Scrolla för att läsa mer

La Prairie Skin Caviar Essence in Lotion

La prairie Essence in lotion

La Prairies Essence water får lyxigt sällskap av en tavla som  Isabel Adrian målat.

För ett tag sedan började fler och fler västerländska varumärken ta inspiration från asiatisk hudvård, och deras komplexa  och fantastiska hudvårdsrutiner, och släppa egna Essence Waters. Ett Essence Water är en produkt som används som ett steg innan ditt serum i hudvårdsrutinen. Det är alltså en fusion av ansiktsvatten och serum som är ämnat att vårda och fuktboosta huden för att förbereda den för applikation av serum. Har man oljig hy kan ett Essence Water till och med ersätta ditt vanliga serum. Ni kan hitta ett inlägg med mer information om Essence Water här.

Nu har lyxiga La Prairie släppt ett Essence Water ( folket sjuuuuubel !!) lyxiga Skin Caviar Luxe Essence in Lotion. Detta pre-serum har en flytande gelkonsistens som genast absorberas av huden och gör den spänstig samtidigt som den jobbar på att minska porstorleken och jämna ut hudtonen.

IMG_5752 (1)

Alltså kolla in tjockleken på detta essence water. Det gör mig TÅRÖGD. Ni ser på min hand.. det är så fylligt att det liksom blir några millimeter högt när man lägger på handen. Detta är inte  något vatten du plaskar ut i ansiktet.. OHH NEJ. Det är nog det mumsigaste essence watret jag provat.IMG_5754 (1)SÅ fylligt så jag som sagt blir tårögd av lycka. Och ja… det hr sitt pris.. som alla La Praires produkter är det inte gratis på något sett. Min favorit innan har ju varit Ultimate Lotion från sensai.. Kan inte bestämma mig vilken som är bäst. jag varvar helt enkelt ;)).

Precis som alla produkter i Caviar-serien innehåller den kaviarextrakt som är rikt på vitaminer, fosfolipider och stärkande proteiner som jobbar på hudens fasthet. Luxe Essence in Lotion innehåller även havre och linsextrakt som verkar lugnande och porsammandragande på huden.

IMG_5759 (1)

Detta Essence Water ska alltså appliceras efter rengöring och toner. 2-3 droppar stryks mellan handlfatorna för att sedan klappas och masseras in i huden. För en torr hudtyp kan ytterligare ett serum vara nödvändigt för att komplettera essensen, men oljiga och kombinerade hudtyper kan med fördel använda Luxe Essence in Lotion som ett serum. Viktigt att man inte använder bomulls pads. Det är bannlyst ihop med essence waters. Det ska klappas in i huden.. man blir alldeles fuktig.. underbart.. låt det gå någon minut och det sjunker in och man får den finaste lystern och plumpingen.

Alla måste ha ett essence water i vinter.  Släng ut ert vanliga Ansisktvatten och gör plats för essence water i ert liv. Det är sååå grymt bra mot ytorrhet som ty alla oavsett hudtyp drabbas av på vintern. Ni kommer älska detta med essence water.. I know it! Vi har jättemånga bra på Skincity i olika prisklasser så fråga mig nedan om vilket ni ska ha så guidar jag er!

Kolla oxå in filmen jag gjorde för ett tag sen med massa tips och där jag ytterligare förklarar storheten med Essence water.

signatur

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 svar till “La Prairie Skin Caviar Essence in Lotion”

 • (38) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sandra skriver:

  Åh ett essence water får det bli! ☺️ Vilket tycker du? Jag använder mestadels excuviance med lite dermaceutic och PC inblandat! Så något som byter ut Soothing toning lotion! Är EXTREMT yttorr och är 26 år! Och föresten, är såååå glad över att jag knep en adventskalender! Nu får jag och äldsta sonen ha lucköppning varje morgon i december, han med sin lego kalender och jag med min ifrån er! Men blir nog en från Babor också, den är ju bara underbar! Fortsatt trevlig resa! ☺️

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Vilken underbar start varje decembermorgon för dig och sonen! 🙂 Tänk på att inte balnda allt för många syrabaserade produtker fårn olika märken. Detta kan lätt leda tilol att huden blir lite extra yttorr. Denna är kanon att lägga till i din rutin, en annan favorit för en riktig torris är Enriched toner dry skin från Beuaté pasifique. vem behöver itne en Babor kalender? Få fuktboosta huden varje dag fram till jul är precis vad man behöver. Kram Annica

 2. Louise skriver:

  Hej Annica!

  Vilket essence water skulle du rekommendera till en riktigt torr hud? Blir speciellt torr när det blir höst och vinter. Gärna i en rimlig prisklass 🙂
  Må så gott och ha en skön resa!
  /Louise

 3. Helen skriver:

  42 år känslig och lite torr ( ytliga blodkärl, rodnande kinder och haka). Önskar tips på ett kalas essence som gör skillnad för min hud. Tack snälla, Helen

 4. Gos skriver:

  Hur vet man vilket som är essence water då en del heter lotion eller toner?

 5. Ulrika skriver:

  Hej!

  Vilket Essence Ester skulle du rekommendera om jag i övrigt har Paulas choice skin recovery serie? Är väldigt yttorr och är i perioder lite reaktiv i huden, är 26 år ☺️ Mvh Ulrika

 6. Edit skriver:

  Hej Annica!

  Jag skulle gärna vilja ha tips på ett essence water som passar mig. Jag har känslig torr hy som lätt blir röd och irriterad av för starka produkter, använder Paulas Choice redness relief serie som jag är sjukt nöjd med! Ansiktsvattnet jag använder kommer från Biodroga MD och det tycker jag är helt OK.

  Saknar dock en produkt som riktigt boostar huden och ger ordentligt med fukt. Produkten du skriver om verkar kunna uppfylla dessa krav men skulle vilja ha tips på en med lite snällare prislapp 😉

  /Edit

 7. Anette skriver:

  Vill gärna ha tips på vilket essence water som passar mig! Jag har känslig hy med tendens till yttorrhet och rosacea på kinder. Tzon är fet/normal och tålig. Jag använder hela serien inkl vespera serum från Exuviance (reng, ansvatten, daglotion, nattkräm samt serum – de som är anpassade för känslig/rosacea hy)

 8. Viktoria skriver:

  Hej!
  Vilka av Paulas Choice ansiktsvatten kan fungera som essence water?

 9. Thessa skriver:

  Ok, men för oss fattiglappar, vad rekommenderas då för essens? Jag antar att Sensai kanske har en billigare variant? Har känslig hy. Kram!

 10. zandra skriver:

  De vill jag ha! 😀 använder exuviance i övrigt och är supernöjd med de! min hy är väldigt känslig och jag är en riktigt torris 🙂 har tidigare testat ett ifrån beaute pacifique! vad skulle du kunna rekommendera? 🙂

 11. Josefin skriver:

  jag har PC resist produkter idag och skulle gärna testa essence water men vilken ska jag ha? Är yttorr, har pigmentfläckar och får lätt utbrott på haka och tinningen.

 12. Hannah skriver:

  Vad skulle du rekommendera mig som använder exuviance serie för känslig hy? Blandhy, yttorr och känslig i huden. Kram!

 13. Alexandra skriver:

  Hej Annica!
  jag har testat massor av produkter och är lite av en “hudvårds nörd”. Det finns ett jätte bra hudvårds märke som jag älskar, men det säljs tyvärr inte i Sverige utan man får beställa från USA. Det är ekologiskt men kombinerat med aktiva ingredienser och vetenskap. Mina favoriter där är deras “hydroxy glow mask”, AHA- kräm och ögon produkterna. Det är dyrt att köpa via USA och skulle vara underbart om dom en dag kom till Sverige och eventuellt på skincity. Om du är intresserad hittar du deras produkter på http://www.vasseurskincare.com 🙂

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Då låter det som att vi har något gemensamt 🙂 Tack snälla för ditt tips och ska se till att titta närmare på detta! Kram Annica

 14. may-britt skriver:

  Hej.
  Jag undrar om du har varit i kontakt med någon som har tagit bort kärlen i ansiktet med IPL?
  Hjälper det försvinner de med denne maskinen?
  Har tid snart men ser inte vidare fram mot det har hört det är mycket vont?
  Kan huden skadas av värmen, eftersom det är så att det blir mycket varm?
  Vet inte om du använder sådana i ditt jobb?
  Kan denna behandling skada på något sätt?
  kram

  • annica skriver:

   Hej May-britt, Det har ibland en tendens att komma tillbaka men beror på hur man behandlar huden efteråt och hur din hud är. Gå gärna på konsultaion på salong och se vad de säger om du är intresserad 🙂 Kram Annica

 15. Therese Isaksson skriver:

  Hej finaste Annica! Jag vet inte om de här är rätt ställe att fråga om detta men jag chansar. Kan du rekommendera en helt FANTASTISK peeling? Min hud och jag är 43 år. Inga speciella problem.
  Jag ska snart ut och resa (flyg i 12 timmar) och vet att du någon gång har skrivit om en produkt som var helt toppen att ha på flyget för att fukta huden under resan. Man blir ju snustorr upp i luften 😉 Hoppas du har tid och lust att svara!
  Tack för en jättefin blogg och en underbar hudvårdbutik på nätet! I love Skin City!!

  • annica skriver:

   Hej Therese, Självklart delar jag med mig av några av mina favoriter. Pumpkin enzyme mask från PTR är kanon och ger det där lilla extra. Känslan efteråt är precis som att man har varit på salong och fått en ordentligen rengöring. På flyget har jag alltid en fuktspray, Hydration spray D2O som denna tex. Sen är fuktmask ett bvra komplement att anävnda just när man flyger så långt. Masker, Deep hydration mask från Verso eller Cotton mask fårn Carita. Glöm inte att använda ditt favoritfuktserum under 🙂 Trevlig resa! Kram Annica

 16. Erika skriver:

  Hej

  Jag har calm tonern för torr hud från PC på morgonen och på kväll har jag haft PC resist Wrightless advanced toner men den känns som om den blir för lätt nu i vinter och ger inte så bra med fukt. Kan jag ha Resist mörkblå toner istället? Du skriver om den i en kommentar och det låter som om den är mer som ett essense water i konsistens? Jag är blandhy med yttorrhet och känslig hud samt 29 och min hy visar tecken på åldrande. Vad tror du? Kan jag fortsätta ha bha liquid i vinter eller är det ok att ha lotion 2% tror du även om man har yttorrhet och hög talg produktion? Har du någon bra ögonkräm som passar ihop med paulas choise och ör bra när man fått fina linje runt ögonen man vill vill förebygga det? Tusen tack för svar! 🙂 kram

  • annica skriver:

   Hej Erika, Att sasa på fukt och lugnande produtker inför höst och vinter tycker jag att du gör helt rätt i. REISTS Advanced replenishing toner ger bra med fukt och klassas även som ett essence water. Så den kan du absolut använda nu under vintertid. Om du fortfarande har mer djuågående plitor tycker jag att du kan fortsätta med liquid, men är torrheten ett problem du verkligen märker av och känner dig stram tycker jag absolut att du kan gå över till lotion nu 🙂 Ett tips som ögonserum är att lägga till RESIST Intensive wrinkle reapir serum, helt fantastisk och används innan ögoncreme för extra boost. Kram Annica

 17. Tess skriver:

  Hej annica!
  Jag har yttorr hy, något som kan likna mild rocasesa på kinderna (rosiga och påverkas av stress/värme/känslor) en del finnar/plitor som frönst uppkommit av hormonspiral men också förstorade porer och en hy som känns oren. Oftast lite fetare i t-zonen. Just nu använder jag paulas choice redness relief rengöring,toner, dermalogica serum för känslig hy, paulas choice redness relief fuktkräm med solfaktor 30. Tror du att det här essence water funkar på mig och kan du även rekommendera något annat du tror skulle vara bra? Jag är 21 år gammal! Tack snälla för en fantastisk blogg

 18. Elin Jonsson skriver:

  Hej!
  Tack för en toppenbra blogg!!
  Jag har precis blivit rådd till att börja med serien från Elisabeth Arden Pro.

  Gentle Facial Cleanser, Perfection Facial Serum, Triple Action Protector SPF 50, Barrier Repair Complex, Smoothing Eye Serum. Har blandhy men är mer åt det torra hållet inte minst nu på vintern då huden lätt krackelerar i T-zonen.
  Vilket essence water skulle du rekommendera?

  Mvh Elin

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »