet hy mer än aningens kanske lite i t-zonen?
    Även om jag nu försöker att aldrig klämma på finnarna så tycker jag att de efterlämnar röda märken vilket gör att man aldrig känner sig riktigt fin. Så tråkigt tycker jag.
    Kanske har du nån liten ide om märke eller annat tips på mitt problem.

    Varma hälsningar
    Jenny

    • annica skriver:

      Hej Jenny, HUr länge invänjningen ska vara beror lite från hud till hud. Man måste vara med och uppmärksam själv hur det känns och öka på i lagom takt. Det kan ta upp till 3 månader. Sen är det ju oxå så att det finns inga garantier hur huden ska reagera i praktiken även om de passar perfekt i teorin. Så det kan oxå vara så att MD inte passar dig. Som alternativ tycket jag Exuviance eller Jan Marini. Kram och lycka till Annica

  4. Linda skriver:

    Hej!
    Använder sedan några veckor tillbaka rengöring och ansiktskräm från Matis (delicate cleansing cream och delicate moisturising cream) som jag är jättenöjd med.
    Ska nu best. mask och peeling från Matis.
    Har fått DÉLICATE PEELING CREAM, YOUTH GRAIN, YOUTH HYDRATING MASK och DÉLICATE FACE CARE MASK som förslag av er men jag kan inte bestämma mig…..:)
    Vilken mask resp. peeling tror du skulle passa mig bäst?
    Har mycket känslig hy och reagerar på starka dofter.
    Jag har endast haft kornpeelingar tidigare,en period använde jag även skrubbvantar i ansiktet för att bli av med hudflagor, men nu vet jag bättre;) Fattar egentligen inte hur min känsliga hud överlevde denna behandling!
    Jag tycker att huden känns ren men jag ”överpeelar” gärna.
    Känner man sig lika ren om man använder enzympeeling?

    Tack för hjälpen!

    Vänliga Hälsningar
    Linda

    • annica skriver:

      Hej Linda, roligt att du är nöjd med Matis. Som mask tycker jag Delicate i första hand. Alltid balansera känsligheten först. Samt Delicate Peelingen. Jag tycker man känner sig mycket renare och finare i huden med Enzympeeling. 🙂 Kram Annica

  5. Wilma skriver:

    Hej vilket märke/ produkter skulle du rekommendera till en oljig hy? Jag har nån finne och några sådana små hudfärgade knottror som mest hat kommit när jag bytte produkter. Har pormaskar på näsan men inte synliga. Tror man kan säga att jag har vidgade porer på näsan och på vissa ställen i T- zonen. Men som sagt allra allra största problemet är hög talgproduktion. Jag har tidigare använt MD formulations vilket varken gjorde till eller från efter 3 månaders andvändning.
    Har kollat lite granna på olika märken som sensai, PTR men har verkligen ingen aning vilket jag ska välja eller villa produkter jag ska välja.
    Är så svårt för mig att göra hudtestet också eftersom att jag inte har massa acne men ändå fet hy. Andvänder Glominerals pressed base, tänkte även köpa glo blotting papers, sensai fresh paper eller PTR mattifying gel. Vilken tycker du är bäst?
    Tack!!

    • annica skriver:

      Hej Wilma, Acne och fet hy är två olika saker. HUdtestet har jag skapat smart så att det är uppdelat på hudtyp och sen tillstånd så man kan ju tex vara torr och ha acne. PTR har bra produkter och även Jan Marin och Exuviance. PTR Mattifying gel är toppen den tycker jag i första hand. Sen deras Clinimatte dagcreme är oxå suveränt bra. Som rengöring kan du tex ha Anti-aging cleansing gel eller Blemish Buffing Beads som är bra både mot fethy och Acne. Sen är deras Sulfur Mask suuuper på fethud. Kram Annica

      • Wilma skriver:

        Innehållet ptr syror? Solar mycket så vill annars undvika det!
        Vilket märke skulle du säga har den bästa sos produkten när en finne väl hr dykt upp?
        Tack för sånt bra svar!!

        • annica skriver:

          Hej Wilma, Ja många av PTR´s produkter innehåller syror, men inte alla så du får kolla innehållsförteckningen på de som du är intresserade av. Jag tycker PTRs Acne spot treatment är mkt bra. Sen lägg gärna Sulfur mask från samma märke på och låt verka 15 minuter. gör det varje dag ett par dagar i rad tills det lagt sig! Kram Annica

  6. Sara skriver:

    Hej! Jag har en fundering om Matis. Jag tänkte beställa deras ansiktsrengöring men tittade på innehållsförteckningen och där stod det – vatten, mineralolja som två första, sedan alkohol och parfym. Mina varningsklockor ringde då jag sedan innan har hört och läst mycket negativt om dessa ingredienser i hudvård. Hur tänker du kring detta? Är det inga problem? 🙂 Tack / Sara

    • annica skriver:

      Hej Sara, Kort skulle jag säga så här:
      Vatten är ju inte vanligt kranvatten utan tex. (Växtvatten) rosvatten som man tar fram för att det har en lugnande och mjukgörande egenskap och så har man det i produkterna och då ibland annat Essential Cleansing emulsion. Det är ett destillat som gör det 30 ggr mer koncentrerat än vanligt aromatiskt vatten. Det är en av de aktiva produkterna i rengöringen och även ansiktsvattnet.

      Parfym skriver man till för att det är en doft i produkten och det är ingredienser som doftar och då måste det så ”perfume” inte någon syntetisk parfym tillsatt.

      Mineralolja har varit mkt på tapeten då och nu, att det är så dåligt för huden. I rengöringen har man det bla för att den ska rengöras på ytan är inget som ska ligga kvar på huden då det ska tvättas bort så i rengörongsprodukter har det ingen negativ effekt.

      CETYL ALCOHOL(fettalkohol, emulgator) är en konsistenshöjare, gör att det blir stadga och stabilkonsistens vanligt i bla. rengöringar så att de inte skär sig. Det är inte sprit som torkar ut huden vilket man kan tro eftersom att det står alcohol på slutet. Vissa alkoholer används oxå som transportörer och utvinns från växter. De dunstar sedan på huden när de gjort sitt jobb. kram Annica

  7. Cathrine skriver:

    Hej Annica!

    Jag är 37 år och har sen tonåren haft mycket hudproblem med småfinnar och knottror. Knottrorna är i hela ansiktet, halsen, nacke, överarmar, rygg och bröst, inte en yta är knotterfri. Känns som ett grovt sandpapper när jag känner över huden. Finnarna jag får över hela överkroppen är små och gör inte ont.
    Jag har torr hy men blir snabbt oljig i T-zonen och har även synliga pormaskar där.

    När jag tvättar mig så kan jag nästan gnugga bort överhuden och det blir som gegga och jag gissar att det är det som täpper till, samma med hårbotten, men den kliar också vilket min hud inte gör.
    Haft dessa problem så länge och ingen hjälp har jag fått som funkat, mår fruktansvärt dåligt och nu har det gått så långt att jag isolerar mig, för det syns så väl i dagsljus 🙁

    Tror du Exuviance skulle passa min hud, och vilka
    produkter i så fall?
    Eller om du har nått annat förslag så tar jag tacksamt emot det 🙂
    Känn ingen press att svara ifall du inte har tiden just nu. Trevlig fortsättning på sommaren!

    / Cathrine