Mer aromaterapi för kropp och själ!

  • | Gäst

Hej allihopa!

Mitt namn är Angela och är en av gästbloggarna här på Hudspecialisten. Jag jobbar som hudterapeut på Skincity sedan 2018, och har varit mammaledig i ett år men är nu tillbaka. Det ska bli riktigt kul att jag också får vara här och dela med mig av mina tips och trix. Har ni några önskemål på vad ni skulle vilja veta lite mer om mig eller önskar att jag delar med mig så är det bara att kommentera. 🙂

Varför aromaterapi?

Idag ville jag lyfta lite om aromaterapi samt om dess härliga fördelar, och varför inte starta morgonrutinen med en härlig ansiktsmassage? Kika gärna in vårt instagram-konto där jag visar en kort men effektiv ansiktsmassage.

Som ni säkert känner till så påverkas vi mycket av doft, det öppnar upp våra sinnen. Med hjälp av aromaterapin så främjar vi både hälsa och välbefinnande. Detta har funnits sedan en lång tid tillbaka men har blivit lite bortglömt, dock börjar det komma tillbaka på tapeten igen och det är ju verkligen så härligt! För att förklara det kort och enkelt så handlar det om att man arbetar med eteriska oljor. Genom inandning samt massage kan de eteriska oljorna i sin tur påverka vårt nervsystem, blodomlopp samt lymfvätska för att förbättra cellandningen men även cirkulationen i kroppen.

Aroma Duo- Ett vinnande koncept!

Decléor är ett hudvårdsmärke som har aromaterapi i fokus, och de har ett vinnande koncept som kallas Aroma Duo. Man börjar med att applicera deras aromessence för att sedan komplettera med en creme som skyddar huden. Aromessencen är en viktig del i hudvårdsrutinen då den även förstärker effekterna av cremen.

Visar Decleors aromessence lavande fine serum och lavande fine rich day cream.

Min nuvarande duo som förstärker varandras effekter.

Då jag har varit mammaledig så har jag många gånger ”slarvat” med hudvården. Det resulterar givetvis att jag upplever att min hud har blivit lite slappare och är inte alls som den var innan min graviditet. Jag har sedan några veckor tillbaka börjat använda deras Lavender Fine Aromessence Serum. Den jobbar på spänsten och fastheten i huden, den innehåller de essentiella oljorna från lavendel, iris, sandelträ och bergamott. De har otroligt lugnande egenskaper men är även renande och antiseptiska så aromessencen hjälper även till att balansera huden.

För att få ut det allra bästa av serumet tar man 3 droppar och värmer upp i handflatan så aktiveras oljorna. Andas därefter in 3 djupa andetag och massera sedan in serumet. Sedan avslutar jag med Lavande Fine Rich Daycream, som kompletterar serumet väldigt bra. Den har en rik konsistens och återfuktar ordentligt. Jag har en blandad hudtyp dock blir min hud väldigt fuktfattig när vädret skiftar mellan kallt och varmt så Lavande fine rich daycremen har passat min yttorra hud utmärkt.

 

Mer kärlek och vård till kroppen!

Decleor har ett brett sortiment och jag vill gärna lyfta deras Bath & Shower Gel Lavender Fine. Tiden som tvåbarnsförälder är lite begränsad. Men jag försöker verkligen se till att jag någon gång i veckan hittar egen tid. Då passar jag på att ta ett bad med denna härliga duschgel och lägger i några droppar i badet. Den innehåller eterisk lavendelolja som är den eteriska oljan man oftast använder till för att komma ner i varv och är avslappnande för både kropp och sinnet. Man kan självklart även använda den som en duschgel, löddrar fint och huden känns mjuk och skön. Jag använder den tillsammans med Skincity Skincare In Shower Body Buff.

skincity skincare in shower body buff med lavande fine bath & shower gel.

Jag använder alltid In shower body buff ihop med Lavande Fine bath & shower gel.

Det var allt för mig denna gång och jag hoppas att ni tyckte det var intressant, kommentera gärna om ni har några frågor! <3

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.