Ceramider hudens byggstenar

Jag tänkte tipsa om några produkter som innehåller ceramider som jobbar väldigt fint tillsammans. Överhuden, hudens yttersta lager har en film som består av salter, glycerin, kolesterol och ceramider ( dessa ämnen bidrar till at stärka hudbarriären och att minimera inflammationer har det visat sig i studier), fettsyror, triglycerider och sqalane. Därför är det bra att tillföra dessa ämnen till huden när den blir torr, det är ett tecken på att hudens naturliga film är ur balans. Det känner många igen speciellt under vintern,  den egna hudfilmen lider brist på jämn balans, därför blir man torr. Det känns naturligt att tillföra huden rikare cremer som innehåller hudidentiska ämnen.  Även dessa ämnen är bra för huden glycerin, urea, aminosyror, och hyaluronsyra.

Ämnen som påminner om den egna hudfilmen

Alla dessa ämnen kan man hitta i flera produkter från många olika märken, en eller flera av dessa ämnen ingår då i produkten. Det kan vara allt från rengöringar, serum, olja eller dag eller nattcreme.

bild ansikte

Två produkter från Paulas Choice som innehåller ämnen som påminner om hudens egen syramantel, Clinical Ceramide Moisturizer och Clinical Ceramide Eye Cream

Clinical Ceramide Enriched Firming Moisturizer innehåller precis som namnet säger ceramider och även C vitamin men även lite retinol. Det jag gillar med denna är att den både mjukgör huden men samtidigt jobbar antiage tack vare retinolet, den passar en känslig hy men även en rosaceahud. Samma sak gäller med ögoncremen i samma serie Clinical Ceramide Enriched Firming Eye Cream. Är man torr kring ögonen, så hjälper den bra mot detta, den jobbar också bra på linjer då den har samma innehåll som fuktcremen. Dessa två ihop är lite av ett power couple kan man säga.

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Ceramider hudens byggstenar”

  • (1) Kommentar
  • Visa alla kommentarer
  1. anne-marie skriver:

    Det som fungerar bäst i ansiktet på mig är rengöring med peeling därefter skjölj och torka torrt applicera kokosolja över hela facet till natten efter en vecka ser du ett fantastiskt resultat speciellt på ett ansikte 70+ Magical