Scrolla för att läsa mer

Lucköppning Paulas Choice 25%

Då var dagen alla längtat efter här. 25% på hela sortimentet från Paulas Choice. Bästa chansen att fylla på med sina favoriter. Det finns alltid produkter att upptäcka från märket med sin breda serie med effektiva produkter… Maskar, boostrar och serum kan man inte ha för många av om man frågar en hudterapeut som mig… 😉

Men det är faktiskt inte ansiktet jag tänker prata om idag… utan i stället vill jag rikta uppmärksamheten och kärleken till huden på resten av kroppen!  För så här är saken: När vi åldras påverkas huden inifrån av biologiska processer, som styrs av våra gener. Hudens övre skikt, epidermis, tunnas ut och skadas lättare, de elastiska fibrerna blir slappare, förändringar i bindväven, kollagenet, minskar hudens styrka och elasticitet. Huden blir sämre på att producera hyaluronsyra, som håller kvar vattnet i huden. Körtlarna i huden producerar mindre olja, som leder till torr och glåmig hud.. Huden åldras också av orsaker som miljöföroreningar och vår livsstil, med rökning och sol exponering, som bidrar starkt till en åldrande hud. Här bildas fria radikaler i huden och för att undvika att huden åldras i förtid har antioxidanter en avgörande betydelse.

Vi kan inte förändra våra gener, men vi kan påverka betydelsefulla faktorer. Här har vetenskapen bidragit med kunskap så att det finns hudvårdande produkter, som skyddar och hjälper huden.

Så därför vill jag tipsa er att satsa på AGE SMARTA ingrediensen #1 RETINOL för kroppen.

Paulas Choice Resist Retinol Skin-Smoothing Treatment appliceras tunt över hela kroppen 3-4 dagar I veckan. Kan men fördela användas över Paulas AHA eller BHA body lotion för extra effekt. Den lätta och koncentrerade mjukgör och stramar upp. Idealiskt för den som önskar jobba på sina pigmenteringar för lite större ytor som dekolletaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Lucköppning Paulas Choice 25%”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Susanne Jansson skriver:

  Hej. Min undran har inget med just detta inlägg att göra men jag funderar lite på NÄR huden har störst nytta/tar upp mest av närande serum/booster. På dagen skyddar vi väl mest huden med produkterna och på natten repareras den, så det måste väl vara på natten som huden har störst nytta av närande/aktiva produkter? God Jul

  • annica skriver:

   Hej Susanne, Huden behöver sin näring dygnet runt, men delvis har du rätt. 🙂 Under natten är det inget annat som stör huden och den kan repareras på ett annat vis än under dagen då huden ständigt skydda sig och arbetar emot yttre faktorer. Men dygnet runt arbetar huden som det levande organ det är, serum och boostrar gör sig lika fint dag som natt. 🙂 Kram Annica

 2. Anna skriver:

  Hej,
  Jag behöver få tips på ögoncreme som kan användas ovanpå Medik8s ögonserum. Jag hade en längre tid Versos super Eye serum men utvecklade tyvärr allergi mot den.
  Vänligen
  Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Jag hade rekommenderat dig Medik8 Eyelift som har en uppstramande och spänstgivande effekt. Har också reparerande och stimulerande verkan på kollagen och hyaluronsyra vilket kommer höja fuktnivåerna och grunda linjer och rynkor. Kram Annica

 3. Charlotte skriver:

  Var så nära att klicka hem grejer men ändrade mig i sista steg. Tvungen att fråga först.
  Använder mig av dermaceutic, light ceutic och yellow cream. Precis köpt mela cream och använt 2 ggr.
  Men jag saknar PC bha så mkt… kan jag varva med den på morgonen eller skall jag vänta tills jag använt färdigt mela? Försöker göra allt mot pigmentfläckar nu och skall trappa ner till våren. Eller kan mela hjälpa mot många vita pormaskar med och stora finnar vid mens? Min hud var så ren med bha förr. Använder mig av mask 15 en gång i veckan, kanske skall göra oftare istället? Sedan en fråga om c vitamin. Har dermaceutic trivita 30, hur vet man om den blivit dålig? Hört ngt om att de kan bli dåliga. Jag tål inte riktigt denna, får finnar, var på väg att köpa PC men vill ha ngt som verkligen hjälper mot pigmentfläckar. Näst bästa/ starkaste ni har?
  Får hoppas alla luckor öppnas igen den 24/12 🙂
  Tack för dina råd. Är en av dina äldsta kunder så jag har följt dig läääänge!

