Scrolla för att läsa mer

Paulas Choice Exfolieringar

Paulas ChoiceJag får ofta frågan om vilken av Paulas Choice exfolieringar som passar för vilken hudtyp? Jag förstår att det kan vara lite av en djungel.. Så låt oss bena ut vilken av leave-on exfolieringarna som passar just för dig. 🙂

Vad är en leave-on/daglig exfoliering? Det är en produkt med syror, som ni applicerar på huden efter rengöring och toner, som får verka under dagen/natten och ska alltså inte tvättas bort. Med hjälp av syrorna städas gamla hudceller bort, de öppnar upp och ökar absorptionen av våra efterföljande smarriga ingredienser och sätter full fart på cellförnyelsen.

 • Jobbar age-smart
 • Behandlar problem så som: akne, solskador, rosacea, pigment och ålderstecken
 • Hjälper till att minska storleken på porer och löser upp tilltäppta porer.
 • Skonsam nog för alla hudtyper och hudproblem, även den mest känsliga (BHA-syran passar då bäst)
 • Ger lyster

Paulas ChoiceNär ni ska välja vilken exfoliering som passar er hud följer ni dessa 3 steg:

 1. Välj BHA- eller AHA-syra
 2. Välj styrka: 1, 2, 5%
 3. Välj konsistens

BHA-syra inriktar sig på att lösa upp fett i porerna och öppnar upp porer för effektiv behandling av acne, pormaskar och igentäppta porer. Genom att BHA är fettlöslig så rengörs porer och fet hud och den antiinflammatoriska förmågan, lugnar huden. Denna milda exfolierare passar även till känslig hud och till acne, fina linjer och ojämn pigmentering.

“If you have clogged pores (or sensitive skin), BHA is for you!”

AHA-syra har sitt fokus på torr och solskadad hud, frigör gamla torra celler i det översta hudlagret, snabbar på cellförnyelsen och återfuktar huden. AHA behandlar pigmentering, solskador, ojämnheter och ger en jämnare, klarare och mjukare hy med lyster.

“If your only concerns are sun damage, dryness, AHA is for you!”

Paulas Choice

Välj styrka

Exfolieringarna har olika styrkor: BHA: 1%, 2%, AHA: 5%, 8% och 10%. Har ni mindre hud problem eller en känsligare hy, börja med svagare styrka och vid större behov av behandling, välj då en högre styrka. Det finns en veckobehandling på 10 % som ni kan addera in utöver er dagliga exfoliering.

Välj konsistens

Alla exfolieringar har ett pH värde på 3-4 men med olika konsistenser och det är er hud, som avgör vilken, som ska användas. Man kan tänka ungefär så här:

Lotion – normal till torr hud

Gel – blandad till fetare hud

Liquid – mycket utbrott och igenkloggade porer

Paulas Choice

Hur använder jag min leave-on exfoliering?

Applicera er exfoliering på rengjord hud, häll ut i handen och klappa in på huden. Ni kan även använda en pad om ni föredrar det men tänk på att bomullsrondeller suger åt sig mycket av produkten. Vänj in huden i början och börja med varannan dag första veckan och om allt känns bra så kan ni öka upp till varje dag.

Kan jag ha min exfoliering året runt?

Det går utmärkt att fortsätta med sin daglig exfoliering hela året om. Använd alltid högt SPF och under sommaren är det naturligtvis extra viktigt med riktigt högt SPF. Om ni vet med er att ni kommer att vistas mycket i solen och kanske kommer slarva med solskydd, håll då upp med exfolieringen under denna period.

Paulas Choice

I nästa avsnitt kommer jag att gå igenom varje exfoliering, var och en för sig, så kika in på bloggen snart igen. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

58 svar till “Paulas Choice Exfolieringar”

 • (58) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Dide skriver:

  Åh Jag kör bara PC märket men har faktiskt inte fått det så bra förklarat som här, vad skillnaden är mellan BHA och AHA.
  Det här inlägget var perfekt, pedagogiskt och bra!! Ser nu att jag inte alls ska ha AHA utan BHA. Acne och porer, samt ålder. Tack så hemskt mycket för ett bra inlägg.

