Scrolla för att läsa mer

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga kollegor på Skincity som är online för det mesta och kan ge er instant svar!

Men har du ingen rutin sedan innan eller bara vill börja om med ett nytt spännande märke men inte riktigt vet vart du ska starta då vill jag passa på att lyfta vårt klassiska Hudtest, för den som redan har en bra hudvårdsrutin på plats och vill avancera så rekommenderar jag Hudtest PRO. Våra hudtest är ett perfekt sätt att hitta sin skräddarsydda rutin av produkter.

 

Jag vill också lyfta en produkt jag snabbt fastnade för och som borde få en given plats i allas badrumsskåp. En fuktbomb för huden! Cliniccare refresh essence, ett serum som appliceras som första steg i din rutin och höjer hudens fuktnivåer, men på sikt mycket mer än så. Det unika med Cliniccares produkter är deras lågmolekylära hyaluronsyra. Ja naturligt är en hyaluronsyramolekyl stor och har svårt för att penetrera djupare i huden, då sker bara en återfuktning på hudens yta. Mindre molekyl penetrerar lättare och djupare ner i huden där den som en dominoeffekt ger resultat på andra funktioner i huden.

Fukt för huden gör så mycket mer än att motverka stram och torr hud. Med mer fukt kan vi motverka symtomen till hudens åldrande. Kollagenet & elastinet hålls stärkt vilket bibehåller en spänstig och frisk hud. Med vår ålder minskas fukten i huden naturligt och med det även nedbrytning av vårt kollagen och elastin som behöver hyaluronsyra för att hålla sig stärkt. Förutom lågmolekylär hyaluronsyra innehåller produkten också EGF, epidermal growth factors, som är ett protein, en tillväxtfaktor som naturligt förekommer i våra hudceller precis som hyaluronsyran gör. Syftet är att reparera genom att främja DNA-syntesen och cellregenerationen i huden.

Nu blev det ett långt inlägg men jag blir så ivrig och uppspelt av så här grymma produkter, ser kanske inte mycket ut för världen men oj vad härlig för huden. Som en förebyggande verkan och återfuktande effekt, lägg till refresh essence från Cliniccare, SÅ mycket mer än bara ett fuktserum! 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 svar till “Ny termin ny rutin”

 • (28) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Camilla skriver:

  Hej! Har Sensais flawless 103 sand beige vilken färg i Cover fx skulle passa då?

 2. Lina skriver:

  Hej Annica! En liten fråga kring Skinceuticals C E Ferulic som jag precis börjat att använda. Ska den ha en svag brunorange färg? Tycker mig ha sett att den är klar i färgen tidigare. Min produkt har också en lite speciell lukt. Inga konstigheter? Tack för din toppen blogg! Med vänlig hälsning, Lina

  • annica skriver:

   Hej Lina, Detta har grundligt forskats i och studier finns att c-vitamin har samma effekt trots oxidationen med syret hela den tidsperiod som förpackningen ska hålla sig användbar. Halten antioxidanter påverkar också hur mycket och snabbt produkten oxiderar, detta kan alltså synas tidigt med en gul ton som blir gulare och gulare med tiden – ju högre koncentration på serumet desto mer färg på formulan kan man enkelt förklara. Men det påverkar inte egenskaperna produkten ger eller koncentrationen på huden. I olika batcher kan också färgen skilja sig, men det påverkar alltså inte effekten produkten ger. Just denna produkten har inga förskönande dofter i sig och c-vitamin har naturligt en mer järn eller metallisk doft vilket inte är omtyckt av alla. 🙂 Kram Annica

   • Lina skriver:

    Åh, tack för grundligt svar. Då behöver jag inte fundera över detta. Känns jätteskön att använda hitintills, så jättenöjd! Men behövde få detta klarlagt. Återigen, tack!

 3. Linda skriver:

  Kan du inte göra en smink video vad du använder innan sminket och sen vilket smink du använder. Mitt smink blir inte bra på näsan o kinderna syns porerna under foundationen. Ska man ha en mer tecknande foundation då? Men om man har för täckande så blir huden mer knottrig o man ser linjerna igenom. Det e så svårt man kan liksom inte sminka sig som när man var 20
  År precis och man kan inte gå efter de på youtube för de e betyldmigt yngre o sen så har de för mkt smink på huden. Jag är 37 år. Kram fina du❤️ Om du kan göra det på Instagram o spara videon om du går live.

  • annica skriver:

   Hej Linda, Smart ide! Ska absolut ha det i tanken, tills dess så kan du läsa mer om min makeuprutin och vad jag använder Här!
   Även i det här tidigare inlägget kanske du kan hitta lite tips – Rätt makeup
   Mitt råd är att starta med att lägga till en primer, gärna som också ger fukt som balanserar och ger den optimala finishen inför din bas, min genom tiderna favorit, Dermalogica Hydrablur primer
   Kram Annica

 4. Caroline skriver:

  Hej,
  Skulle väldigt gärna få hjälp med justering av min nuvarande rutin. Vill gärna hitta den ultimata nattcremen som passar in i min rutin (älskar pc men inte cremerna i det märket, vilket annars hade varit det naturliga valet….) Har bra behandlande produkter både i form av booster och serum, så letar egentligen efter en nattcreme som bara bäddar in, stärker och återfuktar huden och verkar lugnande när jag tagit i förmycket med mina verksamma produkter .

  Använder:
  Rengöring morgon och kväll: pc calm resist optimal hudrating cleanser, pc calm soothing toner (normal-torr)
  Dag: pc c-vitamin booster, Pc resist omega+ complex, Biodroga even and perfect cc creme color correction eller dermaceutic K ceutic
  Kväll: en aha och bha-produkt från cool derma company, pc niacinamide booster, RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum

  Tack för hjälpen

 5. Caroline skriver:

  Hej Annica!
  I vilken ordning ska jag lägga Cliniccare Refresh Essence och Estee Lauder ANR?
  Mvh
  Caroline

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Gå på lättast till rikast i textur med dessa 🙂 Eller dela upp med en till morgon och den andra till kvällen. Kram Annica

 6. Alice skriver:

  Hej!!
  Jag använder mig av Klairs rengöring, toner samt freshly juiced vitamin E mask. Jag är sugen på en exfoliering (kemisk) och ett serum, men vet ej vilka märken jag kan kombinera.
  Har testat peeling pads från Elisabeth Arden PRO och gillar dem men vet ej hur jag kan kombinera det med serum.. Elisabet Ardens serum är lite väl dyra tycker jag och hade gärna hittat något annat som passar.

  Är 22 år gammal och har i stort set problemfri hud! Finns det något märke du kan rekomendera?

  Ha en härlig semester!

 7. Molly skriver:

  Jag har världens jobbigaste hud 🙁 testat allt känns det som men det blir bra lite bättre aldrig bra. En hel del är säkert hormonellt. Men min hud är liksom upp och ner hela tiden. Obalanserad till max. Trots otaliga behandlingar och tusentals kronor blir det liksom aldrig bra. Får plitor, pormaskar som ger ärr. Pigmenteringar. Ojämn struktur osv.
  Jag vill bara slipa av all hud och skaffa ny. Typ.
  Återvänder allt som oftast till dermalogica.
  Jag vet inte vad jag behöver heller. Men huden behöver fukt och lugn. Retinol brukar faktiskt fungera i lagom dos. Finns det något serum och eller kräm jag kan använda för att får lugnare slätare hud?
  Tusen tack på förhand

  • annica skriver:

   Hej Molly, Helt rätt av dig att använda retinol i lagom dos, en ingrediens som ofta ger fin effekt på både pigmenteringar och plitor. En passande creme som verkar både fuktgivande och lugnande är Midnight Blue Calming Cream, kika gärna på den. Hur ser din hudvårdsrutin ut idag, vad använder du för produkter? Kram Annica

 8. Petra skriver:

  Hej Annica! vilka är dina favorit produkter från Sensai? 🙂 kram!

