Scrolla för att läsa mer

Lucköppning Paulas Choice 25%

Då var dagen alla längtat efter här. 25% på hela sortimentet från Paulas Choice. Bästa chansen att fylla på med sina favoriter. Det finns alltid produkter att upptäcka från märket med sin breda serie med effektiva produkter… Maskar, boostrar och serum kan man inte ha för många av om man frågar en hudterapeut som mig… 😉

Men det är faktiskt inte ansiktet jag tänker prata om idag… utan i stället vill jag rikta uppmärksamheten och kärleken till huden på resten av kroppen!  För så här är saken: När vi åldras påverkas huden inifrån av biologiska processer, som styrs av våra gener. Hudens övre skikt, epidermis, tunnas ut och skadas lättare, de elastiska fibrerna blir slappare, förändringar i bindväven, kollagenet, minskar hudens styrka och elasticitet. Huden blir sämre på att producera hyaluronsyra, som håller kvar vattnet i huden. Körtlarna i huden producerar mindre olja, som leder till torr och glåmig hud.. Huden åldras också av orsaker som miljöföroreningar och vår livsstil, med rökning och sol exponering, som bidrar starkt till en åldrande hud. Här bildas fria radikaler i huden och för att undvika att huden åldras i förtid har antioxidanter en avgörande betydelse.

Vi kan inte förändra våra gener, men vi kan påverka betydelsefulla faktorer. Här har vetenskapen bidragit med kunskap så att det finns hudvårdande produkter, som skyddar och hjälper huden.

Så därför vill jag tipsa er att satsa på AGE SMARTA ingrediensen #1 RETINOL för kroppen.

Paulas Choice Resist Retinol Skin-Smoothing Treatment appliceras tunt över hela kroppen 3-4 dagar I veckan. Kan men fördela användas över Paulas AHA eller BHA body lotion för extra effekt. Den lätta och koncentrerade mjukgör och stramar upp. Idealiskt för den som önskar jobba på sina pigmenteringar för lite större ytor som dekolletaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Lucköppning Paulas Choice 25%”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Susanne Jansson skriver:

  Hej. Min undran har inget med just detta inlägg att göra men jag funderar lite på NÄR huden har störst nytta/tar upp mest av närande serum/booster. På dagen skyddar vi väl mest huden med produkterna och på natten repareras den, så det måste väl vara på natten som huden har störst nytta av närande/aktiva produkter? God Jul

  • annica skriver:

   Hej Susanne, Huden behöver sin näring dygnet runt, men delvis har du rätt. 🙂 Under natten är det inget annat som stör huden och den kan repareras på ett annat vis än under dagen då huden ständigt skydda sig och arbetar emot yttre faktorer. Men dygnet runt arbetar huden som det levande organ det är, serum och boostrar gör sig lika fint dag som natt. 🙂 Kram Annica

 2. Anna skriver:

  Hej,
  Jag behöver få tips på ögoncreme som kan användas ovanpå Medik8s ögonserum. Jag hade en längre tid Versos super Eye serum men utvecklade tyvärr allergi mot den.
  Vänligen
  Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Jag hade rekommenderat dig Medik8 Eyelift som har en uppstramande och spänstgivande effekt. Har också reparerande och stimulerande verkan på kollagen och hyaluronsyra vilket kommer höja fuktnivåerna och grunda linjer och rynkor. Kram Annica

 3. Charlotte skriver:

  Var så nära att klicka hem grejer men ändrade mig i sista steg. Tvungen att fråga först.
  Använder mig av dermaceutic, light ceutic och yellow cream. Precis köpt mela cream och använt 2 ggr.
  Men jag saknar PC bha så mkt… kan jag varva med den på morgonen eller skall jag vänta tills jag använt färdigt mela? Försöker göra allt mot pigmentfläckar nu och skall trappa ner till våren. Eller kan mela hjälpa mot många vita pormaskar med och stora finnar vid mens? Min hud var så ren med bha förr. Använder mig av mask 15 en gång i veckan, kanske skall göra oftare istället? Sedan en fråga om c vitamin. Har dermaceutic trivita 30, hur vet man om den blivit dålig? Hört ngt om att de kan bli dåliga. Jag tål inte riktigt denna, får finnar, var på väg att köpa PC men vill ha ngt som verkligen hjälper mot pigmentfläckar. Näst bästa/ starkaste ni har?
  Får hoppas alla luckor öppnas igen den 24/12 🙂
  Tack för dina råd. Är en av dina äldsta kunder så jag har följt dig läääänge!

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Åh vad kul att höra! 🙂 Mitt råd är att hålla dig till syror från Dermaceutic just nu. I Mela Cream hittar du också BHA syran, också i Mask 15. Två riktiga superprodukter! Mela Cream är en produkt jag själv håller varmt om hjärtat och som jag fått fina resultat av på mina pigmenteringar. Tri Vita är av våra c-vitaminprodukter den med högst halt c-vitamin och inget som täpper till huden. Men med mycket aktiva produkter kan det få huden att överproducera talg, vilket skapar finnar och pormaskar. Huden blir stressad och då är det viktigt att inte glöm att också ge huden fukt. Gärna att du kompletterar med en fuktmask då och då. Hållbarheten på Tri Vita är 12 månader från dess att den öppnats. Önskar du en annan form av c-vitamin produkt. Kanske i en mer lättfytande formula, då rekommenderar jag Skinceuticals C E Ferulic, kika in i min kollegas Yasemin som fått fina resultat av produkten. Läs om hennes rutin och produkten Här! 🙂 Kram Annica

 4. Åsa skriver:

  Kan man få någon liiiiten hint om Jurlique kommer med i julkalendern, väntar så……Respekterar förstås att det ska vara en överraskning men ändå

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Jag förstår att du är nyfiken! Men det är ju mer spännande med en daglig suprise av vad luckorna innehåller. Nu är det ju bara ett par dagar kvar av kalendern. 😉 Kram Annica

 5. Maria skriver:

  Hej. Efter flera års användande av Verso super eye serum blir jag sedan någon månad helt plötsligt röd, irriterad, torr och fnasig av det. Om jag låter bli serumet några dagar så lägger sig rodnaden men återkommer igen trots att jag försöker smyga igång. Har provat att ta på svalkande fuktmask/andra ögonkrämer men allt svider som eld. Går sedan några dagar utan någon ögonprodukt alls och ser både röd och torr ut. Hur kan det bli så här av en produkt man tålt tidigare och använt länge? Har Verso ändrat något i innehållet? Vad gör jag nu med min stackars ögonhud?
  En annan fråga: Behöver retinolserum vänjas in när man byter märke, även om man är van retinolanvändare? Är på gång att byta från PTR pm till Dermaceutic 1.0.

  • annica skriver:

   Hej Maria, Huden är väldigt många gånger både torrare och skörare denna tiden om året. Produkten är aktiv och ger inte heller mycket fukt till huden, då blir irritationen och torrheten mer påtaglig. Du behöver boosta upp med mer fukt och näring innan du smyger igång användningen av denna produkten igen. Komplettera din fina ögonprodukt till dagen med en rikare och mer näringsgivande produkt till natten från Medik8, derasAdvanced night eye
   Trots samma mängd retinol i en produkt är det fortfarande en annan produkt med ett annat innehåll, jag råder alltid till en invänjning av nya aktiva produkter för att huden ska få sin tid att vänjas. 🙂 Kram Annica

   • Maria skriver:

    Tack för ditt svar. Har dagtid försökt med Medik 8 ögonkräm med spf och det går inte då det svider som eld. Är ditt förslag ”snällare” och ska gå att använda trots att det nu är så rött och irriterat?. Verso har fungerat för mig övriga vintrar så är det ändå inte knepigt? Känner mig osäker på om det har med årstiden att göra på grund av detta. Är rädd att jag får ge upp min favorit.

    • annica skriver:

     Hej Maria, Även den mildaste cremen kan verka irriterad på en skadad hudbarriär. De är snälla för huden, ger näring och återfuktar samtidigt som hudens skyddas. Men är huden så irriterad som du beskriver skulle det här ultramilda serumet från Dermalogica, Ultrasmoothing eye serum, vara bättre passande för ditt ögonområde just nu. Är du väldigt torr så komplettera med creme ovan morgon och kväll. Råd på annan reparerande creme, Skinceuticals Eye balm. 🙂 Kram Annica

     • AlbaTilly skriver:

      Hej!
      Jag har liknande erfarenheter av Verso eyeserum. Jag tålde min första burk oavsett årstid. Men när jag skulle börja på min andra burk blev huden svullen, röd och irriterad oavsett försiktig invänjning och användning av andra milda ögoncremer. Jag försökte då att använda den i ansiktet och tom. som handcreme men fick samma allergiska reaktion. Nu har PC Retinol serum och det tål jag! Hälsningar Alba

     • annica skriver:

      Hej AlbaTilly, Synd att produkten inte fungerade som den skulle för dig. Så lätt att man överaktiverar huden med en aktiv produkt och att varva mellan med andra ögoncremer för fuktens skull kan vara till en fördel. Invänjning kan handla om varannan eller var tredje kväll till en början. Men vad bra att du hittade något annat som du känner fungerar 🙂
      Kram Annica

New in – Osmosis

Låt mig presentera vår senast lanseringen på Skincity, Osmosis. Ett märke som känns så nytt, så fräscht liksom en helt ny era av hudvård! Dr. Ben Johnson tog fram Osmosis med ett holistiskt tänk, hans tanke var att ta fram effektiva produkter som ger resultat utan att störa hudens barrier eller skapa inflammation. Målet var att ändra skönhetsindustrins […]

Se hela inlägget »

Håll bakterierna borta i vinter

Ja bästa produkt att ha på skrivbordet och i handväskan för fräscha och rena händer är här. Maria Åkerberg har nämligen kommit ut med en grym naturlig handsprit för att ta död på alla magsjukebakterier och bästa preppen nu inför ”Vabruari” månad. 😉 Nu på vår resa har denna fått en hedersplats i min handväska.. Jag […]

Se hela inlägget »

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan […]

Se hela inlägget »

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter. Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag skriva om något som jag och mina kollegor på Skincity får in frågor om dagligen, nämligen mörka ringar kring ögonen och hur man reducerar dessa på bästa sätt. För det är ju inte kul när de där mörka ringarna gör att man ser trött och glåmig ut även fast man inte känner […]

Se hela inlägget »

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag […]

Se hela inlägget »

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga […]

Se hela inlägget »

Gott nytt 2019!

Wooohoo …nu är det inte många timmar kvar tills vi inviger 2019! Min magkänsla säger mig att det blir en galet bra år! Vill börja med att tacka ER för ett fantastiskt år tillsammans. Ni är så fantastiska varenda en av er och jag bara älskar att ni är så engagerade, likar, gillar, kommenterar säger […]

Se hela inlägget »