 2. Sarah skriver:

  Jag helammar min tre månader gamla dotter, jag är nyfiken på hur BHA påverkar/går över i bröstmjölk? Använde Paulas BHA 2 % liquid innan jag blev gravid och hade väldigt goda resultat (ingen yttorrhet etc). Finns det någon forskning på vad som går över/ vad som arbetar topikalt?
  Tacksam för svar, då jag saknar resultatet av BHA men är väldigt försiktig med vad som kan gå över till mitt barn.
  Och tack för en väldigt bra blogg!!

 3. Eleonor skriver:

  Jag undrar om man kan använda både bha och aha? Jag använder i nuläget bha varje dag och tycker jag fått ett oki resultat men funderar om jag kan lägga till aha i min rutin. Använder bara PC förutom retinol från medik8.

  • annica skriver:

   Hej Eleonor, Det går alldeles utmärkt 🙂 Eftersom du har haft BHA i din rutin ett tag kan du börja vänja in huden med AHA. Till en fördel kan du då använda BHA till morgonen och börja med AHA varannan kväll. När du använder retinol i din rutin väljer du en kväll när du inte har din AHA-produkt. Glöm inte att ALLTID använda SPF30 som avlsut i din hudvårdsrutin till dagen.
   Kram Annica

 4. Lena skriver:

  Hej Annica, jag får superfin hud av dermalogicas daily resurfacer. Som innehåller bha!? Kan någon av Paulas produkter fungera istället? Padsen är ju ganska dyra i längden.
  Tack på förhand!

 5. Ida skriver:

  Hej!
  Tack för en jättebra blogg 🙂
  Jag undrar hur man ska tänka kring användandet av syror tillsammans med vitaminer? Men även kring vilka vitaminer som passar ihop med vilka?

  • annica skriver:

   Hej Ida, Du kan med fördel addera vitaminer och exfolierande produkter till din hud 🙂 Tänk bara på att hitta de produkter som passar dig bäst. De du ska vara lite försiktig med är att addera retinol i hög koncentration(1%) tillsammans med andra exfoliarnde syror, iallafall inte till en början. Men det kan skilja sig mellan olika märken. Säg till om det är någon speciell du har tittat på!
   Kram Annica

 6. Victoria skriver:

  Hej,
  Jag undrar om leave on exfoliering ger bättre resultat på huden, än exfoliering som skall sköljas av efter en stund? Tänkte till exempel på Un-Wrinkle Peel Pads.

  Sedan undrar jag om PC’s och BR’s leave on exfolieringar är lika effektiva, eller om de skiljer de sig åt?

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Detta beror ofta på koncentrationen av produkten(pH-värdet) och vem som ska använda den. De exfolierande syrorna skiljer sig även åt mellan de olika märkena du har tittat på. Lotion P50 som har en kombination av olika exfolierande syror låter som helst rätt kombination för dig, utifrån tidigare hudtest 🙂
   Kram Annica

 7. Julia skriver:

  Hej!
  Jag var på en ansiktsbehandling för en vecka sedan och hudterapeuten sa att jag var yttorr. Hon rekommenderade att jag skulle börja med vesperan igen, vilken jag absolut tyckt om tidigare. Jag är dock mer sugen på att prova en leegeehaamprodukt du rekommenderade i (tror jag) the business of beaty, b5 toner eller något liknande tror jag den hette och skulle ge mycket fukt. Kan det vara ett alternativ att lägga till den istället i min rutin för just yttorrheten? I övrigt har jag exuviance rengöring, dagcreme, ögoncreme, c-vitaminkapslar, retinolserum och PC niacinamidbooster

  • annica skriver:

   Hej Julia, Fördelen med Vepsera bionic serum är att den innehåller så många olika egenskaper och kan därför ersätta många andra serum. Men för att komma åt fukten som Vespera bionic serum binder är Hyal B5Grow hyal B5 ampolue vara fin att addera i din rutin 🙂
   Kram Annica

   • Jannikke K skriver:

    Hej, får jag flika in här med en nyfiken fråga? Vad är de som gör Vesperan så unik? Visst den innehåller ju vitaminer men de gör ju de flesta serum? Och en stor andel av serumet enligt inci är parfym? Om man nu kan ha detta serum enbart och slippa ha flera andra serum (som du själv skrev) varför köper man då inte bara de serumet o är nöjd? Varför ska man då ha sån beslutsångest i ert hav av serum och behöva sälja halva mormor för att kunna köpa ett annat serum? EM stilla undran en måndagkväll 🙂
    Sen undrar jag varför Neostratas exakta kopia Bionic serum INTE har parfym medans Exuviances har det?
    Jannikke

 8. My skriver:

  Hej Annica
  Tusen tack för en superbra och inspirerande blogg!

  Har precis fått hem ett helt kit från Verso. Har tidigare använt Biodroga MD men var nyfiken att byta och fick de rekommenderat via Skincitys hudtest. Hur länge får man räkna med lite finnar ibörjan av en ny produkt? Blir även lite röd och varm i huden av produkterna. Hoppas ok att ställa en fråga kring detta trots att inlägget handlade om Paulas Choice.

  Varm hälsning
  My

  • annica skriver:

   Hej My, Det går alldeles utrmärkt att ställa dina frågor. Oavsett inlägg.. eller ja. Gärna får frågorna vara relaterat inom hudvård och allt som hör till. En normal utrensning kan ta mellan 2-8 veckor men brukar vara som mest intensiv under de första veckorna. Men har man mycket underliggande finns det en risk att denna period varar lite längre. Mer om resultat med hudvård hittar du från tidigare inlägg här,
   https://hudspecialisten.se/2015/11/nar-ser-man-resultat-av-hudvardsprodukter-2/
   Kram Annica

 9. Mira skriver:

  Hej,
  Kan man använda BR lotion P50 morgon och kväll ifall man har Medic8 retinol 6 på natten?

  • annica skriver:

   Hej Mira, Det kan du om du har behovet i huden 🙂 Tänk bara på att vänja in dig retinol i din hudvårdsrutin i början! Kram Annica

   • Mira skriver:

    Hej igen,
    Ok tänkte bara ge huden en rejäl boost antiage med lyster, minskade porer och minskade linjer…eller tänker jag fel?

    Tacksam för svar

 10. ELLA skriver:

  Hej använder Exuviance har lite ojämn hud på ena kinden lite ärr från plitor gamla.Aha syra 5% Paula går det ihop ?eller finns något från exuviance som passar? undrar sheet mask passar det med Exuviance?och passar verso eye serum med exuviance produkter?Mvh

 11. Felicia skriver:

  Hej! Jag har en fråga åt en vän!
  Hon har ärr från acne på kinderna, alltså ojämnheter. Hon behandlar lite lätt på mörka fläckar från tidigare finnar men hon undrar alltså om det finns något sätt att behandla ojämnheten i huden? Den är medelsvår skulle jag säga, Inte väldigt gropig men inte Lätt ojämn. Finns det? vad finns det för behandling på salong? Mvh Felicia

  • annica skriver:

   Hej Felicia, En hudvårdsrutin som återfuktar, skyddar och passar hudtonen är en viktig grund för att kunna uppnå riktigt fina resultat. Men de som blir som mest behandlande är serumen som blir lite mer djupgående. Tidigare inlägg om just några serumfavoriter mot just acneärr, https://hudspecialisten.se/2015/12/sa-behandlar-du-roda-arr-pa-huden/ Innan kraftfullare behandling på salong kan du ofta komma långt med bra hemmavård. Så det är mitt första steg jag vill rekommendera 🙂
   Kram Annica