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Åh vad kul att höra! 🙂 Mitt råd är att hålla dig till syror från Dermaceutic just nu. I Mela Cream hittar du också BHA syran, också i Mask 15. Två riktiga superprodukter! Mela Cream är en produkt jag själv håller varmt om hjärtat och som jag fått fina resultat av på mina pigmenteringar. Tri Vita är av våra c-vitaminprodukter den med högst halt c-vitamin och inget som täpper till huden. Men med mycket aktiva produkter kan det få huden att överproducera talg, vilket skapar finnar och pormaskar. Huden blir stressad och då är det viktigt att inte glöm att också ge huden fukt. Gärna att du kompletterar med en fuktmask då och då. Hållbarheten på Tri Vita är 12 månader från dess att den öppnats. Önskar du en annan form av c-vitamin produkt. Kanske i en mer lättfytande formula, då rekommenderar jag Skinceuticals C E Ferulic, kika in i min kollegas Yasemin som fått fina resultat av produkten. Läs om hennes rutin och produkten Här! 🙂 Kram Annica

 4. Åsa skriver:

  Kan man få någon liiiiten hint om Jurlique kommer med i julkalendern, väntar så……Respekterar förstås att det ska vara en överraskning men ändå

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Jag förstår att du är nyfiken! Men det är ju mer spännande med en daglig suprise av vad luckorna innehåller. Nu är det ju bara ett par dagar kvar av kalendern. 😉 Kram Annica

 5. Maria skriver:

  Hej. Efter flera års användande av Verso super eye serum blir jag sedan någon månad helt plötsligt röd, irriterad, torr och fnasig av det. Om jag låter bli serumet några dagar så lägger sig rodnaden men återkommer igen trots att jag försöker smyga igång. Har provat att ta på svalkande fuktmask/andra ögonkrämer men allt svider som eld. Går sedan några dagar utan någon ögonprodukt alls och ser både röd och torr ut. Hur kan det bli så här av en produkt man tålt tidigare och använt länge? Har Verso ändrat något i innehållet? Vad gör jag nu med min stackars ögonhud?
  En annan fråga: Behöver retinolserum vänjas in när man byter märke, även om man är van retinolanvändare? Är på gång att byta från PTR pm till Dermaceutic 1.0.

  • annica skriver:

   Hej Maria, Huden är väldigt många gånger både torrare och skörare denna tiden om året. Produkten är aktiv och ger inte heller mycket fukt till huden, då blir irritationen och torrheten mer påtaglig. Du behöver boosta upp med mer fukt och näring innan du smyger igång användningen av denna produkten igen. Komplettera din fina ögonprodukt till dagen med en rikare och mer näringsgivande produkt till natten från Medik8, derasAdvanced night eye
   Trots samma mängd retinol i en produkt är det fortfarande en annan produkt med ett annat innehåll, jag råder alltid till en invänjning av nya aktiva produkter för att huden ska få sin tid att vänjas. 🙂 Kram Annica

   • Maria skriver:

    Tack för ditt svar. Har dagtid försökt med Medik 8 ögonkräm med spf och det går inte då det svider som eld. Är ditt förslag ”snällare” och ska gå att använda trots att det nu är så rött och irriterat?. Verso har fungerat för mig övriga vintrar så är det ändå inte knepigt? Känner mig osäker på om det har med årstiden att göra på grund av detta. Är rädd att jag får ge upp min favorit.

    • annica skriver:

     Hej Maria, Även den mildaste cremen kan verka irriterad på en skadad hudbarriär. De är snälla för huden, ger näring och återfuktar samtidigt som hudens skyddas. Men är huden så irriterad som du beskriver skulle det här ultramilda serumet från Dermalogica, Ultrasmoothing eye serum, vara bättre passande för ditt ögonområde just nu. Är du väldigt torr så komplettera med creme ovan morgon och kväll. Råd på annan reparerande creme, Skinceuticals Eye balm. 🙂 Kram Annica

     • AlbaTilly skriver:

      Hej!
      Jag har liknande erfarenheter av Verso eyeserum. Jag tålde min första burk oavsett årstid. Men när jag skulle börja på min andra burk blev huden svullen, röd och irriterad oavsett försiktig invänjning och användning av andra milda ögoncremer. Jag försökte då att använda den i ansiktet och tom. som handcreme men fick samma allergiska reaktion. Nu har PC Retinol serum och det tål jag! Hälsningar Alba

     • annica skriver:

      Hej AlbaTilly, Synd att produkten inte fungerade som den skulle för dig. Så lätt att man överaktiverar huden med en aktiv produkt och att varva mellan med andra ögoncremer för fuktens skull kan vara till en fördel. Invänjning kan handla om varannan eller var tredje kväll till en början. Men vad bra att du hittade något annat som du känner fungerar 🙂
      Kram Annica

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »