Vilken hudtyp är du?

 • | Annica

hudtyp

Inför det nya året så kan det vara bra att ha koll på vilken hudtyp man har. Vet man inte det så är det svårt behandla sin hud rätt. Ni kan läsa mer om respektive hudtyp + lite olika tillstånd i HUDGUIDEN men här ger jag er kortversionen av de fyra olika hudtyperna som man pratar om.

Blandad hy

Blandad hy är den hudtyp som är vanligast. En bland hy kan vara på flera olika sätt men den består alltid av en kombination av olika hudtyper uppdelat på olika zoner i ansiktet. Det vanligaste är att en bland hy har ett fetare parti/pormaskar på det som man kallar för T-zonen d.v.s. panna, näsa och haka. Huden på kinderna är då oftast normal eller torr.

hudtest

Bilder från skincitys hudtest

Fet hy

Fet hy beror på en överproduktion av fett i talgkörtlarna. En fet hy yttrar sig på ett eller flera av följande sätt; stora vidgade porer, finnar, glansighet, oljig hudyta över hela ansiktet. Både pormaskar och finnar kan förekomma. Pormaskar visar sig som en liten svart prick på hudytan. Det är talg och pigment som har fyllt talgkörtelns gång. Det svarta är alltså inte smuts eller orenheter av något slag som är en vanlig missuppfattning.

Normal hy

Normal hy är inte den vanligaste hudtypen som många tror, det är ju bland hy som är vanligast. Normal hy är mjuk och spänstig, varken för torr eller för fet utan helt enkelt väl balanserad. Den normala huden har en jämn färgton, inga fjälliga områden och inga synliga porer. Normal hy är det som många anser vara den finaste hudtypen att besitta då den är problemfri och som askunge hud.

hudtest

Torr hy

En torr hy har en brist på både fukt och fett. Huden kan vara lite till mycket fjällig och sträv på hudytan och detta är just pga. otillräcklig talgproduktion och en allmänt dålig fuktbalans. Torr hy är finporig, dvs. porerna är mycket små och knappt synliga. En torr hy har aldrig problem med finnar då här finns inget talg överskott utan ett talg underskott.

När du väl klurat ut din hudtyp, om du nu inte går till en hudterapeut och får proffshjälp med detta så kvarstår att ta reda på eventuella hudtillstånd. Det kan vara t.ex., yttorrhet, känslighet, acne etc. Man kan ha alla tillstånd oavsett vilken hudtyp man har. Man kan ha ett eller flera samtidigt och de skiftar och förändras medan hudtypen är lite mer beständig eller den kan förändras men mer över åren.

Vill du veta lite mer hur du behandlar respektive hudtyp så har jag skrivit en hel del om det med och även det hittar du i HUDGUIDEN.

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

82 svar till “Vilken hudtyp är du?”

 • (82) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Kristina Franzén skriver:

  Hej!
  Detta kanske är väl känt, men jag har aldrig någonsin hört en enda hudläkare eller hudvårdsspecialist nämnt detta. Min son t ex har en så tunn hud att han i ansiktet kan ta tag i huden och dra ut den någon cm, medan min hud är jättetjock och jag kan inte ta tag i den och dra ut den. Alltså nypa till huden mellan tummen och pekfingret. Min son är 36 år. Jag är 69 och har haft tjock hud hela livet. Har en väninna också som har tunn hus som min son.

  • Frida skriver:

   Hej Kristina, Andra bloggen Frida som hjälper dig med svar på din fundering. Allas hud har en hudtyp därefter kan hudtillstånd skilja från person till person vilken inte gör någon hud lik den andra. 🙂

 2. Anna skriver:

  Hej! Har en pojke på 5 år som har fått fullt av gropar på kinderna som ser ut att vara förstorade porer. Finns det något jag kan göra för att minska eller kommer det alltid att vara Så? Mvh Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Tänk på att använda en mild och bra fuktcreme vid behov. Som efter dusch, bad osv 🙂 Inget mer behandlande steg än så med tanke på att han är så ung och glöm inte solskyddet där kläder inte täcker för att ge en finare läkning på huden. Kram Annica

 3. Sandra skriver:

  Hej! Jag har problem med att veta vilken hudtyp jag är.
  Jag har tvättat ansiktet med en mild antiktsrengöring & sedan har jah bara låtit huden vara. När huden torkar så känns den väldigt stram & torr.
  Men efter jag väntat 3-4h så är min hud glansig & då testade jag med ett papper i pannan å näsan och pappret vart fläckigt.
  Har nog någon form av blandhy men är ju torr fast fet i pannan?

