En blå duo som blir fuktboost 2.0 i sommar

  • | Gäst

Nu är dom här! Filorgas uppdaterade Hydra-Hyal serum och 24h kräm, ni kanske är bekanta med dom tidigare varianterna och då undrar man såklart vad som är annorlunda nu när det blivit uppdaterade.

Filorga Hydra-Hyal creme och serum i uppdaterad formula med 5st hyaluronsyra molekyler

I dom tidigare varianterna så fanns det 4st olika hyaluronsyra molekyler och i dom nya finns det 5st för att kunna arbeta optimalt på hudens behov och olika lager.

Den lågmolekylära hyaluronsyran går ner och binder fukt i Dermis som är vår huds mellanlager, sedan finns en mellan och högmolekylär hyaluronsyra som binder fukt i epidermis och hornlagret som är vår huds översta lager som även är det vi kan se och ta på.

Effekten av att arbeta med de olika molekylstorlekarna är att vi kan få en långvarig fuktbevarande effekt i huden samtidigt som vi arbetar plumpande för en ökad volym samt well-aging för mindre synliga linjer, bevara fastheten i huden och torrhetslinjer.

Vi vill med hudvården även arbeta stärkande för själva hudbarriären som ska stå emot yttre påfrestningar och här har Filorga arbetat med en crossed-linked hyaluronsyra, det innebär att när hyaluronsyra molekyler blir länkade till varandra så bildar de en skyddande slöja som inte känns på huden för att ge denna bevarande och skyddande effekt.

  • Hydra-Hyal Serumet har en lätt och något gelig textur som smidigt går in i huden och lämnar en sammetslen finish.
  • Hydra-Hyal creme har en silkeslen och lätt konsistens som även ger en primerliknande effekt på huden och till hösten utökas även serien med en gel-creme.

För bästa resultat använd serum + creme morgon och kväll, perfekt för den som vill arbeta med en minimal rutin med optimal effekt. Om man även vill arbeta lystergivande och fuktboosta huden ytterligare är NCEF-Essence toppen som steg 1 innan serum.

Vid applicering av produkterna får man en sinnes-kick av den lätta, fräscha, klassiska Filorga doften som är en mix av bergamott, viol, grönt te, ros, vit mysk.

Filorga solskydd som passar till alla 24h cremer

Eftersom Filorga utvecklar många 24h krämer som ska kunna användas både morgon och kväll så har de självklart även utvecklat solskydd som kan appliceras dagtid.

UV-Defence Spf 50+ och UV Bronze Face Spf 50+

NCEF (New Cellular Encapsulated Factors) komplex

Komplexet är något som genomsyras i alla Filorgas produkter och har otroliga egenskaper.

Estetiska behandlar har varit populärt under en längre tid och att injicera hyaluronsyra för dess goda egenskaper är vanligt.

Här har Filorga tagit det till en ny nivå genom att kapsla in hyaluronsyra tillsammans med vitaminer, antioxidanter, mineraler, koenzymer och aminosyror för att få en liknande effekt på huden utan att man ska behöva utföra någon estetisk behandling.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronic acid/hyaluronan, sodium hyaluronate/natriumhyaluronat, sodium hyaluronate crosspolymer.

Kärt barn har många namn och det beror dels på att denna molekyl finns i många olika former och storlekar som ger olika effekt på hudens lager.
Det är många som blandar ihop denna ingrediens med en syra men det är i själva verket en sockermolekyl som vi hittar naturligt i huden.
Den har en fantastisk förmåga att kunna binda vatten som gör att vår hud kan kännas plumpad, fast och smidig.

Med åren så avtar hudens förmåga att bevara fukten men även faktorer som UV-strålar påverkar våra fuktnivåer, ni kanske känner igen er att huden kan kännas mer torr, stram eller mindre fyllig efter en heldag ute under sommarhalvåret och att huden törstar efter en härlig återfuktande creme eller after sun.

En närbild på hur Hydra-Hyal serumet ser ut i konsistensen

Fria radikaler och pollution.

Kroppen hanterar fria radikaler dagligen och vi utsätter även huden dagligen för olika typer av föroreningar.
Resultatet om vi inte skyddar/hjälper huden mot de fria radikalerna är att vi bla blir känsligare, har lättare att utveckla inflammatoriska tillstånd, utveckla pigmenteringar samt få en försämrad spänst och fuktnivå.

Därför har Filorga valt att även tillsätta de växtbaserade ingredienserna Japanese Sophora flower och Dicaprylyl Karbonate som har en antioxidant-effekt och på så sätt kan hjälpa till att skydda huden mot fria radikaler/pollution och stärka hudbarriären.

 

Filorga Hydra-Hyal creme har en superlätt konsistens som visas på hudterapeutens kind

Den blå duon har verkligen fått mig på fall och kommer bli en storfavorit för mig nu när vi går in i varmare tider och vill boosta huden ordentligt.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “En blå duo som blir fuktboost 2.0 i sommar”

  • (1) Kommentar
  • Visa alla kommentarer
  1. holeee skriver:

    Kräm mot pigmentfläckar – https://tonzes.com/pigmse.htm Dottern min använt detta och det funkade bra.