Scrolla för att läsa mer

Så fixar jag fötterna steg för steg

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide!

Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med glykolsyra och små fina korn.

Skincitys fotfil med Foot files grova strips tar hand om hårda hälar medan fötterna fortfarande är varma efter badet och peelingen. Fila med med de fina stripsen efter grovfilningen för att mjukgöra. Smidigt och hygieniskt med engångsstrips på fotfilen i snyggt rostfritt stål.

Medan jag filar fötterna så låter jag en liten klick av Oxidant Cream vila på varje nagelband. När fötterna är mjuka och lena är det nagelbanden i fokus. Ni har kanske läst mitt tidigare blogginlägg om mitt supertips med Oxidant cream som gör det lätt som en plätt att försiktig pressa ned nagelbandet med The Pedicure Hook för att få en jämn och fin nagelplatta. Lite klipp och filning med The Nail File, sen behöver huden bara lite återfuktning och fossingarna är som nya!

Exuviance Heel & Elbow Dry Skin Repair är en riktig grymmis för torra fötter och mjukar upp hårda partier. Blandningen av AHA och PHA-syra gör den så grym, djupt återfuktande och reparerande i ett rikt balm, så lovely. För den som önskar lite lack på naglarna så följ upp med det och luta dig tillbaka och njut en stund. Jag satsar på Babors Nail Colour 02 Baccarat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Så fixar jag fötterna steg för steg”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Caroline skriver:

  Älskar dina steg för steg-guider, gärna mer sånt!

 2. Ranveig skriver:

  Bra tips, takk 🙂
  Jeg har et annat spørsmål ang IS Clinical Active serum.
  Frågade på deres kundeservice akkurat nå, om jeg burde ha en annan peeling sammen med Acitive serum, og fikk til svar at jeg skulle bruke en peeling i samme serie en gang i uken. Fikk til svar at Active serum ikke er et peeling serum. Frågade om detta ikke hadde syror i seg, 7% glykolsyra, som du skrev her på bloggen. Rebekka på kundeservice sa at det ikke har syror i seg. Så nå ble jeg lite forvirrad. Hva er riktig, har Active serum 7% glykolsyra? Det står ikke noe om dette på deres hemsida, under ingredienser. Dette burde jo stå, hvis det har 7% glycolsyra i seg. Jeg vil gjerne vite hva jeg har på huden min. Håper på raskt svar 🙂 Ha en fin dag! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Ranveig, Kanske att det blivit ett missförstånd bland märkets produkter. Active serum är ett exfolierande serum med en mix av syror, bland annat 7% glykolsyra. 🙂 Men precis som min kollega nämner kan en djupare exfoliering 1 gång i veckan göra gott. Gärna innan en fuktmask, kika på märkets Tri active exfoliant som exfolierar både mekaniskt och kemiskt, så mumsig! Kram Annica

 3. Signe skriver:

  Hej Annica!

  Jag hade er julkaleder där jag fick en mini CE Ferulic. Jag använder dagligen Paula’s C15 booster. Nu är min förra flaska av C15 slut, och jag tänkte använda mini CE Ferulic serumet men det var jätte orange. Hade även samma problem med min C15 i slutet. Har försökt googla runt lite och vissa säger att de fortfarande är “lite” effektiva. Vissa säger att det är dåligt att använda de då de kan skada huden istället för att boosta den.

  Så min fråga är alltså kan jag använda den lilla CE Ferulic flaskan? Eller ska jag bara kasta den? Känns ju jätte tråkigt men vill inte skada huden. Sedan undrar jag samma sak om C15. Är det någon skillnad mellan CE Ferulic och C15 när de blir orangea?

  Tack, Signe.

  • annica skriver:

   Hej Signe, Din hud kommer inte skadas. Det är ett aktivt innehåll och med tiden mörknar c-vitamin i kontakt med syre vilket många kopplar till att produkten blir inaktivt när det får en annan färg. Men nyansen på innehållet kan variera beroende på råvaran redan vid produktion, inget som påverkar resultatet på huden. 🙂 Kram Annica

 4. Lenaa skriver:

  Hej, jag är så kluven villet märke jag ska testa: Exuviance eller Paulas Choices. Båda två era populäraste märken men vilket är rätt för MIG? Vilket av märkena innehåller mest avancerade ingredienser? Jag har en hud som tagit stryk av åratal mer hormonelll acne och det är dags att ta tog i dessa ärr och de inflammerade pormaskar som fortfarande dyker upp. Vill få en fin hud utan acne och med mer slät hud och mindre framträdande ärr. Min hudtyp är småkänslig, tunn o lite röd ibland och rätt grovporig, extremt fukt-fattig och känns ibland som jag har ett pansar över huden speciellt efter tvätt. Den kan se både fet o grov och tunn o skör ut samtidigt Vad hade du vallt, Annika? Mvh Lenaa

  • annica skriver:

   Hej Lenaa, det är tyvärr svårt att säga vilket märke som är “bäst”. Både Exuviance och Paulas Chocie har grymma produkter vilket ger många fina resultat. Pha-syran i Exuviance produkter passar en känslig hy perfekt, då den exfolierar effektivt men skonsamt. Nedan har jag kikat på passande produkter till just din hud, tror och hoppas på fina resultat 🙂

   Rengöring: CLARIFYING FACIAL CLEANSER
   Ansiktsvatten: SOOTHING TONING LOTION
   Serum: VESPERA BIONIC SERUM
   Dagcreme: SHEER DAILY PROTECTOR SPF 50
   Lätt dagcreme som har en lätt tintad nyans, så fin för att jämna ut.
   Nattcreme: EVENING RESTORATIVE COMPLEX
   Boostar huden med massa mumsigt utan att kännas tung.
   Dessa är utmärkta att börja med, allteftersom kan du sedan addera fler produkter om du önskar.
   Kram Annica

 5. Pernilla skriver:

  Hej! Kan du tipsa om några bra primers innan make up? Har använt både dermalogica och cover fx men skulle vilja ha tips på fler:)

 6. may-britt skriver:

  Hej.
  Jag läste et skrivare som forskareoch doktor Johanna Gillbro hade skrivit.
  Hon har också skrevet en bok hudbibeln.
  Var hon förklarade vad som händer med huden när man använder syror i hudprodukter.
  Hon säger att man inte ska använda syror under sommaren.
  Hon säger att det kan vara för mycket för huden med lager på lager av syraprodukter i rengöringskräm, tonic och serum + krämer.
  Hon tror att den dagliga användningen av syror över en lång tid skapar store problem i huden.
  Hon säger också att människor med ömtålig hud helt och hållet bör undvika syror i sina produkter.
  Nästan samma som min hudläkare sa för 14 dagar sedan
  Jag får inte ha några syror i mina krämer.
  Min hud var röd och svullen så fick jag gå till hudläkaren.
  Svårt när du har använt Exuviance under lång tid 🙁
  Så nu måste jag hitta något utan syror.
  Användningen av syror på huden över tiden kan utvecklas (TRPVI)
  Och läser detta är verkligen en ögonöppnare
  Eftersom man vill jo inte ha en förstört hud.

  Kram

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »