Q&A – allt du behöver veta om SKINCITY skincare

 • | Annica

Hej på er! Hoppas ni mår toppen och att ni tyckte att SKINCITY skincare hudvårdsskolan gav er lite kött på benen. 🙂 Jag och Sofia hade ju en Q&A LIVE sändning om SKINCITY skincare för några veckor sedan när vi öppna vår pop-up i MoS. Tänkte jag skulle dela med mig av den här på bloggen idag. Är det något du inte får svar på, skriv din fråga i kommentarfältet så löser vi det. 🙂

skincity skincare

Jag och min grymma kollega Sofia, som är hjärtat bakom SCSC, jag suger in denna kunskapsbank hon besitter.

 

Kan man säga att produkterna är inspirerade av ett annat märke och i så fall vilket?

SKINCITY skincare har blivit inspirerat av allt vi gör här på Skincity. Så våra varumärken blir en stor del av de arbete vi gör. Vi har även höga krav på de märken vi väljer att ta in och detta för att ge dig som kund de bästa möjliga förutsättningar för en välmående hy. Efter många år av erfarenhet och kunskap kändes SKINCITY skincare nu självklart för oss men även med tanke på den stora efterfrågan som har funnits hos er, våra kunder.

Passar produkterna alla hudtyper?

Ja det stämmer, SKINCITY skincare är framtaget för att passa alla. Det viktiga är bara att hitta vilka produkter som passar varje behov. Detta framgår tydligt på framsidan av produkterna idag men finns det minsta tvekan finns Skincitys kundrelationer alltid tillgängliga för att hjälpa till och hitta den bästa lösningen.

Är SKINCITY skincare produkterna veganska?

Ja det stämmer, inga ingredienser av animaliskt ursprung.

Testade på djur?

Nej, inget är testat på djur.

Är de parfymfria eller inte?

Inte helt parfymfria men fria från allergena doftämnen. Men det finns endast en produkt, vår Balancing Sulfur Mask som innehåller parfume och det är Eucalyptus oil som är en eterisk olja som behöver deklareras som PARFUME i INCI.

Prisläge på produkterna?

Alla ska ha råd med bra hudvård. Detta med tanke på att vi har nära kontakt med produktion och står för marknaden själva. Vi har också valt att välja bort onödigt emballage så fort detta är möjligt.

Passar produkterna för mig som har…

Ja det stämmer, SKINCITY skincare är framtaget för att passa alla. Det viktiga är bara att hitta vilka produkter som passar varje behov. Detta framgår tydligt på framsidan av produkterna idag men finns det minsta tvekan finns Skincitys kundrelationer alltid tillgängliga för att hjälpa till och hitta den bästa lösningen.

Psoriasis

Om du har en mycket irriterad och blossande psoriasis är Soft calming second concentrate den bästa starten. Här hittar du bland annat det kollodiala havret som lindrar en röd och kliande hud. Är huden mer torr och inte lika blossande bli Barrier building second concentrate ditt alternativ som innehåller alla torrisar älsklingsingrediens squalane. Den ger massa näring till din hud samtidigt som den stärker hudens barriär så att huden blir mer motsåndskraftig.

 Atopiker

Samma som ovan.. olika tillstånd men behandlas på lite liknande sätt.

Känslig hud

Att komma igång med en bra grund är viktigt. Ofta kan en känslig hud vara överarbetad och behöver komma ”back to basic”. Här blir Mellow balm cleanser tillsammans med Luminous licorice toner den bästa ”power couple” för dig.

Rosacea

Samma som ovan men som rengöring kan även Soft foaming cleanser vara passande om du har en lite mer blandad/fet hud. Glöm inte sedan att addera Soft calming concentrate som kommer hjälpa till att lugna huden och stärka upp barriären igen.

 Om man är över 50

Produkterna är multifunktionella och är framtagna för att passa alla. Det kan vara svårt att prata ålder och det är något som vi helst inte för, utan alla har hud på något sätt som kan se väldigt olika ut. Men jag förstår frågan och om vi generaliserar hur en +50 hud ser ut så har vi en favorit vi vet att du kommer att tycka om. Correcting second concentrate är en riktig ”must-have” för en mogen hud som vill arbeta på allt men samtidigt inte stressa eller överarbeta huden. Här hittar du den senaste generationens A-vitamin. Här får hudtonen och hudstrukturen en ordentlig behandling utan att ge samma klassiska bieffekter som retinol lätt kan ge. Det vill säga att du slipper uppleva huden torr, stram och rosig men du får minst lika fina resultat. Hur bra?!

skincity skincare serum

Torr, mogen, känslig, acne… vi har serum för många olika tillstånd i SCSC

 

 Yttorrhet & förstorade porer

First concentrate, denna multifunktionella produkt tar lätt hand om dessa klassiska hudproblem som vi gärna arbetar på.

 Reaktiv hud

Soft calming concentrate som har extrakt från lugnande ingredienser som havre, ceramider och bisabolol.

Minska akne ärr

Enlighten second concentrate med superingredienserna niacinamid, azelinsyra, lakritsrot och arbutin så blir huden mycket jämnare och klarare.

 Acnebenägenhud

Correcting second concentrate reducerar utbrotten samtidigt den arbetar på ärr och motverkar nya utbrott samtidigt som den inte gör din hud mer torr eller känslig.

 Mogen hud

Correcting second concentrate. Power-produkten som gör allt och lite till för dig med mogen hud. Perfekt för att förebygga och korrigera ålderstecken och pigmentförändringar.

Post-inflammatorisk pigmentering

Enlightening second concentrate. Det kan vara riktigt svårt att arbeta på pigmenteringar då det tar tid innan du ser ett resultat och ett SPF30 eller mer dagligen är otroligt viktigt steg för att du ska kunna se en effekt av dina produkter. Som tyvärr många slarvar med! Men i denna produkt har du så många ingredienser som arbetar på hudtonen och ger resultat som är helt fantastiska!

Torr hud

Barrier building second concentrate eller Rich moisture second concentrate. Är det en hud som saknar näring och verkligen behöver allt den kan få skulle det optimala vara att ha först Rich moisture second concentrate och sedan följa upp med Barrier building second concentrate. Annars är Barrier building mer för den som har en klassisk torr hud och Rich moisture mer för den yttorra huden.

Om man bara ska köpa en produkt, vilken ska man satsa på då?

First concentrate. En produkt som alla bara SKA ha hemma. Den stärker hudbarriären, motverkar förstorade porer, jämnar ut hudtonen och fungerar som en antioxidant. Den innehåller en aktiv halt av Niacinamide som är bra för flera olika hudtillsånd och problem. Dessutom är den berikad med havre och hyaluronsyra. Dessa ämnen stärker huden, verkar både fuktighetsbevarande och fuktighetsgivande samt lugnande på irriterad hud. Tillsammans med andra vitaminer (A, C) och extrakt är detta koncentrat optimalt på så många olika sätt och för så många olika hudtyper. Den främjar hudhälsan! Ett självklart val för alla att ha i sin hudvårdsrutin. Du behöver heller inte vänja produkten med huden utan det är bara att börja på en gång.

First vs Second concentrate – vad är det andra serumet / varför skall man ha det?

First Concentrate blir grunden i din hudvårdsrutin. Efter det kan du bygga vidare mot ett specifikt behov eller resultat. Då adderar du ett Second Concentrate.

skincity skincare

The Routine…

Kan produkterna kombineras med andra märken? 

Ja det kan du. Vi vet att Skincitykunden har hittat många favoriter bland våra olika märken och därför är detta något som vi har tagit till hänsyn till när vi plockat fram vårat egna varumärke. Det är endast Skin Cell Resurfacer och Clear Pore Resurfacer jag skulle rekommendera dig att vara försiktig med om du använder exfolierande syror från ett annat märke idag. Annars är det fritt fram att plocka in dina favoriter från SCSC i din befintliga rutin.

