Så fixar jag fötterna steg för steg

  • | Annica

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide!

Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med glykolsyra och små fina korn.

Skincitys fotfil med Foot files grova strips tar hand om hårda hälar medan fötterna fortfarande är varma efter badet och peelingen. Fila med med de fina stripsen efter grovfilningen för att mjukgöra. Smidigt och hygieniskt med engångsstrips på fotfilen i snyggt rostfritt stål.

Medan jag filar fötterna så låter jag en liten klick av Oxidant Cream vila på varje nagelband. När fötterna är mjuka och lena är det nagelbanden i fokus. Ni har kanske läst mitt tidigare blogginlägg om mitt supertips med Oxidant cream som gör det lätt som en plätt att försiktig pressa ned nagelbandet med The Pedicure Hook för att få en jämn och fin nagelplatta. Lite klipp och filning med The Nail File, sen behöver huden bara lite återfuktning och fossingarna är som nya!

Exuviance Heel & Elbow Dry Skin Repair är en riktig grymmis för torra fötter och mjukar upp hårda partier. Blandningen av AHA och PHA-syra gör den så grym, djupt återfuktande och reparerande i ett rikt balm, så lovely. För den som önskar lite lack på naglarna så följ upp med det och luta dig tillbaka och njut en stund. Jag satsar på Babors Nail Colour 02 Baccarat