Så gör man hudvårdsrutinen till en familjestund

  • | Gäst

Min 2 årings hudvårdsrutin! 

Applicering solskydd på barn

Hemma hos oss har vi ett badrumsskåp som är proppfullt mestadels med min hudvård men även min sambos och nu också min 2 åriga son som också har sin lilla rutin med sina produkter. Hemma hos oss har vi en härlig rutin varje kväll som vi gör tillsammans för att varva ner, vi rengör, vi smörjer och vi sätter på lugn musik. Visst låter det underbart? Kvällsrutinen är numera en av dom bästa stunderna för mig och min familj när vi samlas i badrummet, öppnar upp badrumsskåpet och plockar fram rutinen. 

Som ni förstår är hudvård inte bara mitt stora intresse utan jag har också funnit en meditativ stund med mina rutiner och att bjuda in resten av familjen är verkligen mysigt. Varje kväll står vi tillsammans inne i badrummet och slår på härlig spa-musik, dämpar ner ljuset och börjar rutinen. Ni som har småbarn kanske upplever att det är ett himla fixande och krånglande att smörja era barn men mitt tips till dig är att testa att göra detta till en fin rutin. Min son älskar att få smörja sig själv och även oss föräldrar, låt dom vara med. Det är ju det bästa dom vet att få hjälpa till och att man gör något tillsammans. 

Den lilla anpassade rutinen 

Nu kanske ni undrar om det verkligen är bra att ha en hudvårdsrutin för mindre barn? För min son har det absolut varit nödvändigt eftersom han är väldigt torr i huden och lätt får eksem. Med hjälp av en kort och mild rutin har han en mycket mjukare hud med mindre torrhet och eksemen har inte alls lika lätt att blossa upp. Att ha en rutin för mindre barn kanske inte allt är nödvändig men för oss har det varit det. Något som jag dock tycker borde finnas i alla barns rutin är ett solskydd att applicera på sommaren.

Rengöring för de allra minsta

En rengörande produkt vid dusch använder vi oss av Baby Wash från Maria Åkerberg. Den passar toppen för hela kroppen och håret. Denna doftar verkligen underbart av eteriska oljor från lavendel och ros. En otroligt mild produkt som är mycket dryg. Tips är att ta den i händerna, addera vatten och emuglera upp innan man applicerar den på huden för att få den extra mild för den känsliga huden. 

Maria Åkerbergs Baby Wash

Vi har alltid använt oss av denna underbara olja som heter Baby Oil som även den kommer från Maria Åkerberg till honom. Denna är helt utan doft och eteriska oljor och är verkligen en multiprodukt. Vi har använt denna som enda duschprodukt när han var spädbarn, adderat några droppar i badvattnet och också för att få bort skorv från skalpen. Oljan använder vi ofta när han är extra torr och då applicerar vi den direkt på huden och gör en liten spa-ritual av det med lite massage som han också gärna ger oss med samma olja. Den passar verkligen alla i familjen! Dom dagar han inte tar sig ett bad på kvällen kan det vara bra att ändå få bort solskydd som finns kvar på huden, då är denna olja toppen! Jag tar en liten handduk som är mycket fuktad med vatten och sedan med lite olja och drar med lätta rörelser över huden.  

För att låsa in fukten ordentligt i huden är Baby Cream som även den kommer från Maria Åkerberg. Denna mjukgörande och rika creme stärker hudbarriären, lugnar och skyddar barnhuden. Denna innehåller eteriska oljor som har en lugnande effekt. Han har lätt att få eksem och denna goa creme har hjälpt mycket mot torrhet och lugnar så fint. Denna har vi efter baby oil och det är verkligen en otrolig kombo! 

Maria Åkerberg baby cream

Maria Åkerberg Baby Cream

SPF + borste = SANT!

Nu när sommaren är här och solen lyser starkare så använder vi oss av ett solskydd där kläder inte täcker. Det finns mängder av bra solskydd för barn på marknaden men vi har fastnat för Sunwards Baby SPF 50+ från Synchroline. Denna lätta creme har ett kemiskt solskydd och är lätt att ta på, kladdar inte och passar fint för både kroppen och ansiktet. Samtidigt som denna ger ett högt UV skydd med SPF50 så ger den också huden bra med fukt och passar en hud som är extra känslig. Tips för att få på produkten snabbare och faktiskt som han också tycker är roligt är att applicera solskyddet med en makeupborste. Det går snabbt och man får in produkten bättre i huden + att jag faktiskt tycker man får till rätt mängd lättare. Solskyddet är mycket vattenresistent men jag tycker man aldrig kan ha för lite skydd så vi åter applicerar varannan timme samt efter varje bad. Ingen kommer undan i min familj gällande solskydd. Jag smörjer och smörjer alla i familjen och ingen protesterar längre oavsett om vi står olägligt till står mina killar som två små ljus och inväntar att smörjningen är klar. 

Sunwards Baby spf och en borste

Jag tycker det var så härligt att få skriva ytterligare ett blogginlägg här på hudspecialisten och hoppas ni fått er en fin läsning! Det skulle också vara så kul att få höra om ni också har någon rutin i badrummet med era små? Annars så hoppas jag att detta inlägg kan inspirera lite för att bjuda in familjen och ha en lugn och meditativ stund tillsammans bland cremer, oljor och lugn musik för att varva ner efter en lång dag. 

Önskar er en fortsatt härlig sommar! 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.