Piratkopior på hudvård och makeup – TV4 Nyhetsmorgon

 • | Annica

Hoppas ni kollade in detta viktiga ämne om piratkopior i morse på nyhetsmorgon. Om ni inte var uppe med tuppen som jag var så går det ju alldeles utmärkt att de inslaget i efterhand om ni klickar på filmen ovan eller HÄR för att komma direkt till nyhetsmorgon.

sminkkopior

Lite repetition av vad jag sa i morse kommer här:

När man pratar om den grå eller svarta marknaden så skulle säga att det är två delar.

Piratkopior = Det är precis som det låter en kopia av en produkt dvs ett direkt plagiat. Förpackningen kan vara identisk, innehållet kan kännas och dofta lika men vara något helt annat. I vissa fall har man till och med hittat spår av urin, arsenik och kvicksilver i kopierade produkter. I princip kan ju kopior innehålla vad som helst och det finns inger som säkerställer en hygienisk miljö vid tillverkningen.

Parallell import = Detta behöver inte vara något dåligt eller fel. Detta är när en återförsäljare köper in produkter från andra länder än svenska auktoriserade leverantören. Inte olagligt men i många fall så handlar det om  partier och det kan vara mycket svårt att säkerställa produkternas äkthet, ursprung och när de tillverkats. Det kan ju vara en äkta produkt men som legat på ett lager någon stans i världen flera år kanske även i helt olämpliga temperaturer.

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 12.30.54

Nu för tiden så märks inte produkterna med ett bästa före/tillverkningsdatum utan bara en öppen burk med en siffra på som indikerar antal månader som produkten är okej efter öppnandet. Detta innebär ju i praktiken att om man köper en äkta men parallell importerad produkt där butiken du köper av INTE kan ange var de köpt produkten ifrån så kan  den varit på vift så att säga i världen månader eller flera år om man har otur.

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 12.30.47

När man handlar produkter direkt från den auktoriserade leverantören för respektive land eller från annan land så kan man garantera att produkten kommer direkt från källan och det finns helt andra kontroller.

Dessutom en viktig del i detta ämne oäkta/äkta varor är att många e-handlare använder sig av symboler som tex trygg e-handel. Vilket inte är något dåligt allt i sig. MEN man ska vara medveten som konsument att detta inte är någon garanti för produkternas kvalitet eller äkthet. Du kommer få din vara men denna typ av symboler har inget med den produkt du köper att göra. Detta vet jag att många konsumenter vilseleds av. Flera av de oseriösa aktörerna just nu på nätet (OBS! Detta med kopior kan även förekomma i fysiks butiker) använder symboler som trygg e-handel och andra certifieringar. De skyltar gärna med dem få framsidor etc för att inge förtroendet av en seriös butik.  Men som sagt det är ingen garanti för att man säljer äkta produkter.

Skärmavbild 2015-06-26 kl. 12.31.17

Vad kan hända om man använder piratkopierat smink/hudvård/hårvård?

För det första betalar an för en produkt men får något helt annat. Sen  mer allvarligt är ju de reaktioner de kan ge på huden. I mitt jobb här på bloggen och på Skincity.se så  är jag i kontakt med flera personer varje månad som råkat ut för kraftiga allergiska reaktioner som utslag, svullnad. I vissa fall så jag har fått sända vidare personer till hudläkare. Det kan även vara så att utlovad effekt av en produkt helt uteblir

Vad ska man titta efter när man köper smink/hudvård/Hårvård

Några grundregler:

 1. Om produkterna STÄNDIGT är så billiga att det verkar för bra för att vara sant, så är det oftast det.
 2. Om butiken ej erbjuder komplett sortiment (Oseriösa butiker köper oftast partier och sortimentet varierar)
 3. Har du nu fått en allergisk reaktion eller misstänker att du köpt en oäkta vara så kan du kolla upp batchnumret på produkten och kontakta den svenska distibutören som kan spåra en produkt tillbaka till dess tillverkning.

Läskigt är att i en artikel jag läste för något år sen så skriver man att det säljs oäkta produkter för drygt 4 miljarder per månad på nätet. Dubbelt så mkt som i modevärlden.  Det är helt sjuka siffror.  Jag trodde det var mer vanligt inom mode som handväskor och jeans men inte..

Har ni råkat ut för detta? eller misstänker ni att ni fått en kopia? Dela gärna med er av era storys samt varna varandra för oseriösa butiker  i kommentarsfältet!

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

60 svar till “Piratkopior på hudvård och makeup – TV4 Nyhetsmorgon”

 • (60) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lena Fredriksson skriver:

  Hej,

  Jag fick precis hem en Clarins Extra-firming lip & contour balm från parfym.se. Min gamla burk, som jag köpte på NK förra året, har en annan konsistens och doft. Är det någon sommhar erfarenhet av parfym.se. Det var första gången jag handlade från dem.

  • Hej Lena,

   Johanna andra bloggaren här, kontakta gärna återförsäljaren för att kolla om du känner dig osäker på om produkten är äkta eller ej 🙂 kram Johanna

 2. Anna skriver:

  Hej
  Köpte en parfym från Cocopanda. Det gör jag inte igen. Inte allt samma doft – har haft den flera gånger tidigare.

  • Annica skriver:

   Hej Anna. Andra bloggaren och hudterapeuten Sara här som svarar på din kommentar. 🙂

   Vad tråkigt att du inte fick den doft som var tänkt 🙁 Kontakta återförsäljaren är mitt förslag till dig för att se var de köper in deras produkter.

   Kram Sara

 3. Lorita skriver:

  Vilken superbra artikel! Min fråga är om man vet om ett företag som Klarna, garanterar äktheten på produkten eller om de bara vidarebef betalningen och bryr sig mindre om produkten???

 4. Kia skriver:

  Om en vara är parallellimporterad, kan då återförsäljare ändå stå med som auktoriserad återförsäljare på den svenska sidan för varumärket?

  Ex. säljer Babyface.se Dermalogica otroligt billigt (se ex. Intensive moisture balance) men finns samtidigt listad som auktoriserad återförsäljare på Dermalogicas svenska sida.

 5. Eve skriver:

  Kan du säga något om det är tryggt att beställa schampon från bangerhead och lyko? Har köpt från dessa ett antal gånger tidigare, nu fick jag senast ett paket där en schampokork inte satt helt fastskruvad och sedan satte jag mig ner och googlade och lärde mig om piratkopior. Känner mig orolig och undrar om det är slänga som gäller eller om dessa webshopar går att lita på?

  • Annica skriver:

   Hej Eve, Kontakta återförsäljaren är mitt förslag till dig. Att en shampookork var lös vid leverans kan hända så tror inte du ska vara fundersam där.
   Jag hoppas dom kan hjälpa dig.

   kram Annica

 6. Lina skriver:

  Hej hej! Det är så att jag har köpt en produkt från cocopanda. Men nu när jag har köpt den är jag väldigt rädd att det är en fejk då produkten var såå mycket billigare än i en butik. Detta batch numret som man kan kolla upp, vart kan man skriva in detta nummer så att man för reda på vart den kommer ifrån?
  Tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Lina, Kolla med återförsäljaren och lämna då batch numret och se vad det säger. Det skulle jag säga är mest pålitligt 🙂 Kram Annica

 7. Thessa skriver:

  Handlade mycket på Strawberrynet när jag var student för 10 år sedan. Då hade de superbilliga priser, en Dermalogicacreme kunde kosta 149 kr, ev. tullavgifter betalade de glatt tillbaka och man handlade så klart som sjutton, fattig som man var. Minns inte vilka resultat jag fick, men Strawberrynet fick allt sämre rykte pga sin billighet och att folk tyckte de fick kopior, så jag slutade handla där och nu har jag råd att handla var jag vill 😉 Det luriga är att idag har Strawberrynet samma priser och t.om dyrare än vissa svenska webbshoppar har….

 8. Sofia skriver:

  Hej igen!
  Jag som skrev kommentaren ovan!
  Tog en extra koll på mina schampoflaskor hemma och insåg att jag har fått kopia av produkterna. Schampoflaskan och balsamflaskan har olika modeller på texterna och storlek osv, jag köpte dom som ett paket från Bangerhead så jag är väldigt säker på att det inte alls är rätt vara.
  Hur och vart kan man vända med det här? Vill ju inte bara slänga flaskor värt 400 kronor plus en hårinpackning värt 300 kronor som jag också köpte därifrån.

  Tack på förhand!

  • Thessa skriver:

   Googla och gör lite research och kontakta Bangergerhead. Ibland förändrar faktiskt olika märken sina förpackningar, de ändrar text , flaskans utseende osv 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Jag skulle rekommendera dig att kontakta leverantören och ser hur dom ställer sig till detta. Håller tummarna på att du får hjälp på bästa sätt. Kram Annica

 9. Sofia skriver:

  Hej!
  Jag brukar köpa produkter från Moroccan oil serien och köper från Bangehead. Dom har ofta mycket lägre priser än andra ställen. Hur kan jag se om det verkligen är rätt produkt jag får? Efter att ha läst det här så blev jag osäker på om dom verkligen säljer rätt vara…

 10. Kicki skriver:

  Jag är så förtjust i Palma Picasso edp tyvärr säljs den inte i någon fysisk butik. Beställde i julas från Strawberrynet vilket visade sig att det definitivt inte var någon Palma Picasso, doftnoterna stämde inte alls. Påpekade detta och dem skickade en ny. Samma dåliga doft även denna gång, men jag fick faktiskt pengarna tillbaka. Till saken hör, att det inte var priset som lockade för dem sålde den till ordinarie pris. Men just då var det bara Strawberrynet som hade doften inne.
  Dem skyllde på transporten (flyget) hade kunnat gjort att doften blev annorlunda.

 11. Julia skriver:

  Nordicfeel har endast fakeprodukter.
  Har själv beställt en gång och förstod detta direkt när jag doftade på parfymen. Har även vänner som blivit lurade med alkoholdoftande parfymer från dem, samt hudvårdsprodukter som har helt annan konsistens och andra mindre positiva egenskaper i jämförelse mot de äkta varornas.

  • annica skriver:

   Trist med oseriösa aktörer : / Svär här med att det aldrig kommer ske i min butik. Resultat och att vårda sina kunder är något alla butiker bör ha i sitt sikte. Det finns alltid i mitt! kram Annica

 12. Caroline skriver:

  Hej Annica!

  Såg just inslaget och känner mig inte mycket klokare ang hur man som konsument ska veta säkert att man köper en äkta produkt? Det finns ju en uppsjö av webshops på nätet, med etablerade namn som Eleven, Bangerhead, Kicks, mfl som man utgår från är ok. Men för att vara helt säker bör man alltså kontakta varje märkes svenska agent och fråga om webshopen i fråga är auktoriserad återförsäljare?

  Jag måste ändå fråga dig som har bättre insyn än de flesta, vilka webshops har du fått höra flest klagomål angående, eller går det ”branschrykten” om vissa företag som du vet fuskar?
  Nya på svenska marknaden är ju norska cocopanda, och de medger parallellimport på sin hemsida som förklaring till sina låga priser. Vet du något om dem, är de oseriösa?

  Hoppas verkligen på lite mer klargörande svar, för att bara bli varnad utan att få konkreta råd hur man ska undvika känns frustrerande, speciellt som du säger att de flesta produkter är omöjliga att se skillnad på!

  • annica skriver:

   Hej Caroline, om du vill vara helt säker kan det vara bra att dubbelkolla med återförsäljarna. De etablerade butikerna som finns online på den Svenska marknaden du du nämner är bra! Den nya på av marknaden hade jag varit mer tveksam till och kan därför vara bra att kolla upp. Skincity ska du alltid kunna känna sig trygg och säker med dina produkter 🙂 Kram Annica

 13. Sara skriver:

  Hej,
  Då jag är bosatt i Frankrike tycker jag det är kul att kika in på Sephora då och då, fast jag köper nästan all min hudvård hos er.
  Kikade lite på deras webbshop, vet du om sephora.com är en auktoriserad återförsäljare?
  Sara

  • annica skriver:

   Hej Sara, det kan alltid vara svårt att lämna ut några garantier. Men jag tycker att du ska kolla med leverantören och se vart de köper in sina produkter ifrån om du känner dig osäker. kram Annica

 14. Sarah skriver:

  Hej!

  Jag har handlat billigare JM-produkter från Ebay. Tycker att de fungerat men inte fått nån supereffekt som jag hoppats lite på. Tog mig en funderare och bestämde mig precis för att nu beställa nytt C-esta serum (det är det jag har slut just nu) från er istället. Det svider lite på kontot men är effekten bättre så är det ju så värt.
  Sen om jag inte märker nån skillnad när jag bytt ut alla produkter är kanske produkterna jag tidigare köpt äkta, men känner inte att jag vill chansa.

  Var inne på JMs hemsida och dom har faktiskt gjort en lista på internetsidor som säljer fakeJM-produkter. Dessa sidor säljer ju garanterat även andra fakeprodukter och är inte att lita på. Delar med mig av den för jag såg att flera efterfrågat just något liknande. (Just strawberrynet som nämnts ovan är till exempel med på listan).

  https://www.janmarini.com/us/viewContent.asp?idpage=128

  Och slutligen, tack för en superblogg! Har lärt mig så mycket om huden och hudvård just härifrån och hittar nästan alltid svar på mina funderingar.

  Just det, hade en fråga också! Är steg 2 (c-esta serum) ”viktigare” än steg 3 (bioclear face lotion) om jag bara har råd att köpa en av dom just nu?

  Sarah

  • annica skriver:

   Hej Sarah, Vad kuuul att du gillar bloggen så mycket : ))) Ska du bara välja ett serum så välj C esta, absolut!

   Ebay och hudvård låter riskabelt tycker jag så bättre att välja en auktoriserad återförsäljare. Jag har en nära kontakt Med Jan Marini så känner till deras lista, bra och lite vågat att lägga ut den men förstår dem. Inte kul att lägga ner miljoner på att ta fram ett eget märke och sedan förstör andra deras rykte och försäljning genom att sälja kopior.

   kram Annica

 15. Cissi skriver:

  Hej Annica,

  efter inslaget på Nyhetsmorgon om detta har jag fått ett ordentligt uppvaknande. Jag är en van Tradera-fyndare, som har köpt en hel del (mest beg. kläder från privatpersoner) och kan söka på exempelvis ”YSL” som är ett av mina favoritmärken inom make up. Biotherm, Clinique, Clarins. Allt finns, i massor. YOU NAME IT.
  Har hittills aldrig budet hem något i skönhetsprodukts-väg och kommer heller inte göra det, tack vare att denna information kom fram i nyhetsluften och synliggjordes.

  Jag vill också passa på att applådera att Paula’s Choice finns hos er. Min sambo har (eller hade, tack vare er) massor av små knottror på överarmar och baksida lår – keratosis pilaris som jag läst mig till på din blogg. Köpte ett litet paket (10-pack) med KP treatment cloths och typ tvingade honom att testa. Tro mig när jag säger att han var minst sagt skeptisk. ”Vadå, ska jag gnida in SERVETTER på armarna och få skiten att försvinna!?” typ.

  Jag stod på mig och visade ditt gamla blogginlägg. 10 cloths senare fördes denna konversation under middagen:
  Han: ”alltså, vilken sjuk skillnad det har blivit av de där servetterna!!”
  Jag: ”Ska jag beställa ett 60-pack åt dig?”
  Han: ”Ja, gör det. Då kan jag ju använda dem varannan dag för att underhålla effekten och verkligen få in rutinen”

  MIN pojkvän – hudvårdsrutin? Paula’s Choice made it happen.

  Tusen tack för att du sprider kunskap om vårt största organ!

  Kram

  • jenny skriver:

   Hej

   Letar efter de servetterna, vad är KP treatment?
   är det gentle cleansing cloth?

  • annica skriver:

   Hej Cissi, Roligt att du följer min blogg! Kul att du fått pojkvännen att få upp ögonen för bra hudvård dessutom. KP-servetterna är suuuuuperbra, många som blivit hjälpta. Håller med honom att det kan verka som trolleri att en servett kan hjälpa men egentligen så skulle det kunna vara en creme lika gärna. Dock smidigt med en servett tror att man använder dem mer regelbundet för det blir så enkelt : )

   kram Annica

 16. Sofia E skriver:

  Jag kan som inte riktigt släppa dethär med kopior och parallell import! 🙂 Jag tycker det är rentav förskräckligt!! Härom dagen kom min man hemsläpandes med ”fynd”, duschgelé från Burberry. Han hade det köpt det i butik till vrakpris. Brevid bordet hade det stått att dom köpt in ett stort parti och säljer nu till kampanjpris. Hmm… i mina öron låter det jätteskumt! Detta är alltså en stor butik som vad jag vet iaf inte i normala fall säljer Burberry parfymer el dyl. Jag tänkte då att jag skulle vara klok och kontakta Burberry direkt för att kolla att den är äkta men de har ingen sån service svarade de. De kan allstå inte hjälpa mig kontrollera om produkten min man köpt är äkta eller ej. Det enda de kunde rekommendera är att köpa av auktoriserade siter och butiker. Bra tips och det gör vi ju i vanliga fall. Men det bara slog mig hur mycket som egentligen kan vara piratkopior!! PÅ nätet är man ju lite mera skeptisk och man kollar upp sidor osv men i en fysisk butik litar man på något sätt att det som finns i hyllan är äkta! Men det finns det alltså heller inga bevis på….det är SKRÄMMANDE!!! Finns för mycket fula fiskar där ute som tjänar pengar på andras märken och låter oss konsumenter ta stora risker! Det är INTE okej. Jättebra att du upplyser oss om detta för jag tror att det är många därute som är lika godtrogna som min man som går i fällan…

  • annica skriver:

   Hej Sofie E, Det låter som att han kan ha blivit lite lurad tyvärr…verkligen ett ämne som upprör och det enda man kan göra är att upplysa, upplysa och kolla upp den butik man handlar i. Helt enkelt fråga var man köper produkterna och sedan kolla med huvudagenturen om det stämmer. Så trist och jag säger det igen hur kan man livnära sig på en lögn och faktiskt lura sina kunder. FY!!!!

