SPF15 + SPF15 = SPF30??

 • | Annica

Hej hopp galopp!

Som ett litet komplement till mitt förra inlägg kommer detta tillägg. Många av er har ringt och mailat in till oss på Skincity och undrat över just detta..

Om man har dagkräm med spf 15 och foundation med spf 15 blir det spf 30 då på huden?

Nej tyvärr fungerar det inte så.  Om man applicerar en foundation över solskyddet kommer det att ske en spädning. Använder man en foundation utan SPF kommer solskyddet att minska ännu mer eftersom det enbart kommer att ske en spädning utan någon tillsatts av någon solskyddande ingrediens. Därför är det bättre att ha en foundation med SPF ovanpå än en foundation utan spf då spädningen kompenseras upp av  spf.en i din foundation. Om man applicerar mineralpuder med SPF ovanpå kan man förvänta sig att solskyddets SPF 30 består eller SPF tom ökar. Puder bidrar inte till en spädning likt en foundation. Bäst är då om man verkligen vill skydda sig och ha foundation att välja en i mineralpuder form med så högt SPF som möjligt. Tex Prioris med SPF 25 eller glo mineraals  med  spf 18+.  Om du har din forundation rikligt och helt täckande så kanske inget SPF behövs under om du inte planerar att vistas hela dagen ute i solen. Har man ej sin foundation helt täckt och rikligt på huden bör man ha SPF30 under.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 svar till “SPF15 + SPF15 = SPF30??”

 • (17) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sabina skriver:

  Hej!
  Alltså detta är ju helvirrigt =( Jag har Paulas Choice dagkräm med spf 30 och fick höra från skincitys kundtjänst att den ska ligga ytterst på huden eftersom solskyddet är fysikaliskt… betyder det att jag inte kan ha någon makeup på om jag vill behålla spf 30? Det vill jag ju kunna. Hjälp!
  Med vänlig hälsning
  Sabina

  • Sabina skriver:

   Gillar Instant Light Radiance Boosting Complexion Base, men använder jag den över min Paulas dagkräm med spf 30 blir alltså solskyddet lägre? Trodde att solskyddet höll i sig oavsett om jag väntar några minuter innan jag tar på något ovanpå därav jag ville ha en dagkräm med spf 30 =/

 2. […] En annan sak bara, nu när solen tittar fram mer och mer, då är det solskydd som gäller. Läs här vad Annica på Skincity som är expert på hudvård har att säga om saken! […]

 3. evelina skriver:

  Hej Annica!

  Vilken bra fakta, jag har alltid undrat.
  men nu till min fråga ang. detta med solskydd. tycker fortfarande det är lite diffust dock.. så jag har några funderingar jag hoppas du kan ge mej svar på.

  jag har dermalogica i min hudvård. och undrar då:
  vad får jag för solfaktor om jag blandar med deras nya solar defense booster (spf 50) med min active moist och sen använder jane iredale pressed base på det? ELLER om jag inte blandar defense booster med min ansiktskräm, och sedan på med jane iredale dream tint, och sedan pressed base (för att jämna ut hudtonen) vad är liksom bäst?

  eller vad får om jag endast använder jane iredale dream tint och sedan deras pressed base?

  ja alltså detta kan låta förvirrat, men kort och gott det blir alltså solfaktor även fast jag har på mineralpuder?

  kan även passa på att fråga om jane iredale mineral foundation BB cream, den är utjämnande i sig och dvs behövs inget annat på?
  låter ju ganska bra att ha i sommar då den har bra med solfaktor. för annars på sommaren brukar jag köra antigen dream tint ensam eller om jag ska på fest eller liknande, brukar jag köra dream tint och sedan pressed base eller ID’ mineralpuder på. 🙂

  Och du förresten, när jag ändå skriver och har dej på tråden!

  dermalogicas NYA defense bosster spf 30 vad är skillanden på den och sedan deras äldre? (har deras äldre, fast tror jag måste köpa nytt till sommaren).

  har förstått att solfaktorn har ökats från 30 till 50, men vad är sedan skillnaden?

  och sedan såg jag deras nya ultra sensitive tint spf 30, är det något du har testat? är den som jane iredale dream tint ungefär, fast högre med solfaktor? eller kan man inte ha pressed base ovanpå dermalogicas ultra sensitive? för i nuläget brukar jag köra med jane iredale dream tint och sedan deras pressed base ovanpå, till vardags.

  Jag tänkte oxå införskaffa glominerals gloLiquid foundation satin, för att kanske använda till fest. går det att ha den dermalogicas solar defense booster?

  Oj.. mkt text!
  Hoppas du orkade läsa igenom allt.

  Tack för bästa bloggen plus din fina fina hemsida! LOVE 🙂
  kram Evelina

  • annica skriver:

   Hej Evelina, Tyvärr är det omöjligt att säga då det beror på hur mkt/lite du tar av respektive produkt. Solfaktorn finns ju kvar men det fungerar liksom inte så at om du har 3 produkter på varann med SPF 20 att du har SPF 60. Det är svårt och det är komplext. Tror inte du ska krångla till det utan se till att ha ett bra skydd det du har från dermalogica tex och sen om du har ett mineralpuder med spf i ovanpå så har du gott skydd! BB cream ger täckning, är utjämnande, är vårdande och ger skydd. Det behövs inget annat än bara en BB cream. Solar Defense har som sagt gått från 30 till 50. Dessutom har man tillsatt Oleosomer och UV-smart teknologi. Oleosomer väldigt kortfattat är unika molekyler som hjälper till att leverera aktiva ingredienser i detta fall kemiskt UV filter direkt till hudytan där de frisläpps successivt. Det gör att man kan skapa produkter med högre solskydd men mindre solskyddsfilter därmed få mer plats i produkten för hudvårdande ingredienser. UV Smart Booster Teknologi är mikroinkapslat vitamin C och E som öppnas vid kontakt med UV-strålning och levererar antioxidanterna när de behövs som mest.
   Sensivite tint är jätte bra ger högtsydd och lätt tonad för lätt utjämnande effekt. Ja, Du kan ha pressed base ovanpå. Ja du kan ha Glo liquid ovanpå Dermalogicas Solar Booster. Varmt lycka till! Kram Annica

 4. Annicka skriver:

  Hej en fråga coffeberry priori ör det för känslig hy ? Och prioris ansikts kräm med för solskyddi är det så att man kan sola med den.Finns det syrer så huden blir värre när man solar? Och en fråga till Carita för känslig hy det luktar väldigt gott om den:-) men fungerar den med på en känslig hy vad skulle du föredra för en känslig hy 🙂

 5. Tina skriver:

  Hej. Jag var inne på skincity, behöver nämligen en ögonkräm. Jag är 23år men börjar känna att jag har fått lite linjer under ögonen, dock ibte mycket. Tänkte därför att det kanske kunde vara bra att använda något redan nu mot detta. Vill helst inte att den ska vara ’jätte stark’ har nämligen hört att vissa krämer är för starka och för ’tröttare’ ögon.
  Har du någon ögonkräm som di rekommenderar?

  Tack på förhand

 6. Jenny skriver:

  Hej! Har läst i några recensioner på internet att jan Marinis bioglycolic bioclear face lotion innehåller giftiga ämnen som är cancerframkallande.. Blev väldigt nojjig när jag läste det.. Är tvungen att höra med dig om det. Hoppas verkligen inte det stämmer 🙁 och någons lotion hade ändrat färg efter ett tag. Tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Vilket ämne är det du syftar på. Det finns inget enligt min kunskap basetat på 13 år eller när jag stället frågan till tillverkaren som har någon sådan bieffekt. Var osäker på vad du menar med att en lotion har ändrat färg?? Kram Annica

 7. nathalie skriver:

  Hej Annica!

  Jag gjorde ett hudtest på skincity.se och blev rekomenderad några produkter från dermalogica som jag nu har beställt hem. Jag är väldigt förväntansfull inför att prova dessa.

  Som jag skrev i hudtestet så har jag Perioral dermatit.Jag fick det för mer än ett år sedan och åt då en penicillinkur på 3 månader och sedan försvann utslagen helt och det höll sig borta i över ett år. Efter jag fick Perioral dermatit har jag enbart använt mig av Bare minerals smink och (parfym,tvålfria,parabenfria) rengörings produkter, Exuviance och La roche posay, vilket har fungerat jättebra….tills NU. För bara några dagar sen har utslagen kommit tillbaka, men denna gång har jag fått det runt ögonen och ner mot näsan. Förra gången fick jag det runt munnen och ner mot hakan.

  Jag är så ledsen över detta. Jag är så rädd att det ska bli lika mycket som förra gången.

  Har du några råd eller tips eller vad som helst? Jag skulle bli såååå tacksam om du kunde hjälpa mig!

  Tack på förhand kram Nathalie.

  • annica skriver:

   Hej Nathalie, Vad roligt! Hoppas du kommer bli nöjd med dina nya produkter! Läs gärna mer om perioral dermatit här för tips: http://skincity.se/sv/content/view/advice
   Försök stimulera huden så lite som möjligt både i form av produkter och beröring. Barrier repair och hela ultra calming serien från Dermalogica är mkt bra. Kram Annica