Vilken produkt har syra i sig och kan man kombinera syraprodukterna med en annan syraprodukt?

Skin cell resurfacer och Clear pore resurfacer är de produkter som innehåller exfolierande syror. Här hittar du AHA-syrorna glykolsyra(glycolic acid), mjölksyra(lactic acid) och äppelsyra(malic acid) och BHA-syran(salicylic acid) i båda produkterna men i lite olika koncentrationer då produkterna är anpassade för olika hudtyper. Skin cell resurfacer för en mer normal till torr hud och Clear pore resurfacer för en mer normal till blandad hud.

Styrka på retinol?

En procent använder man sig lätt av för att jämföra produkter. 0,5% måste ju bara bättre än 1%?! Så enkelt önskar vi att det kunde vara men så är det tyvärr inte och vi ser allt för många fall där det lätt vilseleder kunder istället för att hjälpa. Det finns så mycket mer i produkten som påverkar den effekt du får på huden. Men vi kan garantera dig att vi har produkter med nivåer av ingredienser som verkligen ger resultat och effekt på huden. Så låt oss inte stirra oss blinda på procenten utan istället fokusera på effekten en sammansättning kan ge.

Jag som har torr hy behöver behöver jag vara orolig över att vissa produkter innehåller alkohol?

Nej det behöver du inte, vi arbetar med noga utvalda ingredienser som skyddar och stärker din hud. Du kan hitta några olika former av alkoholer som ingrediens under några av produkterna. Aktiva ingredienser ligger ofta i en alhoholbas när de levereras och därför deklareras även detta. Men fortfarande inget som har en uttorkande effekt på huden.

Kommer ni att lansera ett solskydd samt ögonkräm?

Ja det kommer. Något som vi arbetar aktivt på just i detta nu, men vi vill samtidigt inte vara allt för snabba på att lansera produkter som vi inte är 100% nöjda med och därför kan vissa produkter ta lite längre tid. Solskydd är ett lite svårare att ta fram. De bästa solskydden är de vi använder? Eller hur. Så det är otroligt viktigt att detta självklara steg i din rutin är något som alla använder. Varje dag, året runt!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Q&A – allt du behöver veta om SKINCITY skincare”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. fanny skriver:

  Så underbart och roligt att skincity har sitt eget hudvårdsvarumärke! Har hunnit testa rengöringarna samt ansiktsvattnet och ja jag är totalt såld, min känsliga och torra hy älskar alla dessa!

  Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig att hitta någon ny exfoliering att testa?
  Har använt mig utav bha 1% leave on lotion från PC i några år nu, visst den är bra men vill ha något nytt.
  Har känslig och torr hy så bha passar min hy men jag har väldigt väldigt sällan finnar.
  Hade AHA varit något att testa? Den tillför fukt om jag minns rätt?

  Tacksam för svar och tack för att skincity finns.

  • Annica skriver:

   Hej fanny!
   Hur härligt och glad blir jag inte när jag läser detta, så glad att du gillar produkterna du än så länge provat. Du har helt rätt, AHA-ger fukt…våra exfolieringar har en mix av AHA/BHA & PHA-syra vilket är en drömtrio. Jag tycker du ska testa SCSC exfoliering då, men tänk på att vänja in den enligt anvisning på siten för bästa möjliga effekt på huden. Kör gärna ett fuktgivande serum efter exfoliering, det gör susen för torrheten. Serumet kan du använda morgon och kväll från start under din creme. 🙂
   Hoppas du kommer gilla!
   kram Annica

