Sommarens bästa solskydd

 • | Annica

Nyp mig i armen, Jag har kommit till solskyddshimlen! Heliocare som nu finns på Skincity tänker på hudens skydd i helt nya vinklar, från insida till utsida & vice versa, 360 grader, all year round. Gillar skarpt deras tänk!

Solskyddsprodukter från Heliocare

Celebrate life!

Filosofin bakom Heliocare är ”Celebrate life”! Med det menar de att man ska kunna njuta av livet utan att behöva oroa sig för sin hud. De har verkligen ett helhetstänk när det kommer till skydd för huden som boostar både insidan och utsidan. Dessutom har de tänkt på olika hudtyper och hudtillstånd och därför anpassat texturerna så att det blir lätt att välja en produkt för optimalt skydd som passar just ens specifika hud. Märket har helt galet härliga texturer och fint innehåll!

Skydda huden varje dag, året om

Det vår hud utsätts för idag kommer resultera i hur vår hud ser ut och mår när vi blir äldre, därför måste vi använda dagligt skydd för att hålla huden frisk och stark länge! Många tror att man bara behöver tänka på att skydda huden när solen är framme och man har länge fokuserat endast på solens UVB- och UVA-strålar, men nu ska ni få höra!

Även den molnigaste & regnigaste dagen utsätts huden för skador. UVA-strålar går igenom molntäcket och kan även penetrera glas, så även om du spenderar dagen inomhus vid ett fönster kan du få solskador! Dessutom utsätts vi för IR-A och synligt ljus (HEV) även när det är molnigt och regnar! Det är här det fina med Heliocare 360 kommer in i bilden…

Talande bild över hur viktigt det är att skydda huden alla dagar om året (bild lånad från Heliocare).

Unika ingredienser

Det som gör Heliocare så unikt är, som jag nämnt tidigare, deras 360-gradiga syn på skydd mot alla delar av solens strålning. Låt oss kika närmare på ingredienserna som gör jobbet.

Fernblock FC – kraftfull antioxidant

Denna ingrediens har sitt ursprung från en urgammal ormbunke och detta patenterade extrakt (som är framforskat i samarbete med Harvard Medical School i USA!) finns bara i Heliocares produkter vilket gör märket unikt. Ingrediensen är en kraftfull antioxidant som neutraliserar fria radikaler – som ni alla vet är hudens värsta fiende. Ormbunken som egentligen är en vattenväxt har utvecklats genom evolutionen till att växa på land, och har därför utvecklat otroliga mekanismer för att skydda sig mot solen, vilket Heliocare tagit vara på. Det finns mer än 80 kliniska studier på det skydd som Fernblock ger på huden!

Vilka funktioner har Fernblock på huden?

 • Skyddar våra fibroblaster som ser till att våra celler fungerar som de ska
 • Skyddar mot fria radikaler
 • Stärker kollagenet & motverkar linjer och rynkor
 • Skyddar langerhans celler som har en immunologisk funktion i huden
 • Arbetar stärkande och reparerande på vårt DNA
 • Lugnar huden och motverkar irritationer och soleksem.

Skydd mot det blå ljuset – HEV

I Heliocares 360-serie finns något som heter Fractional Biomimetic Melanin – ett ämne som utvinns ur majs och liknar hudens eget melanin – det som vår hud producerar som eget skydd mot solen och som även ger vår hud dess pigment. Denna smarta ingrediens fungerar som ett absorberande filter för HEV-ljus – det ljus som kommer från skärmar och som blivit allt mer på tapeten att vi ska skydda oss mot.  Så grymt att även ha detta i sitt UV-skydd!

Skydd mot IR-A

I 360-serien finns även en specifik antioxidant – OTZ-10 Pro-Taurine som skyddar mot IR-A, dvs infraröd strålning. Denna strålningstyp har man påvisat orsakar alla de skador som UV-ljus gör förutom pigmenteringar, så viktigt att skydda sig från den med! Det luriga med både IR-A, HEV och även UVA är att de orsakar inte rodnad på huden, så man vet ju inte att man har utsatts för dem förrän skadan är skedd.

