Hand i hand – Antioxidanter och solskydd

 • | Anna

Att använda sig av en antioxidant under sitt dagliga solskydd är som att gå hand i hand med sin bästis. Dom kompletterar och hjälper varandra delvis att skydda huden mot solen och huden står emot oxidation och förtida åldrande bättre.

Antioxidanter

Det finns många olika antioxidanter som skyddar våra celler från att brytas ner, här är några exempel.

 • C vitamin
 • E vitamin
 • Polyfenoler
 • Granatäpple
 • Idebenone

 Visste du att…

Idebenone är en beprövad ingrediens och har samma effekt som C vitamin att jämna ut hudtonen, ge vacker glöd och jobba åldersförebyggande MEN den är 4 gånger så kraftfull än C-vitamin och 10 gånger så mycket som Coenzyme Q (också antioxidant).

Make P:rem idebenone Lifting Ampoule

Ett helt fantastiskt serum med just Idebenone  som stjärningrediens. Texturen är fyllig och känns underbar på huden… lystern kommer fram på en gång här. Serumet jobbar inte bara på lystern utan även på fastheten och spänsten. Jag använder serumet på morgonen innan mitt dagliga solskydd.

Solskydd

Idag använder vi solskydd som en del av morgonrutinen för vi är mer medvetna om hur pass skadlig solen är mot huden, solen är ju trots allt hudens värsta fiende… så ingen bästis här inte, däremot så är det antioxidantens. Om du kompletterar antioxidanten med ditt solskydd så ger du din hud dom bästa förutsättningarna för att skydda huden. Jag själv har märkt stor skillnad på min hud genom att använda denna kombination. Jag har delvis blivit av med en hel del oönskade pigmenteringar, och huden känns mer tålig/tolerant när jag vistas ute.

Decleor ALOE VERA Sun Face Fluid SPF 30

Decleor har kommit med en helt ny solserie. Jag har alltid tyckt om deras solprodukter och i den nya serien har jag fastnat för ALOE VERA Sun Face Fluid SPF 30. Den här passar min hud perfekt både i konsistens och till min hudtyp (blandad). Konsistensen är tunn, som en lätt tunn lotion, den absorberas supersnabbt… ingen vit hinna eller klibb här inte. Det som jag också tycker om är att den är vatten och svettresistent, så den kan hänga med både på stranden och när jag tränar ute vilket är toppenbra. Innehåller som namnet avslöjar aole vera som har en återfuktande och lugnande egenskap, shea och macadamiaolja som också återfuktar, ger näring och skyddar.

Nu tar jag sommarledigt så jag vill passa på att önska dig en fin sommar, vi ses! 🌸

8 svar till “Hand i hand – Antioxidanter och solskydd”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ida skriver:

  Hej!
  Finns det något serum som har både vitamin c och hyaluronsyra i sig? Som passar för känslig hud?

  Tack!

 2. Sara skriver:

  Har du dagkräm under?

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Sara!
   Nej faktiskt inte, jag tycker att den ger så mycket fukt så har inte behövt det. Är du mer åt det torrare hållet så kan jag rekommendera att du använder en creme under.
   Kram Anna

 3. Anonym skriver:

  Hej!
  Kan jag använda klairs c vitamin serim först och sen make p:rem ibedenone lifting ampule?
  Därefter mitt solskydf.
  Har annat serum för kvällen.
  Lotta

  I

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Lotta!
   Det går bra att använda dom två tillsammans om du önskar ge huden lite extra allt så att säga. Idebenone serumet har ceramider också vilket hjälper till att fuktbevara huden.
   Kram Anna