 12. Yasemin skriver:

  Hej! Hade frågat om en bra handkräm för flera veckor sedan dock så hittade jag inte kommentaren tyvärr jag köpte Clarins handkräm som jag haft i flera åt och varit så nöjd med men på sistone vart mina händer toktorra både i handflatan samt ovanpå händerna när jag väl applicerar Clarins handkräm och den sjunkit in i händerna ser jag torra partier på handen vilket inte ser fräscht ut har dessvärre aldrig haft problem med det tidigare och därför varit nöjd med Clarins men du tipsade om JURLIQUE handkräm kollade in märket men såg även att de hade flera sorters handkräm vilken var det du menade ? 🙂 hjälper den på riktigt mot torra händer kan man använda den dagligen utan att de blir för klibbigt och fet som jag nämnde så kommer de fram en torr del på handen efter att Clarins handkräm sjunkit in och letar efter en handkräm som inte gör det som bara ger massa fukt så inget av de torra syns med andra ord skulle jag veta den bästa handkrämen som hjälper 🙂 hoppas jag blir nöjd med ditt tips letat ett tag faktiskt & vill helst inte bli besviken 🙂 hittade en del men vet inte vilken man ska köra på 🙂 Trevlig helg

  • annica skriver:

   Hej fina Yasemin, Kommer ihåg att vi pratade om Jurlique och deras Rose hand cream 🙂 Kram Annica

   • Yasemin skriver:

    Tack! Är den riktigt bra mot de besvär jag beskrev? Kladdar den? Kan man använda på dagtid med? Tar den bort torrheten som jag får på handen? För clarinsen har jag använt i år o varit nöjd med men på sistone när jag använt mig utav krämen så syns torrheten bara 5 min efter applikation igen så den är ju inte tillräckligt fuktgivande 🙂 skulle vilja veta det innan jag köper mig krämen

    • annica skriver:

     Hej Yasemin, Vill du titta på den produkt som jag rekommenderar som mest till den riktigt torra och utsatta kroppen på huden kan jag verkligen rekommendera dig att titta på X-tra dry skin fix Tror verkligen att denna kan ge dig något extra 🙂 Kram Annica

     • Yasemin skriver:

      Fick två olika rekommendationer också så vet därför inte om denna lär hjälpa mig? Jag hoppas denna kommer att hjälpa mig för letar efter något som verkligen hjälper 🙂 skrev besvären tidigare med men då tipsade du om den tidigare?

     • annica skriver:

      Hej Yasemin, Många med mig använder X-dry skin fix som en handcreme när huden verkligen behöver det EXTRA! Så ska du satsa på en produkt mot riktigt torra händer rekommenderar jag dig den. Upplever du sedan att den blir lite rik kan du gå över till en lättare handcreme, som den från Jurlique. Men för behandling.. X-dry skin fix, WOW! Den har verkligen hjälpt såååå många! Även riktigt bra på de riktigt torra armbågarna.
      Kram Annica

     • annica skriver:

      Hej Yasemin, När huden säger ifrån och du verkligen känner att huden behöver det lilla extra är verkligen X-dry skin fix KANON, kan även användas punktvis om du önskar. Men den från Jurlique är mer din dagliga produkt 🙂 Kram Annica

     • Yasemin skriver:

      Tack! Är detta en handkräm? Är den bättre än den andra du skrev om här på kommentaren tidigare? Är denna jätte fet? Vill gärna använda den på dagtid också? Vill även tillägga att händerna ser lite mörkare ut än armarna pga torrheten vilket jag också vill få bort då jag inte hade det förut utan fick det mest nu pga torrhet bla av att jag tvättar händerna för mycket tror jag och sen att det varit vinter också 🙂 & hur är doften på denna? Fräsch? Mvh Yasemin

 13. Gabriella skriver:

  Hej igen Annica, har bara en till liten fråga jag även vill tillägga… du tipsade mig förut om dermalogicas hydrating masque står att man även kan applicera sin booster innan masken och sedan sköljer man bort masken applicerar man så bara återfuktningskrämen eller kör man på boostern igen? Tänkte att det lät lite onödigt med tanke på att man sedan tvättar bort masken är denna mask verkligen bra? Den täpper alltså inte till porer eller bildar pormaskar eftersom att jag har en blandhy fet hy som kan bli glansig om jag lägger allt för feta krämer jag hittade även en återfuktningsmask som heter Meso Mask – Anti-wrinkle Lightening Mask från Filorga har du hört om den? Den verkar vara älskad utav många tänkte om den med skulle kunna passa mig som den ifrån dermalogica? ☺️

  Massa Kramar

  • annica skriver:

   Hej Gabriella, Hoppas att du har haft en helt fantastisk helg 🙂
   Dessa från Peter Thomas Roth är verkligen en favorit hos mig och ger verkligen den där direkt effekten som jag gillar så mycket hos en mask. Vita propolis ampolue är toppen att addera för att arbeta ännu lite mer djupgående på näring till din hud. Kan med fördel används tillsammans med boostern och cremen som du har idag. Huden har flera lager och med fördel applicerar vi produkterna enligt detta eftersom du har olika behov i din hud. Masken ger den där lite mer direkteffekten som vi pratade om tidigare men ampoulen arbetar mer långsiktigt.
   Vi på Skincity vill rekommendera dig de produkter som du blir nöjd med och som passar din hud. Att addera produkter som inte gör någon nytta kommer du som kund oftast uppleva och då inte bli nöjd. Vi önskar göra ALLT för att hitta rätt produkter för just din hud. Något som vi verkligen satsar helhjärtat med 🙂 Men bra att du påminner om detta!

   Du kan med fördel följa upp även med boostern efter du har sköljt av masken. Men önskar du endast använda den innan mask, fungerar det såklart också 🙂 Inget som täpper till din hud i dessa produkter som vi nu pratat om. Inte någon mask som jag vet allt för mycket om men mask från olika märken brukar gå bra att addera när du önskar ge din hud det lilla extra.

   Kram Annica

  • Petra skriver:

   Hej Gabriella! Jag brukar ha på boostern innan masken och sen sover jag hela natten med masken på. Den riktigt slurpar in i huden och försvinner på några minuter. Sen vaknar man upp med en underbart återfuktad och mjuk hy!

 14. Madde skriver:

  Hej!
  Vilken produkt skulle du rekommendera till en hy med PD ej blossande men väldigt mycket porer?

  Med vänlig hälsning,
  Madelene

  • annica skriver:

   Hej Madde, Tror verkligen på Retexturing activator för dig och den passar tillsammans med övriga steg i din rutin 🙂 Kram Annica

   • Madde skriver:

    Hej igen, tack för svar.
    Så var tredje dag? Morgon och kväll? Eller bara ena utav dem? Och efter hur lång tid kan jag trappa upp användningen? Och till hur ofta då?

    Kram ☀️

    • annica skriver:

     Hej Madde, Var tredje kväll 🙂 Du kan använda den så iallafall 1-2 veckor och återkom hur det går. Inte trappa upp allt för tidigt! Kram Annica

 15. Mikaela skriver:

  Hej! Vilket bra inlägg!
  Kör PC, precis börjat & jag använde exfolieringen innan toner men nu blir det ändring på det. Antar att sen kan man lägga på sina booster/serum som vanligt? Jag Blev även rekommenderad Resist skin transformering multi-correction treatment, lägger lite på kinderna & pannan, använder den just nu efter leave—on exfolieringen, är det rätt användning av den?
  Jag har lärt mig nu att man inte ska blanda syror men jag undrar om AK Triple peel går att använda med Resist dialy pore-refining treatment 2% BHA, som en extra peeling en kväll i veckan? Hade använt den bara i ngn månad innan jag fick för mig att göra hudtestet o börja med ny hudvårdsrutin.
  Tacksam för svar!
  Jättebra blogg!

