Bästa vänner för morgontrötta ögon

 • | Frida

Vi alla har dom morgnarna när bristfällig sömn speglas i våra ögon och framförallt i huden omkring våra ögon. Huden omkring ögonen är det tunnaste på kroppen, våra blodkärl lyser därför lättare igenom som en blå ton genom den tunna huden vilket får tecken som trötthet att bli mer synligt. Det här är mina 5 super-quick-fix för att trolla bort mörka ringar omkring ögonen.

mörka ringar

Ögoncremerna som ger direkt-resultat

Tripp trapp trull, ögoncremer som ger både direkteffekt på hudtonen och långsiktig effekt.

 • Medik8 illuminating Eye Balm– Döljer mest av dessa tre med sin lätt tonade formula. Lätt och väldigt mjuk behaglig textur.
 • Filorga Oxygen-Glow Eye Cream – Skimring i sin formula och lite fylligare i texturen. Piggar upp och ger klarhet!
 • Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado – Värm upp mellan fingrarna för en ultralätt textur, utan uppvärmningen är texturen väldigt rik och lite seg. Otroligt härlig som ögonmask, den gröna nyansen suddar ut tecken på trötthet! (den blir inte grön på huden)

mörka ringar

No-makeup look

Vitamin E Illuminating Balm + Hyaluronic Gloss Pot Duo – skimrande och närande, lika snygg ensam som ovan annan concealer. Ett quick-fix om man inte önskar applicera makeup men vill piggas upp.

Clarins Instant Light Brush On Perfector – Återfuktande och utsuddande penseldrag med lätt tonad formula och Light Optimizing komplexet som fångar och förstärker ljuset för att ge lyster och som optiskt suddar ut trötthetstecken och fina linjer.

Färgnyans som neutraliserar

Något rött som gömmer sig i makeup-bagen eller badrumsskåpet? Den röda nyansen neutraliserar blått. Ta en liten (väldigt liten) mängd av ett rött läppstift eller rödare blush och applicera under ögat, ensamt eller som extra utjämning under concealer.

Hur piggnar ni till på morgonen? 🙂

signatur frida

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Bästa vänner för morgontrötta ögon”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mikaela skriver:

  Hej! Har du nå tips som även passar vid påsar under ögonen?
  Tack!

 2. Alexandra skriver:

  Välbehövligt tips denna tid! 🙂 så sugen på clarins concealer, men undrar vilken färg har du?

  • Frida skriver:

   Hej Alexandra, Visst är det så – man är inte ensam om att känna sig lite extra trött just nu. 😉 Jag använder nyans 2 i denna, den är så så fin och ger ett naturligt resultat. Jag rekommenderar den varmt!! 🙂 🙂

 3. Yasmin skriver:

  Beställde filorgakrämen till ögonen efter att ha läst detta inlägg nu på morgonen. Spänd på att prova 🙂