Babor Relaunch

Spamärket Babor har gjort en uppdatering av sitt sortiment och gör en relaunch av vissa delar av sortimentet. Inte bara nya förpackningar och fokus på hållbarhet, det har även skett uppdatering med nya moderna och innovativa ingredienser.  En fördel med den nya förpackningen är att man nu lättare kan se för vilken hudtyp produkten passar samt vad den ger för resultat på huden. Man har också ökat produktens möjlighet till återvinning. Några av de innovativa uppdateringarna är att produkterna har en QR kod som går att scanna, då dyker det upp en informationssida som beskriver effekt, fördelar, appliceringstips samt en ingredienslista. Vilket gör det betydligt enklare att veta vilket steg man ska använda den specifika produkten samt förväntat resultat.

Bild på produkter

De serier som uppdateras är Skinovage, Essential Care samt Doctor Babors Masker

De serier som uppdateras

Skinovage  

I denna serie  har man inte enbart uppdaterat formulan med renare innehåll utan samtidigt adderat en huvudingrediens som är fördelaktig för just den specifika hudtypen. Man har även uteslutit vissa innehåll som silikoner, parabener, inga PEGs, inga mikroplaster eller mineraloljor eller färgämnen. De är även laktos och glutenfria samt veganska. En helt ny design och ingredienser med minst 90%  naturligt ursprung.  I skinovageserien har man uppdaterat med två nya huvudingredienser Alpinrosextrakt som skyddar huden mot förtida hudåldrande och Marin Polysacarid som stärker hudens naturliga barriär. 

  • Moisturizing–  tillför  mycket fukt och näring till torr hud med extrakt från rödalg.
  • Calming – bygger upp och stärker känslig hud och gör huden mindre reaktiv tack vare extrakt av fårticka.
  • Balancing –ger kombinerad hud  fukt och dämpar glans precis där det behövs med annatto fröextrakt.
  • Purifying – reducerar blemmor, förebygger  tilltäpptheter och normaliserar talgproduktionen med hjälp av bioflavonoider från cockspur thorn.
  • Vitalizing – ger extra vitalitet och lyster till trött, glåmig hud. Papayaextrakt ger energi och kakopeptider skyddar mot digitalt hudåldrande.

Essential Care

Enkel och grundläggande hudvård som  tar hand om fuktfattig, torr, känslig och blandad/ fet eller aknebenägen hud. Här har man minskat ner sortimentet till  färre produkter men behållit storfavoriterna. Då fukt är essentiellt för alla hudtyper är basen på alla krämer fermenterad Aloe Vera som återfuktar huden fem gånger mer än traditionell Aloe Vera. Som bonus skyddas huden även mot digitalt hudåldrande med hjälp av växtextrakt från cistus. Även denna serie, precis som Skinovages produkter, är fria från parabener, silikoner, mikroplast, flytande polymerer, mineralolja, PEG:s och syntetiska färgämnen och dessutom är samtliga produkter veganska

Bilder på de nya dr babormaskerna

Lifting Tightening Cream Mask, Hydrating Bio-Cellulose Mask och Calming Cream Coated Mask

DOCTOR BABOR Masker

Vill du uppgradera din hudvårdsrutin är Doctor Babors nya  leave-on masker, perfekta att lägga till. Högt innehåll av aktiva ingredienser och förmågan att behandla olika hudtillstånd gör att man får direkt effekt efter bara en applicering. Några fördelar med maskerna är att man tydligt ska se för vilken hudtyp det passar, vilken effekt det ska ge på huden samt vilka som är de aktiva ingredienserna. Man ska också kunna se synligare och snabbare förbättringar av huden efter en användning.

Cleanformance Hemp Fiber Sheet Mask 
Sheet mask som dämpar glans och ger en matt effekt, tack vare extrakt av mastix och återfuktar med hyaluronsyra, pre- och probiotika stärker hudens naturliga barriär. Masken består av 70% hampafiber och hela 97% naturliga ingredienser.

Hydrating Bio-Cellulose Mask 
Återfuktande sheet mask baserad på låg- och högmolekylär hyaluronsyra som maxar huden med fukt. Har dessutom en svalkande effekt vilket gör den lämplig efter en dag i solen.

Calming Cream Coated Mask
Sheetmask som kombinerar en svalkande fleece med en rik, krämig insida  som ger en snabb lindring av stressad, känslig och torr hud. Berikad med lugnande och reparerande propolisextrakt och cynanchum atratum extrakt.

Lifting Tightening Cream Mask
Crememask  som omvandlas till olja när den masseras in i huden,  då den är värmande på huden ger det en riktig  anti-age behandling för mogen och torr hud.

 

Cleanformance BB Creams är en nyhet som lanseras.

Det kommer en spännande nyhet i form av en BB Cream med innehåll som cannabidiol (CBD) och barkextrakt som stärker hudbarriären.  Förebygger tidiga tecken på linjer och ger huden en direkt fräschare och jämnare hudton.   Kommer i två nyanser, light och medium och den anpassar dig efter din hudton. Dessa kommer senare under våren.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.