 9. Charlotte skriver:

  Hej
  Jag har börjat använda Mela cream men jag är så torr. Vad skall jag använda över den?
  Jag har hyal ceutic och k ceutic hemma. Samt Juice mask från klairs… denna tar jag över ibland och andra nätter fuktmask ifrån PC med serum paradox ifrån BP. Är det bra el annat tips?
  Det är pigmentfläckar som är boven men även hormon finnar. Tack o kram

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Lätt att huden kan bli lite överaktiverad till en början när men börjar med denna mycket effektfulla produkt och det kan då vara bra att dra ner på användningen något och öka fukten. Hyal ceutic morgon och kväll och K-ceutic till dagen är bra nu. Även Serum paradoxe morgon och kväll innan Hyal. Huden återhämtar sig ofta mycket snabbt och detta är verkligen en produkt som ger dessa envisa pigmentförändringar en utmaning. Kram Annica

 10. Julia skriver:

  Hej!
  Hittade inget mer passande inlägg att posta denna frågan… Jag är såå förvirrad och har PANIK ang min hud. Jag har mer finnar, inkapslade porer och pormaskar än nånsin, blir oljig under dagen men det stramar i ansiktet efter tvätt och runt munnen är jag helt röd o verkar rätt torr…Runt ögonen har jag hysteriska eksem. Är detta en blandhy med yttorrhet? Är inte torr eller flagig någonstans men på kinder är jag liite mer stram än resten av ansiktet… Men ENORMA finnar på haka som bara kommer nya varje dag. Jag använder Paulas choice calm-serie just nu och sover med dermalogicas fuktmask men den verkar inte ge tillräckligt med fukt. Eller så hjälper ingenting mot denna huden. Behöver jag lägga till ett serum eller något annat? Kan du rekommendera något bra fuktserum för denna typ av hy? Jag vet inte längre alls vad jag ska använda för produkter, för finnarna bara fortsätter komma… uuuhhh..

  • annica skriver:

   Hej Julia, Du har en blandhy med en yttorrhet som ter sig precis som du beskriver. Att exfoliera och ge fukt är svaret på yttorrheten. Bra att du sover med fuktmask då och då. Hur ser din rutin ut morgon och kväll idag? Använder du inget fuktserum idag är Hyaluronic acid booster ett fint passande serum morgon och kväll innan din återfuktande creme. En uttorkad och stressad hud ökar talgproduktionen och kan vara ett svar efter att du mixat mycket bland märken nu. Försök hålla dig till ett och samma märke och ge huden mer fukt en period. 🙂 Kram Annica

   • Julia skriver:

    Hej, tack för svar! Såhär ser min rutin ut nu:
    Morgon:

    Tvätt:Paulas choice calm cleanser för normal till torr (använde för fet innan men den stramade)
    Kräm: calm restoring mousturizer normal till torr
    Har även dagkrämen för normal till fet hy och hade egentligen tänkt använda den ovan som nattkräm, men då jag inte upplever att den ger så mkt fukt som jag behöver så använder jag inte den andra då jag tänker att den borde ge ännu mindre…

    kväll:
    Samma tvätt
    Har använt calm bha 1% vissa kvällar då jag har ett prov med den, den gör mig dock mer torr efter applicering än 2% liquid gör…Dock är jag liite känslig mot liquid, verkar ha ganska reaktiv hud just nu.
    Och sover med fuktmask från dermalogica varvat med fuktmask från beaute pacifique – den upplever jah er mkt bra med fukt!

    Jag har testat hyal b5 tonern från leegeehaam o tycker den ger bra med fukt men får röda prickar, gissar att parfymen i den ger mig det. Finns det någon toner som ger bra fukt o en “plumpad” hy? Utan parfym…

    Ang det serumet så har jag testat det tidigare men tyckte inte det gjorde så mkt. Kanske ska testa igen…
    Det finns inget annat ännu mer effektivt o lite lugnande? Tack! 🙂

    • annica skriver:

     Hej Julia, Det är en fin rutin av produkter du använder, men serum och gärna också toner efter din rengöring hade jag rekommenderat. Återfuktningen når lite djupare och balanserar huden bättre än bara creme ensamt. 🙂 Paula Choice toner i samma serie hade jag rekommenderat dig Calm redness relief toner. Annat exempel på serum som lugnar återfuktar och stärker upp din hud är Resist omega complex serum. När huden är uttorkad kan den upplevas mer skör och reaktiv så ge mer fokus till återfuktningen nu. 🙂 Kram Annica

  • Julia skriver:

   Tilläggas bör att jag har bytt produkter mycket nu pga paniken över acnen som uppstått det senaste och jag tror jag har stressat huden…

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »