Poddavsnitt 172: Barrier Club. Håll hudbarriären intakt och njut av sommaren.

  • | Gäst

Idag biktar vi oss.

Vad händer om man bränner sig i solen, hur tänker vi med barnen och vad har vi för SOS kit inför sommaren?

Lets face it, ibland bränner vi oss och ibland bränner sig barnen. Det kan hända den bästa och och då gäller det att SOS behandla huden så snart som möjligt. Både Sigge och Yasemins barn har bränt sig i solen och då är vi snabba med att reparera hudbarriären och hjälpa den så mycket vi kan.

Bådas favorit när det gäller solbränd hud är Maria Åkerbergs Aloe Vera Barbadensis. Den här är magisk! Ett RIKT lager på området och huden lugnas direkt och man får en kylande effekt. Finns också som 250ml med pump så den räcker till hela familjen och alla barn. 

Den ultimata SOS serien för sommaren och semestern.

Skinceuticals Phyto Corrective serie har fyra produkter där målet är att ge fukt, dämpa rodnad och inflammation. De är optimala för en solsvedd hud som behöver lugnas och återhämtas.

De här fyra hjältarna är helt perfekta att ha med sig i sommar. Ha dom gärna i kylskåp för en extra kylande effekt och din hud kommer tacka dig efter en dag på stranden eller i solen.

Phyto Corrective serum:
Det här serumet använder jag året runt men är perfekt till den känsliga huden som vill dämpa rodnad och ge fukt.

Phyto Corrective Mist: 
En stående mist i mitt kylskåp. Ha denna i kylen nu under denna extremt varma sommar som vi har framför oss, magi! 🌟

Phyto Corrective Masque:
Yasemins SOS mask på sommaren. Hon har denna i kylen och att applicera den här efter en dag på stranden hjälper verkligen huden till maximal återhämtning.

Phyto A + Brightening Treatment.

Här har vi en väldigt spännande produkt tycker jag. Den lanserades för en tid sen och då i Phyto serien men har även fler fokusområden än att passa en känslig hud.
Det är en fuktcreme som gör huden klarare. Den förbättrar hudens lyster, textur och klarhet. Den innehåller en synergistisk teknologi bestående av alpha arbutin, azelainsyra som förbättrar ojämn hudton, cellförnyelsen och överskottsproduktion av olja, samtidigt som den lugnar huden. Bara för att man har en känslig hud så ska man inte behöva avstå från att jobba lite mer aktivt i huden och här är en produkt för just det 😊

Glöm inte läpparna!

Både jag och Yasemin får lättare munsår i solen och det är därför så viktigt för oss att skydda sig. Yasemins favorit är Is Clincial Lip Protect. 

 

Det jag vill att alla ska ha med sig efter detta avsnitt är att håller du hudbarriären intakt och med en bra mikroflora så ökar alla förutsättningar att huden kommer må bra och ni kan njuta av er semester.

Alla produkter hittar ni HÄR

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Poddavsnitt 172: Barrier Club. Håll hudbarriären intakt och njut av sommaren.”

  • (1) Kommentar
  • Visa alla kommentarer
  1. Anonym skriver:

    Vilken fantastiskt fin hud du har! Kan bara drömma om en sådan.. har mycket allergier och reaktiv hud som nästan inte tål något