  • annica skriver:

   Hej Mikaela, Du applicerar serum och booster efter ditt exfolierande steg. Du kan med fördel använda använda Skin transforming efter leave-on exfoliering. Den kan med fördel appliceras i hela ansiktet, den har även en otroligt fin effekt på hudton. Eftersom du har daglig exfoliering med Paula’s Choice rekommenderar jag dig att försöka fortsätta så. Att addera AK Triple kan så lätt stressa, speciellt med tanke på att Paula’s Choice fortfarande är ganska nytt för dig. SÅ avvakta något med denna till en början 🙂
   Kram Annica

 16. Erica skriver:

  Hej! Jag lider av rosacea o har testat nästan alla solskyddsprodukter men ingen har funkat för min super känsliga hy! Har hört att EltaMD ska ha bra solskydd för rosacea!
  Så undrar om ni kommer lansera dem inom snar framtid?

 17. Bile skriver:

  Hej!
  Åh, Nu har jag scrollat och läst i din blogg om BHA och AHA och Paulas Choice i över en timma 🙂 jag är SÅ sugen på att testa men vet inte var jag ska börja!
  Har normal till fet hy, absolut inte torr. Småfinnar bara ibland, men pigmentfläckar över överläppen som jag vill bli av med, hy som är grå och trött och som behöver upplyftande och lyster.. hjälp!!

  • annica skriver:

   Hej Bile, Vad kul att du vill testa Paulas Choice exfolierande produkter, dom är magiska! Har du inte använt syrabaserade produkter tidigare är det viktigt att börja försiktigt och vänja huden vid syrorna. Den produkten som jag rekommenderar dig är Paulas Choice Skin perfecting 2% bha lotion som är mild men effektiv, både på orenheter, ojämn hudton och ger så fin lyster! Men glöm inte heller att skydda huden mot uv-strålarna alla dagar på året för att inte förstärka dina pigmenteringar. Skinceuticals har fantastiska solskydd att komplettera till sin dagcreme om man saknar solskydd, för ett jämnt, klart och lystergivande resultat vill jag tipsa om Mineral radiance spf 50 Kram Annica

 18. Stella skriver:

  Hej! Jag har försökt googla om det här men jag hittade ingen info så jag chansar att fråga. Efter att ha läst så mycket positivt om rose hip oil så jag tänkte beställa en som ni har (neal’s yard remedies) men jag använder en bha syra, går det att använda båda produkterna samtidigt? (eller att använda en på natten och en på dagen)

  • annica skriver:

   Hej Stella, Du kan kombinera dessa 🙂 Du använder först BHA-exfolieringen och följer sedan upp med Rose hip oil. Men använder du endast exfolieringen en gång om dagen kan du med fördel slippa ändringarna.
   Kram Annica

 19. Malin skriver:

  Hej!
  Jag river snart av mig håret för jag känner mig så förvirrad… Hoppas du kan hjälpa mig. Har tidigare använt Maria Åkerberg, clearing serien, den var tyvärr för stark för mig, det sved i ansiktet, i alla fall rengöringen och ansiktsvattnet, så bytte till andra sådana men hade kvar face lotion clearing. Dock blev jag otroligt fet i hyn av denna dagkräm. Verkligen verkligen fet. Fick lov att torka mig många gånger i ansiktet. Om jag inte smörjer och tvättar huden så mycket så har jag inte jätteproblem med fet hud. Lite i t zonen, större porer i denna area också, får nån finne ibland på olika ställen.

  Hur som helst..har nu köpt produkter från exuviance. Tycker dessa är bra men jag bli glansig i hyn också av denna dagkrämen sheer fluid spf 35. Dock inte lika mycket som av MÅ :S. gav MÅ kanske 6 månader men de blev inte bättre. Exuviance har jag just börjat med. Dessa är PHA som jag förstår det. Läser runt på olika sidor och förstår det som att BHA kanske är bättre för min hud? har ju ingen acne men nån finne ibland, stora porer i t zon och även glansig där. Undrar även om du kan rekommendera någon annan serie åt mig, vet du någon riktigt bra som jobbar med syror men inte är lika dyr som exuviance, eller någon annan i samma pris.

  Tack för hjälp.

  Med vänlig hälsning

  Malin

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »