Scrolla för att läsa mer

Vanligaste frågorna om NeoStrata

Jag har varit så nyfiken på vad ni tänkt och tyckt om lanseringen av NeoStrata. Jag har varit lite detektiv de senaste dagarna och grottat ner mig i vad ni haft för frågetecken kring märket och tänkte lyfta era vanligaste funderingar, 10 snabba om NeoStrata!

Skillnad mellan Neostrata och Exuviance?

Dessa två är syskonmärken kan man fint kalla det, baserade på samma teknologier, men med olika sammansättningar. NeoStrata har några fler produkter med högre AHA-koncentration för tåligare hudtyper, också flera produkter utan parfym om man hellre föredrar det.

Är NeoStrata bättre än Exuviance?

NeoStrata är inte bättre än Exuviance, några produkter påminner om varandra inom märkena men att andra produkter skiljer sig helt åt. Men gillar man resultatet av det ena är sannolikheten stor att man kommer gilla det andra rent resultatmässigt.

Kan man använda NeoStrata tillsammans med Exuviance och andra märken?

Svar ja.. och nej! Eftersom NeoStrata och Exuviance är baserade på samma teknologier kan de användas tillsammans. Hur härligt att kunna kombinera de gottigaste av de gottigaste från båda märkena! Men när det kommer till syror från andra märken spelar syrahalten och pH värdet in vilket inte alltid klaffar så bra ihop på huden.

Varför 2 märken och inte ett och samma?

NeoStrata var till en början det som kliniker och läkare använde sig utav under behandlingar och som hemmavård rekommenderades man att använda Exuviance. Idag används båda märkena för hembruk. NeoStrata och Exuviance är två fristående märken även om de har många teknologier gemensamt, märkena har sina egna egenskaper och sammansättningar som skiljer dom åt och som gör dom unika.

Vilka är de olika serierna i Neostratas sortiment?

Förpackningarna hos märket avslöjar vilken serie den tillhör, namn och färg gör produktsortimentet lättöverskådligt.

Resurface – Den mörkblå linjen med AHA som aktiv ingrediens, åldersmotverkande produkter för förbättrad struktur och lyster.

Restore – Turkos linje med PHA som aktiv ingrediens, effektiva åldersmotverkande produkter utan irritation, passar den torra känsliga huden.

Refine – Blå serie, för en fet hudtyp med tendens till akne/pormaskar.

Enlighten – Orange linje, NeoGlukosamin är den aktiv ingrediensen här, för en klar och jämn hudton.

Targeted – Grön linje och fokus på intensivbehandling för specifika problem, används som komplement till den dagliga hudvårdsrutinen.

Skin Aktive – Ljusblå linje som är det senaste tillskottet hos märket! Produkterna är mycket aktiva och effektivt åldersmotverkande för en tåligare hudtyp till något känslig.

Finns det produkter för alla hudtyper och tillstånd? Ex. Gravid, acne, känslighet (rosacea)

Hos NeoStrata kan alla hitta en passande produkt. Under graviditet ska retinol gärna undvikas, produkter som innehåller retinol är: Spot treatment gel, Skin Active Matrix Support SPF 30, Pigment Controller & Skin Active Retinol + NAG Complex. Men övriga produkter kan användas.

En känslig hud ska satsa på serien Restore, mmmh så mumsiga produkter, snälla men effektiva! En acnebenägen hud ska kika närmare på Refine serien. Men produkt kan alltid kombineras mellan de olika serier för en perfekt skräddarsydd rutin just för sin egen hud och tillstånd, alla serier har definitivt sina guldkorn!

Hur länge kan man använda syror/kan man använda NeoStrata året om trots syrorna?

Syrorna har ju en så fin verkan på huden. Vem vill sluta!? Syror kan användas året om, detta tack vare vår kompis UV-skyddet. Oavsett årstid eller produkt/varumärke ska solskydd användas på huden och vi ska alltid skydda oss mot solen, mer tar jag upp i SYRASKOLA del 5: Syror året runt!

Vad är Glukonolakton?

Det är PHA syrans rätta namn. PHA syran är en förkortning för PolyHydroxiAcid och är andra generation AHA syra. Nu djupdyker vi ner i kemins värld, en Alfahydroxisyra känner vi till, snabbar på cellförnyelsen och exfoliera bort gamla celler från vår hudyta. Den har också en fuktbevarande förmåga. PHA-syra däremot har fler hydroxylgrupper än AHA-syran, en hydroxylgrupp har den fuktbindande förmågan, PHA syran ger alltså mer fukt till huden samtidigt som den skonsamt exfolierar med sin större molekylvikt, den har också en antioxiderande effekt, det bästa av det bästa.

Varför är NeoStrata så bra?

Det finns 5 anledningar. AHA, PHA, Bionic PHA, NeoGlukosamin och Aminofil! NeoStratas patent kort och gott. AHA & PHA är bokstavskombinationer vi kan, Bionic PHA är Laktobionisk och Maltobionisk syra som utvinns ur mjölksocker respektive maltsocker. Precis som PHA syran har fler hydroxylgrupper finner vi ännu fler i den bioniska syran, alltså wow vilken återfuktad och stark hudbarriär denna syran skapar. NeoGlukosamin finner vi naturligt i huden, exfolierar skonsamt och gynnar nybildningen av våra celler, har en fantastisk effekt på pigmenteringar och linjer. Ämnet är en byggsten till hyaluronsyran vilket återfuktar, huden blir fyllig och utslätad inifrån, blir ni lika exciting som jag av dethär!? Aminofil ökar också hudens fyllighet men framförallt fastheten hos vår stödvävnad, vår dermis. Det resulterar i volym och fasthet vilket minimerar rynkor och linjer.

Dessa patenten hos märket är magi på huden, genialiskt!

Varför har NeoStrata syror i alla sina produkter?

Syror stimulerar cellförnyelse, i och med cellförnyelse når nya friska celler upp till vår hudyta snabbare och vår cellförnyelse normaliseras. Glöm trött, grå hud, ojämn hudton och orenheter. Huden får sig en djuprengöring skonsamt men effektivt tillsammans med djupgående återfuktning som stärker huden inifrån och ut. Huden håller sig städad, fräsch och ren på djupet under dygnets alla timmar och produkternas gottiga innehåll kan verka på djupet och ge oss de fantastiska resultaten som vi önskar och vill ha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 svar till “Vanligaste frågorna om NeoStrata”

 • (33) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Jätte bra inlägg och mycket information om NeoStrata, olika syror, serien! Exuviance och NeoStrata är bäst! Började redan med Skin Aktiv Dermal Replenishment och min hud älskar den krämen och Eye Therapy ögonen krämen beställning på väg.
  Kram
  Mvh Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, SÅ kul att höra! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Olga skriver:

    Hej Annica igen,
    Går bra använder Tre Therapy Lifting Serum tillsammans Intensive Eye Therapy? Den ögonen krämen är bra för min hud runt ögonen med Vespera Exuviance, fick inget dåligt reaktioner.
    Kram
    Mvh Olga

    • annica skriver:

     Hej Olga. Vad kul att Intensive Eye Therapy känns så bra, verkligen en superbra ögoncreme. Tri-Therapy Lifting Serum går fint att varsamt klappa in under ögonområdet och sedan applicera Intensive Eye Therapy över. Kram Annica

 2. sofia eltin skriver:

  Kul med ett nytt spännande märke! Ska bli kul att prova…

 3. Sandra skriver:

  Läste nånstans att Restoreprodukterna även är bra för en acnebenägen hud, stämmer det? 🙂

 4. Petra skriver:

  Hej Annica! Kan du snälla tipsa om produkter som kan hjälpa mej att dölja rodnad på kinderna?Har sensais foundation som jag verkligen gillar men behöver något annat som hjälper till att täcka rodnaden. Tacksam för svar! kram

  • annica skriver:

   Hej Petra, Du har en väldigt fin rutin av produkter som arbetar lugnande och rodnadsdämpande från Skinceuticals. 🙂 En produkt med hög täckningsgrad, passar kropp som ansikte från Babor jag hade rekommenderat dig att kika in! Camouflage cream Kram Annica

   • Petra skriver:

    Tack för tipset. Den ska jag beställa. 🙂 men vilken nyans? Jag använder soft beige på min sensai creme foundation.

    • annica skriver:

     Hej Petra, Grönt täcker rött så nyans #01, annars #03 men denna nyans är varmare i tonen än din nyans på foundation. 🙂 Kram Annica

 5. Jessica skriver:

  Hej !! Om du fick välja mellan Neostrata eller akademiklinikens hudvårdsprodukter vilken är bäst enligt dig ? Jag använder allt ifrån Akademikliniken gjort det i 3år men jag tycker inte riktigt det gör så mycket inte det jag vill:) funderar på att byta till neostrata ??

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Båda märkena har verkligen sina guldkorn. Men trivs du inte med din nuvarande rutin och nyfiken på nytt så varför inte nosa på en två produkter för att känna på hur du trivs med märket. En låten älskling är Tri therapy lifting serum 🙂 Kram Annica

 6. Sanna skriver:

  Så bra inlägg! Men undrar 2 saker jag hoppas du kan svara på.
  Jag har blandhy som fick utbrott från kopparspiral som jag nu plockat ut och hyn börjar bli bättre, men lämnat massa röda ärr/märken på kinder. Jag har haft både neostratas produkter för flera år sen och varit jättenöjd. Har även haft exuviance vespera serum som jag gillar! Men undrar vilket serum som är mest anpassad för mig, som läker huden mest & ger fukt/lyster osv? Exuviance vespera eller neostrata Bionic? Vad är skillnaden? Sen undrar jag detsamma med neostrata nattkräm, ska jag välja bionic face cream eller ultra moisturizing? Vad är skillnaden där? Vill att min hud återgår till så fin den var, utan märken, massa fukt och lyster o få porer hoppas på att neostrata utgör mirakel haha, kram!

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Du kommer få lika fin återfuktning utav både Vespera Bionic serum från Exuviance som Bionic serum från Neostrata. Men jag skulle råda dig att kika på Illuminating serum för lyster och resultat på ärr och pigmenteringar. 🙂 Kolla även en rengöringen från samma serie, Ultra brightening cleanser. Detsamma som med serumen så kommer du trivas med vilken creme du än väljer, de liknar varandra. Kram Annica

 7. L skriver:

  Hej Annica, fick precis hem en sample av Klairs supple preparation facial toner. Läst mycket positivt om det, speciellt för de som har yttorhet, vilket jag har. Frågan är om den går ihop med min Jan marini hudvårdsrutin? Tack!

  • annica skriver:

   Hej. Helt rätt tänkt, Klairs supple preparation facial toner går utmärkt att använda tillsammans med en övrig hudvårdsrutin från Jan Marini. 🙂 Kram Annica

 8. Jenny skriver:

  Hej Annica! Hur mycket kan man blanda Neostrata med märken och produkter som ej innehåller syra? Får man bäst effekt av att bara köra Neostrata eller är det okej att blanda in epionce, skinceuticals (ej syra) och de koreanska märkena? Kram från Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, helt rätt tänkt med syran. Jag rekommenderar inte att mixa syrabaserade produkter från olika märken men har du en mer tålig hy går det fint att använda flera olika märken i din hudvårdsrutin för fina resultat. Hör gärna av dig till info@skincity.se så kikar mina kollegor på hur du kombinerar dina produkter på bästa sätt för optimala resultat. 🙂 Kram Annica

 9. Carina skriver:

  Mycket bra och intressant produktinformation. Jag har använt Skin active produkter i drygt en vecka och tycker att min hy känns lite torr. Undrar om jag ska komplettera med annan produkt. Brukar använda Dermalogicas Super rich vid den kalla årstiden. De Produkter jag nu använt är:
  Tri-Therapy serum dag o natt
  Matrix support dag
  Dermal replenishment natt
  Intensive eye therapy dag o natt.
  Vilken rengöring rekommenderar du? Upplever att min hy känns stram då jag sköljer av med vatten.
  Tack på förhand för svar

  • annica skriver:

   Hej Carina. Tack, vad kul att du gillade detta inlägg 🙂 När man börjar med en ny hudvård kan huden bli något yttorr, även årstiden som du är inne på spelar in och kan göra huden torr. Toppen då att boosta med lite extra fukt för en hud i balans. Kika gärna på Bionic Face Serum som är ett fuktgivande serum. Går utmärkt att kombinera med Tri-Therapy Lifting Serum. Tips på rengöring är den milda och fuktgivande Facial Cleanser Kram Annica

   • Carina skriver:

    Tack Annica! Måste då fråga hur jag ska använda de båda serumen. Var och en för sig eller tillsammans och i så fall vilken ordning. Kram till dig