 4. Kajsa skriver:

  Hej! jag är 14 år och vill gärna veta vilken hudtyp jag har då jag vill använda olika krämer, rengöringar sminkborttagningar osv men jag vill att det ska vara rätt. så har sökt på olika sidor och hittade ett test där man ska för rengöra ansiktet med ett rengöringsmedel eller liknande? sedan skulle man vänta några timmar å sedan dutta med ett papper och se om huden är fet/torr osv. men först måste man ju ha ett sånt där rengöringsmedel som kan tvätta bort alla ”rester”, har dU nåt tips på ett sådant jag kan köpa? 🙂 tack på förhand 🙂

 5. Josefin skriver:

  Det var den här foundation jag menade: http://www.kicks.se/maybelline/makeup/bas/foundation-c104/fit-me-foundation–p18897.
  Jag undrar också om den här foundation funkar för min hudtyp:
  http://www.kicks.se/loreal-paris/makeup/bas/foundation-c104/true-match-foundation-p6456

  Detta är samma Josefin som jag har frågat dig innan två gånger också.

  • annica skriver:

   Hej Josefin! Åh jag önskade att jag kunde uttala mig om dessa men jag har inte arbetat med märkena eller testat dem så hur ska jag kunna ge ett ärligt svar. Testa och se vad du själv tycker. Jag kör gärna på märken som Clarins, By Terry, Sensai….

   kram Annica

 6. Josefin skriver:

  Hej! Jag har väldigt svårt för att veta vilken hudtyp är har, och jag hoppas du kan hjälpa mig med det med informationen nedan.
  Jag har..
  Stora pormasker.
  Lätt för att få finnar.
  är glansig speciellt i T-zonen men samtidigt torr speciellt vid munnen, och det stramar och blir väldigt torr efter jag tvättat mig.
  Jag letar efter en foundation som passar min hudtyp och är billig, så jag undrar om Fit Me foundation är bra och kommer att passa min hudtyp

  Mvh Josefin

  • annica skriver:

   Hej Josefin, På din beskrivning så låter det som att din hudtyp är blandad men att du väldigt lätt blir fuktfattig. Du ska inte ha för uttorkande produkter utan behöevr mycket fukt. Fukt hjälper även din hud att göra miljön mindre gynnsam för bakterier. Att torka ut förvärrar bara. Vill du få en komplett rekommendation så kan du få hjälp via CS HUDTEST!

   Den foundation som du nämner känner jag tyvärr inte till men jag tipsar dig gärna om en annan bra: http://skincity.se/sv/product/4238/maria-akerberg-compact-powder-refill

   kram Annica

 7. Josefin skriver:

  Hej! Jag har väldigt svårt för att veta vilken hudtyp är har, och jag hoppas du kan hjälpa mig med det med informationen nedan.
  Jag har..
  Stora pormasker.
  Lätt för att få finnar.
  är glansig speciellt i T-zonen men samtidigt torr speciellt vid munnen, och vid munnen stramar det och blir väldigt torr efter jag tvättat mig. Mvh Josefin

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Det är klart jag ska hjälpa dig : ) Det låter som att du har en typisk blandhud som väldigt lätt blir fuktfattig. Du ska alltid välja en mycket skonsam rengöring, gärna en mjöls samt ett fuktgivande ansiktsvatten. Sedan är fukt viktigt, inte för feta cremer så du blir blank men de ska ge mycket fukt. Gör ett hudtest på Skincity om du vill så får du vidare hjälp med en hel rutin! kram Annica

 8. Lena skriver:

  Hej igen jag använder mig av md formulation. Mvh Lena

 9. Lena skriver:

  Hej, hur sminkar man sig bäst om man har mycket pormaskar?
  Nu när jag sminkar mig tycker jag att dom syns för mycket, använder mig av bareMinerals Matte SPF 15 Foundation har också provat glominerals i pressat puder. Vad kan jag göra åt det? Mvh Lena

  • annica skriver:

   Hej Lena, Bra smink val! Men vad har du för hudvård? Steg 1 rengöring och peeling och sen produkter anpassade efter hudtyp. Har du koll på hudvården? Det är grunden för ett bra resultat. Om du behöver hjälp gör vårt hudtest på skincity.se kram annica

 10. Nicka skriver:

  Hej Annica använder janmarini för känslig hy &c esta gleansig gel behöver jag ha ansikts vatten exuviance för känslig hy då?tänkte börja med exuviance för känslig hy.Och vilken ansiktsmask rekommenderar du ?? Gott nytt år .

  • annica skriver:

   Hej Nicka, Om du ska börja med exuviance så för jänslig hy är det gentle cleanser och Soothing toning lotion. Mask: Treatment rejuvenating mask. Kram å gott nytt! Annica

 11. Maja skriver:

  Eftersom du är världens bästa hudterapeut så måste jag fråga ut dig lite igen 😉
  Sedan i början av detta året så har jag periodvis drabbats av många stora finnar på sidorna av kinderna. Ett ställe där jag förrut inte fått mycket finnar eftersom min hud varit relativt normal där. Nu sen i höstas har det aldrig blivit någon period utan finnar på kinderna ens.
  Vad tror du att detta kan bero på? Jag har inte ändrat produkter förrän nu i början av december så det kan inte vara på grund av det. Jag känner mig absollut inte fet om kinderna heller och har aldrig gjort.
  Jag har köpt PTH acne spot treatment, skulle jag kunna smörja den på hela det dåliga området på kinderna under nätterna? Jag är yttorr också, så kan jag ha en fuktkräm över?

  Ja, jag behöver helt enkelt lite råd om mina finniga kinder som jag börjar störa mig ordentligt på. 🙂

  Kram Maja

  • annica skriver:

   Hej Maja, Tack söta du… det vet jag väl inte riktigt men jag kämpar på;) kinderna säger du… har du varit mkt förkyld eller haft någon hormonell obalans /förändring. Om man ser till ansiktets zoner så längs käklinjen sitter ofta mkt hormonellt betingat. Och uppe på kinderna lungorna. Så om du har något astmatiskt eller varit mkt förkyl kan det visa sig där tex. Kanske inte ta spot and area över hela partiet. försök dutta på precis mitt på finnen. Testa fuktmask ett par dagar. Ibland kan man behöva bryta cirkeln och bara ge fukt. det kan vända allt. Testa. kram annica

   • Maja skriver:

    Åh tusen tack! Fick faktiskt hem min fuktmask från MÅ idag, så nu tänker jag sova med den inatt. För just nu såg jag att min haka ser skrumpen ut som en tant, sååå yttorr. Annars har jag inte haft någon förkylning eller liknande. Jag börjar fundera på om finnarna beror på en rejäl hormonobalans, min mens är väldigt oregelbunden och jag får inte många per år. Har du sett sådana kopplingar förrut? Finns det något en läkare kan göra för att ”stabilisera” hormonerna?
    KRAAAAAM

    • annica skriver:

     Hej Maja, Hääärligt! Hur kändes det?! Obalanser på huden är OFTA sammankopplat med hormonella obalanser. Om man generellt är balanserad, får tillräckligt med sömn, variterad kost, etc så brukar hormonbalansen bli bättre. Tips kan vara Omega tillskottet från Beyond wishes som innehåller flera viktiga omega oljor som hjälper till att balansera den hormonella balansen. kram annica

     • Maja skriver:

      Gick inte att svara här så jag skriver en ny kommentar. Det är iallafall jag med hormonobalans och yttorrhet 😉
      Jag ÄLSKAR Maria Åkerbergs fuktmask, alldeles suverän är den. Har sovit med den i en vecka nu och det allra torraste är borta. Visserligen stramar huden fortfarande innan insmörjning, men det är stor skillnad. Får inte alls så mycket små pormaskar som innan och mina finnbombaderade kinder har lugnat sig märkvärt. Helt fantastiskt!!
      Använder Neal’s yards produkter i övrigt. Har bl.a. ett serum därifrån. Men just nu när jag är torr så föredrar jag att smörja mig med jojobaolja under kräm istället för serumet. Skulle jag kunna smörja med pyyytttelite jojobaolja och sedan serum och kräm ovanpå den? Eller är det bara slöseri med serumet?
      Jag ska börja med p-piller nu i veckan (inte p.g.a. finnarna). Är orolig för hur min hud kommer reagera. Har hört att Yaz är bra och ofta även hjälper mot finnar. Hur tänker du kring p-piller, stjälper eller hjälper de huden??

      Så, nu har jag fått ur mig mina åsikter och funderingar. Du är verkligen min vägvisare inom hudvården, TAACK för det 🙂
      KRAAAM

     • annica skriver:

      Hej Maja, Roligt att du är nöjd med fuktmasken! Vill du köra allt så kör istället serumet först och sen oljan. Tror inte serumet penetrerar oljan om du gör tvärtom. P-piller kan hjälpa och stjälpa huden så olika. Jag är inte så mkt för att äta hormoner om man inte måste av någon anledning. Hormoner styr ju verkligen så mkt i kroppen.. Roligt att jag är din vägvisare… vilken ära:) KRAMAR Annica

 12. milla skriver:

  Hej, kan du tipsa om en ansiktsmask som e bra mot finnar. Får mest finnar när jag ska ha mens och då bara på hakan,men vill ha en mask jag kan lägga regelbundet för att förhindra. Jag använder Dermalogica daily microfoliant, maria åkerbers ansiktskräm + fuktmask. Dermalogicas fukt booster.

 13. Nathalie skriver:

  När jag varit hos Hudterapeuter säger de att jag har blandhy. Och det märker jag också. Men är så yttorr också! Huden stramar och fast jag använder fuktmasker, och fuktserum så känns den inte helt återfuktad. Tips ? Kram

  • annica skriver:

   Hej Natalie, PTR Oilless oil varje kväll innan nattcreme. Börja med en kur och kör oljan + Skin hydrating Mask från dermalogica varje kväll i en vecka och sov med det. Därefter detta ca 2 ggr i veckan men oljan varje dag under creme. Kram annica

 14. Stina skriver:

  Hej Annica! Din blog är så inspirerande, verkligen! Jag har en fråga bara, jag undrar om du vet om det är bra eller dåligt att sola när man har finnar/acne? . Många säger att det är bra då deras acne blir mer osynlig, medan andra säger att det är dåligt av andra skäl. Vad är ditt svar till det? Kram!

  • annica skriver:

   Hej Stina, Tack så mycket!! 🙂 Det är superduper dåligt! Gör absolut inte det. Självklart just för stunden upplever man att huden läker snabbare och syns mindre. Det man inte tänker på är att solen kommer ge mörka pigmenterade fläckar där acnen/finnen suttit. Dessa kan vara supersvåra att bli av med och en del får dras med dessa pigmentfläckar för resten av livet fast acnen är borta. Så pleeeeaaase sola inte. Använd istället en en tonad dagcreme om du vill få lite färg. Kram Annica PS.. berätta gärna för alla som solar på sin acne..

 15. monica skriver:

  Hej annica, tänkte höra om du vet vilken färg jag ska ha på glo lux. Jag använder pressade pudret från glo honey fair, ligth på sommaren. Det får inte vara mot råsa, utan gult eller beige hållet.
  Önskar dig ett gott nytt år
  Vänligen monica

  • annica skriver:

   Hej Monica, Ledsen för sent svar..Brule’e är den som matchar honey light bäst Kram Annica

   • monica skriver:

    Tack för svaret annika, men Light är den inte för brun? Använder fair på vintern.Det är därför jag blir så tveksam på vilken färg jag ska ta på lux.

    Vänligen monica

    • annica skriver:

     Hej Monica, Detta är mitt tips och jag tror det blir bra. Dock så är det mega svårt att rekommendera en ton till någon när man inte sett huden. Så mitt bästa tips är egentligen att hitta en salong där de säljer Glo och prova ut en färgförsta gången. Det e ju så tråkigt om det blir fel. kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Monica, ja absolut kan jag hjälpa dig. men måste be att få återkomma måste bara dubbelkolla! Kram Annica

 16. Sara skriver:

  Hej!
  Jag har en i princip fet hy som kan bli väldigt blank men har inte så jätte mycket finnar oså, är även lite lite känslig.
  Jag använder MÅ produkter i grunden men de produkterna jag är på jakt efter är en mask, ögonkräm och någon specialprodukt.
  Jag har nån pigmentering och även lite fräknar, finns de någon punktbehandlare eller mask jag kan använda mot detta?

  Jag är bara 15 så jag har inga ålderstecken runt ögonen men under ögat har jag en ganska skarp linje, även på ögonlocket har jag de där det gärna lägger sig en rand med concealer i. Har lite små ”prickar” under ögat, längst in också med det är nog inget man kan göra så mycket åt. Vill väldigt gärna ha någon som motverkar det mörka under ögonen, vilket skiftar lite färg men ja.

  Som sagt är jag lite känslig har jag hört från annan hudterapeut men har inte upplevt några problem själv med starka reaktioner, tydliga blodådror eller liknande. Men är dock sån att jag bli väldigt röd när jag svettas, är i solen oså. Från MÅ använder jag:
  Cleansing mik gentle
  Neroli Freshener
  Serum Clearing
  Face Refining Lotion

  Papaya Peeling
  Har tidigare använt refining mask men gillade den inte så mycket. Min fråga är om jag kan använda algae and clay pack och om jag skall anävnda papaya peeling eller AHA and jojoba scrub.

  Tack för en sån bra blogg!
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Sara, Du kan absolut använda Clay pack så länge du inte är allergisk mot citrus. Du ska definitivt välja Papaya peelingen eftersom du är känslig. om du inte är så känslig så kan du kika på Vitamin C serumet som är bra på pigmenteringar. Punktbehandling på finnar så är tex exuviance blemish treatment gel bra. Till ögonen tror jag på Dermalogicas total Eye care som är lätt tonad och ger intrycket av ett uppljusat och jämt ögonparti. Testa även Exuviance Treatment Rejuvenating Mask som är bra både på fethy och pigment och funkar på känslig hy. Kram Annica

   • Sara skriver:

    Tycker du att jag ska välja clay pack eller exuviance rejuvenating?
    Och tycker du jag ska välja exuviance blemish eller bliss no zit punktbehandlare som jag även tittat på.
    Eftersom jag vill ha kvar mitt serum clearing finns de någon annan bra produkt? Såg t.ex. att exuviance hade en brightening gäl, kan de vara något?
    Såg resten av rutinen bra ut?
    Jätteglad för snabbt svar!
    Kram 🙂

    • annica skriver:

     Hej Sara, Testa exuviance, Jag gillar den mkt. Men Clay P är med brau. Exuviane blemish blir mitt val då. Ja den kan du addera partiellt på pigmenteringar. Annars tyckte jag du hade en fin rutin! Kram Annica

 17. Ida skriver:

  Hej Bästa Annica! Jag har en fråga men jag drar igenom lite info först så det blir lättare för dig att bedöma kanske. Jag är 20 år och har väldig blandhy med stora massa porer i hela panna, näsa och haka men samtidigt fruktansvärt yttorr. Lider tyvärr av finnar/småplitor, väldig ojämn hudton och mycket röda fläckar/ärr från finnar. Huden har blivit mycket bättre allmänt sedan jag blev rekommenderad Exuviance så min dagliga rutin ser ut så här egentligen Morgon:Claryfaing cleanse, soothing toning elr skinpadsen, vespera och sedan multifluiden. Kväll: Samma förutom nattcremen evening…. men nu kommer jag till min fråga haha! Jag har använt 1-2 ggr dermalogicas ultracalming mask och gillat den men för några veckors sedan gjorde jag som en kur till å börja med och sov med den 3 dagar i rad och huden började läka på en helt annan nivå, finnar/plitor läker mycket snabbare, det rödflammiga har verkligen lugnat sig och även ärren så jag har fortsatt använda masken jätte ofta så på en vecka har jag sovit med den fler gånger än nattcremen i ett par veckor så kom på det nu att det kanske är gör dumt? Har bara gjort det automatiskt när jag sett de goda resultaten.. Hur ska jag egentligen använda den hur mycket ”får” jag använda den som mest?. Puh ursäkta det långa inlägget 😉 Vill bara avsluta med att du har den absoluta bästa bloggen, affären och den bästa personalen någonsin! Ha ett gott nytt år! Kram på dig.

  • annica skriver:

   Hej Ida, Så härligt! Du gör precis rätt! Det går utmärkt att sova med den ett par gånger i veckan jämt om du vill det. Men du, tack sååååååååååååååå mycket, jättekul att höra jag blir alldeles rörd av era fina kommentarer hela tiden. ni skämmer bort mig med beröm! Love u all! Gott nytt! Kram Annica

 18. Frida skriver:

  Hej! Har en fråga som inte rör inlägget!
  Jag har sedan innan moisture defense masken från MD formulations men känner att jag skulle vilja ha en annan mask för annat ändamål. Vill använda Md men dem andra maskerna verkar vara för mogen hy, jag är 21. Vilken av dem kan jag använda? Tack på förhand

  • annica skriver:

   Hej Frida, Tycker inte du ska använda md´s masker som är antiage. De kommer inte ge någon effekt på din hud då du är för ung. Bort kastade pengar bara.. Kram Annica

 19. vera skriver:

  Hej har en fråga kring MD formulation.Har nyligen börjat använda rengöringen facial cleanser för känslig hud men huden blir jättetorr,stram och irriterad av den.I örigt använder jag fuktserum från Tomas Roth samt fuktcreme från MD som jag använt cirka 2 mån.Kan det vara så att jag inte tål rengöringen eller brukar det bli så här i början. Skulle du kanske rekommendera nån annan bra rengöring för mig. Min hud är väldigt yttorr med små plitar här och där.

  • annica skriver:

   Hej Vera, Så kan det bli initialt när man börjar använda syror. Vänj in huden. Använd rengöringen bara 3 gånger om i 2 veckor och öka sedan upp. Testa detta först. Om du ändå upplever detta så kan det vara så att det är något du inte tål i den. Kram Annica

 20. Jenny skriver:

  Hej!
  Min hy är antigen torr eller ”problemig”. Torrheten löser jag med MD moisture mask men jag saknar PTR sulfur mask!!! Vet du när den kan importeras till Sverige igen? Funderar på att testa att beställa från usa för att se om jag kan få den gnom tullen, så desperat är jag!

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Vet tyvärr inte när den kommer hem. Det är samma sak med flera av PTRs produkter…Vi hoppas i mitten av januari. Testa Exuviance Clay MAsk. Den är med bra. Kram Annica

 21. Lotta skriver:

  God fortsättning!
  Jag använder md formulation créme och Phytomer renhöring. Har du bra tips på ansiktsvatten? Hur funkar Decleors mattifying i kombination med mitt övriga?
  Mvh Lotta

 22. Elisabeth skriver:

  usch vilken blandhy jag har… yttorr och får finnar och mycket porer 🙁

 23. åsa skriver:

  Googlade lite och såg att det kan man. Det hände ingenting när jag klickade på ”användning” på Skincity av någon anledning, infon stod säkert där också.
  Kontrar med en ny fråga istället: Använder jag mitt vespera-serum under den masken och alla andra masker jag lägger, oavsett märke? Blir så osäker när inte serum och mask kommer från samma märke, det blir liksom att jag inte ”vågar”.

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Hoppas du sett mitt svar. Ja du kan ha vespera under så länge du inte kör någon syra mask från annat märke. Kram Annica

  • åsa skriver:

   Hm, nu försökte jag svara på min egen fråga om MÅ:s moisturising mask som jag ställde tidigare, men det funkade visst inte så bra.

 24. Linda skriver:

  Hej Annica! Kan man använda Elemis
  Tri-Enzyme Resurfacing Gel Mask när man är 23 år?
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Linda, nja den är ju mer för en lite mogen hy. finns bättre alternativ för en ung hud. Vilken effekt vill du ha? Kram Annica

   • Linda skriver:

    Jag önskar en enzympeeling som ökar cirkulationen och har lite go i sig, även jobbar med hudstrukturen.
    Hoppas du kan rekommendera någon bra:)

    • annica skriver:

     Hej Linda, Ja men Daily Microfoliant är bra tycker jag. Cirkulations ökningen får du per automatik i och med massagen du gör när du applicerar. Kram annica

 25. Tack för detta inlägg, det var precis vad jag behövde idag, sitter och pluggar inför en stor tenta i egenvård på min apoteksteknikerutb. Huden är ju hur stort område som helst och det du skrev om idag med olika hudtyper är väldigt centralt. Tack, det var bra skrivet också. <3
  God fortsättning.

 26. åsa skriver:

  Såg att du tipsat om Maria Åkerbergs Moisturising Mask som ett budgetalternativ till Skin Hydrating Masque. Då är min fråga: Funkar den bra att sova med, precis som Dermalogica-masken? Känns som att huden ÄTER fukt så här års 🙂

 27. Cilla skriver:

  Hej!
  Har samma fråga som Malin skrev 131223 i inlägget ”God Jul” men som ännu är obesvarad. Gällde bl.a. märket Clarins och andra märken fr parfymerier. Innehöll även en fråga om mineralolja i produkter som ju inte alltid behöver vara fel, däremot reagerar iaf jag om det är en förstaingredins i en produkt, ffa i läppbalsam, serum o ansiktscreme. Vad tycker du- tacksam om du kan svara på frågan fr inlägget 23/12.

  • annica skriver:

   Hej Cilla, Nu hittar du svaret. Hade faktiskt skrivit ett långt svar men det verkar ha hänt nått så jag skrev om det igår. Kram annica

   • Cilla skriver:

    Super, tackar. Såg att du idag gjort ett inlägg om det hela idag också. Intressant för många säkerligen.
    Tack för ett bra Skincity-år & God fortsättning!

  • annica skriver:

   Hej Cilla, Har skrivit om svaret nu. Hade svarat lååångt svar men jag kan inte hitta det:( Hursom..har skrivit igen.. 🙂 KRAM Annica

 28. Marika K skriver:

  Hej Annica.

  Kan du rekommendera en rengöring som tar bort make-up/mineralsmink/foundation bra och effektivt? Jag fick rekommendation att använda JM´s C-esta av er som ansiktsrengöring, men då ska man undvika ögonen. Finns det någon produkt som man kan/ska antingen kombinera med JM eller som man kan använda som enda rengöring för att ta bort mejk (t ex innan träningspasset, och som inte kräver att man sköljer med vatten efteråt, finns det?)Kanske kan du skriva ett inlägg om just rengöring och borttagning av mejk, försökte leta i arkivet men fann inget klockrent om just detta. Tack för en bra blogg och en härlig webshop med smidig manövrering och väldigt god och snabb service!

 29. Hilde skriver:

  Just det där med hudtillstånd är svårt tycker jag. När jag gjorde en Carita behandling i slutet på november blev blandhy och yttorr konstaterad, inget nytt för mig. Dock sa hudterapeuten att jag var lite känslig och reaktiv, något jag aldrig märkt av alls. Förmodligen så lite att jag inte märker av det till vanligt. 30 minuter efter behandlingen fick jag nässelutslag, mest på halsen, men också i ansiktet. Jag gick runt på Nordstan och såg ut som jag hade skabb 😀 Tur jag inte är den nervösa typen för då hade jag blivit riktig rädd för det var ingen vacker syn direkt. Går det att se på en hy att den är känslig?

  Jag trodde jag hade tålig hy, men nu tänker jag mig för lite mer före jag testar på nya produkter. Jag älskar jo nytt, och det är svårt att låta bli.
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Hilde, Ja det är inte helt lätt om man inte har koll på alla parametrar som man ska se efter när man avgör ett hudtillstånd. Ofta är det så att man faktiskt behöver hjälp av en hudterapeut att bena ut vilken hudtyp och vilka tillstånd man har. Vi ser huden på ett annat sätt än vad man gör kanske om man inte utbildat sig. Så vad gäller känslighet så finns det i stort 2 olika typer. Känslig hy & reaktiv hy. Jag gör så att jag gör ett inlägg om det i dagarna.. då detta är något som berör många. Men kort kort versionen. Känslig hy= ytligakärl/vidgadekärl. Reaktiv – man lätt reagerar på ingredienser, beröring osv. Kram annica