Äntligen lanserar vi SKINCITY skincare!

 • | Annica

Som jag har väntat och längtat, idag mina vänner lanserar vi äntligen SKINCITY skincare! Jag har liksom gått och nypt mig själv i armen flera gånger idag för att försäkra mig om att det inte är dröm… det är verkligen for real nu. Jag blir helt pirrig, tårögd och varm i hela kroppen, allt på samma gång. Att jag nu får dela med mig av det här som vi slitit och jobbat så hårt med i över 2 år. Spänd av förväntan på vad ni kommer få för upplevelse med märket? Jag själv vet ju redan vad dessa darlings går för och det ska bli så nice att få följa med på er personliga hudvårdsresa med SKINCITY skincare.

Äntligen lanserar vi vårt eget varumärke – SKINCITY skincare. Som jag har längtat!

Från dröm till verklighet!

Sedan starten av Skincity 2011 har jag och mina kollegor haft daglig kontakt mer er kunder på Skincity och er läsare på Hudspecialisten för att vägleda och ge råd om det bästa vi vet – huden och hudvård. Vi har haft den stora glädjen att få följa med er på era ”hudvårdsresor” och på så sätt få en bättre inblick och förståelse till all de typer av hudproblem som vi kan lösa med rätt anpassad hudvård och ni har gjort oss till experter på att skräddarsy hudvårdsrutiner efter just era önskemål och behov – stort tack till er för det! Vi ville använda oss av all den samlade kunskap och feedback vi har fått från er genom åren och samla den i ett eget hudvårdsmärke – en dröm som nu blivit verklighet!

Advanced Skincare Made Easy

Detta är vårt signum! SKINCITY skincare är resultatinriktad och aktiv hudvård för alla hudtyper och hudtillstånd även för den känsliga huden, men gjort så att det ska vara enkelt att använda och att hitta sin perfekta rutin! Vi vet att detta är bland det svåraste som finns – det är den värdefulla feedback som ni ger oss – och det vi har haft i åtanke när vi har tagit fram märket. Du ska inte behöva vara ett proffs på hudvård för att få en rutin som passar din hud och som ger resultat. Det är det Advanced Skincare Made Easy betyder för oss.

Skincity Skincare hudvårdsprodukter

Enkla, snygga förpackningar med information om vad det är, vem den passar till och hur man använder produkten – det är det vi har strävat mot. Gllar ni?

En förbättrad hudhälsa kan förändra liv

Är det något som vi har lärt oss under dessa 8 år så är det att huden påverkar vår livskvalitet både positivt och negativt beroende av hur vår hudhälsa. Vi får nästan dagligen mail från kunder som inte vågat visa sig utomhus pga sina hudproblem och som med rätt anpassad hudvård äntligen känner att de kan leva ett normalt socialt liv. Med SKINCITY skincare vill vi ge er resultat och en förbättrad hudhälsa – det är vårt löfte till er!

Vi är kräsna och ni är likaså, så ett stort tack för all feedback vi fått genom åren, både ris och ros. Allt från produkters känsla och doft till förpackningar och pris. Med denna enorma kunskapsbank från er, våra hudterapeuter och Sveriges bästa hudvårdskemister så står vi här idag med resultatet som gör mig mäkta stolt.

Aktivt och säkert

Grunden i varumärket är en kombination av ”cosmeceutical-ingredienser” som syror, C-vitamin, Niacinamide och A-vitamin tillsammans med naturliga ingredienser som använts inom asiatisk medicin sedan urminnes tider –  det bästa av två världar för att uppnå det optimala resultatet! Vi håller oss också alltid till EUs regler och krav när det kommer till ingredienser – detta är superviktigt för oss så att vi kan garantera säkra produkter. Produkterna är dessutom helt veganska och självklart ej testade på djur.

Planetsmart tänk

Hållbarhet är något vi strävar efter – och vi jobbar hela tiden för att hitta lösningar för en mer hållbar omvärld, utan att tumma på resultatet såklart. Onödigt emballage och förpackningar försöker vi skippa så mycket det går och i dagsläget är alla våra förpackningar återvinningsbara och många av dem är gjorda av återvunnet material. Vi har gjort ett medvetet val att välja bort såväl ytterkartonnage som metalliskt print på våra förpackningar för att göra det så miljövänligt som möjligt. Varje produkt produceras i Sverige för att minimera transporter – även detta ur ett hållbarhetstänk. 

Skincity Skincare baksida av förpackningen

På baksidan av förpackningarna kan du läsa vilka som är produtken stjärningredienser och markera med små medföljande stickers om du ska använda produkten dag och/eller natt och i vilket steg i din rutin – ganska smart va?

Lätt att förstå – lätt att använda

Vi vill att det ska vara lätt att använda SKINCITY skincare och har vi därför försökt göra extra tydliga guidelines på förpackningarna och du får även med små smarta stickers som du kan fästa på dina produkter så att du vet i vilket steg i rutinen du ska använda dem. Tycker själv att detta är supersmart! 🙂 Du ska lätt kunna utläsa följande:

 • Vad är det för produkt?
 • När ska den användas?
 • För vem är den?
 • Stjärningredienser som finns i produkten?
 • Förväntat resultat?
 • I vilken ordning i rutinen?

Optimal koncentration är nyckeln!

Vi har lagt så mycket krut på ingredienserna! De är noga utvalda för att vara aktiva i sin optimala koncentration, men också så pass skonsamma och säkra att en känslig eller reaktiv hud också ska kunna använda dom. En balansgång som är viktig för att kunna nå ut till många olika hudar och hudtillstånd. Vi måste sluta fokusera på procenthalter i produkterna, det är inte procenten som anger hur aktiv en produkt är – det är hela formulan! Det är därför jag är noga med att poängtera att det är optimala koncentrationer av ingredienserna.

Några av dom aktiva ingredienserna är…

Niacinamide – Ni vet ju att detta är min favvoingrediens som gör så mycket fint för huden. Du finner den i tex. i First Concentrate. Den här godingen är som magi, ett måste i allas rutin för att hålla huden i chack, jobba på hudtonen, porerna, hudbarriären etc. Såklart finns den med i min höstrutin, kika här! Niacinamide trollar liksom bort allt tråkigt och får fram klarheten och lystern i huden. Här har vi ett serum som passar alla även en känslig hud för niacinamide har faktiskt en lugnande verkan eftersom den bygger upp och stärker huden så bra.

First Concentrate big size

Hur nice vore det inte med en flaska i mänsklig storlek av sitt favoritserum? 🙂

Ceramider – Våra naturliga byggstenar i huden minskar ju äldre vi blir och vad är väl då bättre att ta hjälp av cermaiderna för att hålla huden mer motståndskraftig mot både fuktförlust och en försvagad hudbarriär. Du finner bland annat ceramider i min älskling 24H Rich EmulsionDenna creme är så mysig och gör en stram och torr hud som ny igen, det var kärlek vid första ögonkastet för mig.

Denna 24h-creme 24H Rich Emulsion är en given vinnare för alla nu under hösten och vintern när huden behöver lite mer lipider än vanligt. Så nice med pump tycker jag!

Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) – Är det någon ingrediens ni ska lägga på minnet från och med nu så är det denna! Det finns ju många olika former av A-vitaminderivat på marknaden och något som var viktigt för oss var att vi ville välja den formen som kändes säker men också att det skulle va action, vi vill ju se resultat! Hur verkar den på huden då? jo…. HPR förnyar och reparerar huden och hudtonen blir mer klar och är dessutom klockren för att förebygga acneutbrott! Många kan använda den tack vare dess låga irritativa påverkan på huden, den är alltså mer aktiv, men mindre irritativ än tex. retinol. Denna ingrediens har vi lagt in i Total Repair Retinoate – nattkuren som gör rubbet. Den passar dig som har en mogen hud och vill jobba riktigt aktivt, för dig med acne, stora porer eller envisa pigmenteringar. För dig som är ung och som vill jobba förebyggande, ja denna passar då med.

(HPR finns även i Correcting Second Concentrate som faktiskt är vår mest aktiva produkt – oumbärlig för en mogen hud eller en acnehud.)

Skincity skincare nattmask med A-vitamin

Min natthjälte med HPR – nya generationens A-vitamin som är mild att använda, men galet aktiv mot linjer, rynkor, pigmenteringar och acne.

Men hörni, jag har ju inte pratat om vår andra stora nyhet som händer i dag – vi öppnar vår första fysiska butik en pop-up i Westfield Mall of Scandinavia där du kan klämma och känna på alla produkter från SKINCITY skincare och massa andra produkter från våra andra varumärken, hur nice är inte det? 🙂 Så har du vägarna förbi Stockholm, kom förbi och prata med oss – vi längtar efter att få träffa er!

I kommande inlägg djupdyker jag ännu mer i märket och jag tar er igenom produkterna steg för steg… en SKINCITY skincare hudvårdskola helt enkelt,  missa inte det!

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

36 svar till “Äntligen lanserar vi SKINCITY skincare!”

 • (36) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Charlotte skriver:

  Hej, jag letar efter resestorlek i något bra märke. Jag använder Zo Skin Health (nya versionen av Obagi) och vill alltså ha riktigt bra produkter i resestorlek. Tycker inte det känns fräscht att ”hälla” de produkter man har i tomma förpackningar.

  Ser fram emot att höra från er!

 2. Linda skriver:

  Hej, är intresserad av att byta till dessa produkter, vilka rekommenderar ni att starta med för en mogen och känslig hy under sommar månaderna?

 3. Marija skriver:

  Hej Annica! Produkterna låter helt fantastisk. Hade gärna velat prova men vilka produkter bör jag testa.
  Har en hy som lätt blir glansig i t-zon,näsa,haka. Porer & hormonell acne samt lite ojämn hudton. Samtidigt som jag kan känna mig torr & stram i hyn.

  Med vänlig hälsning, Marija

  • Annica skriver:

   Hej Marija, har du sett att vi har smart startkit? Jag skulle rekommendera att du testar kitet som är för en normal till fet/blandad hud. Det du kan komplettera med som inte finns med i kitet är Correcting Second Concentrate som är fantastisk för en acnebenägen hud samt jobbar effektivt på pigmenteringar, talgbalansen och förstorade porer. 🙂 Kram, Annica

 4. may-britt skriver:

  Hej.
  Är det en kräm jag kan prova tror du ? har Exuviance
  Skall jag bruka noe under den krämen eller är krämen alene bra nog?
  Kram

  • Annica skriver:

   Hej May-Britt, tänker du på 24H Rich Emulsion? Du kan absolut använda den tillsammans med andra produkter från Exuviance – det är inget som krockar. Använd gärna ett serum under cremen som behandlar de hudtillstånd du vill jobba på. Kram, Annica

 5. Madelene skriver:

  Hej.
  Skrev lite fel sist om ögonkräm. Ha idag verso super eye serum, vill komplettera men att denna kräm Även är mot påsarna under ögonen. Vilken rekommenderar du?

  Sen vill jag ha ett serum + nattkräm mot rynkor, linjer, porer.
  Tack på förhand för tipsen!

 6. Susanne skriver:

  Jag fick Mellow Balm Cleanser som gåva vid min senaste beställning.
  Jag rengjorde ansiktet med produkten igår kväll och undvek ögonpartiet men i samband med att jag sköljde av ansiktet med vatten efteråt så råkade jag få lite produkt i ögonen och det sved något alldeles vansinnigt…
  Jag är 52 år och har en normal hud som är mycket tålig.
  Jag är oerhört intresserad av hudvård sedan lång tid tillbaka och jag jobbar aktivt med hålla min hud välmående och förebyggande.
  Personligen så tycker jag att det finns bättre produkter på marknaden men jag hoppas att ni kommer att vidareutveckla den här cleansern.

  • Annica skriver:

   Hej Susanne, det var tråkigt att höra att du inte känner dig nöjd med produkten. Jag har inte hört att den ska svida i ögonen tidigare, men självklart tar vi till oss all feedback! Kram, Annica

 7. Susanna skriver:

  Hej! Kan man kombinera en rutin från Paula’s Choice (bl.a. med BHA liquid och Barrier repair moisturizer) med Total repair retinoate, Clear pore resurfacer och/eller First concentrate? Jag har blandad hud med yttorrhet, pormaskar i t-zon och en del torra partier, ibland finnar/plitor. Jag upplever som en annan skrev nedan att syror från andra märken inte riktigt fungerar mot pormaskarna så blir nyfiken på dessa produkter. Mvh/Susanna

  • Annica skriver:

   Hej Susanna, det enda jag skulle vara försiktig med är att kombinera syraprodukterna, dvs använd inte BHA Liquid och Clear Pore Resurfacer i samma rutin, utan välj en av dem. I övrigt går det fint att kombinera som du beskriver. Kram, Annica

 8. Matilda skriver:

  Hej Annica!

  Vad skulle du rekommendera mig för produkter från märket?

  Jag har ofta rätt mycket acne. Har inte någon direkt känslighet i huden förutom acne. Har bland hy, fetare T zon .
  Tack för svar 🙂

 9. Ellen skriver:

  Tänkte använda mig av Complete Skincare Routine Kit normal/ dry

  Kan man använda sig av Både Correcting Second Concentrate och Barrier Building Second Concentrate? Vill jobba förebyggande men har även en väldigt yt torr hy som fjällar nu…

  Sen även båda maskerna som låter sååå najs!!
  Kram Ellen

  • Annica skriver:

   Hej Ellen, det går toppen! Först Correcting och sedan Barrier Building i så fall. Fasa in Correcting gradvis – börja med varannan eller var tredje dag. Båda maskerna är riktiga favvisar hos mig just nu! Kram, Annica

 10. Ulrika skriver:

  Hej Annica!
  Grattis till er fina pop-up store i Mall of Scandinavia! Så kul att träffa er alla . Kommer att bli många besök o lite mindre nätshopping närmsta månaderna. Idag blev den First serum till dotterns bråkiga tonårshy. Trevlig helg!

 11. Laila skriver:

  Hej Annica!
  Vad spännande det ska bli att testa era nya produkter!
  Jag undrar om man kan kombinera 3 serum. Tex First concentrate, second enlightning och second barrier building? Eller blir det för mycket? Jag har ibland olja i min rutin. Mest på kvällen dock för jag gillar inte att det blir för oljigt på dagtid. Kan barrier ersätta oljan jag har idag? Har fått second correkting sen i min rutin på kvällen.

  • Annica skriver:

   Hej Laila, det går toppenbra! Applicera Barrier Building Second Concentrate efter Enlightening Second Concentrate eller Correcting Second Concentrate. Jag skulle inte till en början ha både Enlightening och Correcting samtidigt – ha då hellre Correcting på kvällen och Englightening på morgonen. First Concentrate har du alltid först. Barrier Building ersätter din olja som du har idag. Lycka till! Kram, Annica

 12. Caroline skriver:

  Ser fram emot att få prova era produkter! Är dom parfymfria?

  • Annica skriver:

   Hej Caroline, de är helt parfymfria! Det finns en produkt dock, Balancing Sulfur Mask som har eukalyptusolja i formulan, vilket har en balanserande och djuprengörande effekt och som måste deklareras som parfym i ingredienslistan. Kram, Annica

 13. Ranveig Lie skriver:

  Gleder meg til å teste Skincity Skincare 🙂 Gjorde en hudtest hos er med denna som ønske, og fikk en fin rutin jeg skal prova. Men siden jeg har mild rosacea, inte finnor, men rød og irriterad, så skulle jeg inte begynne med First concentrate med en gang sa hun, fordi den var lite for aktiv for irriterad hud. Hadde gledet meg til å teste dette serumet bl.a., skal jeg låta bli i første omgang? Måtte bare fråga deg med 🙂

  • Annica skriver:

   Hej Ranveig,
   Jag tycker du kan prova det från start men vänj in på huden så kör den 2-3 ggr i veckan till att börja med för att se hur huden svarar på det. Öka upp om det känns ok.
   Hoppas du kommer älska din nya rutin.
   Kram Annica

 14. Anna skriver:

  Hej. Kan man byta ut C-vitamin serum från Instytytum mot First concentrate?

 15. Kristin skriver:

  Så Corrective serum är ännu mer aktiv än nattmasken?

 16. Alexandra skriver:

  Såå spännande! tänkte höra, jag har stora porer på näsan och har kombinationshud, men den är väldigt torr och kan bli lite känslig. Vilken av era exfolieringar skulle du då rekommendera? 🙂 finns det något annat jag kan göra för att minska mina porer? Dom är som svarta prickar och det enda jag upplever hjälper är att klämma dom, men är lätt lite för aggressiv då och fjällar. Testat paulas choice bha och andra syror och bra produkter men inget hjälper.
  Mvh Alexandra

 17. Caroline skriver:

  Hej,
  Först av allt, stort grattis till lanseringen av ert nya märke. Blir väldigt glad och imponerade att läsa om det helhetstänk när det gäller både innehåll, prislapp och miljön!

  Jag har använt en flaska an skinmedica lytera serum för att förbättra min melasma. Tycker att jag ser resultat även om det är svårt med tanke på att det precis varit sommar. Men hur står sig lytera-serumet mot ert enlightening second concentrate? Är de likvärdiga när det gäller effekt på melasma, eller ger lytera-serumet mer effekt (med tanke på prislappen)?

  Tack för hjälpen!

  • Annica skriver:

   Hej Caroline,
   Alltså tack så hjärtligt, ja det är helt magiskt och känns fantastiskt att vi nu är LIVE och kul att SCSC väcker din uppmärksamhet. Våra produkter är fullmatade med aktiva och verksamma ingredienser, det är där vi lagt krutet. Svårt att helt jämföra olika produkter som ska sträva åt samma håll men det är mycket mer än bara innehållet som kan avgöra priset.(För att nämna några… förpackningar, transporter, patent mm) men i Enlightening Second Concentrate hittar du en magisk coctail av BHA, azelainsyra, niacinamid, arbutin och lakritsrotextrakt som tillsammans har en superfin effekt på att jämna ut hudtonen och ger otroligt fin glöd till huden. Pigmenteringar är svårt att bemästra men… helt klart värt att give it a try!!!
   Kram Annica

 18. Annika skriver:

  Hur länge håller pop-upen öppet? I dagar alltså, inte klockslag.