DNA-reparation

Produkterna innehåller även så kallade Roxisomer som är DNA-reparerande enzymer som tillsammans med antioxidanternas skyddande effekter kan reparera skador på DNA orsakade av strålningen.

Solfilter 

För att få optimalt skydd mot UV-strålning använder sig Heliocare av en kombination av fysikaliska och kemiska solfilter och alla produkterna i 360-serien har högsta möjliga skydd mot UVA – de är bredspektrumskydd, dvs skyddar mot såväl UVA som UVB (märkningen <370 nm på förpackningen garanterar ett bra skydd mot UVA) samt PA++++ (detta är den högsta graderingen för ett UVA-skydd).

Rätt mängd solskydd

För att få ut det maximala skyddet som din solprodukt utlovar finns ett smidigt mått för att veta säkert – En pekfingerslängd  produkt är precis den mängd huden i ansiktet behöver för att få det maximala skyddet. Smart!

Oil-Free Gel med SPF 50 blir som ett osynligt snyggfilter på huden och är helt oljefri som namnet antyder

Bygg på ditt skydd under dagen

360 Color Cushion Compact SPF50+, en lätt makeup och touch-up av solskydd i ett – denna produkten kan vara det smartaste och mest nödvändiga att ha med sig i väskan i sommar för ett ”dewy glow”, lätt täckning och spf 50 i ett dab, finns i två nyanser, beige & bronze.

Cushion Compact från Heliocare

Så smart Cushion Compact att ha med i väskan för att bättre på solskyddet och för en lätt ”dewy” makeup!

Det ultimata komplementet till ditt solskydd

Heliocare har även tagit fram smarta kapslar som ett solskydd för kroppens insida. I dessa (finns några olika att välja mellan) hittar vi förutom Fernblock som skyddar och stärker hudens mekanismer mot solen, även C & E-vitamin, grönt te, lutein & lykopen – viktiga antioxidanter för maximalt skydd. En kapsel dagligen under perioder när du utsätter huden för mycket sol får huden att klättra ett steg upp på den kända Fitzpatrick skalan, dvs huden beter sig som den är mindre solkänslig. Inte så att du ska undvika solskydd såklart, men otroligt bra vid solallergi eller bara allmän solkänslighet.

Heliocare Oral Capsules

Det finns flera olika kosttillskott från Heliocare med lite olika profiler – denna heter Oral Capsules

Har ni spanat in någon favorit från Heliocare redan? Kommentera gärna och berätta om ert bästa solskydd i sommar. 😊

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

88 svar till “Sommarens bästa solskydd”

 • (88) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Eva-Maria skriver:

  Hej Annica!

  Jag önskar att ni på Skincity kan ta in Mesoestetics produkter. De är så bra och effektiva och finfina solskydd har de också.
  Hälsar
  Eva-Maria

 2. Jessica Johansson skriver:

  Kul med nya solskydd. Kan du snälla göra ett inlägg med swatches på Heliocares olika solskydd med färg.

 3. Veronica skriver:

  Vilken ton rekommenderas till vilken hudton? Är mörkhårig och brunögd..

 4. Lina skriver:

  Om man har en blandhy som går åt det glansigare håller i slutet av dagen, vad rekommenderar du för primer?

