Motverka torr hud i sportlovskylan

 • | Gäst

Hej allesammans! Mitt namn är Therese, jag kommer att kika in här som er nya gästbloggare och jag jobbar som hudterapeut på kundrelationer hos Skincity.

Här kommer 5 snabba om mig:

 • Jag utbildade mig och tog CIDESCO examen 2020.
 • Jag har tidigare arbetat på apotek i 13 år.
 • Min hudtyp är blandad och känslig.
 • Unnar mig gärna god mat ute med vänner
 • Jag älskar alla högtider ⭐

 

Therese i pink hairband och Kiehl's ultra facial creme

Sportlovsveckorna är runt hörnan och vi är många som ger oss ut i naturen och skidbacken, idag tänkte jag dela med mig av lite tips på hur du motverkar torrhet och fuktförlust så att du kan njuta hela dagen i skidspåret men också hålla din hud i god balans.

Vad kan man tänka på om man har en torr hudtyp?

Har man en torr hudtyp är man oftast både något känsligare men man har även en lägre produktion av sebum (vår huds naturliga smörjmedel) och en avsaknad av fukt, här gäller det att hitta en fin balans av fukt och fett för att huden ska hållas i balans.

Då huden är ett levande organ kan man behöva se över ens hudvårdsrutin när den kallare årstiden hälsar på då våra behov ofta ändras i samband med olika klimat men även ens allmänna leverne som lätt kan påverka huden.

Här kan man även boosta på inifrån med härliga gröna smoothies men också via kosttillskott som omega eller vitaminer som betakaroten, B-vitamin, Zink och Biotin som kan hjälpa till.

För att nämna några ingredienser som bevarar fukten, verkar fuktbindande och stärkande för huden är bla ceramider, glycerin, urea, avokadoolja, jojobaolja och havreolja superfint att ha i hudvården.

Power Couple!

Kiehl’s Ultra Facial Cream – är en fantastisk 24h creme som passar alla hudtyper som behöver fukt. En lätt härlig konsistens som i kontakt med huden smälter och man känner hur huden får en fuktboost likt ett glas vatten.

Glykoprotein och squalane ifrån oliv som påminner om ett naturligt fuktbindande ämne som vi har i vår hud hjälper till att bevara fukten och stärka hudbarriären.

Huden kring ögonen är något som lätt kan glömmas bort men jag skulle vilja slå ett slag att man lägger en extra sekund på det delikata området som är det tunnaste vi har.

Kiehl’s Creamy Eye Treatment With Avocado – har varit en räddare i nöden för mig denna vinter och även när jag haft mildare eksem. Produkten har en multifunktion då avokadooljan är rik på både omega-6 och vitaminerna A, C, D och E.

Kiehl's Ultra Facial Cream och Creamy Eye Treatment är räddaren i nöden för alla hudtyper som behöver extra fukt

Ögoncremen har en ganska rik formula som man gärna får värma upp något mellan ringfingertopparna innan applicering.

En annan härlig kombination som jag sträckt mig lite extra efter nu är Augustinus Bader The Face Oil med deras The Cream över. Jag älskar att ha en kortare rutin nu till vintern och deras härliga TFC8 komplex ger mig chansen att jobba multifunktionellt med cellförnyelsen, hudbarriären och hudens mikrobiom men med färre produkter.

Augustinus Bader Face Oil och The Cream har smidiga konsistenser som går lätt in i huden men som man känner ger näring och fukt direkt.

Lås in fukten och gör huden motståndskraftig

På loven brukar jag även ge mig ut på skotertur och korvgrillning, då är man ute hela dagen och utsätter huden för både kyla och vind vilket är påfrestande.

Över min dagcreme/solskydd så brukar jag då lägga ett tunt lager av en klimatcreme för att verkligen låsa in fukten och skapa en skyddande slöja för huden. Två av mina favoriter är iS Clinical Sheald Recovery Balm och Skincity Skincare 24h Extreme Cream. Här hittar vi bla några av ingredienserna jag nämnde i början som havreolja och ceramider.

Fungerar även toppen för torra läppar och andra nariga områden som ex armbågar och nagelband.

Skincity Skincare Barrier Extreme Cream och iS Clinical Sheald balm har en vit textur som blir transparent vid applicering, Sheald balm har en något rikare textur än barrier extreme.

Jag hoppas ni känner er inspirerade och laddade för att ta er an det skiftande klimatet innan vi går emot våren.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Motverka torr hud i sportlovskylan”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Carola skriver:

  Vilket är bättre HT H boylotion eller LDB pil macadamua lotion?

  • Gäst skriver:

   Hej Carola,

   Vi är inte återförsäljare till dessa märken och kan inte ge dig den bästa rådgivningen om vilken som är bäst. Kontakta gärna några av deras återförsäljare för bäst rådgivning.

   Jag kan varmt rekommendera att du kikat på Skincity Skincare Ceramide Body Butter, den har en härlig fyllig konsistens som går snabbt in i huden. Innehåller ceramider som stärker hudbarriären och motverkar fuktförlust.

   Du kan även få mer anpassad rådgivning om du kontaktar oss hudterapeuter via chatt, mail eller telefon!

   Hälsningar,
   Therese