Poddavsnitt 170: Foundationguiden för alla hudtyper

  • | Gäst

Hur ska man kunna välja rätt foundation och vilka produkter passar till vilken hudtyp? Vi hjälper er att hitta rätt i djungeln 🤩
Jag och Yasemin kom fram till att vi är något av foundation gurus. Vi har testat många olika foundations och har många hemma som vi använder kontinuerligt.

 


Att välja en foundation eller basprodukt kan kännas knepigt då det finns en uppsjö att välja mellan emellan. Vi går igenom olika hudtillstånd varje årstid och säsong och då kan man även behöva skifta om i sin foundationgarderod eller om man helt enkelt vill he en annan finish än den man använt tidigare. Idag benar vi ut lite åt er och visa våra favoriter till olika hudtyper och hudtillstånd.

Hitta rätt underton.

Något som kan kännas väldigt knepigt är att hitta sin underton. Ett bra knep är att kika på sina vener på handleden och vilken färg de drar emot. Har man tex en varmunderton då är det en foundation med varm underton som man ska kika på.

Grön – Varm underton
Blå/Lila – Kall underton
Både grön och blå/lila –Neutral underton

Här kommer några favoriter.

Medium täckning: En personlig favorit när det ska vara lyster och naturlig täckning men med faktiskt täckning (ni som vet ni vet 😉) så är:
It Cosmetics Your Skin But Better Foundation ett super fint alternativ. Som man kan se på bilden så har den ljusreflekterande partiklar i sig som absolut inte blir glittriga på huden utan ger en naturligt fin lyster och hälsosam finish.

Bild på foundation

It Cosmetics – Your Skin But Better Foundation i nyansen ”Tan Warm 43”.

Bild med tre olika nyanser på foundation

Jag har denna i tre olika nyanser för att kunna ha den året runt 🤩


Aknebenägen/Oljig hud:
Jane Iredales Beyonde Matte Liquid Foundation. Har du en aknebenägen hud och/eller en oljig hudtyp där du önskar ett matt resultat men inte vill använda ett puder så är Jane Iredales Beyonde Matte ett väldigt fint alternativ.   Den innehåller Tamarind som minimerar glans och även Hyaluronsyra som ger fukt så den ger ett matt resultat utan att torka ut huden.

 

Bild på foundation

Kommer i 18 nyanser och nyansen ni ser på bilden är ”M1”.

Mogen hud: By Terry Terrybly Densiliss Anti-Wrinkle Serum Foundation. 

Yasemines favorit! 😍 Här hittar ni ett inlägg där Yasemin visar upp denna i sin helhet: Foundation för mogen hy – Hudspecialisten

 

Känsliga huden:  Babor Mineral Powder Foundation 

Fjäderlätt foundation som ger lätt till medium täckning för att passa den känsliga huden. Har en lystergivande och naturlig finish och går väldigt fint att bygga upp.

 

Vill ni kika på alla produkter från avsnittet så hittar ni dessa  HÄR

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.