 5. Maria skriver:

  Jag undrar hur jag ska göra med AHA, BHA, Niacinamide och Retinol under sommaren. Känns som en Google djungel av olika svar så skulle gärna höra din åsikt som jag faktiskt litar på 🙂

  • annica skriver:

   Hej Maria, Aktiv hudvård kan du använda även på sommaren. 🙂 Men.. syror och retinol gör huden solkänslig, ska du vistas aktivt i solen i sommar råder jag till att avvakta med aktiva ingredienser. 🙂 Kram Annica

   • may-britt skriver:

    Hej
    Om jag skall vara mye i solen vilket produkter fåreslår du då som inte har syror.
    Jag bruker Exuviance nu och i dom är det pha syror 🙂 Men det är kansje inte dom syrorene du mener?
    Kram

 6. Victoria skriver:

  Hej! Kan tabletterna verkligen funka? På samma sätt som solskydd man smörjer in sig med? Låter ju för bra för att vara sant 😉 //Victoria

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Yes Oral Capsules är helt magiska! Det är ett superbra komplement till solskydd. Kapslarna stärker hudens mekanismer mot solen och gör huden mindre solkänslig, ihop med solskydd får du ett maxat skydd 🙂 Kram Annica

 7. L skriver:

  Hej! Måste fråga;
  Använder alla 5 steg i Jan marini hudvårdsprogram och är SÅÅ nöjd med min hy. Inte haft en finne på flera år, förrän jag testade lägga till lite andra produkter till min hudvårdsrutin, som Klairs cleasing oil (gentle deep black) och Klairs Supple preparation som jag använder som toner. Efter några dagar eller någon vecka fick jag 2-3 stora finnar på hakpartiet och jättemycket pormaskar (vilket jag inte heller har haft på flera år). Är det min hy som reagerar på de nya produkterna? Och är det endast cleansing oil tror du eller ska jag plocka bort tonern också? Förstår att det är svårt att veta på rak arm, men känns som jag måste gå tillbaka till Jan Marini och inte lägga till nya produkter från andra märken.

  • annica skriver:

   Hej L, Vad kul att du hittat produkter du trivs så bra med. En rengöringsolja och återfuktande toner har inte egenskapen att ge finnar, men rengörs inte huden fri från oljan med efterföljande rengöring ordentligt kan det såklart bidra till inflammation i huden. På en sådan kort tid har jag svårt att tro att produkterna skulle vara ända orsaken, stress, kost och sömn är tre faktorer som har stor inverkan i vår hudhälsa också, men misstänker du dessa så uteslut de från rutinen och se om huden balanserar sig. 🙂 Kram Annica

 8. Veronica skriver:

  Vilken ton rekommenderas till vilken hudton? Är mörkhårig och brunögd..

 9. M skriver:

  Hej Annica!

  Jag beställde precis hem Heliocare 360 gel oil free dry touch och har hunnit testa den på handen (den luktade oväntat gott!).
  Men jag är lite osäker på vad den räknas som, ger den fukt som en fuktkräm? Eller behöver man fuktkräm utöver denna?
  I vilket steg av min hudvårdsrutin ska jag applicera den?

  Mvh,
  M

  • annica skriver:

   Hej M, Visst är den härlig!? 🙂 🙂 Den är väldigt lätt i formula, en fetare hudtyp kan ha den ensam, en torrare gärna fukt i form av serum och/eller dagcreme under. Solskydd appliceras alltid som sista steg i din hudvårdsrutin. 🙂 Kram Annica

 10. Hanna skriver:

  Vad är det för skillnad på de olika kapslarna?

 11. Louise skriver:

  Hej! Spännande märke! Har köpt i Spanien en gång i nöd när mitt solskydd tagit slut men har inte förstått hur bra och hudvårdande de är förrän detta inlägg kom☺️
  Vilken solkräm/märke kan man använda på kroppen om man ”missbrukar” BUS från Vita Liberata (hur bra är inte deras invisible tan water?!) Man vill ju helst inte ha någon som påskyndar ”fadingen” av BUS. Tyvärr tål jag inte VL’s egen vilket är synd. Deras Marula oil med solskydd är inte heller ett alternativ då den inte går att bada med. Svårt det här med att bevara BUS-brännan. Ständigt på jakt efter rätt duschkräm, bodylotion och solskydd som är kompatibelt med BUS. Louise

  • annica skriver:

   Hej Louise, Kul att inlägget var lärorikt 🙂 🙂 Instämmer med dig om VL invisible tan water, så bra! COOLA om du gillar Heliocares dofter (COOLAs finns i flera dofter) Vattenresistens och viktlöst på huden. Perfekt! Kram Annica

   • Louise skriver:

    Tack för världens snabbaste svar! Coola, såklart! Att jag inte tänkt på det Använder ju Coola till ansiktet och nu när jag tänker efter hade jag mimosavarianten till kroppen i somras. Tack Kram Louise

 12. Maria skriver:

  Jag undrar hur jag ska göra med AHA, BHA, Niacinamide och Retinol under sommaren. Känns som en Google djungel av olika svar så skulle gärna höra din åsikt som jag faktiskt litar på 🙂

  • annica skriver:

   Hej Maria, Aktiv hudvård kan du använda även på sommaren. 🙂 Men.. syror och retinol gör huden solkänslig, ska du vistas aktivt i solen i sommar råder jag till att avvakta med aktiva ingredienser. 🙂 Kram Annica

   • may-britt skriver:

    Hej
    Om jag skall vara mye i solen vilket produkter fåreslår du då som inte har syror.
    Jag bruker Exuviance nu och i dom är det pha syror 🙂 Men det är kansje inte dom syrorene du mener?
    Kram

 13. Lina skriver:

  Om man har en blandhy som går åt det glansigare håller i slutet av dagen, vad rekommenderar du för primer?

 14. Louise skriver:

  Hej! Spännande märke! Har köpt i Spanien en gång i nöd när mitt solskydd tagit slut men har inte förstått hur bra och hudvårdande de är förrän detta inlägg kom☺️
  Vilken solkräm/märke kan man använda på kroppen om man ”missbrukar” BUS från Vita Liberata (hur bra är inte deras invisible tan water?!) Man vill ju helst inte ha någon som påskyndar ”fadingen” av BUS. Tyvärr tål jag inte VL’s egen vilket är synd. Deras Marula oil med solskydd är inte heller ett alternativ då den inte går att bada med. Svårt det här med att bevara BUS-brännan. Ständigt på jakt efter rätt duschkräm, bodylotion och solskydd som är kompatibelt med BUS. Louise

  • annica skriver:

   Hej Louise, Kul att inlägget var lärorikt 🙂 🙂 Instämmer med dig om VL invisible tan water, så bra! COOLA om du gillar Heliocares dofter (COOLAs finns i flera dofter) Vattenresistens och viktlöst på huden. Perfekt! Kram Annica

   • Louise skriver:

    Tack för världens snabbaste svar! Coola, såklart! Att jag inte tänkt på det Använder ju Coola till ansiktet och nu när jag tänker efter hade jag mimosavarianten till kroppen i somras. Tack Kram Louise

 15. L skriver:

  Hej! Måste fråga;
  Använder alla 5 steg i Jan marini hudvårdsprogram och är SÅÅ nöjd med min hy. Inte haft en finne på flera år, förrän jag testade lägga till lite andra produkter till min hudvårdsrutin, som Klairs cleasing oil (gentle deep black) och Klairs Supple preparation som jag använder som toner. Efter några dagar eller någon vecka fick jag 2-3 stora finnar på hakpartiet och jättemycket pormaskar (vilket jag inte heller har haft på flera år). Är det min hy som reagerar på de nya produkterna? Och är det endast cleansing oil tror du eller ska jag plocka bort tonern också? Förstår att det är svårt att veta på rak arm, men känns som jag måste gå tillbaka till Jan Marini och inte lägga till nya produkter från andra märken.

  • annica skriver:

   Hej L, Vad kul att du hittat produkter du trivs så bra med. En rengöringsolja och återfuktande toner har inte egenskapen att ge finnar, men rengörs inte huden fri från oljan med efterföljande rengöring ordentligt kan det såklart bidra till inflammation i huden. På en sådan kort tid har jag svårt att tro att produkterna skulle vara ända orsaken, stress, kost och sömn är tre faktorer som har stor inverkan i vår hudhälsa också, men misstänker du dessa så uteslut de från rutinen och se om huden balanserar sig. 🙂 Kram Annica

 16. Hanna skriver:

  Vad är det för skillnad på de olika kapslarna?

 17. M skriver:

  Hej Annica!

  Jag beställde precis hem Heliocare 360 gel oil free dry touch och har hunnit testa den på handen (den luktade oväntat gott!).
  Men jag är lite osäker på vad den räknas som, ger den fukt som en fuktkräm? Eller behöver man fuktkräm utöver denna?
  I vilket steg av min hudvårdsrutin ska jag applicera den?

  Mvh,
  M

  • annica skriver:

   Hej M, Visst är den härlig!? 🙂 🙂 Den är väldigt lätt i formula, en fetare hudtyp kan ha den ensam, en torrare gärna fukt i form av serum och/eller dagcreme under. Solskydd appliceras alltid som sista steg i din hudvårdsrutin. 🙂 Kram Annica

 18. Eva-Maria skriver:

  Hej Annica!

  Jag önskar att ni på Skincity kan ta in Mesoestetics produkter. De är så bra och effektiva och finfina solskydd har de också.
  Hälsar
  Eva-Maria

 19. Jessica Johansson skriver:

  Kul med nya solskydd. Kan du snälla göra ett inlägg med swatches på Heliocares olika solskydd med färg.

 20. Victoria skriver:

  Hej! Kan tabletterna verkligen funka? På samma sätt som solskydd man smörjer in sig med? Låter ju för bra för att vara sant 😉 //Victoria

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Yes Oral Capsules är helt magiska! Det är ett superbra komplement till solskydd. Kapslarna stärker hudens mekanismer mot solen och gör huden mindre solkänslig, ihop med solskydd får du ett maxat skydd 🙂 Kram Annica

 21. Louise skriver:

  Hej! Spännande märke! Har köpt i Spanien en gång i nöd när mitt solskydd tagit slut men har inte förstått hur bra och hudvårdande de är förrän detta inlägg kom☺️
  Vilken solkräm/märke kan man använda på kroppen om man ”missbrukar” BUS från Vita Liberata (hur bra är inte deras invisible tan water?!) Man vill ju helst inte ha någon som påskyndar ”fadingen” av BUS. Tyvärr tål jag inte VL’s egen vilket är synd. Deras Marula oil med solskydd är inte heller ett alternativ då den inte går att bada med. Svårt det här med att bevara BUS-brännan. Ständigt på jakt efter rätt duschkräm, bodylotion och solskydd som är kompatibelt med BUS. Louise

  • annica skriver:

   Hej Louise, Kul att inlägget var lärorikt 🙂 🙂 Instämmer med dig om VL invisible tan water, så bra! COOLA om du gillar Heliocares dofter (COOLAs finns i flera dofter) Vattenresistens och viktlöst på huden. Perfekt! Kram Annica

   • Louise skriver:

    Tack för världens snabbaste svar! Coola, såklart! Att jag inte tänkt på det Använder ju Coola till ansiktet och nu när jag tänker efter hade jag mimosavarianten till kroppen i somras. Tack Kram Louise

 22. M skriver:

  Hej Annica!

  Jag beställde precis hem Heliocare 360 gel oil free dry touch och har hunnit testa den på handen (den luktade oväntat gott!).
  Men jag är lite osäker på vad den räknas som, ger den fukt som en fuktkräm? Eller behöver man fuktkräm utöver denna?
  I vilket steg av min hudvårdsrutin ska jag applicera den?

  Mvh,
  M

  • annica skriver:

   Hej M, Visst är den härlig!? 🙂 🙂 Den är väldigt lätt i formula, en fetare hudtyp kan ha den ensam, en torrare gärna fukt i form av serum och/eller dagcreme under. Solskydd appliceras alltid som sista steg i din hudvårdsrutin. 🙂 Kram Annica

 23. Hanna skriver:

  Vad är det för skillnad på de olika kapslarna?

 24. L skriver:

  Hej! Måste fråga;
  Använder alla 5 steg i Jan marini hudvårdsprogram och är SÅÅ nöjd med min hy. Inte haft en finne på flera år, förrän jag testade lägga till lite andra produkter till min hudvårdsrutin, som Klairs cleasing oil (gentle deep black) och Klairs Supple preparation som jag använder som toner. Efter några dagar eller någon vecka fick jag 2-3 stora finnar på hakpartiet och jättemycket pormaskar (vilket jag inte heller har haft på flera år). Är det min hy som reagerar på de nya produkterna? Och är det endast cleansing oil tror du eller ska jag plocka bort tonern också? Förstår att det är svårt att veta på rak arm, men känns som jag måste gå tillbaka till Jan Marini och inte lägga till nya produkter från andra märken.

  • annica skriver:

   Hej L, Vad kul att du hittat produkter du trivs så bra med. En rengöringsolja och återfuktande toner har inte egenskapen att ge finnar, men rengörs inte huden fri från oljan med efterföljande rengöring ordentligt kan det såklart bidra till inflammation i huden. På en sådan kort tid har jag svårt att tro att produkterna skulle vara ända orsaken, stress, kost och sömn är tre faktorer som har stor inverkan i vår hudhälsa också, men misstänker du dessa så uteslut de från rutinen och se om huden balanserar sig. 🙂 Kram Annica

 25. Victoria skriver:

  Hej! Kan tabletterna verkligen funka? På samma sätt som solskydd man smörjer in sig med? Låter ju för bra för att vara sant 😉 //Victoria

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Yes Oral Capsules är helt magiska! Det är ett superbra komplement till solskydd. Kapslarna stärker hudens mekanismer mot solen och gör huden mindre solkänslig, ihop med solskydd får du ett maxat skydd 🙂 Kram Annica

 26. Maria skriver:

  Jag undrar hur jag ska göra med AHA, BHA, Niacinamide och Retinol under sommaren. Känns som en Google djungel av olika svar så skulle gärna höra din åsikt som jag faktiskt litar på 🙂

  • annica skriver:

   Hej Maria, Aktiv hudvård kan du använda även på sommaren. 🙂 Men.. syror och retinol gör huden solkänslig, ska du vistas aktivt i solen i sommar råder jag till att avvakta med aktiva ingredienser. 🙂 Kram Annica

   • may-britt skriver:

    Hej
    Om jag skall vara mye i solen vilket produkter fåreslår du då som inte har syror.
    Jag bruker Exuviance nu och i dom är det pha syror 🙂 Men det är kansje inte dom syrorene du mener?
    Kram

    • annica skriver:

     Hej May-Britt, Exuviance kan du använda under soligare årstider, PHA syran har en mer återfuktande egenskap på huden. Använder du solskydd dagligen är din hud skyddad. 🙂 Kram Annica

 27. Lina skriver:

  Om man har en blandhy som går åt det glansigare håller i slutet av dagen, vad rekommenderar du för primer?

 28. Veronica skriver:

  Vilken ton rekommenderas till vilken hudton? Är mörkhårig och brunögd..

 29. Jessica Johansson skriver:

  Kul med nya solskydd. Kan du snälla göra ett inlägg med swatches på Heliocares olika solskydd med färg.

 30. Eva-Maria skriver:

  Hej Annica!

  Jag önskar att ni på Skincity kan ta in Mesoestetics produkter. De är så bra och effektiva och finfina solskydd har de också.
  Hälsar
  Eva-Maria