    • annica skriver:

     En superbra kombo är att börja med att applicera Tri-Therapy Lifting Serum och sedan följa upp med Bionic Face Serum både morgon och kväll. Hoppas och tror du kommer få fina resultat 🙂 Kram Annica

 10. L skriver:

  Hej Annica,
  Som jag har förstått ska man vara försiktig eller undvika att blanda syror från olika märken med varandra. Jag använder enbart Jan M. produkter (hela hudvårdsrutinen) men upptäckt Klairs bl.a. precleanse och som jag testade igår: Klairs Supple preparation toner (som jag fick som prov av er), gillar verkligen den och hört så mycket positivt.
  Är det ok att ta in den i min J.M. rutin? Det står att man ska använda den efter rengöring och innan serum (använder C-esta serumet), eller kan den försämra effekten av ngn J-M produkt? Tusen tack för en inspirerande och informativ blogg.

  • annica skriver:

   Hej, Tack för dina fina ord, jag blir så glad. Det går fint att addera dessa produkter från Klairs till din Jan Marini rutin. Klairs Supple preparation toner appliceras helt rätt efter rengöring men innan serum, effekten från ditt C-esta serum kommer inte att ändras 🙂 Kram Annica

  • L skriver:

   Sorry, mitt tidigare inlägg syntes ej när jag skrev detta 🙂 Tack för tidigare svar.

 11. Anna skriver:

  Hej,

  Kan man blanda leegenham med neo strata?
  Främst tonern (leegenham) jag använder men även maskerna.

  Så glad att ni tagit in neo strata.

 12. Carla skriver:

  Hej! Jag använder exuviance sheer refining fluid som dagkräm, serum Paulas choice calm, bha 2% liquid på kvällen innan serum/olja och nattkräm.
  Skulle vilja testa kanske en enzympeeling eller

  EXUVIANCE
  TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH

  PAULA’S CHOICE
  RESIST ADVANCED SMOOTHING TREATMENT 10% AHA

  MARIA ÅKERBERG
  PAPAYA PEELING

  Kan jag använda en nattkräm från neostrata eller exuviance med tanke på pha syran om jag har bha liquid. Den har hjälpt min hy ganska bra så vet inte vad som kan ersätta den?? Jag testade Emma s enzyme peeling som ska innehålla aha och bha och hade då inte bha liquid den kvällen. Kändes bra i hyn så tänker att jag kanske behöver något liknande.

  Vad skulle passa bäst??
  Jag har kombinerad fet hy,porer, acneärr, hormonell acne nu, hade mycket acne förr, ojämn hy. 29 år.

 13. Sophie skriver:

  Hej!
  Vad spännande att läsa om detta. Jag har nämligen gått regelbundet till en hudterapeut som jobbar med exuviance och neostrata. Men hon sa till mig: att det är samma sak, och samma innehåll. Det enda som skiljer dem åt är anti-aging produkterna, där neostrata är bättre.

  När du staplar upp det, så blir det annorlunda. Varför säger man så som hon säger? Om det inte riktigt stämmer…

  Mvh, Sophie

  • annica skriver:

   Hej Sophie, Märken har sina likheter och teknologierna är lika men sammansättningar och ingredienser gör dom ändå olika i sin helhet. Därav döper jag dom gärna till syskonmärken som jag tycker förklarar det ganska bra att likheter finns men att det faktiskt är två skilda märken. Men trivs man med ett av märkena är det högst troligt att man också kommer trivas med det andra. 🙂 Kram Annica

Så förebygger du acneärr

Acne är inte kul men tyvärr en vanlig hudåkomma som drabbar alla åldrar. Acnen kan även göra sig påmind långt efter den försvunnit i form av ärr. Idag ska vi kika närmare på vilka produkter som tar upp fighten med acnen och reducerar risken för ärr. Magiska plåster! Har någon prövat nya Clear Skin Shield Patch från By […]

Se hela inlägget »

Sommarens bästa solskydd

Nyp mig i armen, Jag har kommit till solskyddshimlen! Heliocare som nu finns på Skincity tänker på hudens skydd i helt nya vinklar, från insida till utsida & vice versa, 360 grader, all year round. Gillar skarpt deras tänk! Celebrate life! Filosofin bakom Heliocare är “Celebrate life”! Med det menar de att man ska kunna […]

Se hela inlägget »

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »