Maxa din sommarnecessär inför semestern

  • | Gäst

Nu har sommaren verkligen knackat på dörren och semestern står runt hörnet! ☀

Många av oss har planer och resmål där vi har olika packnings möjligheter, här gäller det att tänka smart när det kommer till vad man packar med sig av badrumsskåpet.

En necessär maxad med all hudvård för ansikte, kropp, hår och makeup.

THE PORTFOLIO BAG ifrån Skincity Essentials är även så smidig då den har ett behändigt handtag samt ger en möjlighet att få en överblick av produkterna med sin transparenta lucka.

Jag vill självklart maxa rutinen men i stället för många olika produkter vänder jag mig till produkter med multifunktionella egenskaper och gärna reseförpackningar som tar mindre plats. Det är med en skräckblandad förtjusning jag inser att både makeup, sol och hudvårdsrutinen får plats i en och samma necessär. 😉

 

Tänk multifunktionellt! 💡

Semesterrutin med Elemis AHA Glow Cleansing Butter, Skincity Skincare Luminous Licorice Toner, Skincity Skincare Milky Toner Cleanser och Priori LCA Hydrofill Mask

Nu mot sommaren brukar de flesta hudtyper bli mer balanserade, inte behöva lika mycket näring/fett utan fokusera mer på att boosta huden ordentligt med fukt och i år har jag valt att ta med dessa produkter när jag är på resande fot som min sommarrutin.

  • Elemis Superfood AHA Glow Body Butter är verkligen en multiprodukt, den löser upp makeup (även ögonmakeup då den är så pass skonsam, inget som irriterar eller ger en hinna), föroreningar och spf ifrån dagen. Ger en skonsamt exfolierande effekt med hjälp av pumpaenzymer och kan även användas som en djuprengörande mask.
  • Skincity Skincare Milky Lotion Cleanser är en ganska ny produkt, finns i olika storlekar men här väljer jag självklart en smidig reseförpackning på 40ml. Masseras in på torr hud och tillsätt sedan vatten, lämpar sig för alla hudtyper och kan även användas som ensam rengöring.
  • Skincity Skincare Luminous Licorice Toner använder jag morgon och kväll för dess fuktboostande och balanserande egenskaper, här klappar jag in fler lager så får den även agera serum under semestern.
  • Priori LCA fx161 Hydrofill Masque är en mint-blå dröm som följer med mig år in och år ut. Här hittar vi blågröna alger och mjölksyra som verkligen ger en detoxande, lystergivande men självklart återfuktande effekt. Helt underbar att använda i stället för nattkräm.

 

Sommarmakeup i 3 steg.

Lätt och smidig sommarmake med Filorga Oxygen Glow CC Cream, Hourglass ARCH BROW VOLUMIZING FIBER GEL och PHANTOM VOLUMIZING GLOSSY BALM

Jag har personligen hellre fixade bryn än mascara, ett självklart val för mig i necessären blir därför Hourglass Arch Brow Volumizing Fiber Gel för att både styla och maxa fylligheten. Hourglass Phantom Volumizing Glossy Balm är en nyfunnen favorit som får sätta färg på läpparna och agera rouge medan Filorgas nyhet Oxygen-Glow CC Cream får ge en något utjämnad bas men främst lystergivande finish.

Solskydd till hela huden och du kommer ihåg din scalp va?

Det är när vi utsätter huden för UV-strålarna som melanocyterna sätter i gång och bildar melanin (även kallat pigment) i huden. Det är pigmentet i huden som ser till att ge ett skydd mot de farliga UV-strålarna men här måste vi också vara hjälpsamma mot huden som är vårt största levande organ.

Genom att applicera solskydd dagligen men även återapplicera ett flertal gånger under dagen gör att cellerna i huden skyddas. Vi arbetar även förebyggande/skyddande för ex pigmenteringar, åldrande men även andra hudskador som i värsta fall kan utvecklas till hudcancer.

sommarbild med tips på solskydd för ansiktet ifrån SkinCeuticals, för kroppen Coola spray och after sun ifrån Filorga.

Till ansiktet föredrar jag att använda SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defence spf 50 då jag har utvecklat melasma som uppkommit av hormonella anledningar. Den innehåller nämligen tranexamsyra och niacinamid som arbetar utjämnande på hudtonen. Till kroppen så föredrar jag däremot en spray form under dagen, lätt att applicera efter bad och går lätt in i huden. Coola Spf 30 Body Spray Pina Colada ger en lätt somrig doft men finns såklart i både andra dofter eller utan om man föredrar.

 

Melanin ger även färg till håret och här glömmer vi lätt bort både hårstråna och skalpen som även det är en förlängning av huden. Bevara enkelt färgen och skydda scalpen med ett solskydd i sprayform, den jag väljer är Coola Spf 30 Organic Scalp & Hair Mist, en härlig lätt mist som enkelt kan sprayas i hårbotten/benan samt har en frisk doft av havssalt och salvia. Så fräscht! 🥰

 

bild på coola spf mist och augustinus bader scalp treatment

Efter att jag tvättat håret så brukar jag i fuktig hårbotten applicera Augustinus Bader The Scalp Treatment och ge en långsam härlig massage med fingertopparna för att vårda/reparera huden och dess rötter. Serumet har sedan fina egenskaper med att motverka håravfall och i stället främja hårtillväxten.

 

 

Maximera dina fuktdepåer!

När vi även vistas ute i solen så själ den en del av hudens fuktdepåer och det är lätt att vi efter en dag ute känner oss både strama, torra och uttorkade inifrån och ut.

Här är en after sun toppen att använda sig av i stället för en klassisk bodylotion då den fokuserar på att ge en mer svalkande samt fuktboostande effekt, här använder jag mig av Filorga UV Bronze After Sun som även förlänger ens naturliga färg som utvecklats. Extra tips! förvara din after sun i kylen en stund innan för en extra svalkande effekt vilket även går bra med Peter Thomas Roth Water Drench Hydra-Gel Eye Patches.

 

Therese smörjer läpparna med Hello Sunday Spf Lip & Eye Patches ifrån peter thomas roth

Glöm inte heller bort våra sköra läppar som är ett av områdena vi lätt glömmer bort, här har Hello Sunday tagit fram ett härligt läppbalm med spf 50. The one for your lips ger även ett fin lätt glans samtidigt som den vårdar läpparna.

 

Ta gärna inspiration ifrån mina kollegors semesterinlägg då vi alla har olika hudtyper och behov: https://hudspecialisten.se/sara/min-hudvardande-sommar/ 

Om två veckor går jag på semester för att även ladda upp då det väntar nya utmaningar till hösten, detta blir mitt sista blogginlägg men jag hoppas att ni tyckt om det jag delat med mig av och att vi ses igen! ❤

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Maxa din sommarnecessär inför semestern”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Katarina skriver:

    Vad har du köpt necessären?