BUS – mina appliceringstips för kroppen

Innan du sätter igång och busar dig, se över att du har tid så du inte behöver rusa iväg eller ta på dig snyggkläderna efter ett par minuter. Att välja rätt tillfälle är A och O bäst tycker jag är på kvällen, innan du går och lägger dig. Bädda med mörka sängkläder, eller lägg ut en mörk handduk, de flesta brun utan sol brukar inte färga av sig så mycket. Plocka fram en gammal skruttig t-shirt som du sedan kan sova i. Det är lättare att applicera bus som har en färgindikator, speciellt om du är nybörjare, fördelen är att du ser var du har sprayat eller applicerat.

Du behöver

brun utan sol ben

Här har jag smörjt in det högra benet och man ser stor skillnad på huden, jag har använt Vita Liberata Body Blur Sunless Glow i nyans latte light

Appliceringsguide

 1. Börja alltid med att scrubba kroppen, eventuella torrhetspartier försvinner, färgen sitter längre om du börjar med detta moment. Skrubbhandske, eller gethårsborste ser till att gamla hudceller försvinner, du kan kombinera med en kroppspeeling. (saltpeeling tar kraftigt). Brun utan solprodukten kommer att sätta sig i de torra partierna annars. Risken är att det blir fläckigt resultat, speciellt på knä, armbågar.  Samma sak om du är nyvaxad, vänta ett par dagar innan du smörjer in dig med BUS på detta område.
 2. Återfukta huden därefter med en bodylotion.  Var extra noga på armbågarna, knäna, fötterna men också händerna, speciellt nagelbanden. (Använder du spraybus applicera vaselin på nagelbanden så inte färgen sätter sig där)  Är huden insmord, kommer busen att sitta både bättre och längre, är huden torr när du busar dig sugs den upp där och det kommer att släppa fortfare.
 3. Om du inte har en Tanning Mitt kan du använda vinylhandskar. (Om du använder cremevariant) Börja med smalbenen ner mot fötterna, var noga ner mot tånaglarna. Jobba uppåt mot låren, magen, decoltaget och armarna. Blir det för mycket någonstans, sprid ut det snabbt för att det inte ska sätta sig. När du smörjer in dig, gå lättare över armbågarna och knäna, då det gärna sätter sig lite extra där.
 4. När du ska smörja in händerna, smörj bara ovansidan och mellan fingrarna. (Man kan använda en wipe och torka undersidan bara) Eller skölj av händerna med tvål på undersidan eller stryk med händerna på en mörk handduk så inte färgen på ovansidan lossnar. Använd en mörk  handduk och jämna till ovansidan av händerna om det behövs, eller bommullstussar. Tillsätt vatten om det blivit ojämnt och du behöver ta bort. Men låt inte händerna vänta, tills du har smörjt in allt annat, håll koll så inte färgen sätter sig.
 5.  Om du använder spray bus och det blir för mycket, dutta av med en mörk handduk eller torka med papper. Du kan använda en speciell handske/tanning mitt för applicering av brun utan sol, det blir också enklare när du ska smörja in händerna.
Bild på busade ben

Här kan man se att jag applicerat bus på mitt vänstra ben jämfört med mitt högra.

Vakna upp brun och fräch

 • Inom några minuter har busen gått in och du kan ta på en mörk tröja att sova i. Några snabbtips är att fläkta med en badhandduk, eller blåsa med hårtorken. Ta inte på dig kläder om du känner dig svettig, det kommer bli ränder då. Vänta minst 1-dag innan du dushcar bort överskottet blev det lite halvojämnt så kan du duscha dagen efter och scrubba det jämnt, då får du bort överkskottsfärgen.
 • Tvätta händerna, och ta på en mörk tröja. Gå och lägg dig och vakna upp med en snygg solbränna. Har det fastnat kring nagelbanden, kan du använda nailpolishremover på en tops som du tar bort överskottet med.
bild på ben

Så här blir slutresultaten av Vita Liberatas Body Blur Sunless Glow som både ger lyster och blurrar huden och en hållbar brun utan sol effekt

Underhåll

Det finns olika cremer som innehåller lätt skimmer i eller ljusreflekterande pigment, resultatet blir ett ännu slätare resultat om du smörjer in benen dagen du applicerat bus. Det finns även brun utan sol med tillsatt guld skimmer vilket ger en optisk ljusillusion på huden som ser jämnare ut, kan vara snyggt om man vill förstärka i decoltage och på benen. Tänk på att om du går ut i solen, måste du fortfarande använda solskydd.

För att behålla busbrännan måste du underhålla den. Du kan smörja dig fortsättningsvis varannan, till var tredje dag för att bygga upp eller för att bibehålla den. Eller så använder du en gradual tanner. Men viktigast är att du smörjer in dig med en återfuktande kräm, det gör att busen håller allra längst. Så länge huden är mjuk och återfuktad håller färgen längre. De flesta av dagens brun utan sol för kroppen går att ha i ansiktet också.

Bus färgen kommer sakta att mattas bort inom 3-4 dagar, därför är det bra att peela så det inte släpper ojämnt som det kan göra ibland. Det blir också bättre om du ska återapplicera. Färgen släpper succussivt snabbare om du vaxar eller rakar dig. Därför är det bättre att du vaxar eller rakar dig innan. Vänta då 1-3 dagar innan du busar benen igen.

Glöm inte! Tvätta händerna efter applicering, färgen kommer att sätta sig i händerna och fotsulorna annars. Du kan välja att applicera brun utan solen med en vinylhanske, då riskerar du inte att det sätter sig på händerna. Säkrast om du inte har fått in snitsen än. Eller om du använder en ofärgad bus, eller gradualtanner. Vissa märken har speciella handskar som busen ska appliceras med. Det gör det både jämnt och snyggt.

bild på bus

Slutresultatet med busen som både blurrar och jämnar till huden, den döljer ojämnheter på benen och ger lyster

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “BUS – mina appliceringstips för kroppen”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Nina skriver:

  Tack för detta inlägg med så mycket bra info! Jag har inte använt bus för kroppen innan och undrar om du kan rekommendera något i sprayform?
  Sen måste jag också passa på att fråga var din superfina klänning kommer ifrån? Den färgen passar verkligen på dig.