En rakritual är född

  • | Annica

Nu har det blivit dags för lite manlig hudvård igen. Blev så otroligt inspirerad (och imponerad) i helgen då min sambo raddade upp hela Dermalogicas Shave sortiment (i princip) och skulle raka sig enligt konstens alla regler. Jag får ju vara helt ärlig och säga att han slarvat lite med detta moment genom åren och fram till rätt nyligen köpt mindre bra rakskum på mindre bra butiker. Inte har han heller förberett huden eller efter behandlat den för att få ett optimalt resultat av rakningen. Men efter att ha gått och snyltat lite en tid bland butikens (d.v.s. skincitys)prover insåg han att det nog ändå var skillnad på rakprodukt och rakprodukt.  Så nu söndags slog han på stora trumman och gjorde en rakning by the book.  Han blev själv riktigt imponerad av resultatet. Att det kunde bli sååå mycket bättre än klassiskt (billigt) rakskum, det hade han inte trott. Jag tror rakningen har blivit mer än bara just bara rakning för min sambo. En rakritual har kommit in i hans liv för att stanna.

Här kan du följa Mickes steg för steg när han testar Dermalogicas raksystem

Förbered  huden

Micke började med Daily Clean Scrub som är en 2 i 1 produkt. Den både rengör och exfolierar vilket gör att hudytan blir slät och resultatet av rakningen blir jämnare. Den lyfter dessutom upp hårstråna vilket underlättar rakning och minskar risken för inåtväxande hår samt inflammerade hårsäckar.

 

Raka

Applicering av Smoothing Shave Cream som är en fantastiskt lätt men krämig rakcreme. Jo, jag lovar du kommer att gilla den även om du alltid och bara kört skum förut. Den blir inte tjock och kladdig. Utan som en härlig fluff creme. Smoothing Shave Cream är extremt uppmjukande som gör att man verkligen kan raka nära huden utan att huden blir uttorkad eller irriterad. Den återställer hudens skyddande barriär och lugnar. Den lystriga rakcremen innehåller bl.a:

  • Aloe vera, Allantoin, Vallört och Panthenol  – Lugnande och skyddande funktion.
  • E-vitamin och Fläderblom – Skyddar mot fria radikaler
  • Jojoba och Sheasmör  – Konditionerar huden på djupet
  • Jästextrakt  – Stimulerar cellförnyelsen
  • Hyaluronsyra – Binder fukt
  • Mentol – Svalkar , dämpar rodnad och irritation.

 

Ni förstår ju att detta inte är vilken rakcreme som helst…det är rakningens top notch. Micke gillade speciellt den mjuka känslan och att det inte blev lika kladdigt som när han ananrs rakar med skum.

Skydda

Rakritualen avslutas med Post Shave Balm & Daily Defense Block SPF15. Post Shave Balm är en produkt som många av er kanske tänker:  Varför denna? Nej, men denna behöver jag nog inte…lite overkill, eller? Men faktum är att detta multifunktionella gelbalsam totalt återställer huden efter rakningen, lindrar sveda ochmotverkar inåtväxande hårstrån samt  stärker huden. Det blev en av Mickes absoluta favoriter. Han gillade speciellt den svalkande känslan på huden av den. Hans egna ord ; ”grymt skön”

Daily Defense Block har han använt sedan tidigare. En skön lätt avslutande creme med inbyggt UV-skydd med mycket lugnande och återfuktande egenskaper.

So, go and find your favorite!

With love,

Annica

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.