   kram Annica

 17. Charlotte skriver:

  Hej Annica 🙂
  Skulle du kunna länka de som är auktoriserade inom hudvård.
  Ha för mig att jag läste något om detta innan på er sida där du nämnde vilka som var ingick där.
  Mvh
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, du menar vilka hudvårds-siter som är auktoriserade!? Har tyvärr ingen lista på det…

   kram Annica

 18. Jenny skriver:

  Jag har känslig torr hy, är väldigt ljus och blir lätt röd. Fått allergiska utslag av vissa produkter. Har problem med min panna som däremot får finnar och blir fet, är 27 år så ingen tonårshy direkt. På vintern kan jag använda epiduo (en medicinsk hudkräm) men under våren och sommaren ska man ju undvika den pga solen. Har testat olika krämer & masker från billiga och dyra märken men inte hittat något som passar. Kan du rekommendera någon salong i Stockholm för det känns lite riskabelt att bara beställa via webshopen, vill nog att någon kan se min hud för att förstå vad jag menar.

  • annica skriver:

   Hej Jenny, om du vill så gör du vårt hudtest, mailar bild och sedan mailar du även vår info för att få din rutin förklarad för dig. Du ska veta hur många vi hjälper. Att bara beställa något rekommenderar jag inte utan ta hjälp av de duktiga hudterapeuter vi har på Skincity. Tanken är inte att man som kund ska sköta sig själv utan man är varmt välkommen att prata hud med oss. Vill du besöka en salong så kan jag tipsa om Ulrica på http://www.skinmedical.se

   http://skincity.se/sv/skintest

   kram Annica

 19. E skriver:

  För flera år sedan köpte jag en riktigt billig gucciparfym i thailand. Dumt kan man tycka.. Men den såg exakt likadan ut, även stämpeln under osv. efter ett tag började den dock lukta lite speciellt typ alkohol..

 20. Camilla skriver:

  Jättespännande ämne och så viktigt att det tas upp!
  Jag beställde för en tid sedan Essies nagellack från Nordicfeel och är helt övertygade om att de är fejk. Jag beställde en kulör som jag köpt flera gånger tidigare från tex Kicks eller Åhlens, men den här gången hade den en liten annan ton och en helt annan täckförmåga. Även flaskan såg aningens annorlunda ut och borsten var inte alls som den brukar. Trist tycker jag, Nordicfeel är ju ändå ett namn man känner igen och har fått känslan av att de ska vara seriösa. Nu har jag precis gjort en beställning från Skincity och det känns tryggt och bra 🙂

  • annica skriver:

   Hej Camilla, kan ha varit fake eller så köpte du Essies enklare version av lack. De finns två olika. Fast de bör förstås inte ha haft samma namn då. Flaskorna och penseln är skiljer sig iaf på dessa. De vi säljer är den variant som säljs på salonger och som sitter allra bäst. De kallas för Essie Professional. De större kedjorna tror jag bara säljer det enklare Essie, så var det förr iaf.

   kram Annica

 21. Maria skriver:

  Jag hade redan skrivit en kommentar om detta tidigare, en kortare variant som jag såg att inte fanns med.
  Jag antar att det var slöseri med tid att skriva ytterligare en kommentar eftersom ingen vill veta sanningen om de fina webshopparna som Kicks och Eleven. 🙁

  • annica skriver:

   Hej,

   Såg nu att ditt inlägg visst syns. Ska läsa och svar dig : )

   kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Maria, Nu hänger jag inte riktigt med. Inga kommentarer tas bort. Har inte sagt något illa om Eleven och Kicks, vad jag vet är de seriösa. Eftersom jag inte har insyn i någon annans företag så vill jag inte nämna bu eller bä….för hur ska jag veta. Som sagt har inte tagit bort någons inlägg. Skriv gärna igen om du vill, du är mer än välkommen på min blogg : ))))

   kram Annica

 22. Maria skriver:

  Jag har fått dåliga, härskna varor från Kicks.se och Eleven.se (köpt via deras webshoppar) och Kicks var det företag som vägrade godtag reklamationen, trots att det var ett solklart fall.
  Denna gång gällde det ett LE läppstift från MAC och jag VET hur smak och lukt ska vara när det gäller MACs läppstift.

  I och med att det var LE så var det inte heller så gammalt, jag har använt läppstift betydligt längre tid än så utan att de har förändrats i smak, lukt eller utseende.

  Läppstiftet hade även skador/märken som syntes först när man skruvade upp hylsan och inte heller det var anledning till att godkänna reklamationen.

  Jag fick alltså ett läppstift som INTE var plomberat och som det var flera fel på och Kicks vägrar godkänna reklamationen?

  Tänk om jag hade fått ett läppstift som någon annan använt/öppnat och sedan lyckats returnera?

  Det kändes inte trevligt och jag blev så fruktansvärt illa behandlad av Kicks, både personalen i butiken och deras kundervice per telefon, att jag ALDRIG mer kommer att handla därifrån.

  Eleven har det aldrig varit några problem med, de har alltid jättetrevliga och snabb kundservice.

  Bangerhead.se har sålt en hårfön till mig av märket Pluma för ca 2.000 kr och det var fel på den redan från början. För en hårfön ska väl inte ha så stark värme att man får brännskador i hårbotten och skadat hår vid normal användning?

  Jag måste hålla den på minst en armlängds avstånd för att inte bli bränd på lägsta värmen. Jag kan ju inte föna/styla håret med kalluft! Har förresten köpt en billig fön för 150 kr istället eftersom jag inte kan använda den för 2.000 kr.

  Jag har försökt kontakta Bangerhead.se via deras formulär på hemsidan massor av gånger under ett par års tid.
  Jag hittar ingen annan e-post.

  Jag har inte fått ETT ENDA svar under all denna tid. När jag försökte ringa så fick jag luren i örat när jag nämnde ordet reklamation och sedan svarade ingen när jag ringde igen.

  Jag har funderat på att polisanmäla dem för att de sålde en hälsovådlig hårfön (ett barn hade lätt kunnat få svåra brännskador på en kort stund), men jag har gett upp nu. Jag orkar helt enkelt inte. 🙁

  Om man inte ens kan lita på auktoriserade webshoppar som tar mycket bra betalt för sina produkter (läppstiftet från MAC kostade 195 kr), vem ska man då kunna lita på?

  Hädanefter kommer jag att beställa där det är billigast och märker jag att det inte stämmer, att det är något fel på produkten, så kommer jag bara att slänga den eller skicka tillbaka/göra en reklamation.

  För det jag har råkat ut för, mer än en gång under flera års tid, har bara bevisat för mig att man inte ens kan lita på ”auktoriserade” webshoppar, inte ens i Sverige.

  • annica skriver:

   Hej Maria, Det låter trist tycker jag och vilken otur du verkar ha haft med dåliga produkter. Fönen låter livsfarlig. Frågan är om att handla där det alltid är billigast om det är lösningen. Ring upp och fråga och gör lite research. Hos mig hade du självklart fått lämna ditt lipstick åter. Att googla företaget kan också hjälpa även om allt på nätet inte är sanning så kan man få en fingervisning. Att man inte kan kontakta företaget är tecken på att INTE handla. Tänk om det helt skulle saknas personal på mataffären, det hade varit märklig och oseriöst eller hur. I min shop får du ringa, maila, chatta…med oss vi svara på allt och lämnar gladeligen telefonnummer till våra leverantörer om man önskar : )

   kram Annica

 23. Sofia E skriver:

  Hej!

  Tack för ett jättebra inslag om ett otroligt viktigt ämne!!! Man behöver nog få information om detta hur man enkelt som konsument kan luras om man är prisblind! Själv har jag också gått i den fällan! Har handlat på Nordicfeel och var nöjd med att det kostade så lite…tänk så mycket man ”sparade” på att handla! hmmm…. med facit i hand så sparade man nog inget…på förnuftet kanske!! Har handlat både smink och hårvårdsprodukter därifrån och jag kanske har haft tur (?!) för jag har inte fått några reaktioner..snarare utebliven effekt samt att man har märkt att produkten doftar annorlunda. Och så har jag heller inte hittat någon id märkning. Numera handlar jag inget därifrån eller någon annan sida heller och har aldrig förr längtat så efter något paket som från skinity, t.o.m min 3 årige son skiner upp när han ser ett paket från er och frågar glatt ”undrar vilken ”kookessi” vi får nu”? 🙂 Oerhört tacksam för att jag hittat hit och vad mycket jag lärt mig om hudvård!! 🙂 Förr har jag heller inte förstått symbolen med en burk och 12 på heller men när du sa det i inslaget så var det ju ganska självklart att de har en hållbarhet på 12 månader! 😉 Har bara funderat vart bäst före märkningen försvunnit! Inte för att jag nu brukar använda öppnade produkter längre heller men jättebra info! Nuförtiden använder jag Jan marinis produkter och handlar dem säkert av er! 🙂 Underbart att du delar med dig av din kunskap du är en inspiration för många!

  Kram,
  Sofia

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Jan Marinis serie är ett klockrent val av dig! Man blir så frustrerad över hur vissa kan ägna sig åt lurendrejeri bara för pengarna. Fattar inte hur man ens kan känna sig lite lockad av att basera sina affärer på en lögn och på en dålig produkt. Men det finns tjuvar till allt. Vi kunder får vara uppmärksamma och så hoppas vi att de rensas bort en efter en. I långa loppet bör det inte vara hållbart. Ärlighet varar längst i alla lägen : )

   kram Annica

 24. Sara skriver:

  Hej ,jag undrar vilket det ”säkraste ”märket att använda som hudvård då man är gravid ?

  • annica skriver:

   Hej Sara, Det finns mååååånga säkra märken, alla som finns i min shop bl a. Det du ska tänka på att undvika är A-vitamin/Retinol. Kanske ett så naturligt som möjligt kan vara ett alternativ för dig. Kika på tex Neals Yard, de har även urmysiga babyprodukter : )

   kram Annica

 25. Lotta skriver:

  Oerhört viktigt ämne med tanke på det enorma utbud som finns ute på nätet utan! Tack för att du ställer upp och pratar om det!
  Även jag skulle vilja ha ett forum där man kan gå in och se vilka som är oseriösa. Men så länge handlar jag aldrig på en enda sida jag är minsta lilla osäker på! Självklart ff stammis hos er utmärkta webbshop!
  Kram Lotta

  • annica skriver:

   Hej Lotta, känsligt, laddat och ett mycket viktigt och aktuellt ämne. Det bör pratas mer om det så hoppas att fler hjälps åt.

   kram Annica

 26. Julia skriver:

  Mycket bra att ämnet togs upp!

  Skulle du inte kunna varna/namnge några hemsidor som du vet har oäkta produkter?

  KRAM!

  • annica skriver:

   Hej Julia, hmmm…..nja…får fundera på det. Eftersom jag inte har full insyn i andra företag så känns inte det rätt. Googla på ämnet och se vilka som redan har ”åkt dit” och blivit fällda : ) Läs mina tips på hur du kan upptäcka /misstänka att en butik inte jobbar seriöst. Det brukar gå att skilja de seriösa från de oseriösa rätt fort.

   kram Annica

 27. Erika Alm skriver:

  Hej Annica!
  Lång inlägg men läs det gärna för jag har insett att jag drabbats av fake!

  Skrev till dig på instagram och sa detta men jag vill säga det än en gång: Tack vare att jag fann er sida och insåg att man få vad man betalar för så har min hudvård (även makeup) tagits till en ny nivå – måste erkänna att jag för bara ett år sedan skulle rynkat på näsan och tänkt ”haha, varför köpa på skinCity för 300 kr mer när man kan köpa det på….xxxx..?!” men så hittade jag din blogg och instagram och genom den har jag lärt mig MASSOR! Inte bara hur mycket kopierat det florerar på marknaden men du är också den som gjort serum till en helt naturlig grej i min hudvårdsrutin. Skulle aldrig kunna va utan serum nu. Du och dina duktiga kollegor har verkligen gett mig bättre hudhälsa och hos er får man vad man betalar för och än mer därtill – service i världsklass! Kommer alltid handla hos er nu, har precis gått all in på ny med Exuviance tack vare hudtest och Beatrice och kör även jane iredale helt och fullt – känns som optimal hud hälsa!

  Har tidigare haft dermalogica och har senaste halvåret köpt det via er. Men, jag fruktar att jag under många år (läs minst 5) säkert har köpt kopior/pirat! Det började när jag var 17 och Special cleansing gel började hyllas i alla bloggar, jag köpte då den plus kräm, mask, ögonkräm och ansiktsvatten från samma märke på Strawberrynet – min hud blev totalt förstörd! Vid 17 års ålder! Gick från normal tonårs blandhy till att vara ILLRÖD i ansiktet som om jag var brännskadad! Jag trodde såklart det var dermalogicas fel och jag skrev till Skin Concept som blev väldigt upprörda för att jag reagerat som jag gjort men frustrerade att dom inte kunde hjälpa på grund av att jag köpt dem på den sidan. Tror dom kände sig väldigt maktlösa att se en så ung hud förstörd. Några år gick och jag tog upp användandet av Dermalogica igen eftersom alla hyllade märket men denna gång gick jag till hudterapeut och köpte hela ultra calming serien och huden blev perfekt. Fortsatte med demalogica men började köpa dem från Jerseybeautycompany som var väldigt billigt och där ska Dom vara äkta, finns med på engelska dermalogicas sida. Men, sen började jag se svenska sidor – med trygg e-handel, dyka upp och jag blev LYRISK! Trygg E-handel OCH billigt Dermalogica – gud finns! Så jag köpte på mig massor, massor. Måste dock tillägga att jag gick på Dermalogica behandlingar hos hudterapeut och köpte någon enstaka produkt därifrån också. Har aldrig gått någon reaktion från de sidor jag köpt dermalogica ifrån efter det men heller ingen wow effekt – snarare tvärtom har min hud alltid sett glåmig och trist ut. Absolut ingen ”din bästa hud”-känsla som dermalogica går ut med. Tror dock jag har att tacka de få produkter jag köpte från sidor med äkta varor för att jag ändå haft lite bra till min hud. Har på senare år handlat från Babyface, beauty the you way och nu på senare tid hos er vilket är outstanding! Dock har jag handlat hos DonnaBeauty som sägs ha äkta varor av dermalogica, men den enda skin smoothing cream jag köpt via dom luktade FISK!? Skrev det till dom och fick skicka tillbaka den. Jag vet hur dermalogicas skin smoothing cream ska lukta och den ska inte lukta så sol den gjorde.

  Jag har dig och ditt härliga gäng att tacka för finfina produkter i mitt badrumsskåp och för att hjälp av välja! Jag har faktiskt börjat fundera på att läsa till hudterapeut för ni har verkligen fått upp mina ögon ÄNNU mer för denna underbara värld – inte kosmetika som så utan hudhälsa! Du kommer alltid vara min stora gud-guru.

  Tack för mig och en stor kram till underbara dig!

  Mvh Erika A

  • annica skriver:

   Hej Erika, Jag läser gärna ditt långa inlägg. Spännande att få ta del av din historia men samtidigt skrämmande vad du varit med om. Tur att du kommer rätt på banan nu och vet vad du ska kika efter. Att du fått fin service av mina hud-kollegor på SC gör mig riktigt varm i hjärtat. Deras kunskap är enorm och de har alla hjärtat på rätt plats! Hälsar Bea lite extra från dig : )

   Tack snälla för att du tog dig tiden att skriva till mig.

   kram Annica

   • Linnea skriver:

    Hej Annika! Jag brukar annars handla märket hos sickla butiken eller Elisabeth skolan.

    Sista har slutat med produkt…viljen kanvdu rekommendera en tjej på 59 år:-)
    Tror jag har normal hy..slutade röka för 2 år sen
    Garanterar ni.äkta varor?! Köpte nyligen.decleor Milk och ansikts vatten
    Jasmin skrev till mig att ni använder äkta:-) tack för svar L

    • annica skriver:

     Hej Linnéa, på Skincity har du alltid äkta varor som kommer från auktoriserade leverantörer. Det är något du alltid ska känna dig säker på när du handlar på Skincity. Decléor är ett jättebra märke som passar din hud och Youth lotion är fantastisk och en mycket bra start i din rutin. Titta även på deras serie Orexellence för serum, creme, balm, mask och ögoncreme 🙂 Kram Annica

   • Jag skriver:

    Hej Annika! Jag har en order från er på.decleor… Även en dyrare order på märket men från.Donnabeuty.och sista inte nöjd…om föregående skrivare fick fisk lukt så käns mitt som s-t lukt.
    Jag har provat nattkräm som är en burk på 75 ml?! Och nej…det käns inte som Decleor!!!! Jag får heller inga svar varifrån.de köper eller ev inköpare. Jag får ett papper dit reklamation går utan adress eller tel nummer jag själv fått leta upp och där finns inget företag då vi tog oss dit!!! Jag är arg även om jag efter många obesvarade mejl får skicka varor serum natt och dag kräm åter!!!! Extra arbete vilket de borde gå ersätta.mig!!!! Länder du till dessa?! Mvh

    • annica skriver:

     Hej, Känns synd att de inte kan svara sig på dina funderingar och att du behöver göra detta jobb för att få hjälp. Förstår att det inte känns roligt för dig. Jättebra att du har tagit dig tid att höra av dig och kanske känns skönare att beställa från ett företag som har produkter i bra kvalité och som kommer från rätt leverantör. Kram Annica

 28. Tack för att du tar upp detta och pratar om detta ämne som är så viktigt. Har delat videoklippet vidare på min FB. Vill att fler ska lära sig om hur viktigt det är att köpa från bra, äkta ställen. Mycket bra inlägg där du förklarar på ett väldigt enkelt och bra sätt. Tack Annica!
  Ha en trevlig helg!

  • annica skriver:

   Hej Ann-Sofie, Verkligen superviktigt som du säger! En debatt behövs så att folk blir mer kritiska. Många drar öronen till sig om tex ett pris är extremt lågt men låååångt ifrån alla tyvärr. Kolla upp din butik säger jag! Smått vidrigt att bygga upp sin affär på en enda stor lögn, hur sover de bra på nätterna när de lurar sina kunder. Värna om det bästa du har istället – kunden! Ursch blir smått upprörd ; )

   kram och trevlig helg till dig med!
   Annica