 2. Sanna skriver:

  Hej Annica. Vänder mig till dig för känner mig helt hopplös i detta. Jag slutade med yasmin ppiller och satte in en kopparspiral direkt efter, 8 månader senare fick jag acne. Jag antog att det berodde på spiralen som några hudterapeuter sa. Jag tog ut den i januari men det har fortsatt ända sen dess och nu har jag haft acnen i 1 år. Har nu förstått att det är hormonell acne som kommer från ppiller stopp och säkert i samband med kopparspiralen.
  Känns som jag provat allt man kan använda. Haft mycket produkter under tiden men numera rengör jag ansiktet med Neostrata clarifying cleanser, klairs toner, estee lauder night repair serum. Varvar mellan bha syra, niacinamide, azelaic acid, glycolic toner och retinoid 2% från the ordinary. Sover med klairs e mask.
  Jag har precis nyligen börjat ta tillskott också. Omega 3, b-vitamin komplex, zink, d-vitamin och järn.
  Finns det något jag kan göra för att få bukt med acnen? Några andra produkter som kan hjälpa? Orkar verkligen inte detta elände mer. Tack för din hjälp, din blogg är bäst. Kram

  • Annica skriver:

   Hej Sanna, jag förstår verkligen ditt problem! Hormonerna kan stöka till det riktigt ordentligt för oss och det kan ta lång tid för kroppen att ställa om sig efter att man exempelvis har bytt preventivmedel. Jag tycker det är jättebra att du tar kosttillskotten du nämner och när det gäller din hudvårdsrutin tycker jag att du tänker rätt vad det gäller ingredienserna. Dock kan du behöva dra ner lite på stegen för att få din hud i balans. Mitt förslag är att du håller dig till en ganska kort rutin för att bygga upp din huds barriär och sedan ökar på allteftersom och efter behov. Jag kan varmt rekommendera att byta ut dina olika serum mot ett enda: First Concentrate från SKINCITY Skincare. Det innehåller både C-vitamin och Niacinamid samt lugnande och barriärstärkande ingredienser som är fördelaktigt vid acneproblematik för att få huden i balans. Testa denna rutin: Clariying Cleanser, Klairs Toner, 2% BHA Liquid (börja med var tredje kväll och bygg sedan på till varnannan eller varje kväll), First Concentrate och sedan 24h Light Emulsion. Du kan absolut sova med Klairs mask, men kanske ett par tre gånger i veckan och inte varje natt. Till dagen rekommenderar jag denna lätta emulsion från Heliocare med fysikaliskt UV-skydd. Hör av dig om du undrar något mer! 🙂 Kram, Annica

   • Sanna skriver:

    Tack Annica för ditt svar! Kikade lite på serumet från ert märke och det låter toppen. En fråga bara, kan jag med fördel också använda erat correcting second concetrate på kvällen? Läste beskrivningen och tyckte det lät bra och passade för acnebenägen hy samt ärr 🙂
    Kram!

 3. A skriver:

  Hej Annica!

  För en person med acnebenägen hud med en del ojämnheter, ärr och yttorrhet som testat det mesta med varierande resultat utan att riktigt hitta en rutin som ger långvariga resultat .. och använder just nu neostratas restore serie, med tveksamma resultat. Känns som huden saknar fukt. Lägger ibland också till bionic face serum eller illuminating serum samt ibland ultra smoothing cream till natten från samma märke. Kan man istället komplettera med något serum eller andra produkter från SCSC? Har beställt eran toner och tänkte lägga till den i rutinen.

  Tack för alla fina blogginlägg ni bjuder på!

  • Annica skriver:

   Hej A,
   Svårt det där med att hitta rätt, förstår känslan. Om du vill tilllföra mer fukt och näring ska du kika på Rich Moisture och Barrier Building,används varje dag morgon och kväll under creme. Härligt att tonern redan är påväg till dig.
   Lycka till med produkterna.
   kram Annica

 4. Nikki skriver:

  Akneärr är ju inte alltid röda, utan kan vara gropiga eller väldigt gamla. Arbetar verkligen enlighten-serumet på dem också? Det känns konstigt att behandla alla typer av akneärr på samma sätt eftersom de kan vara väldigt olika.

  • Annica skriver:

   Hej Nikki,

   Ju äldre och djupare ärr desto svårare att få bukt med helt klart, men värt att prova och se om ärren kan bli lite mindre framträdande i tonen.
   Kram Annica