Kan man blanda olika syramärken?

 • | Annica

Kan man blanda produkter med syror?

Den frågan får jag relativt ofta och även här på bloggen häromdagen. Skrev ett ganska långt svar i kommentarsfältet men jag tänkte jag lägger även upp det här så ni alla får ta del av det då jag vet att det råder lite förvirring om hur man egentligen ”får” eller kanske snarare bör blanda eller inte blanda olika typer av produkter.

Så här anser jag:

I den dagliga hudvården d.v.s. det man gör varje dag som rengöring, eventuellt ansiktsvatten, serum, dag/nattcreme och ögoncreme så bör man inte blanda olika syramärken och detta p.g.a. av flera anledningar.

Det man i dagligt tal kallar för syramärken kan skilja sig väldig mycket ifrån varann. Det finns många olika syror och de arbetar alla på olika sett på huden och bör därför inte mixas för att de ska behålla just den effekt som är tänkt. Dessutom när det gäller s.k. syramärken så är det som bekant pH värdet i produkterna som faktiskt styr hur kraftfull/mild produkten är ur exfolierings synpunkt.

Aha syra, Bha syra, Pha syra, Kojic syra, syra behandling

Har man en stark syra koncentration, vi säger 30% i kombination med ett högt pH värde så är den nästintill helt overksam. På samma vis som om man har en produkt med en låg syra koncentration t.ex. 5% och i kombination med det har ett väldigt lågt pH värde så blir produkten relativt stark ändå. Desto lägre pH desto mer exfolierande effekt (så klart har själva % en viss inverkan också, detta är en balans man gör mellan dessa två. Börjar man här i den dagliga vården blanda olika syramärken som dela har olika typer av syror, olika koncentrationer av syrorna och olika pH värden så kan de krocka väldigt med varann och man har inte längre någon kontroll på hur starkt/milt det man har i ansiktet egentligen är samt vilken effekt av vilken syra man faktiskt får.

Vi säger lite slarvigt syraprodukter… men det finns som sagt många olika syror och alla har sin specifika effekt förutom den gemensamma exfolierande effekten. Däremot vet ni som pratat med mig om detta att jag säger att man kan ibland om man t.ex. är ute efter en ansiktsmask och inte hittar någon man tycker om i den syraserie man har att man kan plocka från en annan syra serie och komplettera upp. En mask använder man ju endast någon gång i veckan och separerat från de andra produkterna. Dock är det inte säkert att man kan ta vilken mask som helst beroende på hur kraftfull masken är och vad du använder i övrigt. Man vill ju inte chocka huden och skapa irritation. Detta bör man konsultera med en terapeut som kan vägleda.

Vill man absolut blanda, se då till att inte blanda ett syramärke med ett annat utan blanda med ett märke som inte innehåller syror i din dagliga hudvård. Blanda dock inte för mycket i den dagliga hudvården är min rekommendation, det kan stressa huden + att du får sämre effekt eftersom många märken bygger sina program på att produkterna ska fungera som katalysatorer till varann.  Fokusera hudvården!  Det är bra att tänka så tycker jag. Börjar man mixa och matcha kors och tvärs för mkt så blir det lite allt och inget.

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

65 svar till “Kan man blanda olika syramärken?”

 • (65) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ida skriver:

  Hej!
  Jag är lite osäker på hur jag ska behandla min hud i ansiktet då jag har så många olika problem med den. Jag är 21 år och har fortfarande finnar som jag behandlar med Epiduo och det fungerar helt okej. Jag har alltid ett par finnar men får ingen vidare hjälp då hudläkare inte vill skriva ut något starkare, som Roa. Jag har alltså fet hud som blir torr då jag tvingas behandla med Epiduo både morgon och kväll för att få bort finnarna. Dessutom har jag fått en del ärr som jag blivit rekommenderad att sola så dessa har delvist blivit pigmenterade och verkar inte försvinna. Jag har en allmänt känslig hud, speciellt då jag är rödhårig, med en massa fräknar som jag kämpar med att behålla då Epiduon verkar blekande. Jag trivs inte alls med min hud och tänkte testa på syra-peelingen. Jag tänker då att jag behöver BHA för min feta hud och AHA för mina ärr. Hur skulle du rekommendera att jag lägger upp en hudrutin med olika styrkor? Målet med syraanvändningen är att bli av med ärr och samtidigt inte få fler finnar av behandlingen. Det är jätteviktigt att Epiduon fortfarande funkar då jag ”finnar igen” så fort jag slutar använda den lite. Tar syrorna bort mina fräknar? Priset på produkterna spelar ingen roll.

  Jag mår jättedåligt över min hud så det hade varit guld med ett svar. Tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Ida, Jättebra att du kontaktar mig så att vi kan hitta en lösning som passar dig. När huden är i uppror kan detta ofta på en obalans inifrån, det kan vara allt från stress, kost, hormoner och annat som kan stressa huden. Det finns massa bra hjälpmedel med bland annat kosttillskott som reglerar talg inifrån men viktigt att försöka lokalisera varför huden känner sig stressad. En bra hudvårdsrutin går sedan hand i hand när du tar hand om insidan. Hudvård hjälper till att hålla symptomen i balans och hjälper till att behandla din hud. Maila gärna direkt till info@skincity.se med en bild på din hud och berätta hur du upplever huden och vad du vill arbeta på. Så hjälper mina otroligt duktiga kollegor dig att skräddarsy en rekommendation. BHA-syra är en syra som jag verkligen skulle passa dig, denna ersätter din Epiduo och blir inte alls lika uttorkande. Plus att du får en talgreglerande egenskap på huden samtidigt som den är antibaktriell. Kram Annica

 2. Kia skriver:

  Hej,

  Ser att det är ett gammalt inlägg men provar att skriva ändå. Jag använder Exuviance rakt igenom i min hudvårdsrutin. Jag har stora pigmentfläckar efter graviditet vilka jag har provat produkter från Exuviance för i snart 1,5 år, men ser inga resultat. Nu vill jag testa Dermaceutics Yellow cream då denna blivit så hyllad. Går detta? Jag har inte för avsikt stt byta alla mina Ecuvianceprodukter för bara en kräm, men jag vill verkligen prova denna. Tacksam för svar.

  Tack för bra info btw! Jag har alltid hört att en inte ska blanda produkter och nu vet jag mer varför.

  • annica skriver:

   Hej Kia, Det går jättebra att kommentera tidigare inlägg 🙂 Helst ska du inte addera Yellow cream till din nuvarande rutin. Att blanda syror mellan olika märken kan så lätt stressa huden. Synd att riskera en stressad hud. Optilight ton corrector är mycket bra på att arbeta på missfärgningar. Återkom även gäna med hela din rutin till info@skincity.se så kan mina fantastiska kollegor se över din rutin och se hur du kan arbeta så maximalt som möjligt. Kram Annica

   • Kia skriver:

    Hej igen,

    Tack för ditt svar!

    Det är just Optilight tone corrector jag har använt men inte sett någon förändrig. Jag ska återkomma till dina kolleger.

 3. steph skriver:

  Hejsan!
  Tack för en jätte bra blogg.
  en fråga, funkar det bra att blanda exuviance och neostrata produkter för ansiktet?

  Vänligen

  steph

 4. Sonya skriver:

  Hej Annica!
  Jag har i ett års tid använt Exuviance produkter enligt er rekommendation efter hudtestet. Känner mig i stora drag mer nöjd med huden, lite jämnare struktur pga exfolieringen men väldigt porig, svarta och vita över hela kinderna och hakan samt synliga porer i hela ansiktet, lite ytliga kärl och rödflammig. Jag har haft upprepad kontakt mer er och då följt justeringarna ni rekommenderat och bytt/lagt till vissa produkter. När jag sedan kontaktat er med frågor om bha så blir jag helt sonika rekommenderad att byta märke till PC. Alltså, visst, hade jag haft en förmögenhet hade jag köpt alla märken men att byta märke är SÅ dyrt vid uppstart!!! Vad jag gjorde var att jag köpte en flaska bha liquid och har nu använt den i 14 dagar i hopp om renare porer. Jag har sedan dag 1 sett enorm skillnad på min hy!! Mycket jämnare hudton och inga uppblossande finnar som tidigare, på näsan syns även reducering av svarta pormaskar. Jag har fortsatt med exuviance i övrigt som vanligt men skippat peeling-pads och triple microdermabrasion som jag annars använt ca 1 g/vecka vardera. Har fortsatt med Vespera och anti redness serumet samt refining fluid/night renewal hydragel bara tillsatt PC bha 2% liquid efter min smoothing toning morgon och kväll. Vad är det för pH i Vespera och vad är det för pH i PC’s BHA? Är dom kompatibla eftersom jag upplever klar förbättring och äntligen resultat? Vad kan hända om jag mixar såhär? Är nöjd med exuviance I stort men behövde något mot porerna och det verkar inte finnas något väldigt verksamt inom exuviance? HJÄLP! Jag vill ju göra rätt men är så desperat efter resultat och tyvärr inte stenrik så jag kan byta märke hit och dit. Stor kram !

  • annica skriver:

   Hej Sonya, Det är inte alltid lätt att hitta en rutin som passar. Så att man testar sig runt är inte helt ovanligt. Generellt sätt är det bra att hålla sig till en rutin för att huden ska hitta en balans, just när det kommer till plitor. Exuviance samtliga produkter innehåller PHA-syra(och en del AHA-syra) och det är därför lite riskabelt att kombinera dessa produtker med Paual’s Choice BHA-exfolieringar. Även om det är samma pH-värde så är dessa serier uppbyggda på olika sätt och huden får därför olika behov. Kontakta gärna info@skincity.se med din rutin så ser vi till att se över detta och återkomma hur du kan gå vidare med din rutin. Kram Annica

 5. Johanna skriver:

  Hejsan!
  Jag har ganska nyligen intresserat mig för min hud och jag tänkte nu köpa Transderma R som serum, Paulas Choice 2 liquid för att exfoliera och sedan tidigare har jag clarins ansiktskräm. I vilken ordning ska jag använda produkterna och är det så att de kanske inte passar ihop i och med att det är syra i PC?
  Jag har även clarins double serum sedan tidigare som jag gärna vill använda. Passar den med PC?

  Tack på förhand från en rookie!
  Mvh Johanna

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Produkter med powder 🙂 Dessa går bra att kombinera, inget som krockar ingrediensmässigt men tänk på att ta det försiktigt i början. BHA liquid är viktigt med invänjning och Transderma R lika så, bästa vore att börja med en produkt i taget. Avsluta alltid med ansiktscreme(plus serum) och alltid SPF till dagen 🙂 Kram Annica

 6. Alicia skriver:

  Hej! Såg att det var en gammal tråd men provar ändå.
  Har köpt Emma S mask med AHA-syra i och även ACO rebalancing med även den med (mild) aha syra. Visste inte att det kunde vara dåligt att blanda olika syror, har bara använt dessa produkter en gång vardera men har fått som små små utslag i hela ansiktet. Syns egentligen inte mycket förutom i vissa ljus då man kan se att det är små täta utslag, hettar även i ansiktet ibland. Kan det vara en reaktion av syrorna tillsammans eller kan man vara allergisk mot aha produkter? Har nu avvaktat med båda produkter 5 dagar, men har fortfarande inte blivit bättre..

  Alicia

  • annica skriver:

   Hej Alicia, det är svårt att säga vad reaktionen kommer ifrån. Jags kulle höra mig för där du köpt produkterna för att få deras erfarenhet och kunskap kring just dessa produkter. Om båda innehåller syra som kan krocka så skulle jag inte kombinera dem. Det för att undvika risken att få en reaktion. Var för siktig med din hud nu de närmsta dagarna och om inte huden blir bättre så så uppsök läkare. Håller tummarna för att det lägger dig eller att det redan gjort det : ) kram Annica

 7. Julia skriver:

  Hej:) Såå bra med denna syraskola, går annars knappt att hitta denna typen av info på nätet!
  Har en fråga, jag använder PC 2%bha-lotion morgon/kväll och 1 till 2 gånger i veckan 10% weekly treatment som jag lämnar på över natten. Jag tror att jag har torr hy, i alla fall ganska. Aldrig en finne och brukar ibland uppleva att min foundation blir ”ful” på näsan och andra torra partier, har dock märkt att porerna ut mot kinderna känns något förstorade. Har ganska nyligen börjat med dessa produkter men upplever att efter lotion och serum (just nu recovery super antioxidant, pc) att hyn liksom är nöjd vad gäller fukt, och att det nästan blir lite kladdigt med ytterligare en kräm. Ska jag satsa på Bha i gel eller liquidform ist? Eller har du något annat tips? Vill verkligen ”jobba bort” de förstorade porerna men vet inte riktigt hur..
  Mvh Julia

  • annica skriver:

   Hej Julia, det låter som att din hud skulle klara gel, absolut. Testa med den en gång per dag och så fortsätter du med Lotion till kvällen. Den lilla justeringen kan göra stor skillnad. Lycka till! kram Annica

 8. Anja skriver:

  Hej!

  Jag undrar om man kan använda Exuviance som sin dagliga rengöring (Purifying Cleansing Gel, Moisture Balance Toner, Evening Restorating Complex, Sheer Refining Fluid) och komplettera och använda Nimues Element Barrier som yttre skydd efter dagkräm samt Exfoliating Enzyme som peeling. Eller om det finns några likvärdiga inom Exuvianceserien?

  Hälsningar

  Anja

  • annica skriver:

   Hej Anja, Om de produkter du nämner från Nimue innehåller syror så skulle jag inte använda dem ihop med Exuviance. Vill du testa en peeling från Exuviance så är deras Microdermabrasion super. Har du Sheer refining som dagcreme så får du et bra skydd. Vill du ha ett supersskydd och mycket reparation så kan du testa Ultra Restorative som nattcreme : ) kram Annica

 9. Moa Johansson skriver:

  Hej!
  Jag använder mig utav en rengöring från rituals och har funderat på att köpa en nattkräm från Lumene som jag hört mycket bra om. Just nu använder jag mig av kokosolja men känner att det blir lite för oljigt. Så min fråga är; går det att blanda dessa två produkter eller skulle det krocka?
  mvh Moa

  • annica skriver:

   Hej Moa, Tyvärr känner jag inte till innehållet i dem så kan inte lämna någon garanti. Hör med dem som säljer dem så får du hjälp. Kram Annica

 10. Pia skriver:

  Hej!
  Nu blir jag jätteorolig! Använder ju massa olika märken som jag tycker är bra Paulas choice har jag både rengöring, dagcreme och BHA liquid. Men också en nattcreme från Mene och Moy eftersom jag inte tycker att Paulas choice har en tillräckligt kraftig nattcreme som motverkar akne.
  Vad ska jag göra? Bara köra på Paulas choice?
  Mvh Pia

  • annica skriver:

   Hej Pia, bäst är att inte blanda eller säkrast kanske jag ska säga. Vissa produkter går att kombinera men i andra fall så kan det bli en krock så att resultat uteblir. Testa enbart ett märke, det brukar i längden vara bäst och mest skonsamt för huden. kram Annica

 11. Jonathan skriver:

  Hej,
  Hur kan man själv avgöra vilka märken som går att blanda?
  Tex En ganska komplett rutin med produkter från Nimue och att lägga till en ögonkräm från Paulas Choice?

  Ska man jämföra ingredienser?
  Är det olika viktigt om produkterna används på olika områden av ansiktet?
  Är märkenas ”vanliga produkter” som dagkräm, mindre viktiga om man jämför med deras ”aktiva produkter” som en ”Active Lotion”?
  Vad är det som hudterapeuter vet som gör att de kan avgöra det här?

 12. Catharina skriver:

  Hej!

  Jag är så glad att jag hittat din blog! Äskar folk som tar hudvård på allvar 🙂

  Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Hur vet man om en produkt innehåller syra? Vilka ord är det man ska hålla utkig efter? Glykol? AHA? BHA? Lactic? Retinol?
  Jag skulle lätt av misstag kunde använde 2 produkter med syra utan att jag vet om det vilket känns unödigt!

  Tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Catharina, håll utkik efter allt som slutar på acid. Dock så finns det ingredienser som är vanliga så som hyalyronic acid och det är inte en syra som peelar eller gör huden ljuskänslig. Ofta står de en %-sats på förpackningen så håll även utkik efter det. Vid osäkerhet så fråga där d handlar så får du expertishjälp : ) kram Annica

 13. Alexandra skriver:

  Hej,
  Vad jag förstår så gäller det bara om man t.ex använder serum och kräm ovanpå. Men kan man blanda t.ex dagkräm av ett märke och serum+nattkräm av ett annat märke?
  Brukar använda Biotherm Skin Vivo serum och nattkräm. Har använt även dagkräm av samma märke men vill nu ha något med SPF på dagen. Så jag tänkte prova t.ex Clinique Youth Surge SPF 15 dagkräm och fortsätta med Biotherm på kvällen. Går det bra? Eller är det fortfarande dåligt att blanda även på det sättet?

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Det kan fungera att blanda så som du tänkt men man vet inte på förhand eftersom man inte testar hur olika märken fungerar ihop. Väljer man från samma märke så är man trygg med att de testats väl. kram Annica

   • Alexandra skriver:

    Tack för ditt snabba svar! Är det då smartare att använda t.ex ett märke på vintern och ett annat med SPF på sommaren?

    • annica skriver:

     Hej Alexandra, oftast kan man ha samma året runt, men solar man så ska man undvika vissa lite mer kraftfulla syror. Spp/UV-skydd ska man helst ha året runt. Den bästa anti-age produkt man kan ge sin hud, då solen är det som i allra högsta grad bryter ner huden. Är man en person som gillar att byta märken då är det en bra ide att köra syror på höst/vinter och ett annat utan till vår/sommar : ) kram Annica

 14. Rohii skriver:

  Hej! Jag är 20år och jag använder hydra life sorbet créme för ansiktet och chanel micro fuktserum. Mitt ansikte var väldigt torr i början men nu när jag använt serumet ett tag så är mitt ansikte mycket bättre men jag är osäker på min kräm om den är bara fukt kräm eller anti age med också. Men det som jag älskar med den är att den är väldigt lätt i konsistensen och absorberas lätt i huset utan nån glans på ansiktet. Men jag vill bara ha fukt inte anti age:( vad händer om det är anti age med idet? Och vad händer om man slutar med krämerna:/?

  • annica skriver:

   Hej Rohii, Tyvärr så känner jag inte till de produkter som du använder så kan inte gå in i detalj på just dem. Fråga där du köpt dem vad du kan förvänta dig och hur pass mycket anti age de ger. Slutar du med produkterna så brukar huden återgå till hur den var innan : )

   kram Annica

 15. Karin skriver:

  Hej,

  Jag har börjat med Nimue för ett tag sedan. Tycker redan det känns mycket bättre. Tycker mycket om rengöringen, ansiktsvattnet och deras Active Lotion, däremot är jag lite osäker på dag/nattcremen och funderar på att byta till Dermaceutics K Ceutic med SPF50 som jag hört mycket bra om. Jag försöker läsa på med är osäker på om det innehåller någon syra som gör att jag inte bör blanda med Nimues produkter. Vet du möjligen?

  Tack för informativ och bra blogg 🙂

 16. Elli skriver:

  Hejsan! Älskar din blogg Annika.

  Jag är i princip beroende av hudvårdprodukter. Jag har alltid blandat från massor av olika märken.

  Just nu använder jag one essential skin boosting super serum från dior,hydra life pro youth sorbet eye cream från dior,biotherm aquasource dagkräm, nattkräm från biotherm aquasource nuit och tvättar mig med Åhléns egna tvättkräm och deras ansiktsvatten. Hur funkar dessa ihop?

  undrar även om det finns möjlighet att komma på en hudkonsultation hos er?

  Kramar

  • annica skriver:

   Hej Elli, Vad kul att du gillar bloggen, här har vi en till creme-addict ; ) Många märken kan jag och känner till men Dior och Biotherm har jag aldrig jobbat med så kan faktiskt inte svara på frågan. Lyssna på din hud. Ger produkterna dig ett resultat så att du ser en skillnad så verkar de funka, eller hur! I dagsläget så har vi fullbokat i vår salong, men maila SC så ger de dig mer info om hur det funkar när man är ny kund. kram Annica

 17. Ms Fine skriver:

  halloj!

  Jag undrar om jag kan kombinera Exuviance vespera bionic serum med murad redness therapy correcting moisturizer?

  kram banan

 18. sanna skriver:

  Jag har ansvänder dermalogica total eye care, pga att jag ville ha spf i min ögonkräm. Men även Marie Åkerberg papayapeel och moistmask 2g/v. Annars har jag tvätt, ansiksvatten och kräm från vichy (apoteket.) Har väldigt känslig och torr hy och har svårt att hitta produkter som funkar för den. Kan jag använda denna kombo eller arbetar den emot mig? Tack för en superblogg!

 19. Stephanie skriver:

  Hej hej! Går det att använda vespera bionic serum och paulas choice skin perfecting 2%bha gel?

  Och hur der det ut med att blanda aha och bha syror?

  • annica skriver:

   Hej Stephanie!

   Båda innehåller syror och är från olika märken så jag hade inte blandat. Vill du mixa olika typer av syror så kan man göra det om det är från ett och samma märke. Tex aha exfolieringen från PC på dagen och bha exfolieringen på natten.

   kram Annica

 20. Lena skriver:

  Hej Annica,

  Jag använder i dagsläget MD formulations men nu när min antioxidant spray tog slut så skulle jag köpa en ny på Åhlens men då visade det sig att de inte säljer MD formulations mer utan Elisabeth Arden Pro har tagit plats.
  Vad är motsvarande av sprayen?
  Hudterapuet tyckte absolut att jag ska börja testa Elisabeth Arden Pro, men jag har så mycket kvar av mina MD produkter. Ska jag köpa en helt ny set eller göra slut på mina proudkter? Jag har en jätte lite grann kvar av dagcremen,är det något jag blanda lite av för att göra slut på MD?
  Jag menar allt produkterna kostar…

  Tack i förhand,
  ville bara tillägga att det är ett jätte bra blogg samt uppdatering av nyheter.

  Med vänliga hälsningar: Lena

  • annica skriver:

   Hej Lena,

   Vad roligt att du gillar bloggen! Hoppas att du fått lite användbara tips. Det går bra att lägga till en Arden creme i detta läge absolut. Elizabet Arden PRO har dock ingen fuktspray men det går fint att välja en från ett annat märke. Jag gillar tex den HÄR!

   kram Annica

 21. Cecilia skriver:

  Hej!

  Jag har en klassisk Super Mario-mustasch av pigment över överläppen pga p-piller och nu efter en kort Spaniensemester så är muschen så skarp att jag skulle kunna funka som ersättare i Mario-spelet, ba’ sätta på en röd keps!
  Undrar ifall det fungerar att använda Exuviance Skin Brightening Gel som punktbehandlare, tillsammans med Maria Åkerberg Olive Cleansing + Serum C och Face Cream? Använder även Papaya peeling 2 ggr/v, mina porer har så gott som blivit osynliga av den!

  Tusen tack för ett bra inlägg och en bra blogg!

  • annica skriver:

   Hej Cecilia, Super mario mustasch det var en ny beskrivning;) Ja det funkar bra att kombinera! Tack för fina orden, det värmer:) kram Annica

 22. Fanny skriver:

  Hej!
  Jag använder Epiduo gel mot acne som innehåller 0,1% / 2,5% gel
  adapalen/bensoylperoxid, och jag rengör mitt ansikte, toner och sen lägger jag serum + fuktkräm på kvällen innan Epiduo, är de fel med tanke på att dne innehåller syra? Vill helst ha serum osv innan!

  • annica skriver:

   Hej Fanny, Du bör inte använda något med syr så länge du använder detta.. Vänta till avslutad behandling och huden stabiliserat sig. Kram annica

 23. Eva skriver:

  Hur är det att kombinera ett annat c vitaminserum med JMs produkter? Jag undrar även vad du tycker om Mene & Moy jämfört med t ex JM eller Exuviance? Är M & M också bra mot t ex pigment och blandhud?
  Jag har även läst lite om Paulas choice och hennes åsikter i Beautypedia. Vad är din uppfattning om hennes undersökning av olika märken?

  • annica skriver:

   Hej Eva, Det går bra att kombinera det! Mene, dermaceuteic Jm, exuviance, synchroline , murad etc är alla riktigt fina och bra märken. och har produkter för både pigmenteringar och blandhy. Vilket vi rekommenderar brukar ha att göra med den totala uppfattningan av huden. Sen är det oxå så att en del svarar bättre på vissa produkter. Paulas Choice produkterna är superbra men hon själv kanske är lite väl svart eller vit:) Kram annica

 24. Sofia skriver:

  Hejsan!! Jag använder special cleansing,
  daily microfoliant, serum & dagkräm från dermalogica.
  Jag är sugen på att använda PETER THOMAS ROTH
  ROSE STEM CELL BIO-REPAIR GEL MASK
  Skulle jag kunna blanda in den trots att jag använder
  Dermalogica sedan innan? Hur ska jag tänka
  när jag blandar in produkter? Vad kan jag kombinera och
  vad kan jag inte kombinera för produkter & märken
  när det kommer till min hudvård? Jag har även acne beläget
  kring minnen. Gillar produkter som ”känns”! Tacksam för svar 😀

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Ja det går fint! Du får höra av dig till mig/ min kollegor på SC om du cill ha guidning vilka produkter du kan/inte bör mixa. Generellt så rekommenderar jag inte att man blandar produkter med syra i från olika märken. Så det går inte att säga helt generellt och jag kan inte heller spalta ner alla kombinationer här. Bättre du frågar om de produkter du är intresserad av. Kram annica

 25. Josefin skriver:

  Hej! kan jag använda md facial cleanser och dermalogicas microfoliant tillsammans?

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Nej, de båda innehåller olika syror. Vill du ha mer effekt av Mds rengöring rek istället deras peel-pads som extra peelande produkt Kram annica

 26. Caroline skriver:

  Vad innehåller Dermalogicas produkter för syra och vad tycker det om deras produkter i allmänhet? Jag lever på studentekonomi och tycker egentligen deras priser är på gränsen, men å andra sidan kanske bättre lägga pengarna på det (pga drygare) istället för att köpa massa billigare Loréal-krämer osv som kanske inte förebygger på samma sätt? Har precis hittat till din blogg, så ska läsa genom (du kanske har svarat på liknande innan), men vore väldigt tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Dermalogica har fantastiska produkter tycker jag rent generellt. Vilken produkt specifikt tänker du på vad gäller syra. Alla produkterna innehåller ju inte syra, bara ett par stycken. Det är rätt som du skriver. Ofta har billiga cremer mest den typen av ingredienser som bara lägger sig som ett lock. Lite bättre produkter (som finns hos hudterapeuter) ger huden näring och vårdar den långsiktigt. Kram Annica

 27. Lulillan skriver:

  Bra inlägg, jag har alltid hört att man inte ska blanda och därför har jag försökt att hålla mig till det.

 28. Linda skriver:

  Fungerar det att använda serum från Transderma med rengöring från t.ex Jan Marini?

  • annica skriver:

   Hej Linda, generellt så säger Transderma att man kan kombinera med alla märken men om man använder mkt syra i övriga hudvården eller starka retinol produkter så får man vara lite försiktig så att det inte blir för mkt exolierande effekt på huden. Det gäller framförallt Transderma A som i sig har en exfolierande effekt.

 29. madeleine skriver:

  hej.Tycker det är svårt att veta ”vad är syra egentligen” coffeberry produkterna t.ex innehåller dom nån syra.

  förvirrad.

  • annica skriver:

   Hej Madeleine, Coffeberry innehåller en extremt liten mängd Lactic acid som en del av deras alternativa konserveringsmetod då de aj använder parabener eller liknande. Det räknas inte som en syraprodukt då det är en extremt liten mängd och inte har någon exfolierande effekt utan det är som sagt en del i deras alternativa konserveringsmetod. Detta är svårt för konsument att ta ställning till därför bör man som du gör nu alltid rådfråga en terapeut.Kram annica

   • madeleine skriver:

    tack snälla för svar om jag vill använda nån syra produkt tillsammans med coffeberry produkterna ,vilken skulle du rekommendera då, jag har tightening serum och brightening facial complex .

    kram madeleine.

 30. Helena skriver:

  Bra grej att ta upp! 🙂
  Vad säger du om att köra MDs rengöring och Decleors dag och nattkrämer ihop?

  • annica skriver:

   Hej Helena, Om du upplever att den kombinationen är bäst för din hy och du inte gillar rengöing/creme från samma märke så går det bra, förstahandsvalet är dock att ha allt från samma. Men som sagt så länge du inte blandar syramärken. 🙂 Kram Annica

 31. AnnaKaize skriver:

  Tack snälla för ett informativt, välskrivet o lättförståeligt inlägg. Ska ta till mig infon bums eftersom jag ju är lite hoppig i min hudvårdsrutin…
  Tack igen 🙂